Connect with Us

I shpëtoi shkarkimit në 2014-ën/ Gjyqtarja që i “ktheu nderin” Gjin Gjonit, në Vetting

Vetingu

I shpëtoi shkarkimit në 2014-ën/ Gjyqtarja që i “ktheu nderin” Gjin Gjonit, në Vetting

Publikuar

-

Gjyqtarja Miranda Konica të gjithë karrierën e saj e ka të përqëndruar në Gramsh dhe Elbasan, ku vijon edhe aktualisht. Për këtë gjyqtare 2020 u mbyll me nisjen e hetimeve-Vetting.

Para se të kalojmë në kriterin e psurisë, një kriter ky që ka nxjerrë jashtë sistemit qindar gjyqtarë, kujtojmë se në vitin 2014, Ministri i Drejtësisë Nasip Naço kërkoi shkarkimin e gjyqtares Miranda Konica.

Kërkesa e Naços erdhi një ditë pasi gjyqtarja rrëzoi kërkesën e prokurorisë për pezullimin nga detyra të gjyqtarit të Apelit, njëkohësisht anëtarit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë, Gjin Gjoni.

Nga Ministria e Drejtësisë, u deklarua në atë kohë se gjyqtarja Konica kishte shkelur ligjin duke pranuar gjykimin e çështjes së Gjonit. Sipas MD, gjyqtarja Konica nuk mund të pranonte gjykimin e kësaj çështjeje pasi ishte në konflikt interesi me gjyqtarin Gjin Gjoni. Për arsye se në vitin 2011 i njëjti kishte qenë kryesues i trupit gjykues ndaj një çështjeje të ngritur ndaj gjyqtares Miranda Konica.

Mediat raportuan se trupa gjykuese e kryesuar nga gjyqtari Gjin Gjoni kishte rrëzuar vendimin e Këshillit të Lartë të Drejtësisë për masën disiplinore “Vërejtje” ndaj gjyqtares Miranda Konica.

“ Gjyqtarja është peng i ndereve të vjetra”, do të deklaronte Ministri Naço në një deklaratë për mediat në vitin 2014.
Sot kemi një situatë tjetër, kur Gjin Gjoni i ka ikur nga sytë këmbët, Vettingut, por llogari para këtij procesi do të japë gjyqtarja Miranda Konica që i “ktheu nderin”.

Sa i përket pasurisë, gjyqtarja Miranda Konica, rezulton e mbytur në kredi, ndërsa bashkëshorti i saj bën disa punë njëherësh dhe tre fëmijët kanë depozita bankare.

Fillimisht, patundshmëri deklaron 20 % e 8.5 dynym tokë bujqësore , me vlerë 0.1 milion lekë, 30% e një banese 2+1, me vlerë 3 milion lekë si dhe 50% e një banese 2+1 me vlerë 5 milion lekë.
Një tjetër patunshmëri ajo deklaron dhe një apartament të blerë në Elbasan me vlerë 6 500 000 lekë si dhe shitjen e një apartamenti në Gramsh, të cilin e kishin në bashkëpronësi dhe pas blerjes e zotëronin 100 %.
Si pasuri deklaron dhe një lokal, të cilin e ka hedhur për legalizim dhe një magazinë 150 m2, të cilën e ka shitur me vlerë 8 000 000 lekë.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Miranda Konica.
Viti 2003
20 % e 8.5 dynym tokë bujqësore , me vlerë 0.1 milion lekë.
30% e një banese 2+1, me vlerë 3 milion lekë.
50% e një banese 2+1 me vlerë 5 milion lekë.
Automjet, Benz në emër të bashkëshortit me vlerë 9 milion lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 2 milion lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gramsh, 0,61 milion lekë.
Të ardhura të bashkëshorit nga Drejtoria Arsimore, Gramsh, 0,19 milion lekë.

Viti 2004
Magazinë me sip 151 96 m2, me vlerë 850 000 lekë, në emër të Dritan Konicës.
Kredi në emër të bashkëshortit, 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gramsh, 812 950 lekë.
Të ardhura të bashkëshorit nga Drejtoria Arsimore, Gramsh, 284 697 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 250 000 lekë.

Viti 2005
Shtuar interesat e depozitës bankare të subjektit deklarues, të shumës prej 250 000 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 256 039 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gramsh, 635 889 lekë.
Të ardhura të bashkëshorit nga Drejtoria Arsimore, Gramsh, 324 000 lekë.
Kredi në emër të bashkëshortit, 150 000 lekë. Pa shlyer 102 624 lekë.

Viti 2006
Pakësuar depozita bankare prej 250 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gramsh, 825 193 lekë.
Të ardhura të bashkëshorit nga Drejtoria Arsimore, Gramsh, 308 796 lekë.
Likujduar kredia prej 150 000 lekë.
Kredi në emër të subjektit deklarues dhe bashkëshortit të saj në shumën 900 000 lekë. Pa shlyer 799 885 lekë.

Viti 2007
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gramsh, 56 421 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 266 800 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga Drejtoria Arsimore, Gramsh, 304 655 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit, si përgjegjës në Drejtorinë e Rrugëve, Elbasan 100 300 lekë.
Likujduar kredia prej 900 000 lekësh.
Kredi për 60 muaj. Shlyer 1 000 000 lekë. Pa shlyer 982 424 lekë.

Viti 2008
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 785 587 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit, si përgjegjës në Drejtorinë e Rrugëve, Elbasan 198 576 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga ndërmmarja e ndërtimit të hidrocentralit në Banjë, 261 600 lekë.
Kredi për 60 muaj. Shlyer 218 377 lekë. Pa shlyer 871 623 lekë.

Viti 2009
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 913 149 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga zyra Arsimore, Gramsh, 82 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga ndërmarja e ndërtimit të hidrocentralit në Banjë, 432 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga një kompani 40 000 lekë.
Kredi për 60 muaj. Shlyer 264 744 lekë. Pa shlyer 718 800 lekë.

Viti 2010
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 937 070 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga zyra Arsimore, Gramsh, 383 916 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga VEVE kompani 1 454 196 lekë.
Dieta të subjektit deklarues, 22 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit ai anëtar I K.RR.T, Bashkia Gramsh, 28 000 lekë.
Kredi për 60 muaj. Shlyer 614 000 lekë.
Kredi 500 000 lekë. Pa shlyer, 51 493 lekë.
Kredi, 1 000 000 lekë.

Viti 2011
Shitur magazina 150 m2, me vlerë 8 000 000 lekë.
Blerë makina Opel, 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 975 903 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga zyra Arsimore, Gramsh, 396 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga VEVE kompani 480 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si ekspert, inxhinier ndërtimi në Prokurorinë e Elbasanit, 30 000 lekë.
Kredi, 1 000 000 lekë. Pa shlyer 672 088 lekë.
Kredi 200 000 lekë. Shlyer 207 500 lekë.
Kredi 500 000 lekë. Pa shlyer, 9 566 lekë.
Kredi 500 000 lekë. Pa shlyer, 128 000 lekë.
Depozitë bankare për shkollën e fëmijëve, 120 000 lekë.

Viti 2012
Depozitë bankare 595 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 804 900 lekë dhe raport për kujdes ndaj fëmijës, 120 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga zyra Arsimore, Gramsh, 418 915 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga VEVE kompani 415 341 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si ekspert, inxhinier ndërtimi në Prokurorinë e Elbasanit, 25 000 lekë.
Bashkëshorti, të ardhura si person fizik, inxhinier, 200 000 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 331 000 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 331 000 lekë.
Kredi, 1 000 000 lekë. Pa shlyer 508 580 lekë.
Kredi 150 000 lekë. Likuiduar.
Kredi 500 000 lekë. Likuiduar.
Kredi 500 000 lekë. Likuiduar.
Transaksion në llogari të pagës së subjektit deklarues nga llogaria e firmës së babait, për të shlyer detyrime personale të tij, pasi nuk ndodhej në Shqipëri, 490 000 lekë.

LEXO EDHE:  Tensioni në Kapitol/ Mike Pence paralajmëron protestuesit: Ndalni dhunën

Viti 2013
Lokal shërbimi 61.8 m2, I futur për legalizim, me vlerë 800 000 lekë.
Ap banimi në Gramsh përfituar nga privatizimi në vitin 1991 në bashkëpronësi dhe me kalimin 3 /10 nga vjehrra dhe kunatat në emër të subjektit deklarues dhe bashkëshortit. Vlera 2 700 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 175 486 lekë dhe raport për kujdes ndaj fëmijës, 597 863 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga ZVRPP, Gramsh, 968 730 lekë.
Bashkëshorti, të ardhura si person fizik, inxhinier, 350 000 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 60 000 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 60 000 lekë.
Depozitë bankare krijuar nga dhurata në lekë e familjarëve për lindjen e vajzës, 158 215 lekë.
Kredi, 1 000 000 lekë. Pa shlyer 163 789 lekë.
Kredi, 2 331 067 lekë.

Viti 2014
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 47 414 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 36 000 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 36 000 lekë.
Depozitë bankare për vajzën, 3 544 lekë.
Depozitë bankare e bashkëshortit, 69 769 lekë.
Gjendje e llogarisë rrjedhëse të bashkëshortit, 117 529 lekë.
Gjendje kesh 50 000 lekë.
Vlera 2 700 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 1 253 191 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si inxhinier ndërtimi pranë kompanisë Doko në Elbasan, 753 669 lekë.
Bashkëshorti, të ardhura si person fizik, inxhinier, 69 767 lekë.
Kredi për blerjen e ap në Gramsh për pjesën e 3/10, 2 331 067 lekë . Shlyer 286 627 lekë. Pa shlyer 2 196 154 lekë.
Marrë borxh kesh një shtetaseje për blerje pajisjesh elektroshtëpiake, 30 000 lekë.
Overdraft nga bashkëshorti, 35 391 lekë.
Kredi, 1 000 000 lekë. Pa shlyer 176 472 lekë.

Viti 2015
Marrë hua nga subjekti deklarues 380 000 lekë dhe kthyer po e njëjta shumë pa interes.
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 100 000 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 45 626 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 45 559 lekë.
Depozitë bankare për vajzën, 4 022 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 1 303 358 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si inxhinier ndërtimi pranë kompanisë Doko në Elbasan, 733 320 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si inxhinier ndërtimi pranë kompanisë Bajrami në Elbasan, 183 077 lekë.
Subjekti deklarues ka kaluar në llogarinë e bashkëshortit, 9 200 lekë.
Bashkëshorti, të ardhura si person fizik, inxhinier, 479 200 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në Universitetin e Elbasanit, 38 010 lekë.
Kredi për blerjen e ap në Gramsh për pjesën e 7/10, 2 331 067 lekë . Pa shlyer 2 024 496 lekë.
Shlyer borxhi kesh një shtetaseje për blerje pajisjesh elektroshtëpiake, 30 000 lekë.
Kredi konsumatore në emër të subjektit deklarues, 260 000 lekë. Pa shlyer 115 569 lekë.
Overdraft nga bashkëshorti, 35 391 lekë. Pa shlyer, 14 828 lekë.

Viti 2016
Ap banimi 133.3 m2 në Elbasan, me vlerë 6 500 000 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 42 654 72 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 42 611 9 lekë.
Depozitë bankare për vajzën, 2 175 72 lekë.
Gjendje kesh, 100 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 1 271 700 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 15 930 8 lekë dhe interesa 35 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit pranë kompanisë Meteo, 282 750 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit pranë kompanisëAl Mexvood, 29 263 lekë.
Overdraft në emër të subjektit deklarues, 260 000 lekë.
Overdraft nga bashkëshorti, 35 391 lekë. Vijon.
Bashkëshorti, të ardhura si person fizik, inxhinier, 480 167 lekë.
Kredi për blerjen e ap në Gramsh për pjesën e 7/10, 2 331 067 lekë . Pa shlyer 1 824 057 61 lekë.
Detyrim për blerjen e ap në Elbasan 3 500 000 lekë.

Viti 2017
Gjendje llogarie e subjektit deklarues, 15935.68 lekë dhe interesa 4. 88 lekë.
Gjendje kesh 120 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 1 317 282 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si inxhinier ndërtimi pranë kompanisë Doko, 700 402 lekë.
Gjendje e llogarisë së bashkëshortit, 319 400 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 587 757 84 lekë.
Depozitë bankare për djalin, 584 317 83 lekë.
Depozitë bankare për vajzën, 174 551 81 lekë.
Shlyer kredia për blerjen e ap në Gramsh për pjesën e 7/10, 2 331 067 lekë .
Detyrim për blerjen e ap në Elbasan 3 500 000 lekë.
Marrë borxh një shtetasi, 700 000 lekë.
Marrë borxh një shtetaseje 1 000 000 me qëllim marrjen e hipotekës së ap në Gramsh nga Banka, me qëllim për ta shitur.
Bashkëshorti aksioner tek kompania CCALB.sh.p.k, Elbasan, me kuota me vlerë 4 000 lekë.

Viti 2018
Pa likuiduar vlera e shpronësimit, të një objekti për realizimin e projektit, rehabilitimi I rrugës Devoll me vlerë 1 821 357 lekë.
Shitur ap 88.76 m2, në Gramsh, me vlerë 3 798 500 lekë.
Blerë makinë Touran Volsvagen në Kosovë, me vlerë 3 200 euro.
Bashkëshorti aksioner tek kompania CCALB.sh.p.k, Elbasan, me kuota shtese me vlerë 1 000 lekë. 4 000 lekë I kishte më herët.
Gjendje kesh 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Elbasan, 1 353 246 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 15 942 72 lekë.
Gjendje e llogarisë së bashkëshortit, 10 874 16 lekë.
Gjendje e llogarisë së bashkëshortit, 899 12 lekë.
Gjendje e llogarisë së bashkëshortit, 2 603 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga shoqëria CCALB.sh.p.k, Elbasan, 136 880 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në Universitetin e Elbasanit, 316 494 lekë.
Gjendje e llogarisë së bashkëshortit, 116 200 lekë.
Detyrim për blerjen e ap në Elbasan. Shlyer 20 950 8 lekë dhe pa shlyer 663 370 lekë.
Shlyer borxhi, 700 000 lekë.
Kredi konsumatore nga subjekti deklarues 300 000 lekë. Pa shlyer 251 710 19 lekë.
Overdraft 200 000 nga subjekti deklarues I shlyer.
Kredi për blerje makine 500 000 lekë. Pa shlyer, 488 475 13 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Hetimet për skandalin seksual në institucion e Drejtësisë/ Pasuria e gjyqtares që “rrëzoi” Prokurorinë

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja Olkeda Liço (Manellari) e ka nisur karrierën në Tiranë për tu emëruar më pas në Fier, ku vijon edhe aktualisht. Gjyqtarja Manellari, prej me shumë se gjashtë muajsh është nën hetim nga Vettingu, i cili do ta filtrojë atë në të tria kriteret.

Në aspektin profesional, gjyqtarja nuk rezulton të jetë lakuar negativisht. Madje në lidhje me skandalin e gjyqtarit të Gjirokastrës Guxim Boçi që u denoncua nga emisioni investigative Stop, ishte e vetmja gjyqtare që duket se e mori më seriozisht situatën. Bëhet fjalë, për skandalin kur gjyqtari Guxim Boçi, i kërkonte favore seksule një qytetareje, e cila ishte palë në një çështje dhe që e kishte regjistruar gjyqtarin, gjatë bisedës me të.

Gjyqtarja Olkeda Manellari firmosi prishjen e vendimit të datës 25.05.2017 të prokurores Elida Hoxha, duke urdhëruar vazhdimin e hetimeve të mëtejshme në lidhje me detyrat e caktuara. Thënë më qartë gjyqtarja kërkoi hetime të thelluara për skandalin në fjalë. Sa i përket pasurisë, gjyqtarja Olkeda Manellari burimet e të ardhurave i ka nga paga e saj dhe nga paga e bashkëshortit.

Manellari e cila ka qenë anëtare e Këshillit Drejtues në Shkollën e Magjistraturës, nuk rezulton të ketë ndonjë lloja patundshmërie, sipas të dhënave që ajo ka deklaruar pranë ILDKPKI-së. Ndërsa bashkëshorti i saj rezulton që të ketë të ardhura edhe nga bastet sportive.

Për më shumë detaje po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Olkeda Manellari.

Viti 2011 (Deklarata fillestare)
Të ardhura nga bursa e studimit në Shkollën e Magjistraturës, 382 500 lekë.

Viti 2011 (Deklarata vjetore)
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 120 821 lekë.
Shpërblim si anëtare e Këshillit drejtues në Shkollën e Magjistraturës, 27 000 lekë.

Viti 2012
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 819 469 lekë.
Shpërblim si anëtare e Këshillit drejtues në Shkollën e Magjistraturës, 45 000 lekë.
Ap 63 m2, në Pogradec në emër të bashkëshortit, me vlerë 26 875 lekë.

Viti 2013
Automjet Peugeot me vlerë 150 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 807 290 lekë.

LEXO EDHE:  Meta në takimin e “Mëngjesit të Lutjeve”/  Shqiptarët jetojnë në “vëllazërim fetar”, rrezikuan veten për hebrenjtë

LEXO EDHE:  KLGJ nuk verifikoi pasurinë e Sadushit/ Berisha: Kallp veting për Sokolin e Partisë

Viti 2014
Gjendje kesh 400 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 129 967 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Fier, 977 001 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit nga Alpetrol, 357 578 lekë.
Gjendja kesh e bashkëshortit, 150 000 lekë.
Bashkëshorti deklaron banesë 72 m2 në Tiranë.

Viti 2015
Shitur Peugeot, 3 700 euro.
Gjendje likuiditeti, 193 219 lekë.
Gjendje kesh 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Fier, 1 079 340 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit nga Alpetrol, 1 288 457 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga bastet sportive, 410 000 lekë.
Gjendje likuiditeti e bashkëshortit, 524 597 lekë.
Kartë krediti për blerje online e bashkëshortit 100 000 lekë.
Gjendje kesh e bashkëshortit 500 000 lekë.
Blerë automjeti Ford nga bashkëshorti, 3 000 euro.

Viti 2016
Depozitë bankare me vlerë, 1 818 000 lekë.
Gjendje kesh, 16 093 70 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Fier, 167 841 lekë dhe raport lindje, 514 478 lekë.
Kesh në sistemin bankar të bashkëshortit, 454 749 55 lekë.
Kartë krediti për blerje online e bashkëshortit 75 780 61 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit nga Alpetrol, 1 028 173 lekë.
Bashkëshorti ka dhënë me qira ap 128 m2, në Fier me vlerë 180 000 lekë.

Viti 2017
Gjendje kesh 700 000 lekë.
Gjendje në sistemin bankar, 49 587 lekë.
Gjendje kesh jashtë sistemit bankar, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Fier, 1 030 438 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit nga Alpetrol, 951 346 lekë.

Viti 2018
Blerë Mercedez Benz 370 000 lekë.
Gjendje kesh në sistemin bankar, 5 910 70 lekë.
Gjendje kesh jashtë sistemit bankar, 140 000 lekë.
Pakësuar gjendja kesh e kursimeve, 530 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Fier, 1 044 832 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Lidhjet e drejtësisë me politikën/ Vëllai i ish deputetit të Kryemadhit në Vetting

Publikuar

-

Nga

Kryemadhi zbardh bisedën me Yuri Kim/ Më kërkoi të largoj të rinjtë e LSI nga protesta

Erind Rehovica, prokuror në Prokurorinë e Fierit, prej më shumë se një viti, ndodhet në hetim nga Vettingu.

Ai ka hyrë në sistemin e Drejtësisë si oficer i Policisë Gjyqësore për t’u emëruar më pas si prokuror në Vlorë dhe Fier. Prokurori Erind Rehovica nuk rezulton i lakuar në aspektin profesional, për ndonjë hetim të madh. Çështje që ai ka pasur në duar kanë qenë krime rutinë. Prokurori, Erind Rehovica, është vëllai i ish deputetit të Beratit Gledion Rehovica, i cili së fundmi ka braktisur LSI-në e Monika Kryemadhit për Partinë Socialiste.

Në vitin 2018, të njëjtit, iu hoq mandati nga Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve si deputet, pasi në formularin e dekriminalizimit kishte fshehur një dënim të drejtësisë italiane. Një vit më vonë, Gjykata e Tiranës, konfirmoi pushimin e hetimeve të prokurorisë për ish-deputetin Gledion Rehovica të hetuar për veprën penale të falsifikmit të formularëve, vilave dhe stampave.

Edhe prokurori Erind Rehovica, njësoj si vëllai i tij, politikan, ka emigruar në Itali. Madje bazën e të ardhurave e ka nga puna në Itali.
Megjithëse në formularët e deklarimit të pasurive, prokurori, Rehovica nuk është i qartë. Ai madje nuk deklaron as pagën e tij ndër vite.

Patundshmëri prokurori, Rehovica rezulton të ketë një apartament në Vlorë, blerë me të ardhurat nga emigrazioni në vlerën 34 800 euro.

Një sipërfaqe tokë 1 000 m2, me vlerë 4 000 000 lekë që kishte në Tiranë e ka shitur me vlerë 500 000 lekë. Në vitin 2015 deklaron se bashkëshortja e tij ka blerë një autoveturë Volsvagen me vlerë 700 000 lekë, ndërsa në vitin 2017, deklaron një banesë të rrënuar në Berat me vlerë 2 500 000 lekë. E ka blerë apo po e rikosntrukton nuk e sqaron, ndaj deklarimi i pasurisë ka paqartësi.

 

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Erind Rehovica.
Viti 2004
Tokë, 1000m2, në Tiranë me vlerë 4 000 000 lekë.
Ndërtim objekti i parregulluar me vlerë 200 000 lekë.
Gjendje kesh 60 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga në Itali, 30 000 euro.

Viti 2014 (Deklarata fillestare)
Ap në Vlorë blerë me kursimet nga emigrimi në Itali, me vlerë 34 800 euro.
Llogari bankare 2 000 euro.
Llogari bankare 1 500 euro.
Kursime të bashkëshortes, 3 000 lekë.

LEXO EDHE:  KLGJ nuk verifikoi pasurinë e Sadushit/ Berisha: Kallp veting për Sokolin e Partisë

LEXO EDHE:  Aksident në autostradën Durrës-Tiranë/ Përplaset keq makina

Viti 2014 (Deklarata vjetore)
Gjendje e llogarisë bankare 3 300 euro.
Të ardhura të subje
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 250 000 lekë.
Detyrim nga një shtetas kundrejt subjektit deklarues 18 000 euro.

Viti 2015
Autoveturë Volsvagen nga puna e bashkëshortes si notere, me vlerë 700 000 lekë.
Gjendje llogarie 648 euro dhe 76 654 lekë.
Bono thesari në emër të bashkëshortes 350 000 lekë.

Viti 2016
Autoveturë, Volsvagen, blerë me të ardhurat e bashkëshortes si notere, me vlerë 7 000 euro.
Llogari bankare për fëmijët, dhuratë nga gjyshërit, 500 euro dhe 2 624 euro.
Ap në vlorë blerë me kursimet si emigrant në Itali me vlerë, 34 800 euro.
Llogari kursimi 3 300 euro.
Gjendje kesh në shtëpi 1 500 000 lekë. Nga këto 500 000 lekë nga shitja e tokës në Tiranë dhe 1 000 000 nga kursimet e emigrimit në Itali.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Fier, 1 430 207 lekë.
Llogari bankare të bashkëshortes, në shumat, 920 682 31 lekë, 124 917 lekë dhe 4222 92 lekë.

Viti 2017
Një shtëpi të rrënuar në qytetin e Beratit, me vlerë 2 500 000 lekë. (nuk e sqaron se për çfarë e harxhuar këtë shumë, e ka blerë këtë banesën e rrënuar apo e ka rikonstruktuar). Më tej thotë, 1 200 000 lekë, nga llogaria bankare e bashkëshortes dhe 1 300 000 lekë, kesh të ndodhura në shtëpi.
Llogari bankare e bashkëshortes është zeruar për shkak të blerjes së banesës dhe nuk jep asnjë sqarim se për çfarë banese bëhet fjalë, për banesën e rrënuar apo një tjetër banesë. Po ai sqaron pagesa është bërë me dy këste. Njëherë janë dhënë 1 700 000 lekë dhe njëherë 800 000 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes si notere, 128 397 lekë.
Kursime, 500 000 lekë.

Viti 2018
Kesh në shtëpi 500 000 lekë.
LLogaria bankare e bashkëshortes, 402 334.65 lekë dhe pakësuar 1 044 82 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

U përzgjodh në Task Forcën Marku-Xhafaj/ Prokurorja “në krah” të Saimir Tahirit

Publikuar

-

Nga

Denoncimi i fortë/ Rama urdhëron AKEP të mbyllë portalet që po i çjerrin maskën procesit fake të vettingut

Në Qershor të vitit 2020, Komisioni i Pavarur Kualifikimit, shkalla e parë e Vetingut, ka përzgjedhur përmes shortit emrat e 118 gjyqtarëve dhe prokurorëve, të cilët do t’i nënshtrohen Vetingut për ligjshmërinë e pasurive, pastërtinë e figurës dhe aftësitë profesionale.

Nga magjistratët e përzgjedhur, 116 shërbejnë në shkallën e parë të gjyqësorit dhe në mesin e tyre është edhe prokurorja e Fierit, Eglantina Shehu. Kujtojmë se pas marrëveshjes ndërmjet Prokurorisë së Përgjithshme dhe Ministrisë së Brendshme firmosur më 2 shkurt 2018, nga titullarët Arta Marku dhe Fatmir Xhafaj, dhe me përfundimin e procesit të përzgjedhjes së hetuesve që do të ishin pjesë e strukturës Task Forcë, në listë ishte edhe prokurorja Eglantina Shehu.

Me një karrierë, vetëm prej pesë vitesh në atë kohë, Shehu u përzgjodh si pjesë e strukturës “Forca e Ligjit” pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.
Thënë ndryshe, pas kësaj përzgjedhje pritej luftimi i krimit të organizuar, korrupsionit dhe veprave të tjera të rënda penale në rrethin ne Fierit.

Në fakt, “Forca e Ligjit”, nuk është se ka lulëzuar në Tiranë, që të ndriçojë dhe në Fier dhe ata që nënshkruan këtë marrëveshje sot nuk janë më në të njëjtat pozicione për të dhënë llogari për dështimin.

Prokurorja Eglantina Shehu, ka kaluar nëpër duar çështje jo pak të bujshme.
Ajo ka hetuar akuzat ish oficerit të Policisë, Dritan Zagani kundrejt ish ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri.

Pas një hetimi të shpejtë dymujor, organi i akuzës në Fier, e deklaroi çështjen të pushuar, duke argumentuar se nga hetimi nuk është vërtetuar të ketë elementë të ndonjë vepre penale.

Sa i përket pasurisë, të ardhurat e prokurores Shehu, burojnë nga paga e saj si prokurore dhe si eksperte në Shkollën e Magjistratutës, por edhe nga katër punësimi i bashkëshortit të saj.
E vetmja patundshmëri që prokurorja deklaron është një apartament në Tiranë, 62.3 m3, i blerë në vitin 2015, për të cilin ka paguar 52 000 euro.
Prokurorja deklaron se këtë apartament e ka blerë me anë të një kredie 30 000 euro, me ndihmesë nga prindërit dhe bashkëjetuesi 20 000 euro si dhe kursime të bashkëjetuesit 2 000 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurorja e Eglantina Shehu.
Viti 2013 (Deklarata fillestare)
Nuk deklaron asgjë.

Viti 2013 (Deklarata vjetore)
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 111 678 lekë.

Viti 2014
Të ardhura në llogarinë rrjedhëse, kursime nga paga të subjektit deklarues, 67 229 94 lekë.
Gjendje kesh, kursime nga paga të subjektit deklarues, 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 1 166 648 lekë.

Viti 2015
Ap banimi 62.3 m2, në Tirannë me vlerë,52 000 euro. Blerë me kredi 30 000 euro, ndihmesë nga prindërit dhe bashkëjetuesi 20 000 euro si dhe kursime të bashkëjetuesit 2 000 euro.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 200 659 04 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 3 326 02 lekë.
Kartë krediti me vlerë 10 000 lekë. Shuma që disponon është 1 007 lekë.
Të ardhurat kesh të subjektit deklarues, pakësuar me 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 1 365 926 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 4 085 237 56 lekë.
Depozitë kursimi e bashkëjetuesit 200 000 lekë.
Depozitë page e bashkëjetuesit, 45 151 76 lekë.
Autoveturë Benz A Class e bashkëjetuesit me vlerë 6 500 euro.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga puna në një media, 930 000 lekë.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga honoraret në fakultetin Histori Filologji, 25 500 lekë.

LEXO EDHE:  Covid-19 “mbërthen” SPAK/ Izolohen gjyqtarët

LEXO EDHE:  Meta në takimin e “Mëngjesit të Lutjeve”/  Shqiptarët jetojnë në “vëllazërim fetar”, rrezikuan veten për hebrenjtë

Viti 2016
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 234 438 64 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 3312 81 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 841 279 lekë dhe nga sigurimet shoqërore,181 755 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 3 904 131 01 lekë.
Depozitë kursimi e bashkëjetuesit, shtuar me 201 700 lekë.
Depozitë page e bashkëjetuesit, pakësuar, 44 861 5 lekë.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga puna në një media, 1 040 000 lekë.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga honoraret në TVSH, 10 200 lekë.

Viti 2017
Depozitë kursimi me afat e subjektit deklarues me vlerë 650 000 lekë.
LLogari page e subjektit deklarues, pakësuar me 502 327 98 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 1 244 29 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 572 059 83 lekë dhe nga sigurimet shoqërore, 313 729 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga puna në një media, 908 114 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në një kolegj privat në Kosovë, 1 821 20 euro.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në Universitetin e Durrësit, 48 547 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog i jashtëm në fakultetin Histori-Filologji, Tiranë, 129 693 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në një media në Fier,170 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga një aktivitet në Universitetin e Elbasanit, 8 500 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 3 710 987 01 lekë.
Depozita bankare e bashkëshortit, shtuar me 498 300 lekë.
Depozita e pagës së bashkëshortit, shtuar me 4 929 19 lekë.

Viti 2018
Llogari page e subjektit deklarues, 80 900 lekë.
Depozita bankare e subjektit deklarues, pakësuar me 432 23 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 1 167 849 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Shkolla e Magjistraturës, si eksperte në trajnim,16 125 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 3 505 760 24 lekë.
Depozita bankare e bashkëshortit, shtuar me 105 737 50 lekë.
Llogari rrjedhëse e bashkëshortit, 114 061 03 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në një kolegj privat në Kosovë, 2 406 60 euro.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në Universitetin e Durrësit, 940 971 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog i jashtëm në fakultetin Histori-Filologji, Tiranë, 104 016 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga mësimdhënia në një universitet në Rumani 155 788 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në dy media në Fier, 42 500 lekë dhe 42 500 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si drejtor ekzekutiv i një OJF, 114 061 03 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit për referim në forumin “Decentralizimi dhe autonomia e pushtetit local”, në Tiranë, 12 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE