Connect with Us

Gjyqtarja me makinë të shtrenjtë dhe kredi/ 20 000 euro dhuratë, për të blerë shtëpi

Vetingu

Gjyqtarja me makinë të shtrenjtë dhe kredi/ 20 000 euro dhuratë, për të blerë shtëpi

Publikuar

-

Pasuria i “hëngri kokën”/ Bëmat e gjyqtarit, nga akuzat kundër Soros, tek përleshjet në gjykatë

Gjyqtarja e Korçës Ariola Kristo, i është nënshtruar hetimeve  të Vetting që në muajin Dhjetor të vitit 2019.

Kur po bëhen gati rreth një vit nga hetimet ende, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk ka ende një epilog, për të thirrur në përballje, gjyqtaren Kristo.

Kjo e fundit, në media është lakuar edhe si “viktimë” e dajës së saj gjyqtarit Stavri Kallço. Pasi ka pasur denoncime nga qytetarët se e njëjta çështje qëështë gjykuar nga Kallço në Apel dhe që është kthyer në shkallë të parë, është gjykuar nga gjyqtarja Kristo.

Në vitin 2016, Ministri i Drejtësisë në atë kohë, Ylli Manjani, urdhëroi nisjen e inspektimit, i cili përfundoi duke mos gjetur asnjë shkelje ligjore.

Sa i përket pasurisë, edhe gjyqtarja Ariola Kristo, është pjesë e listës së njerëzve të drejtësisë, që marrin dhurata mijëra euro, nga familjarët.
Por ndërkohë që marrin dhe këto lloj dhuratash, nga ana tjetër deklarojnë se janë të mbytur dhe në kredi.

Në deklaratën fillestare, të vetmen pasuri gjyqtarja Kristo deklaron një automjet.

Më vonë në vitin 2005, listën e pastundshmërive shtonnjë truall me sipërfaqe 159 m2 në Korçë, me vlerë 1 900 000 lekë, së bashku me një automjet të ri që ka kushtuar 470 000 lekë.

Në vitin 2006, ka shitur makinën e blerë një vit më parë në shumën 400 000 lekë dhe ka blerë një Benz Mercedez me vlerë 450 000 lekë.

Në vitin 2008 e ka shtuar pasurinë me njëbanesë me sipërfaqe 100 m2, me vlerë 7 000 000 lekë. Gjyqtarja deklaron se për të blerë këtë pronë, 20 000 euro ia kanë dhënë dhuratëprindërit e bashkëshortit. Gjithashti gjyqtarja deklaron edhe dy kredi, një në shumën 30 000 euro dhe një tjetër në shumën 2 500 000 lekë.

Edhe në vitin 2010, ka lëvizje të pasurisë së luajtshme, pasi ka shitur një makinë 700 000 lekë dhe blerë një tjetër 50 000 lekë. Por këtë deklaratë nuk e shoqëron me asnjë lloj sqarimi.

Ndër vite ka mbylluar dhe ka rimarrë kredi që shkon deri në 1 000 000 lekë.
Një blerje jo pak të shtrenjtë e ka bërë në vitin 2017, me një makinë që ka kushtuar 14 621 euro.

Për më tepër detaje po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Ariola Kristo pranë ILDKPKI-së.
Viti 2003

Veturë BMV
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 61 658 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 61 658 lekë.
Viti 2004
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 774 888 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 774 888 lekë

Viti 2005
Truall me sip 159 m2 në Korçë, me vlerë 1 900 000 lekë.
Makinë BMV me vlera 470 000 lekë.
Shitur një tjetër BMV, me vlerë 1 500 000 lekë,
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 767 232 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 767 232 lekë.
Shpërblime, 35 500 lekë.
Hua 1 500 000 lekë.

Viti 2006
Shitur automjeti, 400 000 lekë.
Blerë Benz Mercedez, 450 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 799 992 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror,799 992lekë.
Hua 1 500 000 lekë. Pa shlyer 800 000 lekë.

Viti 2007
Kredi 30 000 euro.
Pakësim (nuk kuptohet shkrimi), 800 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 64 449 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror,64 449 lekë.

Viti 2008
Blerë banesë me sip 100 m2, me vlerë 7 000 000 lekë.
Dhuratë nga prindërit e bashkëshortit, 20 000 euro.
Shtuar pasuri me vlerë 2 500 000 lekë. (nuk kuptohet shkrimi)
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 64 449 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 64 449 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 28 444 euro.
Kredi në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 24 604 37 lekë.

Viti 2009
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 795 334 lekë.
Shpërblimi, 9 000 lekë.
Të ardhura nga paga në një universitet privat, 80 000 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror,878 554 lekë.
Shpërblim për bashkëshortin 31 400 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 22 744 euro.
Kredi në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 2 395 000 lekë.

Viti 2010
Shitur makina 700 000 lekë.
Blerë makinë, 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 849 763 lekë.
Shpërblimi, 9 000 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 936 550 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 19 067 euro.
Kredi në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 2 318 647 lekë.

LEXO EDHE:  Vetingu/ Meta kthen ligjin për rivlerësimin e punonjëve të policisë

Viti 2011
Hua në vlerën 2 500 000 lekë.
Kredi në vlerën 2 500 000 lekë. Shlyer.
Shpenzime për lindjen e fëmijës, 1 290 euro.
Shpenzime për veshje 450 euro.
Overdraft në emër të bashkëshortit 140 000.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 759 306 lekë.
Shpërblim nga universiteti privat, 200 000 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 933 657 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 13 483 60 euro.

Viti 2012
Ritërheqje e overdraftit nga bashkëshortit në shumën 140 000 lekë.
Kursime 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 759 083 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 1 091 829 lekë.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 2 200 000 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 12 883 16 euro.

Viti 2013
Shlyer overdraft nga bashkëshorti, 140 000 lekë.
Kredinë ne vlerën 500 000 lekë.
Blerë automjet 400 000 lekë.
Kursime 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 951 205 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 1 024 544 lekë.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 1 900 000 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 12 216 82 euro.

Viti 2014
Kredi, 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 165 520 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 1 256 643 lekë.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 1 900 000 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 7 660 euro.
Kredinë vlerën 500 000 lekë. Pa shlyer 140 271 lekë.
Kredinëvlerën 500 000 lekë. Pa shlyer 403 542 lekë.

Viti 2015
Mbyllur kredia e marrë në vitin 2014.
Marrë kredi, 1 000 000 lekë.
Llogari bankare në emër të djalit me vlerë, 314 419 81 lekë.
Llogari bankare në emër të djalit tjetër, 202 734 13 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 127 110 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 1 275 440 lekë.
Kursime kesh, 500 000 lekë.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 1 400 000 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 7 171 euro.

Viti 2016
Të ardhura nga interesat bankare në llogarinë e djalit, 5892 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare në llogarinë e djalit tjetër, 3 799 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 196 437 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 1 238 875 lekë.
Të ardhura nga KEMP-i i djalit, 90 600 lekë.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 800 000 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 6 612 euro.
Kredi 1 000 000 lekë. Pa shlyer 646 855 lekë.

Viti 2017
Të ardhura nga interesat bankare në llogarinë e djalit, 4 400 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare në llogarinë e djalit tjetër, 2 800 lekë.
Të ardhura nga shitja e automjetit, 500 000 lekë.
Blerë makinë në Gjermani, 14 621 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 295 363 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 1 298 000 lekë.
Të ardhura nga KEMP-i i djalit, 120 000 lekë.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 800 000 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 6 072 euro.
Kredi 1 000 000 lekë. Pa shlyer 344 910 lekë.
Kredi 1 000 000 lekë. Pa shlyer 921 044 lekë.

Viti 2018
Të ardhura nga interesat bankare në llogarinë e djalit, 6 000 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare në llogarinë e djalit tjetër, 4000 lekë.
Të ardhura nga dëmshpërblimi I një aksidenti në Greqi, 1 175 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 361 000 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si prokuror, 1 298 000 lekë.
Të ardhura nga KEMP-i i djalit, 124 000 lekë.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 800 000 lekë.
Kredi 30 000 euro. Pa shlyer 5 559 euro.
Kredi 1 000 000 lekë. Shlyer.
Kredi 1 000 000 lekë. Pa shlyer 430 784 lekë.Gjyqtarja me makinë të shtrenjtë dhe kredi/ 20 000 euro dhuratë, për të blerë shtëpi

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *

Vetingu

Gjyqtari me 500 mijë USD pasuri të paligjshme/ Prokuroria i mbylli dosjen

Publikuar

-

Nga

Skandali në spitalin Covid 2/ Reagon Prokuroria e Tiranës

Komisioni i  Pavarur i Kualifikimit i përbërë nga Alma Faskaj, Lulzim Hamitaj dhe Genta Tafa Bungo, ka përjashtruar për 15 vite nga sistemi i drejtësisë gjyqtarin e Tiranës.

Shkak për këtë vendim është bërë dorëheqja e tij si gjyqtar, në prag Vettingu.

Subjekti i rivlerësimit, z. Ardian Kalia, u është nënshtruar procedurave të rivlerësimit, pas shpërndarjes së çështjes së tij me shortin e datës 16.12.2019, nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, në përputhje me rregulloren “Për procedurat e zhvillimit të shortit në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit”.

Trupi gjykues, me vendimin nr. 1, datë 19.12.2019, vendosi të fillojë një hetim administrativ të thellë dhe të gjithanshëm, sipas nenit 45 tё ligjit nr. 84/2016, me qëllim vlerësimin e të gjitha fakteve dhe rrethanave të nevojshme për procedurën e rivlerësimit, si dhe të caktojë kryesues të trupit gjykues, komisioneren zj. Alma Faskaj.

Gjatë hetimit administrativ, e konkretisht në datën 5.7.2021, pranë Komisionit të Pavarur të Kualifikimit është depozituar dokumenti “Kërkesë për dorëheqje dorë nga statusi i magjistratit”, kërkesë e cila është depozituar edhe në Këshillin e Lartë Gjyqësor.

Bazuar në njoftimin e vendimit të deklarimit të mbarimit të statusit të magjistratit për z. Ardian Kalia, nga KLGJ-ja, por dhe nga subjekti me anë të kërkesës së tij, Komisioni pezulloi procedurën e rivlerësimit, deri në momentin e konfirmimit nga Gjykata Administrative e Apelit se subjekti i rivlerësimit nuk kishte ankimuar vendimin e datës 16.7.2021.

Kalia, gjyqtari i “listës së zesë” u shpëtoi hetimeve

Gjyqtari Kalia e ka nisur karrierën më 10.11.1997 ku ka qëndruar në detyrë deri më me 15,07.2000.

Ai është rikthyer në sistem në vitin 2010, pasi ka punuar për tre vite si avokat.

Në vitin 2015, Kalia, është bërë pjesë e “listës së zezë” të Ministres së Drejtësisë Etilda Gjonaj.

Kjo e fundit kërkoi shkarkimin e tij dhe të disa gjyqtarëve të tjerë me argumentimin se kanë bërë shkelje të rënda që cënojnë figurën e gjyqtarit.

Pas shumë debatesh, kërkesa e Gjonajt u hodh poshtë nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë.

Gjyqtari Kalia është shenjëstruar jo vetëm në anën profesionale por edhe në anën pasurore.

Në vitin 2014 ILDKPKI, ka kallëzuar penalisht, gjyqtarin Ardian Kalia, për deklarim të rremë të interesave private dhe mungesë burimesh financiare të ligjshme për të ardhurat në shumën rreth 40.000.000 lekë, deklarim të rremë për kontratat e apartamenteve me vlerë 73.000 euro dhe 44.000 euro.

Sipas kallëzimit gjyqtari Kaliaj kishte bërë deklarim të rremë për vlera monetare 40 milionë lekë si dhe për kontrata në blerjen e dy apartamenteve në vlerë 117 mijë euro.

Se çfarë ndodhi me këtë hetim, askush nuk e vuri më ujin në zjarr. U mbyll apo si u mbyll nga Prokuroria e Tiranës dhe pse institucionet e drejtësisë që monitorojnë gjyakata e prokuroritë që ka qenë KLD në atë kohë ka heshtur.

Sipas të dhënave të ILDKPKI-së, të ardhurat gjyqtari Kalia i ka ndër të tjera nga puna si pedagog, në privat dhe në Shkollën e Magjistraturës, nga botimi i teksteve dhe qiraja e një apartamenti në Tiranë, shkruan CNA.al.

Bashkëshortja e tij, e cila nga specialiste statistikash në Prokurorinë e Përgjithshme është bërë oficere e Policisë Gjyqësore po pranë kësaj Prokurori, ka të ardhura vetëm nga paga.

Ajo që bien në sy në deklarimin e pasurisë nga gjyqtari Kalia, është shit-blerja e makinave, a thua se disponon një treg të till, ndërsa të gjithë pasurinë por edhe llogaritë bankare ka përbashkëta me bashkëshorten.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasuria e deklaruar nga gjyqtari Ardian Kalia.

Viti 2003

Banese 1+1 me sip 50 m2 me vlerë 0.18 milion leke.

Autoveturë Benz me vlerë 0.4 milion lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës, në shumën 0,1 milion lekë.

Viti 2010 (Deklarata fillestare)

Ap banimi me sip 105 m2, blerë me të ardhura nga avokatia në shumë 73 000 euro.

Ap banimi me sip 69 m2, blerë me të ardhura nga avokatia në shumë44 000 euro.

Autoveturë tip Golf, blerë m,e të ardhurat nga avokatia në shumën 8 000 euro.

Depozitë kursimi me vlerë 1 000 euro.

Të ardhura nga avokatia nga shtatori 2000-2010, në shumën 30 000 000 lekë.

Të ardhura nga 6 publikime tekstesh universitare, në shumën 5 500 000 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia nga viti 2000 e në vazhdim në shumën 4 500 000 lekë.

Të ardhura nga shitja e autoveturës tip Benz në shumën 11 000 euro.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, specialist statistikore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 500 000 lekë.

Kredi të marrë për strehim në vitin 2007 në shumën 30 000 euro. Shuma e mbetur e pashlyer është 26 000 euro.

Viti 2010 (Deklarata vjetore)

Blerë autoveturë Benz me vlerë 15 000 euro.

Shitur autoveturë Golf me vlerë 75 000 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 240 000 lekë.

Të ardhura nga publikimet, tekste universitare në shumën 200 000 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia në Shkollën e Magjistraturës dhe në universitete private në shumën 210 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, specialist statistikore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 180 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e ap me sip 69 m2 në Tiranë, në shumën 1 800 euro.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 8 000 euro.

Viti 2011

Të ardhura nga shitja e autoveturës në shumën 13 000 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 186 146 lekë.

Të ardhura nga publikimet, tekste universitare në shumën 300 000 00 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia në Shkollën e Magjistraturës dhe në universitete private në shumën 360 000 00 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, specialist statistikore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 809 455 21 lekë.

Të ardhura nga qiraja e ap me sip 69 m2 në Tiranë, në shumën 360 000 lekë.

Të ardhura përfituar nga një vendim gjykate në shumën 2 544 952 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 3 060 euro, mbetur pa u shlyer 25 500 euro.

LEXO EDHE:  Dhuna në shkollën “1 Maji”/ Policia jep detaje, shoqërohen tetë persona

LEXO EDHE:  Evropa i jep Kinës një fitore strategjike në kurriz të SHBA-së

Viti 2012

Blerë autoveturë Volsvagen Golf me vlerë 8 300 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 064 733  lekë.

Të ardhura si pedagog në universitet private në shumën 98 460 lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës në shumën 32 000 lekë.

Të ardhura për efekt të vendimit gjyqësor në shumën 2 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, specialist statistikore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 878 644 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pedagoge në universitet privat në shumën 30 000 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 3 060 euro, mbetur pa u shlyer 25 000 euro.

Viti 2013

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 039 563 lekë.Të ardhura si pedagog në universitet private në shumën 193 360 lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës në shumën 29 700 lekë.

Të ardhura për efekt të vendimit gjyqësor në shumën 444 952  lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 703 573 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 3 200 00 euro, mbetur pa u shlyer 24 294 41 euro.

Viti 2014

Blerë automjet, Mercedez me vlerë 7 600 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 248 353  lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës në shumën 146 700 lekë.

Të ardhgura nga honorare si ekspertnë seminar të organizuar nga GIZ, në shumën 86 464 63 lekë.

Të ardhura nga shitja e autoveturës Volsvagen Golf, me vlerë 6 500 euro.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 946 637 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore në Paris, në shumën 240 euro.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëLondër, në shumën 240 euro.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 2 626 euro, mbetur pa u shlyer 23 129 65 euro.

Viti 2015

Blerë automjeti tip Mercedez me vlerë 900 000 lekë.

Shitur autovetura Mercedez Benz me vlerë 980 000 lekë.

Llogari bankare në emër të bashkëshortes, në shumën 27 770 552 lekë.

Llogari rrjedhëse në emër të bashkëshortes në shumën 758 18 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 247 020 lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës në shumën 46 550 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 967 835 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëStrasburg, në shumën 81 137 00 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një apartamenti në bashkëpronësi me bashkëshorten në shumën 47 600 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 3 041 euro, mbetur pa u shlyer 21 751 39 euro.

Viti 2016

Llogari bankare në emër të bashkëshortes, në shumën 30 878 52 lekë.

Llogari rrjedhëse në emër të bashkëshortes në shumën 40 80237 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1241 479 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 967 334 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëVjëne, në shumën 160 euro.

Të ardhura nga qiraja e një apartamenti në bashkëpronësi me bashkëshorten në shumën 285 600 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 2 420 euro, mbetur pa u shlyer 20 277 13 euro.

Viti 2017

Llogari bankare në emër të bashkëshortes, në shumën 25 887 60 lekë.

Llogari rrjedhëse në emër të bashkëshortes në shumën 45 98 lekë.

Llogari bankare në shumën 201 06 euro.

Llogari bankare në shumën 2 632 29 lekë.

Llogari bankare në shumën 408 150 lekë.

Para cash dhe kursime në shumën 300 000 lekë.

Blerë autoveturë Volavagen Polo me vlerë 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 288 359 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 960 759 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëSpanjë, në shumën 240 euro.

Bashkëshortja, të ardhura në cilësinë e ekspertes në shumën 75 720 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një apartamenti në bashkëpronësi me bashkëshorten në shumën 285 600 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 2 540 euro, mbetur pa u shlyer 18 702 43 euro.

Kredi konsumatore me vlerë 1 000 000 lekë. Shlyer shuma 285 000 lekë, mbetur pa u shlyer shuma 771 948 25 lekë.

Viti 2018

Llogari bankare, në shumën 1235, 37  lekë.

Llogari bankare në shumën 800 lekë.

Llogari bankare në shumën 20 34 euro.

Llogari bankare në shumën 142 01 lekë.

Llogari bankare në shumën 408 150 lekë.

Para cash dhe kursime në shumën 100 000 lekë.

Llogari bankare me të ardhurat nga qiraja në shumën 44870,96 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 336 560 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 994 645 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëLondër, në shumën 355 paund.

Të ardhura nga puna si pedagog në shumën 148 742 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 2 230 euro, mbetur pa u shlyer 17 022 94 euro.

Kredi konsumatore me vlerë 1 000 000 lekë. Shlyer shuma 374 000 lekë, mbetur pa u shlyer shuma 446 117 8 lekë./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Burri i dënuar për korrupsion, vëllai gjyqtar i lidhur me krimin/ Prokurorja në “ethe” nga Vettingu

Publikuar

-

Nga

cna lajme vetting

Prokurorja Ajola Prençi e Prokurorisë së Kurbinit u përpall të premten me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për balancën negative të konstatuar për blerjen e një apartamenti në Shkodër.

Ajo dha shpjegime dhe për një raport negativ të DSIK-së, që bazohej në informacionet lidhur me bashkëshotin ish-prokuror të dënuar për korrupsion dhe për vëllanë e saj gjyqtar, për të cilin kishte pasur të dhëna për kontakt me krimin e organizuar. Në vlerësimin profesional, Prençi u vlerësua pozitivisht.

Trupi gjykues i KPK që po kryen procesin e rivlerësimit për pokuroren Prençi kryesohet nga Firdes Shuli, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtare Suela Zhegun. Në cilësinë e vëzhguesit ndërkombëtar ishte i pranishëm Steven Kessler.

Ajola Prençi përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2004 dhe për një dekadë e ushtroi funksionin në Prokurorinë e Shkodrës. Në vitin 2014, Prençi u emërua në prokurorinë e Matit, ndërsa prej vitit 2016 e ushtron funksionin në Prokurorinë e Kurbinit.

Raporti negativ i DSIK

Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, DSIK ka dorëzuar që në krye të herës raport negativ, duke konstatuar papërshtatshmërinë e prokurores Prençi për të vazhduar detyrën. Megjithëse DSIK ka raportuar se ndaj prokurores Ajola Prençi nuk disponohen të dhëna për përfshirjen e saj në veprime të kundërligjshme, raporti e penalizon subjektin për shkak të dënimit të bashkëshortit të saj për korrupsion.

Bekteshi nuk e bëri të ditur emrin e bashkëshortit të subjektit, por bëhet fjalë për ish-prokurorin e Pukës, Pëllumb Prençi, i shkarkuar në vitin 2014 pasi u dënua për korrupsion.

Gjithashtu, DSIK ka informuar se për vëllanë e subjektit të rivlerësimit, i cili ushtron detyrën e gjyqtarit ka të dhëna për kontakte me persona të përfshirë në krimin e organizuar.

Bazuar në këto të dhëna, si dhe në faktin se subjekti ka shënuar gabim vitin e lindjes së formularin e deklarimit të pastërtisë së figurës, DSIK i ka qëndruar konstatimit për papërshtatshmërinë e Prençit për të vazhduar detyrën.

Bekteshi pohoi se edhe Komisioni ka gjetur të njëjtat konstatime si DSIK. Ajo shpjegoi se subjekti e ka deklaruar dënimin e bashkëshortit, ndërkohë që çështja është në pritje të shqyrtimit në Gjykatën e Lartë.

Bekteshi sqaroi se edhe për vëllanë e Prençit është duke u zhvilluar procesi i vetingut. Nga hetimi i KPK-së ka rezultuar se prokurorja Prençi nuk ka shqyrtuar asnjë çështjeve të të përfaqësuarve nga bashkëshorti i saj në cilësinë e avokatit.

Prokurorja Prençi e kundërshtoi raportin e DSIK

“Raporti i DSIK është i pavërtetë dhe nuk ka lidhje me mua. Të gjitha konkluzionet lidhen me bashkëshortin dhe vëllanë tim gjyqtar,” pohoi ajo dhe e cilësoi dashakeq e diskretitues raportin.

Prençi theksoi se nuk e kishte fshehur ngjarjen e bashkëshortit, duke e cilësuar si më të rëndën në jetën e saj. Subjekti vijoi se zgjidhja e çështjes së bashkëshortit u takon organeve të drejtësisë.

“Nuk mund të ndikojë në vlerësimin tim. Nuk është kontakt i papërshtatshëm. Marrëdhënia jonë nuk është krijuar për shkak të detyrës, por për shkak të martesës,” deklaroi Prençi dhe këmbënguli se bashkëshorti nuk kishte pasur asnjëherë ndikim në detyrën e saj.

“Nëse DSIK do të kishte disponuar minimumin e të dhënave për ndikimin tim, do t’i kishte vendosur në raport. Por nuk kanë ekzistuar. Neve na ka lidhur jeta, por secili përgjigjet personalisht për veprimet e tij,” pohoi ajo dhe e cilësoi të padrejtë dënimin “kolektiv” të familjes.

Prençi fajësoi situatën e krijuar prej ngjarjes së bashkëshortit për transferimet gjatë gjashtë viteve të fundit, që sipas saj ka ndodhur 7 herë dhe janë të padrejta. “Kërkoj që KPK mos ta ketë në konsideratë raportin e DSIK për figurën. Nuk mendoj se një bashkëshort duhet të vlerësohet për veprimet e tjetrit,” kërkoi ajo.Ngatërresën lidhur me vitin e lindjes Prençi e cilësoi si një gabim të kryer pa dashje dhe pa e kuptuar. Teksa subjekti po shpjegonte lidhur me konstatimin për kontaktin e papërshtatshëm të vëllait, kryesuesja Shuli vërejti se nuk i ishte kaluar barrë provë për këtë gjetje dhe Prençi i ndërpreu sqarimet.

Mungesa financiare

Komisioni konstaton pamundësi financiare për blerjen e një apartamenti 75 m2 në Shkodër në vitin 2004 kundrejt vlerës 2 milionë e 450 mijë lekë. Sipas relatores Bekteshi, subjekti nuk ka deklaruar në vitin 2004 burimet e kësaj pasurie, por ka pasqyruar një kedi për blerje apartamenti. Në deklaratën veting ka deklaruar si burime kursime dhe kredinë.

LEXO EDHE:  Pëllumb Pipero shuan aludimet/ Ja kur do vijë në Shqipëri vaksina e Covid-19

LEXO EDHE:  Vetingu/ Meta kthen ligjin për rivlerësimin e punonjëve të policisë

Nga hetimi administrativ ka rezultuar se bashkëshorti i subjektit nuk ka deklaruar kursime në vitin 2003, kur ai ushtronte detyrën e prokurorit dhe për rrjedhojë është konsideruar vetëm mundësia e kursimit në vitin 2004. Ndërkohë, ka rezultuar se kredia në shumën 2 milionë lekë është disbursuar dhe tërhequr në shkurt të vitit 2005, rreth dy muaj pasi shtëpia është blerë. Nisur nga ky fakt, Komisioni nuk ka përfshirë në analizë si burim për blerjen e apartamentit as kredinë.

Sipas Bekteshit, subjekti ka shpjeguar se ka marrë hua në vitin 2004 shumën 1.8 milionë lekë nga familja e hallës së saj dhe ka dorëzuar si provë një deklarate noteriale të atij viti për huamarrjen. Lidhur me mundësinë e familjes së hallës për kursimin e vlerës së dhënë hua, Prençi ka shpjeguar se kjo shumë rrjedh nga të ardhurat e siguruara nga aktiviteti tregtar i fruta-perimeve dhe një dyqan rrobash. Ajo ka shtuar se familja e hallës ka shitur edhe dy prona tokë-arë prej nga ka gjeneruar të ardhura.

Bekteshi tha se nga hetimi ka rezultuar se bashkëshorti i hallës nuk ka pasur të regjistruar aktivitet privat dhe se nuk janë provuar me dokumentacion të ardhurat e petenduara nga tregtia. Nisur nga këto kostatime, si dhe nga fakti se subjekti nuk e ka deklaruar huanë si burim krijimi për apartamentin në Shkodër, KPK nuk e ka konsideruar në analizën financiare paraprake as shumën 1.8 milionë lekë.

Veç mospërputhjeve të deklarimeve të subjektit lidhur me burimet e krijimit, në përfundim ka rezultuar pamundësi financiare në shumën 1 milionë lekë për blerjen e apartamentit në vitin 2004. Bekteshi sqaroi se Prençi e ka konsideruar si gabim të paqëllimshëm mosdeklarimin e huasë si burim krijimi për këtë apartament.

Prençi tha se ishte përgjithësisht dakord lidhur me konstatimet për kriterin e pasurisë. Ajo sqaroi se që të përfitonte kredinë i duhej të vendoste një pasuri si kolateral dhe prandaj kishte marrë huanë nga halla. Sipas subjektit, menjëherë pas blerjes së apartamentit kjo pasuri ishte vendosur si garanci në bankë për marrjen e kredisë dhe pas disbursimit të saj ishte shlyer huaja në shumën 1.8 milionë lekë.

“Nuk kishim qëllim ta fshihnim huanë, pasi kemi nënshkruar edhe akt noterial”, theksoi Prençi.

Mosdeklarimin e kursimeve në vitin 2003 nga bashkëshorti subjekti e konsideroi si një gabim për shkak të mungesës së eksperiencës në plotësimin e formularëve të deklarimit. Këtë qëndrim ajo e mbrojti me faktin se bashkëshorti kishte kryer edhe gabime të tjera në deklarime dhe solli në vëmendje se ai kishte shënuar pagën bruto, ndërkohë që duhet të pasqyronte atë neto.

Prençi deklaroi se, nëse do t’i konsideroheshin huaja dhe kursimet e bashkëshortit, atëherë rezultonte me balancë pozitive. Lidhur me mosdeklarimin e huasë si burim, Prençi theksoi se edhe aktualisht si burim për apartamentin njeh kredinë.

Për deklarimin e kredisë në vitin 2004, ajo tha se është bërë pa keqdashje pasi e ka plotësuar në vitin 2005, kur dhe ishte kryer disbursimi.

Ajo pretendoi se kishte vërtetuar me prova rrethanore se halla dhe bashkëshorti i saj kishin ushtruar aktivitet tregëtar dhe se kishin krijuar të ardhura të mjaftueshme për të mundësuar kursimin e vlerës së dhënë hua. Ajo solli në vëmendje edhe vendime të tjera të KPK-së, kur për raste të ngjashme janë konsideruar të ardhurat e personave të lidhur.

Pa probleme domethënëse ka rezultuar edhe shlyerja e vlerës së një apartamenti të blerë në vitin 2013 në Tiranë në vlerën 8 milionë lekë. Sipas Komisionit, janë konstatuar balanca negative në vitet 2011 dhe 2012, përkatësisht në shumat 228 mijë lekë dhe 60 mijë lekë.

Bekteshi referoi pretendimet e subjektit lidhur me këto mungesa financiare, e cila ka kërkuar që të konsiderohen të ardhurat e bashkëshortit për transportin, bonuset dhe dietat e përfituara prej tij. Prençi i përsëriti këto kërkesa edhe gjatë seancës dëgjimore dhe pretendoi se nëse do të përfshiheshin këto të ardhura në analizën financiare do të rezultonte balancë negative vetëm në vitin 2011 në shumën 98 mijë lekë.

Në fund të seancës, prokurorja Ajola Prençi kërkoi konfirmimin në detyrë. KPK njoftoi se vendimi do të shpallet më 26 tetor, ora 09:30. /BIRN

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Prokurorja që mban kostot e bashkëshortit të dënuar për korrupsion/ Pas 3 vitesh hetime, përballet me Vettingun

Publikuar

-

Nga

cna lajme vetting

Prokurorja e Kurbinit  Ajola Prençi, do të dalë nesër para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, në kuadër të Vettingut.

Trupa gjyqësore që do të shyqrtojë Prençin është e përbërë nga Suela Zhegu, Firdes Shuli dhe Brunilda Bekteshi.

Prokurorja Prençi po hetohet nga Vettingu që nga viti 2019.

Pas tre vitesh hetimesh, duket se KPK, ka tashmë dhe rezultatet të cilat do t’i paraqesë në seanën dëgjimore nesër.

Kostoja që prokurorja ka nga bashkëshorti

Ajola Prençi e ka ushtruar detyrën e prokurores ndërmjet Shkodrës, Matit dhe Kurbinit.

Emri i saj është lakuar për arsye të hetimit dhe dënimit të bashkëshortit të saj prokuror, disa vite më parë.Kujtojmë se në vitin 2015, Gjykata e Shkodrës ka pranuar kërkesën e Prokurorisë dhe ka dënuar me 2 vite burg ish-drejtuesin e Prokurorisë të rrethit Gjyqësor Pukë, Pëllumb Preçi, që është bashkëshorti i prokurores Ajola Ymeri.

LEXO EDHE:  A ka vërtet vaksina më të mira, dhe vaksina më të këqija?

LEXO EDHE:  Dhuna në shkollën “1 Maji”/ Policia jep detaje, shoqërohen tetë persona

Preçi u dënua për “Korrupsioni pasiv të gjyqtarit, prokurorit dhe i funksionarëve të tjerë të drejtësisë” për të ashtuquajturin “Skandali i Pukës” duke përfituar edhe nga gjykimi i shkurtuar.

Çështja e bashkëshortit i ka kushtuar prokurores Ymeri në punën e saj.

Gjatë hetimit për dy mjekët B.L dhe V.M, të cilët mjekuan ilegalisht atentatorin e Laçit, Eduart Lamajn, avokatët e tyre, kanë kërkuar përjashtimin e prokurores, pikërisht për shkak të bashkëshortit të saj të dënuar për korrupsion.

Në një kohë që prokurorja Ymeri, mban pasojat e dënimit të bashkëshortit, ky i fundit sipas të dhënave të pasurisë së ILDKPKI-së, ka nisur punën si avokat.

Referuar deklaratave të  pasurisë, prokurorja Ymeri thotë se posedon një shtëpi banimi 75 m2,  me vlerë 2 450 000 lekë dhe në vitin 2013 ka blerë blerë banesë 92.4 m2 me vlerë 8 491 560 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE