Connect with Us

Zbulohet pasuria e gjyqtarit të Krimeve të Rënda/ Vettingu i “pret duart” Gurali Brahimllarit?

Aktualitet

Zbulohet pasuria e gjyqtarit të Krimeve të Rënda/ Vettingu i “pret duart” Gurali Brahimllarit?

Publikuar

-

Reforma në Drejtësi synon të sjellë spastrimin nga gjyqtarët e prokurorët e korruptuar në radhët e sistemit që është i ngritur për të bërë drejtësi.

Gjithashtu me ndërmarrjen e kësaj reforme pritet të ndryshojë imazhi i Gjykatave dhe Prokurorive.  Dhe sigurisht që imazhi ndryshon me largimin e të korruptuave nga këto institucione.

Këtë radhë në filtrin e CNA.al, sa i përket deklarimit të pasurisë,  do të kalojë gjyqtari i Apelit për Krimet e Rënda, Gurali Brahimllari. Ndërkaq, CNA.al mbetet i hapur për denoncimet e qytetarëve në lidhje me pasuritë e padeklaruara të gjyqtarëve.

Edhe ato pasuri që kanë deklaruar, janë të paarritshme ndërsa deklarojnë si burim të ardhurash pagat, apo orët jashtë orarit.

Fatmirësisht Vettingu hap pas hapi po “pret”, duart e gjyqtarëve dhe prokurorëve të korruptuar.

Përveçse në aspektin pasuror, dihet tashmë se  gjyqtarët dhe prokurorët do të hetohen edhe nga ana profesionale, në lidhje me dosjet që ata kanë pasur.

Sa i përket të dhënave pasurore, bazuar tek Open Spending Albania, gjyqtari Gurali Brahimllari, në fund të vitit 2014 zotëronte respektivisht 57 milionë dhe 54 milionë lekë pasuri.

Ai kishte arritur të katërfishonte pasurinë e tij nga viti 2003 deri në fund të vitit 2014, mdërsa të ardhurat kryesore në familjen e gjyqtarit të Apelit të Krimeve të Rënda, Brahimllari vijnë nga bashkëshortja me profesion stomatologe.

CNA.al sjell të detajuar pasurinë deklaruar nga Brahimllari më 23 mars 2017.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Gjykatën e Shkallës së Parë, 01.01.2014 – 31.08.2014, 1 131 044 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Gjykatën e Apelit, 01.08.2014 – 31.12.2014, 462 848 lekë.

Të ardhura nga puna si ekspert pranë Shkollës së Magjistraturës, 36 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e ap. në Bul. “Bajram Curri”, 432 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e objektit, ish-klinikë dentare në rrugën “Budi”, 275 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e pasurisë klinikë dentare, si bashkëpronar, 324 000 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga administrimi i një klinike dentare, 3 767 654 lekë.

Djali, të ardhura nga paga në Ministrinë e Drejtësisë si përgjegjës sektori në Sektorin e Inspektimit të Prokurorisë, 818 222 lekë.

Vajza, të ardhura për periudhën mars-shtator si higjeniste në klinikën “Lumturi Brahimllari”, 126 000 lekë.

Bashkëpronar me 50 % i një prone me sip. 36 m2 me vlerë, 7 056 500 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 246 000 lekë.

Gjendja e llogarisë së përbashkët me bashkëshorten në një bankë të nivelit të dytë, 1 300 euro.

Gjendja cash, 800 000 lekë.

Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë, 50 000 euro, detyrimi financiar i pashlyer 18 812 euro.

Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë, 25 000 euro, detyrimi financiar i pashlyer 16 982 euro.

Pagesa mbi tatimin në masën 10 % për të ardhura nga qiratë, 114 000 lekë.

Bashkëshortja, shpenzime për blerjen e aseteve të luajtshme për klinikën dentare, vlera 3 200 euro.

Bashkëshortja, shpenzime për blerjen e një automjeti, “Audi” blerë 21 000 euro.

Bashkëshortja, pagesa për tatimet, detyrimi financiar i shlyer 109 350 lekë.

Djali, kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë, 420 000 lekë, detyrimi financiar i shlyer, 210 973 lekë.

Vajza, gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 126 000 lekë.

Vajza, detyrime për pagesën e studimeve në Universitetin Mjekësor në Tiranë, 36 000 lekë.

Viti 2016

Blerja e obligacioneve të thesarit me datë 21.04.2016, në vlerën  1 000 000 lekë, me interes 1.650 (me kupon me vlerë) 8 250 lekë në çdo gjashtë muaj). U përfitua një kupon në datën  21.10.2016.

Nga depozita me afat e krijuar ne datën 05.02.2015, në llogarinë e tij u përfitua interesi prej 16.948 lekë. Në datën 5.02.2016,, kjo depozitë u ripëtëri dhe interesi iu shtua principalit të mëparshëm prej 1 000 000 lekë.

Llogaria rrjedhëse, shtuar me 50 000 lekë, sepse me datë 01.01.2017 ishte gjendje shuma 93 943 lekë, ndërsa në datën  31.12.2015, kishte gjendje rreth 43 000 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse në shumën 167 321 lekë. Në këtë llogari kalon paga,  nga institucioni, nga shpërblimet si ekspert në shkollën e  magjistraturës dhe nga pjesëmarrja në Komisionin e MDBD.

Gjendje cash në shumën  400 000 lekë (vlerë e cila ëhstë tërhequr me datë 27.12.2016). E krijuar me të ardhurat nga paga si gjyqtar, qiraja e pasurive dhe të ardhurat familjare përgjatë vitit 2015.

Është pakësuar llogaria e përbashkët me bashkëshorten, në shumën  3 125 euro, sepse në datën 31.12.2016 ishte gjendje shuma 8 553.52 euro, ndërsa në datën 31.12.2015 ka qenë 11 678 euro. Vlera prej  3 125 euro është shpenzuar për pagesën e kësteve të kredisë për shtëpinë në Sauk.

Të ardhura nga paga si gjyqtar

Nga puna si gjyqtar në Gjykatën e Apelit, gjatë vitit 2016 në shumën  1560000 lekë.

Të ardhura nga pjesëmarrja në një komision shtetëror i caktuar nga KLD në qershor të vitit 2013, për periudhën  gush 2016-qershor 2017, në shumën  140 250 lekë.

Të ardhura në formë diete nga pjesëmarrja në konferencën ndërkombëtare për mbrojtjen e dëshmitarëve të zhvilluar në Srajevë në shumën 40 euro.

Të ardhura nga qiraja e shtëpisë dhe klinikës dentare në shumën 612 000 lekë.

Për kredinë e marrë në maj të vitit 2009, në shumën 50 000 euro, gjatë vitit 2016 u pagua kësti prej 668.5 euro në muaj. Gjithsej për këtë kredi është paguar shuma 8 022 euro. Principali i mbetur nga kredia, në vitin 2016 është në vlerën 3 908 euro, ndërsa ka përfunduar e e tëra në muajin qershor të vitit 2017.

Pagesë tatimi  për shumën  720 000 lekë me vlerë 108 000 lekë.

Të ardhurat e bashkëshortes, Lumturie Brahimllari

Shtuar llogaria rrjedhëse me 130 000 lekë.

U përftuan interesa bankare në vlerën 59 69 dollarë nga depozita me afat 12 muaj. Kjo llogari ishte krijuar me 24.11.2015 me shumën  8 000 dollarë. Depozita u përsërit dhe interesin që përftohet gjatë vitit 2017 ishte  72.83 dollarë.

Në llogarinë e biznesit, klinikë dentare u shtua llogaria me  8 018 euro.

U ndryshua dhe u pakësua me shumën rreth 21 238 lekë. Llogaria e biznesit ndryshoi nga 599 305 lekë, në datën 31.12.2015 në shumën 578 067 në datën 30.12.2016.

Të ardhura nga biznesi privat  neto sipas bilancit në shumën 2 053 585 lekë, ndërsa të ardhura neto faktike nga i njëjti aktivitet tregtar në shumën  2 630 920 lekë.

Të ardhurat e djalit Mirjon Brahimllari

Të ardhura nga paga dhe shpërblime në Ministrinë e Drejtësisë, përgjegjës sektori në sektorin Inspektimit të Prokurorisë në shumën 834 230 lekë.

Të ardhurat neto nga angazhimet në projekte të IDRA –s në shumën 20 000 lekë dhe nga SSCI, në shumën 12 000 lekë. Gjithsej, 32 000 lekë./CNA.al

 

 

 

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aktualitet

Këshilla-Si të mbroni veten dhe familjen tuaj nga tërmetet

Publikuar

-

Për dallim nga llojet e tjera të fatkeqësive natyrore, tërmetet mund të ndodhin në çdo kohë, pa ndonjë njoftim. Të jesh i përgatitur për një tërmet do të bëjë ndryshimin në aftësinë për të mbrojtur veten, familjen ose shtëpinë tënde në rast të tërmetit. Vazhdoni të lexoni për të mësuar se si të përgatisni shtëpinë dhe familjen tuaj për një tërmet, si dhe çfarë të bëni gjatë dhe pas tërmetit për të qëndruar të sigurt.

Çfarë të bëni gjatë një tërmeti

Tërmetet mund të godasin krejt papritur dhe pa paralajmërim. E rëndësishme është që që në dridhjen e parë të merrni masa mbrojtëse.

Gjeni strehë në vendin më të afërt

Nëse ndodheni jashtë, gjeni strehë ku të mundeni por mos u fusni brenda.

Nëse jeni në zyrë a shtëpi, gjeni strehë në një vend të sigurt ku të jeni të mbrojtur nga gjërat që bien.

Mos lëvizni prej andej deri sa tërmeti të ketë ndalur.

Strehohu, mbulohu dhe mbahu fort

Që në goditjen e parë futuni nën një mobilje siç mund të jetë tavolina dhe qëndroni aty.

Mos u fusni poshtë krevatëve apo dollapëve të lartë që mund të shemben.

Mbuloni kokën dhe sytë mbajini mbuluar për t’u mbrojtur nga objektet fluturuese ose ato që bien.

Me njërën dorë mbuloni kokën dhe me tjetrën mund të mbaheni në një cep të mobiljes nën të cilën jeni strehuar.

Nëse mobilja lëviz, lëvizni bashkë me të.

Qëndroni nën të deri sa të jeni të sigurtë që goditjet kanë mbaruar.

Nëse nuk qëndroni dot nën pragun e derës apo nën një mobile, qëndroni pranë një shtylle të brendshme të shtëpisë dhe mbroni kokën dhe qafën.

Pragu i Derës

Pragu i derës është një nga më të fortat e të gjithë pallatit apo godinës.

Në prag duhet të përpiqeni të mbani këmbët hapur për të ruajtur ekuilibrin, të mbështeteni në njërën anë dhe me krahë të mbani fort derën./

CNA.al

SHPERNDAJE KETE MATERIAL INFORMUES

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Termet i frikshem ne Shqiperi

Publikuar

-

Nga

Nje termet 5.8 balle ka goditur Shqiperine 32 km larg Tiranes, ne detin Adriatik.

Njoftohen deme materiale dhe panik tek njerzit qe kane dale ne rruget e Tiranes.

Lekundjet jane ndjere te forta  ne Tirane, Elbasan, Durres. Korce, Fier etj…

Njoftohen deme materiale…vijon

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Provokimi i Mustafa Nanos: Duhet të jemi më racionalë me Enver Hoxhën

Publikuar

-

Nga

Këtë verë, libri i Isuf Kalos “Blloku” ka bërë jehonë të madhe. Libri është një dëshmi e njeriut, i cili ka qenë pranë ish-diktatorit Enver Hoxha për vite me radhë, duke qenë se ishte doktori i tij personal. Megjithatë, “Blloku” i Kalos ka marrë shumë kritika.

Në monologun e kësaj të premteje në emisionin “Provokacija”, gazetari Mustafa Nano ndalet pikërisht tek ky libër. Ai thotë se mënyra se si Isuf Kalo ka folur për Enver Hoxhën është e pakuptueshme dhe e pafalshme për shumë njerëz.

 

 

Sipas tij, Kalo e ka nxjerrë diktatorin si tepër human, baba të devotshëm, bashkëshort të mirë dhe si një politikan serioz. Edhe pse ka një mendim tjetër për Enver Hoxhën, Nano thotë se “Blloku” është një dokument historik i rëndësishëm, për të cilin në të ardhmen shumë njerëz do jenë të kënaqur që ekziston.

“Më duhet të them se as mua nuk më puqet Enver Hoxha i Kalos me Enver Hoxhën që unë njoh. E megjithatë nuk jam dakord me ata që sulmojnë Isuf Kalon. Blloku i tij mund të ketë provokuar shumë vetë, ndoshta ndokënd edhe mund ta ketë lënduar por, përtej të gjitha shijeve e ndjesive individuale, ky libër është një dëshmi interesante për kohët e komunizmit. Pas 50 vjetësh askush nuk do të kujtohet ta sulmojë Isufin për anëmbajtje apo empati për të ligun. Të gjithë do jenë të kënaqur që kjo dëshmi është dhënë. E që është dhënë në mënyrë të sinqertë. Blloku është një dokument historik i rëndësishëm”, thotë Nano.

Por moderatori i “Provokacijas” thotë se ka bërë edhe një vëzhgim të fundit. Sipas tij, tashmë që jemi 30 vite pas përmbysjes së komunizmit, duhet ta gjykojmë në mënyrë më racionale diktatorin Enxer Hoxha.

Sipas tij, nuk duhen thënë thënë deklarata të panevojshme që e shndërrojnë figurën e Hoxhës si bartës të të gjitha të këqijave dhe veseve të botës.

Nano merr shembull librin e Ylljet Aliçkës në librin e tij më të fundit, ku thuhet se një grua e dënuar me vdekje u fut e gjallë në dhé. Kur fshatarët i bënë gropën u lemerisën teksa dëgjonin rënkime të dala nga thellësia e tokës.

Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai, thotë Nano.

 “Kam vënë re që ca e ca vijojnë të flasin për Enver Hoxhën ashtu si kanë folur një ditë pas përmbysjes së regjimit të tij, domethënë duke shtënë në punë veç mllef, urrejtje, neveri, apo ku di unë. Kur bëhet ky diskutim, njerëz të tillë, që rëndom kanë edhe përvoja personale vuajtjesh e persekucioni, përpiqen ta likujdojnë Enver Hoxhën si personazh të historisë thjesht duke thënë se ai ishte një maskara, qen e bir qeni, një armik i popullit të vet, një tradhtar, etj, etj. Unë mendoj se 30 vjet pas rënies së komunizmit mund të jemi pak më racionalë. Dhe të jesh racional nuk do të thotë të mohosh që ai ka qenë një diktator. Jo, kjo gjë tanimë është e dokumentuar. Edhe komunisti më budalla, thellë-thellë, bie dakord se Enver Hoxha ishte një diktator.

Të jesh racional do të thotë të mos thuash mufka që synojnë panevojshmërisht ta shndërrojnë figurën e Hoxhës nga katran në katran me bojë, që e nxjerrin atë si bartës të gjithë të këqijave apo veseve të botës, që e nxjerrin atë edhe pervers, pedofil, manjak seksual, vrasës manjak. Ah, se harrova, edhe homoseksual. Sepse dihet se çfarë mendojnë shqiptarët për një homoseksual.

Të jesh racional është edhe të mos thuash, siç thotë Ylljet Aliçka në një libër që sapo e ka publikuar, që një grua u dënua me vdekje thjesht se Enver Hoxha donte ta kishte si të dashur dhe se ajo i tha “jo”. Për këtë “krim”, ajo u fut në dhé e gjallë. Madje, fshatarët e zonës, ku kësaj gruaje i bënë gropën, u lemerisën teksa dëgjonin ca rënkime të dala nga thellësia e tokës, që ishin rënkimet e kësaj gruaje duke dhënë shpirt. Tani, gjatë regjimit të Enver Hoxhës ka pasur pa fund drama e tragjedira humane. Kjo nuk diskutohet, siç nuk diskutohet që fajtori kryesor për ato ka qenë Enver Hoxha. Ne mund të stisim edhe tragjedira të tjera në një roman fiction. Por mund t’i vëmë pak fré fantazisë dreqi ta hajë! Një njeri që futet i gjallë nën dhé nuk ka se si të rënkojë. Aq më pak ka gjasa që rënkimet e saj të jenë dëgjuar nga fshatarët e lemerisur. Sepse do të ketë dhënë shpirt shumë kohë para se toga e varrmihësve apo xhelatëve të kenë mbledhur rraqet e të jenë larguar. Le ta themi copë: Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai”, u shpreh moderatori i “Provokacijas”./abcnews.al

 

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: