Gjykata e Lartë në duar të “sheikëve”/ Ardian Dvorani me pasuri marramendëse – CNA
Connect with us

Aktualitet

Gjykata e Lartë në duar të “sheikëve”/ Ardian Dvorani me pasuri marramendëse

Publikuar

-

Gjyqtarët në Shqipëri rezultojnë kategoria më e pasur.  Me nisjen e procesit të Vetingut, pjesa më e madhe rrezikojnë të përfundojnë në Prokurori. Ky fat ka ndjekur tashmë dy gjyqtarë.

Besnik Imeraj nga Kushtetuesja, i cili dha dorëheqjen, nuk i shpëtoi hetimeve të Prokurorisë  dhe së fundmi është gjyqtari Fatos Lulo që pritet të hetohet nga prokuroria.

Lulo u shkarkua nga Komisioni i Pavaruar i Kualifikimit, pasi nuk justifikoi, 480 mijë dollarë dhe shtëpinë në Kanada.

CNA.al njëherësh me organet Vetingut po hedh dritë mbi pasuritë e gjyqtarëve dhe prokurorëve.

Pas gjyqtarëve të Kushtetueses, në filtrin e KPK-së, do të kalojnë  gjyqtarët e Gjykatës së Lartë.

CNA.al do të sjellë më poshtë deklarimin e pasurisë së gjyqtarit Ardian Dvorani, i cili më herët ka qenë objekt i një debati politik, pasi edhe pse i kishte mbaruar mandati, ai vijonte të qëndronte në Kushtetuese.

Ajo çfarë vërehet në deklarimin e të ardhurave të gjyqtarit Dvorani është deklarimi i tij si mësimdhënës njëherësh në disa universitete.

Pyetja  shtrohet se a prodhohet konflikt papajtueshmërie, ndërsa këto kompani të regjistruara si universitete, punësojnë një gjyqtar?

Nëse këto universite do të kishin një çështje gjykatë, rasti perceptohet i zgjidhur në favor të tyre, duke ditur se pjesa më e madhe e gjyqatarëve janë të punësuar prej tyre.

Në rastin e gjyqtarit Ardian Dvorani, bien në sy  dhe të ardhura nga detyrime të shlyera nga të tretë.

Referuar të dhënave të Open spending data  përgjatë vitit  2012, gjyqtari Ardian Dvorani ka deklaruar, pagën dhe shpërblime si Gjyqtar i Gjykatës së Lartë 1 680 672 lekë, shpërblim për mësimdhënie si pedagog i jashtëm pranë Shkollës së Lartë Jopublike “Sevasti e Parashqevi Qirjazi” 434 865 lekë, detyrime shlyer nga të tretë në vlerën 2 016 983 lekë sipas vendimit të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë për dëmshpërblime pas zbritjeve të shpenzimeve gjyqësore si dhe detyrime të pashlyera në vlerën 19 000 dollar për blerje apartamenti me këste për 20 vjet, çmimi i blerjes 34 410 dollar.

Gjithashtu ka deklaruar pagën e bashkëshortes zonja Edlira Dollaku paga dhe shpërblime si Drejtore e Degës Tiranë pranë INSIG  sh.a në vlerën 1 091 986lekë.

 vitin 2013, Dvorani ka deklaruar,pagën dhe shpërblime si Gjyqtar i Gjykatës së Lartë 1 685 436 lekë, shpërblim për mësimdhënie si pedagog i jashtëm pranë Shkollës së Lartë Jopublike “Sevasti e Parashqevi Qirjazi” 108 900 lekë, shpërblim për mësimdhënie si pedagog i jashtëm pranë Shkollës së Lartë Jopublike “Luarasi” 250 560 lekë, interesa bankare në vlerën 18 286 lekë nga llogari rrjedhëse në bankë të nivelit të dytë, interesa bankare në vlerën 71 dollar të depozitës në valutë, detyrime të papaguara në vlerën 1 350 000 lekë për huamarrje prindërve më 29.03.2013, pa këste, pa afat dhe pa interes për shlyerjen e kësteve të apartamentit pjesë të regjimit martesor, si dhe detyrime të paguara në vlerën -1 761 522 lekë si shlyerje e menjëhershme e kësteve për blerje apartamenti me çmim blerje 34 410 dollar, pjesë e regjimit martesor.

Gjithashtu bashkëshortja e tij, Edlira Dollaku ka deklaruar pagën dhe shpërblime si Drejtore e Degës Tiranë pranë INSIG sha në vlerën 90 006 lekë si dhe pagesën e dëmshpërblimit për largimin e padrejtë nga puna sipas vendimit të Gjykatës së Apelit Tiranë 3 412 000 lekë.

vitin 2014 ka deklaruar, të ardhura nga paga si gjyqtar i Gjykatës së Lartë 1 595 860 lekë, të ardhura nga mësimdhënia, si pedagog i jashtëm i Shkollës së Lartë Universitare Jopublike “Sevasti e Parashqevi Qirjazi”, 32 5382 lekë, të ardhura nga mësimdhënia, si pedagog i jashtëm i Shkollës së Lartë Universitare Jopublike “Luarasi”, 213 058 lekë, të ardhura nga mësimdhënia, si pedagog i jashtëm i Shkollës së Magjistraturës. 27 002 lekë, të ardhura nga mësimdhënia, si pedagog i jashtëm i Shkollës së Avokatisë, 144 000 lekë, të ardhura nga mësimdhënia por edhe si bashkëhartues i tekstit, trajnues dhe mësimdhënës në projektin e OSBE-së për avokatët e rinj, 3 750 euro.

Bashkëshortja, ka deklaruar të ardhura nga paga dhe shpërblime nga puna si drejtore e Përgjithshme e INSIG sha, 1 137 944 lekë, nga shpërblime si anëtare e Bordit të Byrosë shqiptare të Sigurime, 1 800 000 lekë.

Gjendjet e tre llogarive bankare në një bankë të nivelit të dytë, shtuar me 141 528 lekë, shtuar me 61 dollarë, shtuar me 10 402 lekë. Detyrim për shlyerje huaje nga prindërit, detyrimi financiar i pashlyer, 1 350 000 lekë.

Bashkëshortja,  ka deklaruar gjendjen e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, pakësuar me – 113 760 lekë dhe  shtuar me 654 121 lekë.

Viti 2015

Dvorani ka deklaruar paga dhe shpërblime nga funksioni si gjyqtar 1 576 316  lekë. Pagesë për mësimdhënie në universitetin Luarasi 137 581  lekë.
Pagesë për mësimdhënie nga Shkolla e Magjistraturës 163 360  lekë. Pagesa si pedagog shkolla e avokatisë 255 000 lekë.

Bashkëshortja zonja Edlira Dvorani paga dhe shpërblime si Drejtore e Përgjithshme pranë INSIG 1 628 304  lekë.
Bashkëshortja shpërblime nga pozicioni i anëtarit të Bordit të Byrosë Shqiptare të Sigurimeve 2 040 000 lekë.

Huadhënie nga prindërit detyrim pa shlyer 1 350 000 lekë pa afat dhe pa interesa.
Shtesë në  tre llogarinë në lek 646 025 lekë, shtesë në vlerën në dollarë 47 usd, dhe shtesën prej 188 831 lekë.
Bashkëshortja pakësuar llogarinë në lek me 356 190 lekë, ndërsa ka shtuar llogarinë rrjedhëse me 1 034 040 lekë.

vitin 2016, Ardian Dvorani ka deklaruar, të ardhura nga paga dhe shërbime si gjyqtar i Gjykatës së Lartë, 1 566 456 lekë.
Të ardhura nga shpërblimet për mësimdhënie për vitin akademik 2015-2016, si pedagog i jashtëm i Shkollës së Magjistraturës, 19 660 lekë.
Të ardhura nga shpërblimet për mësimdhënie për vitin akademik 2015-2016, si pedagog i jashtëm i Shkollës së Avokatisë, 289 000 lekë. Të ardhura nga interesat bankare të depozitës me afat, shtuar me + 39.32 dollarë.

Bashkëshortja, zonja Edlira Dvorani, të ardhura nga paga dhe shpërblime nga puna si drejtore e Përgjithshme e INSIG sha, për periudhën 1 janar – 31 gusht 2016, 1 085 536 lekë.
Bashkëshortja, zonja Edlira Dvorani, të ardhura nga shpërblimet nga pozicioni i anëtarit të Bordit të Byrosë Shqiptare të Sigurimeve për periudhën 1 janar – 21 qershor 2016, 1 020 000 lekë.

Bashkëshortja, zonja Edlira Dvorani, të ardhura nga likuidimi i pagës dhe të drejtave të tjera financiare deri në përfundim të mandatit ligjor 2-vjeçar të detyrës së Drejtores së Përgjithshme, sipas Kodit të Punës dhe marrëveshjes së datës 14.06.2016 për zgjidhjen konsensuale të kontratës së punës me punëdhënësin e ri privat të INSIG sha, pas privatizimit, 3 179 000 lekë.

Bashkëshortja, zonja Edlira Dvorani, të ardhura nga paga dhe shpërblime nga marrëdhënia e punës si këshilltare në shoqërinë e sigurimeve INSIG sha, për periudhën 15 tetor – 31 dhjetor 2016, 462 955 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, pakësuar me – 669 487.51 lekë. Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, shtuar me + 3.20 euro.  Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, shtuar me + 2 368 lekë.
Huadhënie nga prindërit për shlyerjen e plotë të detyrimit për blerjen e apartamentit, 1 350 000 lekë, pa afat, pa këste, pa interesa, pjesë e regjimit martesor.
Qira financiare, (leasing), me të drejtë blerje të një autoveture, prodhim 2016, me afat 5 vjet, interes minimal 7 %, për shumën totale 15 600 euro, pjesë e regjimit martesor. Pagesa mujore + interesat, 308.90 euro. Shuma e parapaguar, 3 900 euro, shuma e shlyer deri në dt. 31.12.2016, 1 544.50 euro. Detyrimi financiar i pashlyer, 14 055.50 euro.

Bashkëshortja, zonja Edlira Dvorani, gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, pakësuar me – 2 481 340.85 lekë pas tërheqjes së vlerës monetare dhe mbylljes së llogarisë.
Bashkëshortja, zonja Edlira Dvorani, gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, pakësuar me 1 184 168.22 lekë.
Bashkëshortja, zonja Edlira Dvorani, gjendja e depozitës bankare me afat 1-vjeçar, të ardhura nga puna, shtuar me + 3 500 000 lekë.
Bashkëshortja, zonja Edlira Dvorani, gjendja e depozitës bankare me afat 25-mujor, krijuar në 12.12.2016 me vlerën monetare të tërhequra nga llogaria e mbyllur në një bankë të nivelit të dytë, + 2 000 000 lekë./CNA.al

Aktualitet

“Nuk ka as fitues as humbës”/ Analisti: 30 qershori nuk është datë zgjedhjesh

Publikuar

-

By

Në vlerësimin e dhenë lidhur me qënien apo jo të datës 30 qershor, të çdekretuar nga presidenti i Republikës si datë e mbajtjes së zgjedhjeve për pushtetin vendor, analisti Aleksandër Çipa ka thenë se nuk preferon ta quaj të tillë. Dhe jo sepse është i ndikuar nga hedhja poshtë e datës së mbajtjes së tyre prej Dekretit presidencial, por prej faktit se edhe pse do mbahen në 30 qeshor votuesit nuk kanë çfarë zgjedhin.

“Nuk do ta quaja datën 30 qershor datë zgjedhjesh, sepse nuk kemi çfarë të zgjedhim.  30 qershori nuk jep as fitues dhe as humbës. Nuk dalin dot më këshillat bashkiakë, si do të zgjidhen përderisa nuk ka palë? Nuk ka sesi. Nuk i merr dot 100% edhe sikur të dojë. Maxhoranca ndjek një vendim politik për të mos i shërbyer vakumit që la pala tjetër, sepse nuk ka njeri në këtë vend që i jep të drejtë opozitës për ikjen nga institucionet,” ka thenë Çipa i qenë pjesë e panelit të emisionit “Tempora”, ku si temë diskutimi është “30 qershori shansi i fundit”. /CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Mos e hani bukën bashkë me turpin/ Shërbëtori i Metës bën moral

Publikuar

-

By

Gazetari Dritan Kaba i njohur si ish argat i ish kryeministrit Fatos Nano dhe shërbëtor i Presidentit të Republikës Ilir Meta në një postim në rrjetet sociale ka bërë moral për zgjedhjet e 30 Qershorit.

Kaba shkruan se kush thotë që shkoj në zgjedhje për bukën le ta hajë atë bashkë me turpin pasi sipas punëtorit të Metës kur ta pyesin fëmijët se çfarë bëri për Shqipërinë nuk do të dinë sit i përgjigjen.

Postimi i plotë:

MOS E HANI BUKËn BASHKË ME TURPIN!

Kush thotë që shkoj në zgjedhje për bukën, ta hajë atë bashkë me turpin!

Kur ta pyesin fëmijët çfarë bëre, që unë të jetoja në vendin tim i lirë dhe të mos e braktisja atë prej votës tënde, si do i përgjigjen?!

Kur ta pyesin nipat nëpërmjet skype nga ana tjetër e botës çfarë bëre kur u rivendos diktatura e krimit, që na largoi nga njëri-tjetri, për shkak të votës tënde, çfarë do i përgjigjen?!

Kur ta pyesin mbesat o gjysh a kishe turp, kur haje bukën e rrogës tënde dhe mijëra të tjerë largoheshin nga vendi, për shkak të votës tënde, për mbështetjen që i dhe një shteti të kalbur çfarë do i pegjigjen?!

Kur të ulen me miqtë në lagje, që për shkak të votës së tij, janë të pashpresë, të papunë, bukë dhe fëmijët i kanë marrë arratinë se nuk durojnë dot sundimin e kriminelëve, çfarë do i përgjigjen?!

Si do ulen në tavolinën e bukës duke përtypur ushqimin e siguruar nga vota që dhanë për të mbajtur në këmbë një sistem, që megjithëse janë në punë, po i merr lirinë, po i shkel dinjitetin me këmbë, po i kthen në skllevër me pagesë, pa i dalë në përfytyrim ai minutë që shkuan dhe hodhën votën për ta ngritur në piedestal këtë monstër kriminale?!

Si mundet t’ju shkojë buka në stomak pa u sëkëlldisur duke menduar që për atë bukë, shitën dinjitetin?!

Mos e hani atë bukë me turp!

Mos e ndjeni veten fajtor gjithë jetën para fëmijëve tuaj.

Mos e hani atë bukë, që do iu përziejë stomakun gjithë jetën.

P.S. këto rradhë nuk janë për adhuruesit e diktaturës. Pinjollët e bllokut, bijtë e etërve, që iu thurrin këngë diktatorëve. Njerëzve që kur kanë lindur e kanë lënë dinjitetin në martenitet bashkë me placentën. Si dhe atyre që vuajnë nga Sindroma e Stockholmit./CNA.al

 

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

“Dekreti Metës, shans për dialog”/ Politologu: Po shkojmë drejt një konflikti të madh

Publikuar

-

By

Pa sens juridik, situatë skandaloze që po na shpie drejt një konflikti të pashmangshëm e me një kosto shumë të madhe, e ka vlerësuar situatën në të cilën shqiptarët po shkojnë drejt zgjedhjeve vendore, politologu Afrim Krasniqi.

I qenë pjesë e emisionit “Tempora”,ku temë diskutimi është “30 qershori shansi i fundit”,  Krasniqi ka thenë gjthashtu se me anën e çdekretimit të datës së mbajtjes së zgjedhjeve Presidenti i dha një shans për dialog protagonistëve politik të përfshirë në këtë betejë pa sens. Një shans të humbur, vlerëson Krasniqi.

“Nuk është juridike kjo që po ndodh. E trishtueshme është se shqiptarët po shohin përmes ekranit të televizorit se Shqipëria po shkon drejt një situate skandaloze, drejt një konflikti të pashmangshëm me një kosto shumë të madhe, duke humbur të gjithë shanset dhe miqtë e Shqipërisë në botë. Ne që punojmë me të huajt e shohim çdo ditë e më shumë. Ka një skepticizëm në bllok ndaj gjërave si po ecën Shqipëria dhe prespektiva e saj. Dhe është e frikshme, e dhimbshme dhe e papranueshme sesi kjo skemë ndodh dhe nuk bëhet asgjë për ta ndaluar. Të gjithë këta aktorë, presidenti, kryetar opozite, maxhorance janë pjesë e fajit kush më shumë e kush më pak dhe të gjithë këta artifica teknike nuk janë as zgjidhje, as thelbi i problemit dhe as  arsyeja pse ndodhim në krizë”, ka deklaruar politologu Krasniqi, duke vijuar:

“Që kur ka dalë dekreti i presidentit unë e kam gjykuar si akt politik. Përsa kohë nuk ka Gjykatë Kushtetuese askush tjetër nuk ka autoritetin për ti thënë presidentit e ka mirë apo gabim, pavarësisht se kam bindjen personale që nuk është kompetencë e presidentit për të nxjerrë një dekret të tillë. Megjithatë ishte shans për të bërë dialog politik. Dhe arsyetimi i tij, që mund të përdorej si shans për dialog politik, nuk është vetëm arsyetim i një pjese publiku në Tiranë por është dhe arsyetim i një nga kancelarive kryesore ndërkombëtare. Palët nuk e përdorën dhe sot kemi shkuar aty ku nuk kemi vetëm një president në presidencë, por dhe president në KQZ, një në kryeministri dhe një në opozitë. Secili e lexon Kushtetutën dhe ligjin siç e dëshiron”./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet15:14 - 24 Qershor, 2019

Kukësi lë me gisht në gojë Partizanin, i “rrëmben” nga duart Azdren Llullakun

Kukësi nuk ia doli dot që ta mundë Partizanin në kampionat, por shpreson ta bëjë një gjë të tillë në…...

Aktualitet20:54 - 23 Qershor, 2019

Zaev vulos zvendësimet/ Tre shqiptarë, ministra në qeverinë e “re”

 Kryeministri Zoran Zaev, sot vulosi përbërjen e re Qeveritare, ku  gjashtë ministri do të pësojnë ndryshime. Kështu, sikurse raportojnë mediat vendore:...

Aktualitet20:10 - 23 Qershor, 2019

Gara për Bashkinë e Stambollit/ Humb për të dytë herë i preferuari i Erdogan

Kandidati i partisë në pushtet në zgjedhjet e përsëritura për Kryetar Bashkie në Stamboll, Binali Yildirim, pranoi humbjen ndaj kandidatit...

Aktualitet17:01 - 23 Qershor, 2019

Zgjedhjet për kryebashkiakun e Stambollit

Pas një ankese të kreut të shtetit turk, Erdogan, zgjedhjet për postin e bashkisë së Stambollit u anuluan. Kandidati AKP,...

Aktualitet16:48 - 23 Qershor, 2019

Dështimi i takimit në Paris/ Kosova dhe Serbia në kërkim të “fajtorit”

Nisma e kancelares gjermane Angela Merkel dhe presidentit francez Emanuel Macron, për një takim në Paris në përpjekje për të zhbllokuar bisedimet...

Aktualitet10:19 - 22 Qershor, 2019

Zjarr në Paris/ Tre të vdekur, 28 të plagosur

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në Paris, ku tre persona kanë vdekur, ndërsa 28 të tjerë janë plagosur si...

Aktualitet13:13 - 21 Qershor, 2019

Tërmeti shkund Francën/ Dëmtohen ndërtesat

Franca është tronditur nga një tërmet i fuqishëm me magnitudë 5.1 ballë të shkallës Rihter mëngjesin e sotëm. Tërmeti ka...

Aktualitet11:20 - 21 Qershor, 2019

Protesta e opozitës/ Blindohet Kryeministria e Parlamenti

Opozita do të zhvillojë sonte në orën 20:00 protestën e nëntë kombëtare e përpara Kryeministrisë kundër qeverisë Rama. Për mbarëvjatjen...

Aktualitet20:28 - 20 Qershor, 2019

Turqi, 151 të dënuar me burgim përjetshëm

Një gjykatë turke në Ankara dënoi të enjten 151 persona me burgim të përjetshëm nën akuzat për grusht shteti në...

Aktualitet18:34 - 20 Qershor, 2019

Rrugët e ndikimit rus në Ballkanin Perëndimor përmes medias satelite

Një studim i Fondit Marshall Gjerman në Shtetet e Bashkuara, vë në pah se zhgënjimi i përgjithshëm me Perëndimin në...

Aktualitet18:26 - 20 Qershor, 2019

Viktimë e përgjimeve/ Jep dorëheqje ministri i Inovacionit

Ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në qeverinë e Kosovës, Besim Beqaj, dha sot dorëheqje nga posti i tij. Dorëheqja e...

Aktualitet20:48 - 19 Qershor, 2019

Trump premton dëbime masive të imigrantëve të paligjshëm

Presidenti Donald Trump, i cili nisi zyrtarisht fushatën për rizgjedhje, thotë se autoritetet amerikane të emigracionit do të fillojnë deportimin...

Aktualitet20:38 - 19 Qershor, 2019

Kapet sasia më e madhe e drogës në historinë e SHBA

Autoritetet federale njoftuan të martën se kanë sekuestruar sasinë më të madhe të drogës në historinë e SHBA. Bëhet fjalë...

Aktualitet19:08 - 18 Qershor, 2019

A i ka mbajtur Presidenti Trump premtimet e bëra?

Ndërsa demokratët vazhdojnë përplasjen njëvjeçare për të parë se kush do të sfidojë Presidentin Donald Trump në zgjedhjet 2020, presidenti...

Aktualitet18:47 - 18 Qershor, 2019

Erdogan e quan “martir”/ Funerali i ish presidentit egjiptian, Mohamed Morsi

Ish presidenti egjiptian Mohamed Morsi, udhëheqësi i parë i zgjedhur në mënyrë demokratike në vend, i cili u detyrua më...

Aktualitet18:39 - 18 Qershor, 2019

Shtetet e Bashkuara ratifikojnë marrëveshjen e ekstradimit me Kosovën

Ministri i Drejtësisë në Kosovë, Abelard Tahiri, tha të martën se ka marrë një letër të nënshkruar presidenti i Shteteve...

Aktualitet18:26 - 18 Qershor, 2019

Gjoka bën deklaratën që nuk pritej: Më mirë që na ra Debreceni

Kukësi do të përballet me Debrecenin në turin e parë të Europa League dhe në kampin verilindor e kanë pritur...

Aktualitet19:48 - 17 Qershor, 2019

Ndërron jetë në sallën e gjyqit ish Presidenti i “Pranverës Arabe”

Mohamed Morsi, ish presidenti i  Egjiptit, i dalë pas lëvizjes së njohur si “Pranvera Arabe”, që rrëzoi nga froni presidencial...

Aktualitet19:04 - 17 Qershor, 2019

Vizitë në Sarajevë/ Palmer: Rusia po bllokon Ballkanin Perëndimor

Zëvendësi i ndihmësit të Sekretarit amerikan të Shtetit për Evropën, Matthew Palmer ka deklaruar se SHBA angazhohet për një raport...

Aktualitet18:37 - 17 Qershor, 2019

Vendimi pritet të shtyhet/ Mogherini: Çelja e negociatave të bëhet sa më shpejt

Federica Mogherini, përfaqësuesja e lartë e BE-së për Politikën e Jashtme edhe njëherë ka kërkuar nga vendet anëtare të BE...

Aktualitet18:31 - 17 Qershor, 2019

Maqedoni e Veriut, hidhet poshtë varianti i zgjedhjeve të parakohëshme

Kryeministri maqedonas Zoran Zaev bëri të ditur të dielën në mbrëmje se nuk do të ketë zgjedhje të parakohëshme parlamentare...

Aktualitet18:18 - 17 Qershor, 2019

“I ke dhënë ndonjë gjë a si ke dhënë”/ Qytetari i ankohet drejtorit të Ramës se nuk ka marrë lekët e votave

Në audiopërgjimin nr.5, publikuar nga gazetari i “Bild”, zbulohet biseda mes drejtorit në ministrinë e Brendshme Arben Keshi me dy persona...

Aktualitet14:13 - 17 Qershor, 2019

Lëvizja pa viza/ Avramopoulos: Kujdes, BE do të marrë masa

Numri i hyrjeve legale të azilkërkuesve në BE po rritet. Veçanërisht persona nga Amerika Latine dhe Ballkani Perëndimor e kanë...

Aktualitet12:00 - 17 Qershor, 2019

Presionet dhe sinjalet/ Grindje serioze mes Iranit dhe Britanisë së Madhe

Edhe Britania e Madhe beson se Irani qëndron pas sulmeve ndaj dy anijeve. Kjo ka shkaktuar pakënaqësi në Teheran, i...

Aktualitet09:04 - 17 Qershor, 2019

Humb jetën një pushuese në Vlorë

Një trup i pajetë është gjetur mëngjesin e sotëm në plazhin e vjetër të Vlorës. Viktima është identifikuar si Shoha...

Aktualitet19:36 - 16 Qershor, 2019

BE damkos Rusinë për dezinformim

Gënjeshtra, teori komplotiste, #hashtag-e me urrejtje. Në zgjedhjet europiane të majit janë përdorur instrumenta dezinformimi me origjinë në Rusi, shprehet...

Aktualitet18:11 - 16 Qershor, 2019

Operacioni “Krasta”/ Jepet vendimi për Suela Mustën

Gjykata e Elbasanit ka vendosur sot masën “Arrest shtëpie” për gazetaren Suela Musta e arrestuar nga policia gjatë operacionit të...

Aktualitet10:33 - 16 Qershor, 2019

Thaçi për L’Express/ Në Hagë shkoj vetëm si dëshmitar

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka folur  për 20-vjetorin e çlirimit të Kosovës në të përjavshmen francese “L’Express”. Ndër të...

Trending