Connect with Us

All posts tagged "te ardhura"

Aktualitet 22:20 - 30 Korrik, 2016

Të ardhurat nga peshkimi, llogariten në 40 milionë $

Peshikimi, si një ndër industritë e zhvilluara së fundi në vendin tone, po rrit nga viti në vit të ardhurat e saj në ekonomi. Sipas të...

Aktualitet 18:11 - 24 Maj, 2016

Taksat e larta, Bashkia e Tiranës rrit me 120% të ardhurat në tremujorin e parë

Teksa ka shumëfishuar disa tarifa vendore, Bashkia e Tiranës ka rritur me 120 për qind të ardhurat për tremujorin e parë të vitit në krahasim me...

Aktualitet 22:02 - 15 Maj, 2016

Tatimet shtojnë të ardhurat/ Qeveria shtrëngon krahun e shpenzimeve

Të ardhurat në buxhet u rritën me 7.4 për qind në katër muajt e parë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Të dhënat...

Aktualitet 18:00 - 21 Shtator, 2015

Pas rishikimit , buxheti sërish “gropë”, të ardhurat 2.7 mld lekë minus

Rishikimi në ulje që iu bë buxhetit në muajin Gusht nuk ka shpëtuar qeverinë nga kriza e mosrealizimit të të ardhurave,. Të dhënat e Ministrisë së...

Ekonomi 17:25 - 17 Shtator, 2015

INSTAT: Rriten shpenzimet për arsimin

Vitin e kaluar një familje shqiptare shpenzoi mesatarisht 69 mijë e 442 lekë në muaj për konsum. Ky është përfundimi i anketës më të fundit të...

Ekonomi 15:16 - 11 Shtator, 2015

Rriten investimet e huaja dhe të ardhurat nga emigrantët

Investimet e huaja direkte u rritën me 36 përqind në tremujorin e dytë të vitit, duke arritur në 198 milionë euro nga 145 milionë që ishin...

Ekonomi 17:50 - 17 Gusht, 2015

Shqiperia, e fundit ne rajon ne mbledhjen e te ardhurave

Shqipëria mbledh më pak të ardhura se vendet e tjera të rajonit në raport me Prodhimin e Përgjithshëm Kombëtar. Kjo përformancë e dobët në mbledhjen e...

Ekonomi 16:30 - 13 Gusht, 2015

Renia e te ardhurave thellon deficitin, mosrealizim edhe ne investime

Dy javë më parë, përmes një Akti Normativ, qeveria ndryshoi buxhetin duke ulur me 16.3 miliardë lekë planin e të ardhurave. Vendimi erdhi, pasi deri në...

Ekonomi 15:37 - 10 Gusht, 2015

Shqiperia, ndryshime te thella mes rajoneve per te ardhurat per fryme

Shqipëria është një ekonomi e varfër. Në vitin 2013, prodhimi i brendshëm ishte, sipas INSTAT, vetëm 466 mijë lekë për banor. Por kjo është mesatarja kombëtare....

Ekonomi 18:41 - 4 Gusht, 2015

Mosrealizimet në buxhet, Zef Preçi: Shkak, korrupsioni dhe taksat e larta

Rritja e taksave, paaftësia e administratës fiskale për të menaxhuar sistemin dhe korrupsioni janë faktorë që çuan në mosrealizimin e të ardhurave. Zef Preçi ekspert i...

Ekonomi 18:26 - 4 Gusht, 2015

Rishikohet buxheti, ulen te ardhurat me 16.2 miliarde leke

Mungesa e parave në arkën e shtetit, si shkak i mosrealizimit të të ardhurave detyron Qeverinë të bëjë ndryshime në Buxhetin e vitit 2015. TemA mësoi...

Aktualitet 19:18 - 3 Gusht, 2015

Të ardhurat nga Tatimet e Doganat u rrudhën me 4.5 %, Qeveria kursen nga shtresat ne nevoje

Ministria e Financave nuk ka se cfare t’u beje shifrave pavaresisht deklaratave mediatike dhe “mburrjeve” kryeministrore se vendi po perparon. Te dhenat e treguesve fiskale te...

Teknologji 00:03 - 23 Korrik, 2015

Apple ‘boom’ të ardhurash

Të ardhurat dhe fitimet kanë lulëzuar nga shitjet e iPhone dhe nga kërkesa e madhe kineze. Por Apple zhgënjen dhe humb në bursë pas disa orësh...

Sociale 18:17 - 17 Maj, 2015

Lumturia botërore 2015, ja arsyet nga vjen lumturia

Raporti I Vendeve më të Lumtura në botë 2015, ka rreshtuar 158 vende, duke përdorur disa formula, përfshirë këtu mirëqënien ekonomike dhe sociale. Disa nga rezultat...

Aktualitet 23:30 - 4 Prill, 2015

Modelet e mbushura gjenerojnë më shumë para

Pas propagandës së madhe që po i bëhet në internet modeleve pak të mbushura, larg kornizave klasike, duket se firmat e modës po fitojnë më shumë....

Ekonomi 16:22 - 19 Shkurt, 2015

Fier/ISSH, 428 për qind realizim të ardhurash nga bujqit

Drejtoria Rajonale e Sigurimeve Shoqërore në Fier paraqitet drejtoria me performancën më të mirë në të gjithë vendin përsa i përket realizimit të planit të të...