Connect with Us

All posts tagged "solstici dimëror"

Blog 08:28 - 7 Janar, 2020

Ja pse është zakonisht shumë ftohtë në ditët e para të janarit

Orbita e Tokës përreth Diellit është pothuajse rrethore. Ndryshimi midis Apelionit dhe Perihelionit (përkatësisht distancës maksimale dhe minimale të Tokës nga Dielli), është rreth 3 për...

Blog 09:10 - 21 Dhjetor, 2019

Nesër do të jetë nata më e gjatë e vitit, “Solstici dimëror”

Nesër, me datë 22 dhjetor në orën 05:19 të mëngjesit, dimri do të trokasë zyrtarisht në vendin tonë pasi është data e Solsticit dimëror, datë që...