Connect with Us

All posts tagged "SARS"

Si evoluojnë viruset, dhe çfarë mund të ndodhë me Covid-19?
Blog 08:43 - 20 Korrik, 2020

Si evoluojnë viruset, dhe çfarë mund të ndodhë me Covid-19?

Rastet e pazakonta të pneumonisë, nisën të shfaqen mesin e dimrit në Kinë. Shkaku, do ta mësonin studiuesit më vonë, ishte një koronavirus i ri për...

Blog 08:31 - 15 Qershor, 2020

Studimi/ Disa forma të së ftohurës së zakonshme, mund t’ju mbrojnë nga Covid-19

Nëse jeni prekur më herët nga disa forma të infeksionit të së ftohurës së zakonshme, apo nga ndonjë infeksion normal në mushkëri, kjo mund t’ju ndihmojë...

Blog 08:51 - 17 Mars, 2020

Coronavirusi dhe shërbimet sekrete

Në vështrim të parë shërbimet sekrete dhe pandemia Corona nuk kanë të bëjnë asgjë. Por megjithatë shërbimet sekrete në këtë botë kanë në fokus edhe sëmundje...

Blog 08:23 - 22 Shkurt, 2020

Pse epidemia e koronavirusit shpërtheu pikërisht në Kinë?

Nga Yi-Zheng Lian “The New York Times” * Sëmundja e re e koronavirusit ka tani një emër: COVID-19. Por kjo gjë zgjati pak. Gjenoma e virusit...

Blog 09:23 - 8 Shkurt, 2020

Vdekja e një “gënjeshtari”, që u kthye në hero/ Historia e mjekut që paralajmëroi botën për Koronavirusin

Pas vdekjes së mjekut kinez, i cili ishte i pari që tërhoqi vëmendjen për rrezikun e virusit të ri, partia tani lëvdon “profesionalitetin” e tij. Ndërsa...

Blog 08:25 - 4 Shkurt, 2020

A po e bëjnë rrjetet sociale më të frikshëm Koronavirusin, nga sa është vërtet?

Nga Jason Kindrachuk & Alyson Kelvin “National Interest” * Gjatë 2 dekadave të fundit, janë shfaqur 3 koronaviruse të reja – SARS (Sindroma e Rëndë e...