Connect with Us

All posts tagged "Kapitalizmi"

Blog 08:30 - 21 Janar, 2020

Kapitalizmi rruga më e mirë e zhvillimit/ Pse socializmi s’do funksiononte

Nga Allison Schrager, ”Foreign Policy” * Me iPhone-t gjithnjë e më të përhapur, internetin, ajrin e kondicionuar apo TV me ekran të sheshtë, pak njerëz në...

Blog 09:50 - 8 Nentor, 2019

Nga burojnë sulmet e sotme ndaj kapitalizmit

Nga Harold James “Project Syndicate” * Aktualisht jemi përjetuar transformimin më dramatik teknologjik dhe ekonomik në historinë e njerëzimit. Ne jemi ndërkohë dëshmitarë të rënies së...

Blog 09:18 - 6 Nentor, 2019

102 vite komunizëm, 100 milionë të vdekur

Nga David Satter “Wall Stret Journal” * Më 6 nëntor 1917, bolshevikët e armatosur pushtuan Pallatin e Dimrit në Petrograd (sot Shën Petersburg), dhe arrestuan ministrat...

Blog 13:36 - 31 Tetor, 2019

Kriza e kapitalizmit/ Krizë demokracie?

Protestat kundër gjendjes ekzistuese që po shfaqen në shumë vende të botës mund të kenë shtysa të ndryshme, por pakënaqësia ka të njëjtën shkak kudo, thotë...

Blog 11:03 - 26 Tetor, 2019

Kapitalizmi do ta shpëtojë botën

Nga Daniel Tenriero “National Riview” * Muajin e kaluar, Greta Thunberg, “Mesia” e lëvizjes ambjentaliste, u tha delegatëve në Samitin e Kombeve të Bashkuara për Klimën,...