Connect with Us

All posts tagged "islamizmi"

Keqkuptimi i madh midis shekullarizmit francez dhe botës islamike
Blog 08:28 - 22 Tetor, 2020

Keqkuptimi i madh midis shekullarizmit francez dhe botës islamike 

Nga Pierre Haski “Internazionale” Në një përpjekje për t’u përballur me Islamin radikal, qeveria franceze po përballet me një problem që shkon përtej kufijve kombëtarë:vështirësinë për...

Hija e gjatë e terrorit: Franca dhe islamizmi
Bota 12:09 - 26 Korrik, 2020

Hija e gjatë e terrorit: Franca dhe islamizmi

Para 25 vitesh një seri atentatesh islamiste tronditi Francën. Dorasit u bënë frymëzues për gjenerata pasuese terroristësh në këtë vend. Gjurmët e atentatorëve të çojnë në...

Bota 15:36 - 28 Prill, 2020

A po e bën me “flatra” islamizmin kriza e Covid-19?

Kriza e Coronës krijon kushte ideale për rekrutime nga ana e islamistëve radikalë në shtetet me shumicë myslimane, por edhe në Europë. Shtetet duhet të jenë...

Bota 20:52 - 28 Prill, 2016

Deri ku do të shkojë islamizimi i Turqisë?

Pas propozimit të kryetarit të Parlamentit turk, që të bëhet ndryshimi i Kushtetutës dhe të futet feja në të, është hapur një debat i gjerë në...

Kosova & Rajoni 11:42 - 21 Mars, 2015

Ballkani, pikë takimi e rrezikut të radikalizmit islamik dhe ndikimit rus

Nën trysninë e dy forcave  Shtëpia e Bardhë i konsideron ekstremizmin e dhunshëm dhe agresionin rus, si dy nga sfidat kryesore ndaj sigurisë kombëtare amerikane. Përballja...