Connect with Us

All posts tagged "fiskalizimi"

taksa per ajrin
Politikë 15:19 - 30 Dhjetor, 2019

Fiskalizimi, konçesion korruptiv/ Do të mbyllë bizneset

Ish-nënkryetarja e Komisionit të Ekonomisë, Jorida Tabaku është shprehur sot, se fiskalizimi është një koncesion korruptiv, i cili do t’i detyrojë bizneset të mbyllin qepenat. E...

Ekonomi 08:17 - 11 Dhjetor, 2019

Fiskalizimi/ Rreth 100 milion euro kosto për bizneset

Procesi i fiskalizimit do të kërkojë që bizneset të nxjerrin më shumë para ekstra nga xhepi. Për t’iu përshtatur kërkesave të reja të fiskalizimit, një biznesi...

Ekonomi 08:36 - 31 Tetor, 2019

Drafti i ri i fiskalizimit/ Ndryshon limiti i arkës, si do të jenë faturat nga 1 prilli

Ministria e Financave ka përfunduar draftin e ri të fiskalizimit “Për faturën dhe sistemin e ri të monitorimit të qarkullimit”, i cili u rishikua pas konsultimeve...

Ekonomi 08:22 - 9 Tetor, 2019

Shtyhet fiskalizimi/ Ja afati i ri kur bizneset do të fillojnë të përdorin sistemin e ri  

Pas kërkesave të vazhdueshme të grupeve të interesit, procesi i fiskalizimit është shtyrë dhe nuk pritet më të fillojë më nga 1 janari, siç ishte parashikimi...

Ekonomi 08:45 - 20 Shtator, 2019

Kasa fiskale dhe “fiskalizimi”/ Luftë me evazionin apo me mullinjtë e erës!

Nga Redi Ametllari Auditues KLSH Kontrolli i Lartë i Shtetit ka filluar një auditim performance me temë “Efektiviteti i kasave fiskale”. Koha e zhvillimit të auditimit...

Ekonomi 08:29 - 19 Shtator, 2019

Fiskalizimi/ Ndryshohet limiti i arkës për bizneset 

Ministria e Financave po punon për një draft të përmirësuar të ligjit “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit”, të ashtuquajtur fiskalizimi, duke reflektuar vërejtjet...

Ekonomi 08:22 - 18 Shtator, 2019

Fillon zbatimi i Fiskalizimit/ Tatimet kërkesë kompanive të IT-së 

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka njoftuar në faqen e saj se tashmë të gjithë bizneset mund të pajisen me certifikatë elektronike test për “fiskalizimin” në...

Ekonomi 08:52 - 7 Shtator, 2019

Pikëpyetjet e mëdha të fiskalizimit!/ Pse po nxitohet pas kontratës me kroatët

Në një projekt ambicioz, qeveria shqiptare publikoi në fund të korrikut një draft “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit”, i ashtuquajtur ligji i fiskalizimit....

Ekonomi 08:49 - 4 Shtator, 2019

Kujdes! Krahas fiskalizimit, sistemi i ri do gjurmojë pasuritë dhe pronat

Duke filluar nga viti i ardhshëm, tatimpaguesit që kanë prona të shumta ose i blejnë ato, por nuk i justifikojnë këto prona me të ardhurat zyrtare...

Ekonomi 08:20 - 31 Gusht, 2019

Misioni i vështirë i fiskalizimit/ Kostot që do të ketë për biznesin

Projekti i fiskalizimit, i njoftuar nga qeveria në fund të korrikut, është aktualisht në fazë konsultimi, çka ka nxjerrë në pah pikëpyetjet e para të tij...

Ekonomi 15:19 - 20 Gusht, 2019

Fiskalizimi dixhital/ Nisin konsultimet, gati propozimet për draftin

Ministria e Financës dhe Ekonomisë nisi këtë të martë takimet  e drejtpërdrejta  me palët e interesit për konsultimin  e projektligjit “Për faturën dhe sistemin e monitorimit...