Connect with Us

All posts tagged "evolucioni"

Blog 09:48 - 18 Tetor, 2020

Si ka evoluar njeriu, dhe fakte të tjera interesante reth evolucionit

Evolucioni është ndryshimi në tiparet e një specie përgjatë disa brezave dhe mbështetet blog cna.në procesin e përzgjedhjes natyrore. Ndryshimet praktikisht të pafundme në jetë, janë...

Shkencëtarët zbulojnë 30 specie të rralla në Galapagos
Kuriozitete 13:56 - 21 Shtator, 2020

Shkencëtarët zbulojnë 30 specie të rralla në Galapagos

Shkencëtarët ndërkombëtarë detarë kanë zbuluar 30 specie të reja në ujërat e thella pranë Ishujve Galapagos të Ekuadorit, duke theksuar se sa unike janë ekosistemet e...

Blog 08:37 - 10 Dhjetor, 2019

“Jemi pasardhës të majmunëve”/ Po pse nuk u bënë të gjithë majmunët si ne?

Ky është ndoshta një nga keqkuptimet më të mëdha në lidhje me evolucionin – që njerëzit kanë zbritur, hap pas hapi, nga majmunët ose majmunët modernë....

Aktualitet 02:30 - 21 Nentor, 2017

Zbulimi më i fundit në Kinë mund të rishkruajë historinë e njerëzimit

Një kafkë e gjetur në Kinë mund të ri-shkruajë të gjithë kuptueshmërinë tonë të evolucionit njerëzor. Kjo sipas shkencëtarëve që kanë shqyrtuar kafkën e lashtë dhe...