Connect with Us

All posts tagged "evolucion"

Blog 09:04 - 22 Shkurt, 2021

Si na bëri të palumtur evolucioni

Nga Rafa Euba “Psychology Today” Shkrimtari francez Gustav Flober, mendonte se 3 kushtet e nevojshme për lumturinë ishin budallallëku, egoizmi dhe shëndeti i mirë. Nga të...

Shëndeti 08:29 - 27 Janar, 2021

Vaksinat e dobëta favorizojnë mutacionet e rrezikshme

Reagimi jo i mjaftueshëm i sistemit imunitar ndaj vaksinave mund të shkaktojë mutacione dhe ta bëjë virusin më agresiv. Prej tij mund të riinfektohen edhe ata...

Pse Çarls Darvini kishte të drejtë, mbi mënyrën sesi filloi jeta në Tokë
Blog 21:20 - 1 Janar, 2021

Pse Çarls Darvini kishte të drejtë, mbi mënyrën sesi filloi jeta në Tokë

Çarls Darvini kishte disa ide shumë të mira. Më e famshmja ishte teoria e evolucionit përmes përzgjedhjes natyrore, që shpjegon shumë nga ato që dimë mbi...

Blog 09:17 - 23 Shtator, 2020

A po evoluon ende njeriu?/ Çfarë thonë shkencëtarët

Nga Eva Hamrud ”Science Alert” Si specie, njerëzit kanë populluar thuajse çdo cep të Tokës. Ne kemi zhvilluar teknologji dhe kultura të cilat i kanë dhënë...

Kuriozitete 22:31 - 8 Maj, 2016

E megjithatë evolucioni vazhdon

Ajo që do të ndodhë, ndoshta veç rezistencës së sëmundjeve, varet tani nga një seri faktorësh që do të kompletojnë shtysat biologjike. Sepse në thellësi, edhe...

Aktualitet 21:00 - 21 Mars, 2015

A mund të studiohet evolucioni në laborator?

Proceset evolutive studiohen gjithmonë me metoda eksperimentale, por duke përdorur organizma që riprodhohen me shpejtësi, si bakteret, shkencëtarët mund të vëzhgojnë evolucionin në punë edhe në...