Connect with Us

All posts tagged "çernobil"

Bota 20:55 - 27 Dhjetor, 2019

Pema e Vitit të Ri rikthehet në qytetin fantazmë të Çernobilit

Pas 33 vitesh, në qytetin “fantazmë” të Çernobilit, është zbukuruar sërish pema e Vitit të Ri. Që nga viti 1986, qyteti i Pripyat i gjendur 3...

Histori 12:45 - 30 Prill, 2015

29 vjet pas katasfrofës / Jeta vazhdon në Çernobil

Një tabelë paralajmëron: “Kujdes nga ujqërit. Mos ec përreth zonës së termocentralit, dhe lëviz vetëm me autobusët e linjës!!”. Lajmërimi është vendosur në një gardh, përreth...

Bota 22:20 - 26 Prill, 2015

Përvjetori i shpërthimit të Çernobilit

Qindra njerëz  në Ukrainë shënuan 29 vjetorin e incidentit më të rëndë bërthamor në botë, atë në centralin e Çernobilit. Shpërthimi në Çernobil me 26 prill...