Connect with Us

All posts tagged "Antraktide"

Aktualitet 16:14 - 2 Qershor, 2019

Video-“Po ndodh shumë shpejt”/ Shkencëtarët paralajmërojnë shkrirjen e akujve

Një grup shkencëtarësh kanë nisur kërkimet për shkaqet e shkrirjes së akujve në Antraktidën perëndimore. Duke përshkuar kilometra gjatë sedimenteve dhe shkëmbinjve bërthamorë nën ujë,  me...

Aktualitet 22:45 - 13 Prill, 2015

Kush fiton nga shkrirja e Arktikut?

Do të jetë transporti detar që do të përfitojë nga shkrirja e akujve arktikë. Sipas një studimi amerikan, për gjysmën e këtij shekulli ngrohja globale do...

Bota 11:17 - 13 Janar, 2015

Antarktida, destinacioni më i ri për të punuar

Një shekull pas moshës heroike të eksplorimit në Antarktid , ky vit shënon njëqindvjetorin e ekspeditës së Sir Ernest Shackleton . Mijëra njerëz tani fitojnë jetesën...