Connect with Us

Histori

Histori 09:05 - 11 Maj, 2020

Kur Byroja Politike alarmohej për Teatrin/ Raporti: Ja çfarë ndodh me regjisorët e aktorët si, Mani, Frashëri, Luca, Mima, Pitarka

Publikohen disa dokumente të panjohura të nxjerrë nga fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së që i përkasin muajt mars të vitit 1974, ku bëhet fjalë për...

Histori 08:27 - 7 Maj, 2020

Dëshmia e korrierit/ Enveri pushkatoi dhe burgosi të gjithë shokët e Qemalit, shoqëruesin e tij dhe familjen tonë

Publikohet historia e panjohur e Qemal Stafës, i cili në vitin 1935, pas vdekjes së të atit, kolonel Hasan Stafës (ushtarak i Monarkisë së Zogut me...

Histori 12:36 - 6 Maj, 2020

Intelektuali Llazar Fundo/ Dëshmori antifashist, që u vra nga “dëshmorët” e komunizmit

Intelektuali korçar, Zai Fundo është një njeri që ka luftuar kundër fashizmit, i arrestuar nga Italianët dhe i internuar më pas prej tyre, i njohur si...

Histori 08:35 - 5 Maj, 2020

Dëshmia e rrallë/ Si i mbajtëm në shtëpi për 3 vite Qemal Stafën bashkë me familjen, pas amanetit që iu la babait tim

Publikohet historia e panjohur të Qemal Stafës, i cili në vitin 1935, pas vdekjes së të atit, kolonel Hasan Stafës (ushtarak i Monarkisë së Zogut me...

Histori 08:54 - 4 Maj, 2020

“Qemal Stafën e kisha në klasë dhe në gjyq …”/ Dëshmia e rrallë e “shokut të prangave”, misteri i vrasjes

Publikohet historia e panjohur e Qemal Stafës sipas dëshmive të Riza Deliallisit me origjinë nga Shijaku, i cili e ka pasur Qemalin shok klase gjatë kohës...

Histori 09:13 - 2 Maj, 2020

Dokumentet sekrete për traktet që u hodhën në Korçë në ’68-ën/ “Shqipëria është Europë dhe s’duhet të jetojmë si kafshë”

Publikohen historitë e panjohura të trakteve me përmbajtje antikomuniste, që u hodhën në qytetin e Korçës në vitin 1968, dhe parullat kundër regjimit komunist, që u...

Histori 08:51 - 30 Prill, 2020

Rrëfimi i të akuzuarit si “agjent grek”/ “Si tentoi Sigurimi të më rrëmbejë në Athinë dhe ngjarja në kufi që tmerroi minoritetin”

Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të Jashtme në Tiranë dhe Autoriteti për Informim i Dosjesve të ish Sigurimit të...

Histori 09:43 - 27 Prill, 2020

Foto-Dokumentetet sekrete të CIA-s/ Hoxha akuzoi Hrushovin se ai vetë nxiti kultin e Stalinit, përgjigja nga Moska

Publikohen disa dokumenta të nxjerra nga një sërë dosjesh të arkivave sekrete të CIA-s (CENTRAL INTELLIGENCE AGENCY), ku bëhet fjalë për marrëdhëniet e acaruara ndërmjet Tiranës...

Histori 09:27 - 25 Prill, 2020

Fotot e rralla/ Telegramet sekrete për Enverin: “Shtypi grek pasqyron grevën e Ilia Lekës para ambasadës”

Publikohen disa dokumenta arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të Jashtëme në Tiranë dhe Autoriteti për Informimim i Dosjesve të ish Sigurimit të...

Histori 12:22 - 15 Prill, 2020

Letra lutëse e motrës së Enver Hoxhës, që t’i falnin të shoqin/ Enveri: Po nuk e vrava atë, nuk vras dot të tjerët

Publikohet historia e panjohur të Bahri Omarit, që nga shkollimi në Stamboll, puna si nënprefekt i Himarës, emigrimi në SHBA-së ku drejtoi gazetën “Dielli” të Shoqatës...