Connect with Us

Ekonomi

Ekonomi 08:48 - 22 Gusht, 2014

Bank of America, gjobë rekord 17 miliardë dollarë

Një nga bankat më të mëdha në SHBA, Bank of America do të paguajë  një gjobë rekord prej 17 miliardë dollarësh, për shkak të kredive të...

Ekonomi 20:41 - 21 Gusht, 2014

Ministria e Financave bën të ditur krijimin i kadastrës fiskale

Ministria e Financave bën të ditur se krijimi i kadastrës fiskale do te jete ne fokus te paketës fiskale per vitin e ardhshëm. Pronat e patundshme...

Ekonomi 07:37 - 21 Gusht, 2014

Rama fton investitorët gjermanë

Shqipëria falë ndryshimeve të pësuara në këto vite, ka tashmë shanset më të mëdha për integrimin në Bashkimin Europian. Kështu u shpreh Nënkryetari i Bundestagut gjerman...

Ekonomi 08:54 - 19 Gusht, 2014

Agjencitë e vlerësimit në kritikë

Ekspertët e ekonomisë i akuzojnë rëndë tri agjencitë më të mëdha të vlerësimit: Standard & Poor’s, Moodys dhe Fitch. Kur Manfred Gärtner, profesor për ekonominë në Universitetin...

Ekonomi 22:22 - 15 Gusht, 2014

Krijimi i një ambjenti sa më atraktiv për punësimin e të rinjve në Shqipëri

Programi zviceran RisiAlbania jep mbështetje në dy aspekte kryesore: krijimin e vendeve të punës në sektorin privat dhe në ndërmjetësimin në punë, ku një rol të...

Ekonomi 11:49 - 15 Gusht, 2014

Pusulla në xhepin e Angela Merkelit

Tre shifrat në pusullën e Merkelit thonë që, për të patur begati, sot duhet të jesh dinamik, fleksibël, i aftë të krijosh atë besim në të...

Ekonomi 10:59 - 15 Gusht, 2014

Jepini një medalje Guvernatorit!

Nga Ilir Yzeiri   Është në logjikën e sendeve, që mesazhet apo efektet që prodhojnë ngjarje të ndryshme, nganjëherë kthehen në të kundërtën e tyre. Ajo...

Ekonomi 12:17 - 13 Gusht, 2014

Iken NBG (Banka Kombetare e Greqise)

Banka Kombëtare e Greqisë (NBG) do të tërhiqet nga disa prej tregjeve në Europën Juglindore. Lajmin e bën të ditur e përditshmja greke Kathimerini. Planet për...

Ekonomi 11:43 - 13 Gusht, 2014

FMN rikthehet për financat publike

Një mision i Fondit Monetar Ndërkombëtar do të mbërrijë në 26 gusht në Tiranë ku në dy javë do të monitorojë situatën ekonomiko-financiare. Misioni i FMN-së...

Ekonomi 15:04 - 11 Gusht, 2014

Harasani: Ekonomia nuk zhvillohet me fasonët

Andis Harasani ish-deputet i Partise Socialiste, një nga ekspertët e financave dhe ekonomisë, shkruan në faqen e tij zyrtare në Facebook, për uljen e taksave dhe politikat...