Connect with Us

Ekonomi

Ekonomi 20:45 - 14 Shtator, 2014

Rënia e Rezart Taçit

Xhiro e kompanive të grupit në pronësi të Rezart Taçit ra me shpejtësi me mbi 70% në vitin 2013. Nga shkëlqimi i fundvitit 2012 në vitin...

Ekonomi 20:17 - 14 Shtator, 2014

Kursime apo shpenzime?

  Ministrat e financave të BE-së debatojnë në Milano për politikën e duhur buxhetore. A mund të stimulohet ekonomia me para të shtetit? A mund të...

Ekonomi 20:15 - 14 Shtator, 2014

Pas skandalit në Bankën e Shqipërisë – Reflektime

  Moszbatimi si duhet i legjislacionit dhe mangësitë në rekrutimin e personelit, janë sipas ekspertëve shkaqet kryesore të situatës së krijuar në Bankën e Shqipërisë. Skandali...

Ekonomi 17:40 - 14 Shtator, 2014

Gjiknuri: Do ulim konsumin e energjisë nga qytetarët

Ministri i Energjetikës Damian Gjiknuri ishte i pranishëm në konferencën për politikat e energjisë në Ballkan, me temë ‘Politikat e efiçiencës së energjisë’. Gjatë fjalës së...

Ekonomi 09:01 - 13 Shtator, 2014

FMN kërkon taksa te reja dhe rritje te atyre ne fuqi

Ikja e misionit të FMN pa paraqitur rezultatet e bisdeimeve dypalëshe me autoritetet shqiptare duket se nuk eshte kushtëzuar vetëm nga skandali i vjedhjes në Bankën...

Ekonomi 11:25 - 12 Shtator, 2014

Cani: Reforma territoriale kursen 6 miliard lekë

“Ndarja administrative territoriale është vetëm fillimi i një procesi që ne do synojmë një model modern të qeverisjes vendore. Një mënyrë partneriteti mes qeverisjes vendore dhe...

Ekonomi 21:31 - 11 Shtator, 2014

Rama: Do ndryshojme modelin ekonomik

Kryeministri Rama gjate vizites se tij ne Kine ka mbajtur nje fjalim edhe ne Universitetin e Finances dhe Ekonomise te Tianjinit, qe njihet si nje nder...

Ekonomi 07:59 - 11 Shtator, 2014

Qeveria negocion më Kinën një sërë projektesh dhe investimesh

Qeveria shqiptare është duke përfunduar një marrëveshje për financimin e ndërtimit të Rrugës së Arbrit. Kryeministri Edi Rama i tha CRI Shqip se ai ka biseduar...

Ekonomi 07:55 - 11 Shtator, 2014

Malaj: Guvernator do të jetë një nga anëtarët e Këshillit Mbikqyrës

Arben Malaj, ekspert i ekonomisë shprehet se  Guvernatori do të jetë një nga anëtarët e Këshillit Mbikqyrës. “Sipas ligjit aktual, Këshilli Mbikqyrës ka nëntë antarë të...

Ekonomi 07:38 - 11 Shtator, 2014

Damian Gjiknuri: Skavica dhe shpërndarja e eregjisë, negociata me Power China

Një ditë pas nënshkrimit të “Memorandumit të Bashkëpunimit’ midis Ministrisë së Energjetikës dhe kompanisë Power China, ministri Damian Gjiknuri i tha CRI Shqip se ka pasur...