Connect with Us

Ekonomi

Pasojat e Covid-19 në ekonomi/ Sejko: Parashikohet rënie e prodhimit kombëtar në -6%
Ekonomi 21:09 - 7 Korrik, 2020

Pasojat e Covid-19 në ekonomi/ Sejko: Parashikohet rënie e prodhimit kombëtar në -6%

Banka e Shqipërisë vlerëson se goditjet nga pandemia Covid-19 në ekonomi do të jenë të forta këtë vit. I ftuar në emisionin Përballë të gazetarit Lutfi...

Ekonomi 14:07 - 7 Korrik, 2020

Drafti përfundimtar për amnistinë fiskale/ Sa do të paguhet për të legalizuar paratë

Kush do të deklarojë paratë, jo vetëm do t’i legalizojë, por nuk do të ndiqet as penalisht dhe as administrativisht. Kjo është përmbajtja e ligjit për...

Ekonomi 13:21 - 7 Korrik, 2020

Plagët e Covid-19 mund të zbehen më shpejt se sa mendojmë

Nga Tim Harford Bulmetorja në lagjen time, pasi u ri-përshtat si një dyqan produktesh të përgjithshme, ka qenë e hapur gjatë gjithë karantinës. Pronari më thotë...

Zyrtare, ekonomia pritet të humbë 1.8 miliardë euro nga Covid-19
Ekonomi 08:27 - 7 Korrik, 2020

Zyrtare, ekonomia pritet të humbë 1.8 miliardë euro nga Covid-19

Ekonomia shqiptare pritet të humbë rreth 1.8 miliardë euro nga pandemia që ka mbërthyer vendin dhe botën, si rrjedhojë e shpërthimit të infeksionit të Covid-19. Në...

Rishikimi i buxhetit, fondet shkojnë te rrugët, jo te shëndetësia
Ekonomi 21:03 - 6 Korrik, 2020

Rishikimi i buxhetit, fondet shkojnë te rrugët, jo te shëndetësia

Një deficit prej mbi 1 miliard eurosh dhe një rënie ekonomike prej 5,7% dhe rritje e borxhit publik në nivelin e mbi 80% të Prodhimit të...

Miratohet kontrata/ Kastrati dhe Edil-al marrin koncesionin për portin e jahteve në Sarandë
Ekonomi 16:52 - 6 Korrik, 2020

Miratohet kontrata/ Jepet me koncesion për 35 vite porti i Limionit në Sarandë

Kontrata koncesionare për shfrytëzimin e Portit të Limionit në Sarandë tashmë është vulosur. Konsorciumi “Kastrati” dhe “Edil Al”, do të kenë të drejtën e shfrytëzimit të...

Rama pranon kërkesën/ Sot pritet takimi me opozitën parlamentare
Ekonomi 14:06 - 6 Korrik, 2020

Qeveria heq çdo kufizim për defiçitin buxhetor/ Gati borxhet 1.1 miliardë euro

Qeveria shqiptare miratoi dy akte normative me fuqinë e ligjit përmes të cilave planifikon të marrë mbi 1.1 miliardë euro borxhe për vitin 2020 dhe të...

Ekonomi 13:56 - 6 Korrik, 2020

Burrat kryefamiljarë shpenzojnë për bare dhe restorante/ Gratë investojnë tek banesa

Familjet që drejtohen nga burrat, kanë tendencë t’i përdorin të ardhurat për argëtime, restorante dhe udhëtime, ndërsa familjet që “qeverisën” nga gratë e çojnë buxhetin mujor...

A e përballon ekonomia shqiptare një karantinë të dytë?!
Ekonomi 09:19 - 6 Korrik, 2020

A e përballon ekonomia shqiptare një karantinë të dytë?!

Ekuacioni me shumë të panjohura i Covid-19 është larg zgjidhjes. Kur u duk se po i vinte fundi, u shtuan ndryshoret, duke e komplikuar më tej...

Zyrtare, ekonomia pritet të humbë 1.8 miliardë euro nga Covid-19
Ekonomi 08:16 - 6 Korrik, 2020

Ndryshon sërish buxheti/ Pasojat drastike të Covid-19, deficiti mund të arrijë deri 1.5 miliardë euro, borxhi publik rritet në 80% të PBB-së

Efektet që Covid-19 ka dhënë mbi ekonominë vendase e kanë detyruar Ministrinë e Financave të ndryshojë rrënjësisht buxhetin e 2020-s. Teksa të ardhurat priten në rënie...