Connect with Us

Blog

Blog 10:52 - 26 Janar, 2021

Ç’mund të mësojmë nga fushata e suksesshme e vaksinimit në Izrael

Nga Lionel Laurent “Bloomberg” Shtetet e Bashkuara po i rikthehen bashkëpunimin global në fushën e shëndetit. Administrata e presidentit Joe Biden ka anuluar vendimin për t’u...

Sa i përhapur është varianti britanik i Covid-19 në Evropë?
Blog 09:53 - 26 Janar, 2021

Studimi/ Rreziku nga forma e rëndë e Covid-19, mund të përcaktohet që në fillim të sëmundjes

Arsyeja se pse shumica e njerëzve që preken nga një formë e lehtë e Covid-19 ose nuk kanë asnjë simptomë, ndërsa disa sëmuren rëndë, mbetet ende...

Blog 08:43 - 26 Janar, 2021

Pse fëmijët mund të jenë thelbësorë për arritjen e imunitetit të tufës

Disa ditë pas Krishtlindjes, Moli Hering, 14 vjeçe dhe vëllai i saj, Sem, 12 vjeç, morën vaksinën e tyre parë, si pjesë e testeve të vaksinave...

Blog 11:39 - 25 Janar, 2021

Vendet e pasura duhet t’i ndajnë vaksinat me të tjerët, para se të jetë tepër vonë

Nga Lawrence O. Gostin, Eric A. Friedman & Suerie Moon Bota është në prag të dështimit në një testi jetik:ai që mat nëse bashkësia ndërkombëtare është...

Blog 09:33 - 25 Janar, 2021

Bazil Zaharof, “tregtari” i vdekjes që u bë njeriu më i pasur i Evropës

Për shumicën nga ne, emri Bazileios Zakarias, ose Bazil Zaharof, nuk do të thotë asgjë. Megjithatë, ky person la gjurmë në histori me veprimet e tij...

Çfarë e shkaktoi lindjen e feve monoteiste në botë?
Blog 12:16 - 24 Janar, 2021

Çfarë e shkaktoi lindjen e feve monoteiste në botë?

Sipas organizatës amerikane Pew Research Center, sot mbi gjysma e botës praktikon Krishterimin, Islamin ose Judaizmin. Këto fe janë që të gjitha monoteiste, pra adhurimin në...

A duhet të hetojë FBI-ja pretendimet e Trump mbi vjedhjen e zgjedhjeve?
Blog 08:42 - 24 Janar, 2021

A duhet të hetojë FBI-ja pretendimet e Trump mbi vjedhjen e zgjedhjeve?

Nga Kevid R. Brock “The Hill” Xho Bajden është tashmë president i ri i SHBA-së, dhe ky fakt nuk do të përmbyset. Por Donald Trump pretendon...

Blog 09:19 - 23 Janar, 2021

Ankthi është i lidhur me pirjen e duhanit, arsyeja mbetet ende e mjegullt

Në këto kohë stresuese të pandemisë, ekspertët e shëndetit kanë më shumë arsye t’i kthehen sërish lidhjes midis ankthit dhe pirjes së duhanit:A i bën ankthi...

Blog 08:59 - 23 Janar, 2021

Jo, SHBA-ja nuk do të ketë unitet me Biden president

Nga Rich Lowry “National Riview” Fjalimet e Ceremonive të Përurimit presidencial, synojnë të jenë frymëzuese. Ndaj presidenti Joe Biden, mund të ketë qenë disi frymëzues me...

Blog 10:31 - 22 Janar, 2021

Pse po dështon qasja e vendeve të varfra tek vaksinat e koronavirusit

Nga Ashleigh Furlong “Politico.eu” Premtimet globale të shpërndarjes së drejtë të vaksinave kundër koronavirusit po bien shpejt, pasi mjeti që u krijua për të parandaluar vendet...