Connect with Us

Ekonomi

Ekonomi 08:34 - 10 Janar, 2021

Kosova dhe Shqipëria, “binjake” në dobësitë e modelit ekonomik

Në dekadën e fundit, Kosova është shfaqur si ekonomia më pak e ndikuar nga kriza në Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Viti 2019 nuk bëri përjashtim nga...

Administrata Tatimore/ Ibrahimaj: Risitë që sjell fiskalizimi për bizneset dhe portali Self-Care
Ekonomi 11:41 - 9 Janar, 2021

Administrata Tatimore/ Ibrahimaj: Risitë që sjell fiskalizimi për bizneset dhe portali Self-Care

Administrata Tatimore ka vënë në dispozicion të bizneseve të gjitha informacionet dhe infrastrukturën e domosdoshme për nisjen e zbatimit të fiskalizimit nga 1 janari 2021. Drejtoresha...

Ekonomi 08:41 - 9 Janar, 2021

Subjektet mund të përdorin kasat ekzistuese, duke i përshtatur për fiskalizimin

Flet drejtoresha ekonomike e kompanisë “Daisy & ETM”, Myrvete Pazaj  Nga 1 janari nis zbatimin procesi i fiskalizimit për lëshimin e faturave elektronike. Një ndër kompanitë...

Ekonomi 08:44 - 7 Janar, 2021

Banka e Shqipërisë do të rinisë këtë vit ankandet për blerjen e euros

Banka e Shqipërisë do të rifillojë këtë vit ankandet e blerjes së valutës, në funksion të menaxhimit të rezervës valutore. Për këtë qëllim janë planifikuar 14...

Ekonomi 09:19 - 5 Janar, 2021

Shqipërisë po i ikin intelektualët/ OECD: E katërta në botë për rritjen e emigracionit të njërëzve të aftë

Vala e re e emigracionit po përfshin jo vetëm familjet por edhe shtresën e aftë të popullsisë. Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD) në një...

Ekonomi 08:51 - 5 Janar, 2021

Të pasurit e Shqipërisë çojnë 8% të buxhetit të tyre në udhëtime

Në shekullin ku jetojmë udhëtimet gjithnjë e më shumë po marrin dimensionin e argëtimit, më shumë se sa një domosdoshmëri për të kryer nevoja themelore të...

Ekonomi 08:13 - 4 Janar, 2021

Rriten të punësuarit me paga të ulëta, bien ata me paga mbi 120 mijë lekë në muaj

Zhvillimet në sektorin e pagave pas karantinës së parë tregojnë se, pesha e punonjësve me pagë të ulët ndaj totalit te të punësuarve me pagë është...

Rritja e pagës minimale/ Ekspertët: Ky vendim rëndon të vetëpunësuarit
Ekonomi 17:12 - 2 Janar, 2021

Rritja e pagës minimale/ Ekspertët: Ky vendim rëndon të vetëpunësuarit

Viti 2021 do të sjellë ndryshme në taksa dhe do të rritet paga minimale. Sic ishte paralajmëruar, të gjitha bizneset e vogla me xhiro deri në...

Ekonomi 09:10 - 2 Janar, 2021

Bota në vitin 2021/ Çfarë duhet të presim në vitin e dytë të pandemisë

Vaksinat dhe testimet e lira dhe të shpejta duhet të sjellin ndryshim, shkruan The Economist. Për pjesën më të madhe të vitit 2020, retorika publike rreth...

Ekonomi 09:00 - 2 Janar, 2021

Fasonet po sjellin më shumë të ardhura se turizmi

Sektori fason shënoi një rritje të ndjeshme të ardhurave në tremujorin e tretë të vitit 2020. Mbështetur në të dhënat e bilancit të Pagesave të Bankës...