Connect with Us

Ekonomi

Pandemia goditi tregtarët e vegjël, falimentojnë mbi 9000 biznese
Ekonomi 17:17 - 18 Janar, 2021

Pandemia goditi tregtarët e vegjël, falimentojnë mbi 9000 biznese

Mbi 9 mijë sipërmarrje biznesi nuk arritën të mbijetojnë në treg në vitin 2020 për shkak të pandemisë Covid-19. Lista e tatimeve tregon se kriza goditi...

Ekonomi 08:26 - 18 Janar, 2021

OECD: 50% e bizneseve në Ballkan ndërprenë aktivitetin, qeveritë t’i mbështesin

Gati gjysma e bizneseve të vogla dhe te mesme në Ballkanin Perëndimor, ku përfshihet edhe Shqipëria e kanë ndërprerë plotësisht punën qoftë edhe përkohësisht për shkak...

Ekonomi 08:16 - 17 Janar, 2021

Shefja e FMN: Qeveria duhet të ketë plane rezervë, mirëpresim kontrollin e KLSH-së për rindërtimin

Në rast të një pandemie më të rëndë, autoritetet do të duhet të ndërmarrin masa të reja për të siguruar një kujdes të përshtatshëm shëndetësor dhe...

Ekonomi 15:41 - 15 Janar, 2021

Eurostat/ Ndryshimet klimatike po ndikojnë keq bujqësinë edhe në Shqipëri

Ndryshimet klimatike vitet e fundit e kanë bërë dimrin më të thatë dhe i kanë zgjatur temperaturat e ftohta në të gjithë sezonin e pranverës deri...

Ekonomi 09:03 - 15 Janar, 2021

Viti nis me rritjen e çmimeve të cigareve, miellit dhe vajit

Viti i ri 2021 nisi me rritjen e çmimeve të cigareve, miellit dhe vajit në pikat e pakicës në vend. Çmimet e paketave të cigareve u...

Ekonomi 08:35 - 15 Janar, 2021

Emigracioni e ka ulur ndjeshëm numrin e mjekëve për banorë, të fundit në Europë

Emigracioni i lartë, së fundi i përqendruar në individë të aftësuar po i vë në vështirësi disa profesione jetike për një popullatë. Një studim i profesorëve...

Ekonomi 08:14 - 14 Janar, 2021

Të rinjtë profesionistë shqiptare po bëhen milionerë nga puna online për të huajt

Dorian H. është një i ri shqiptar që ka fituar deri më tani 200 mijë dollarë nga puna online për individë dhe kompani jashtë vendit. Profesioni...

Ekonomi 08:13 - 12 Janar, 2021

Shoqatave e Bashkive: Pasojat e rënda që do të shfaqen në ekonomi nga përsëritja e përmbytjeve

Nga Agron Haxhimali* Drejtor ekzekutiv i Shoqatës së Bashkive Fermerët dhe një pjesë e banorëve në zona urbane duhet të blejnë ujë të pijshëm. Fermerët duhet...

Ekonomi 09:44 - 11 Janar, 2021

BB: 20% e firmave shqiptare kanë nisur apo rritur biznesin online gjatë pandemisë

Karantina nxiti e-commerce globalisht dhe ashtu si kudo në Shqipëri bizneset u përpoqën që të përshtateshin me kushtet që kishin drejt një tregtie online edhe pse...

Pasojat e pandemisë/ Mbylljet e bizneseve u rritën me 38%, rreth 30 mijë të papunë në 9 muaj
Ekonomi 08:33 - 11 Janar, 2021

Pasojat e pandemisë/ Mbylljet e bizneseve u rritën me 38%, rreth 30 mijë të papunë në 9 muaj

Kriza e shkaktuar në ekonomi nga pandemia e koronavirusit dhe kufizimet për të frenuar përhapjen e saj kanë ndikuar negativisht aktivitetin e bizneseve, sidomos atyre të...