Connect with Us

Ekonomi

Ekonomi 09:02 - 20 Prill, 2014

Rreziku i deflacionit përhapet në të gjithë BE-në

Cmimet e konsumit në 28 shtetet anëtarë të Bashkimit Europian u rritën në ritmin më të ulët në 4 vite e gjysmë, për periudhën e 12...

Ekonomi 22:00 - 18 Prill, 2014

Banka Botërore: 350 mln USD ndihmë Shqipërisë për 2014

Drejtoresha e Përgjithshme e Bankës Botërore në Shqipëri, Tahsin Sajed (Tahseen Sayed) ka folur për GSH në lidhje me emërimin e saj në këtë detyrë. “Nuk...

Ekonomi 17:54 - 18 Prill, 2014

Qeveria, anulim kontratave koncesionare

Qeveria shqiptare ka ndërmarrë hapin e parë për të anuluar një nga kontratat më të rëndësishme në fushën e hidrokarbureve në vend, sektor ku kompanitë që...

Ekonomi 22:00 - 30 Mars, 2014

Nga 1 Prilli, lista e re e ilaçeve të rimbursueshme

Duke filluar nga dita e nesërme, 1 prill, hyn në fuqi Lista e re e Barnave të Rimbursueshme, e cila këtë vit është pasuruar me 56...

Ekonomi 23:00 - 27 Mars, 2014

INSTAT: ndryshon gjeografia e tregtisë të Shqipërisë

Sipas INSTAT-it, ka ndryshuar gjeografia e tregtisë të Shqipërisë. Të dhënat e fundit të institutit të Statistikave tregojnë se Kina është shndërruar në partnerin e tretë...

Ekonomi 23:00 - 25 Mars, 2014

Rritja e çmimit të energjisë, Bode: është e gabuar, 60% nuk paguhet

Në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë deputët i kanë kërkuar Autoritetit të Konkurrencës të ndërhyjë për të bllokuar planet për rritjen e çmimit të energjisë. Por drejtues...

Ekonomi 23:00 - 9 Mars, 2014

Konfindustria: Paketa e re fiskale po nxit aktivitetin në të zezë

Paketa e re fiskale po përkeqëson aktivitetin ekonomik në vend sipas Konfindustrisë. Nga një sondazh i kryer me sipërmarrjet, 70% e të pyeturve thonë se ka...

Ekonomi 22:22 - 8 Mars, 2014

Financat: Fillojme shlyerjen e borxheve, ja listat e subjekteve

Ministria e Financës publikoi sot  listën e detyrimeve të prapambetura për punët publike dhe rimbursimin e TVSH, vlera e tw cilave arrin në rreth 27.4 miliardë...