Connect with Us

Ekonomi

Ekonomi 08:22 - 9 Shkurt, 2021

Tirana ka pagat më të larta, Lezha më të ulëtat/ Ku paguhen meshkujt më pak se femrat

Paga mesatare mujore në Shqipëri në vitin 2019 arriti në 52.382 lekë. Statistikat e detajuara nga rajonet të raportuara nga INSTAT tregojnë se, Qarku i Tiranës...

Plani ekonomik i PD/ Flet Eksperti: Objektivat janë artikuluar mirë
Ekonomi 17:52 - 8 Shkurt, 2021

Plani ekonomik i PD/ Flet eksperti: Objektivat janë artikuluar mirë

Partia Demokratike na prezantuar planin e saj ekonomik që do të vendosë në zbatim nëse arrin të fitojë zgjedhjet e 25 prillit. Por për ekspertin e...

Ekonomi 08:15 - 6 Shkurt, 2021

Kursi i këmbimit, si i rezistoi krizës së pandemisë

Shpërthimi i krizës së lidhur me COVID-19 në muajin mars të vitit të kaluar krijoi shqetësim për efektet në kursin e këmbimit valutor. Në javët e...

Programi ekonomik i PD/ Tabaku: Fatura e premtimeve shkon 450-500 milionë euro në vit
Ekonomi 09:33 - 5 Shkurt, 2021

Programi ekonomik i PD/ Tabaku: Fatura e premtimeve shkon 450-500 milionë euro në vit

Ish-deputetja demokrate Jorida Tabaku teksa ka folur programin ekonomik të PD tha se për të bërë realitet të gjitha premtimet fatura vjetore do të jetë nga...

Ekonomi 09:01 - 5 Shkurt, 2021

Qeveria harton skenarët/ Nga ai optimist te pesimisti, çfarë ndodh me ekonominë deri në vitin 2025

Ministria e Financave ka hartuar tre skenarë për ecurinë ekonomike të vendit deri në vitin 2025, duke parashikuar se çfarë ndodh nëse vendi ecën me mirë...

Ekonomi 08:56 - 4 Shkurt, 2021

Tatimet sqarojnë bizneset që dalin nga TVSH-ja/ Si të veprojnë me tepricën kreditore dhe stokun e mallrave

Nga data 1 janar i këtij viti, të gjitha subjektet që kanë qarkullim vjetor nën 10 milionë lekë nuk do të paguajnë më TVSH-në. Në zbatim...

Eksperti i shëndetësisë akuza/ Vaksinimi ka dështuar
Ekonomi 08:17 - 4 Shkurt, 2021

The Economist: Shqipëria do të arrijë të vaksinojë 60-70% të popullsisë deri në fund të vitit 2022

Shqipëria pritet të vaksinojë 60-70% të popullsisë së rritur deri në fund të vitit 2022, sipas përllogaritjeve që bëri “Njësia e Inteligjentes e The Economist” (shih...

Ekonomi 10:22 - 3 Shkurt, 2021

Nafta falas/ Sa litra për hektar do të përfitohen sipas kulturave bujqësore që mbështeten nga skema

Nga 56 litër për hektar deri 106 litër për hektar nafta pa taksë do të shpërndahet për fermerët që kanë mbjellë tokën me një nga kulturat...

Ekonomi 08:25 - 3 Shkurt, 2021

Shqipëria e 9-a në botë për eksportin e gështenjës/ Potenciale për rritjen e fitimeve në zonat e Veriut

Kërkesa në rritje për konsumin e arrorëve dhe kushtet e përshtatshme klimatike për prodhimin e tyre në veri të vendit krijojnë mundësi për fitime në banorët...

Standard & Poor’s nxjerr vlerësimin/ Ekonomia shqiptare me perspektivë të qëndrueshme
Ekonomi 10:49 - 2 Shkurt, 2021

Standard & Poor’s nxjerr vlerësimin/ Ekonomia shqiptare me perspektivë të qëndrueshme

Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit Standard & Poor’s, në rishikimin më të fundit të saj (1 shkurt 2021), konfirmon për Shqipërinë vlerësimin aktual në “B+”, si dhe...