Connect with Us

Blog

Blog 08:18 - 22 Qershor, 2021

FBI mund t`i ketë organizuar vetë trazirat 6 Janarit në Kapitol Hill

Nga Tucker Carlson “Fox News” Në vjeshtën e vitit 2017, CNN, botoi ​​një artikull mjaft interesant në faqen e tij të internetit. Në të rrëfehej historia...

Blog 10:23 - 21 Qershor, 2021

“Bandat” zëvendësojnë rregullat në rendin e ri global

Nga Philip Stephens, “Financial Times” Epoka e internacionalizmit liberal i ka hapur rrugën rikthimin e rivalitetit të madh për pushtet. Faktet e ndërvarësisë globale janë të...

Blog 09:45 - 21 Qershor, 2021

Kush janë njerëzit me kujtesën më të fortë në botë

Është e vështirë të thuash nëse kujtesa fotografike ekziston vërtet. Deri më tani, vetëm një test i vërtet është realizuar ndonjëherë për të provuar se ka...

Blog 08:37 - 21 Qershor, 2021

Vladimir Putin, vrasësi i historisë

Nga Cesare Martinetti “Huffington Post Italia” Vladimir Luzhgin, një mekanik i thjeshtë makinash në Perm, ishte një nga të dënuarit e parë në vitin 2014 për...

Blog 09:08 - 20 Qershor, 2021

59 laboratorë në botë merren me patogjenët më vdekjeprurës/ Vetëm çereku i tyre ka masa të larta sigurie

Nga Filippa Lentzos & Gregory Koblentz “The Conversation” A doli gabimisht koronavirusi SARS-CoV-2 nga një laborator kërkimor? Pavarësisht nga përgjigja, rreziku i pandemive të ardhshme që...

Blog 08:31 - 20 Qershor, 2021

Nga miti tek historia: A ekzistonte vërtet dhe ku ndodhej Kulla e Babelit?

Ajo e Kullës së Babelit, është një nga historitë më të famshme të Biblës, e cila është treguar mijëra herë nga prindërit, gjyshërit dhe stërgjyshërit tanë....

Nga miti tek historia:A ekzistonte vërtet dhe ku ndodhej Kulla e Babelit?
Blog 09:32 - 19 Qershor, 2021

Nga miti tek historia/ A ekzistonte vërtet dhe ku ndodhej Kulla e Babelit?

Ajo e Kullës së Babelit, është një nga historitë më të famshme të Biblës, e cila është treguar mijëra herë nga prindërit, gjyshërit dhe stërgjyshërit tanë....

Historitë e veçanta, që kanë himnet kombëtare të vendeve kryesore pjesëmarrëse në “Euro 2020”
Blog 09:24 - 19 Qershor, 2021

Historitë e veçanta, që kanë himnet kombëtare të vendeve kryesore pjesëmarrëse në “Euro 2020”

Himnet kombëtare marrin një vëmendje të pazakontë në turnetë ndërkombëtarë si Kampionati Evropian apo Kupa e Botës në futboll. Shumëkush që i dëgjon në fillim të...

Gazsjellësi rus “Nord Stream 2” është gati, ja çfarë ndryshimesh do të sjellë në rajon dhe botë
Blog 08:28 - 19 Qershor, 2021

Gazsjellësi rus “Nord Stream 2” është gati, ja çfarë ndryshimesh do të sjellë në rajon dhe botë

Nga Tim O’Donnell “The Week” Gazsjellësi shumë i diskutueshëm rus “Nord Stream 2” me një gjatësi prej 1229 km është thuajse gati, edhe pse është kundërshtuar...

Blog 08:08 - 18 Qershor, 2021

Ljudmilla Shkrebneva, e vërteta rreth ish-gruas së Vladimir Putinit

Edhe pse Vladimir Putin është një nga burrat më të pushtetshëm në botë, dhe për këtë arsye shumë shpesh në qendër të vëmendjes, atij i pëlqen...