Të larguarit nga Shqipëria/ Shifër rekord përgjatë vitit 2021

26 Janar 2022, 08:44, Ekonomi CNA
Të larguarit nga Shqipëria/ Shifër rekord përgjatë

Numri i shtetasve shqiptarë dhe të huaj që kanë hyrë në territorin shqiptar, në muajin Dhjetor 2021, është 667.432 dhe krahasuar me Dhjetor 2020, ky tregues rezulton me rritje 50,7 %.

Në Dhjetor 2021, numri i shtetasve të huaj që kanë hyrë në territorin shqiptar është 267.409, krahasuar me Dhjetor 2020, ky numër është rritur me 47,9 %.

Numri i shtetasve të huaj të hyrë në Shqipëri gjatë vitit 2021 është 5.688.649, duke u rritur me 2,1 herë, në krahasim me vitin 2020.

Numri i shtetasve shqiptarë të dalë nga Shqipëria në vitin 2021, është 4.190.786, duke u rritur 44,2 %, krahasuar me vitin e mëparshëm.

Gjatë vitit 2021, nga vendet që kanë hyrjet më të larta të shtetasve në Shqipëri, Polonia ka pasur rritjen më të madhe me 4,6 herë, Spanja me 4,5 herë dhe SHBA me 3,9 herë, krahasuar me vitin 2020.

Daljet e shtetasve shqiptarë nga territori i Shqipërisë gjatë muajit Dhjetor 2021 janë 342.909. Krahasuar me Dhjetor 2020, ky numër është rritur 59,0 %.

Daljet e shtetasve të huaj nga territori i Shqipërisë gjatë muajit Dhjetor 2021, janë 279.987. Krahasuar me Dhjetor 2020, ky numër është rritur 79,5 %./CNA.al

Lajmet e fundit nga