Mbani "sekret" të dhënat tuaja në Tik Tok/ Si mund të ndryshoni cilësimet në aplikacion

24 Janar 2022, 13:38, Tech CNA
Mbani "sekret" të dhënat tuaja në Tik Tok/ Si mund

Ka një sërë cilësimesh që mund të ndryshoni në aplikacion për ta bërë atë pak më privat, si nga kompania ashtu edhe nga njerëzit e tjerë që ju ndjekin apo ndiqni.

Dëshirat tuaja për privatësinë e TikTok do të ndryshojnë në varësi të mënyrës se si po përdorni aplikacionin e ndarjes së videove të shkurtra. Nëse po shpërndani përmbajtje publike, duke shpresuar të bëheni virale ose thjesht të merrni disa pelqime, të qenit i dukshëm mund të ndihmojë. Por nëse je një person që nuk kërkon shumë vëmendjen, mund të qëndroni privat.

Aplikacioni i mediave sociale përdor pothuajse gjithçka që mëson për ju për të përcaktuar se cilat video  dhe reklama, mendon se dëshironi të shihni. Si shumica e shërbimeve të mediave sociale, nuk ka asnjë mënyrë për ta bllokuar plotësisht atë nga të mësuarit informacion për ju, përveç fshirjes së aplikacionit. Megjithatë, ju mund të kufizoni informacionet tuaja apo të dhënat private.

Aplikacioni do t’ju kërkojë vazhdimisht të ndani kontaktet tuaja të smartfonit ose të lidheni me llogarinë tuaj në Facebook. Ky informacion mund të zbulojë gjëra për ju dhe njerëzit e ruajtur në pajisjen tuaj. Nëse mundeni, provoni të gjeni miq duke kërkuar në vend që të dorëzoni të gjithë rrethin tuaj shoqëror.

Ju gjithashtu mund të bllokoni qasjen në kontaktet tuaja në cilësimet e privatësisë së Android ose iOS . Nëse doni të kufizoni se sa kompania dhe reklamuesit e jashtëm janë në gjendje t’ju synojnë, TikTok ka një opsion që mund ta ndryshoni.

Shkoni te Cilësimet dhe Privatësia ? Privatësia ? Personalizimi i Reklamave dhe sigurohuni që çelësi për “Përdorimi i Aktivitetit Off-TikTok për shënjestrimin e reklamave” të jetë i çaktivizuar dhe gri. Kjo nuk e ndalon TikTok të synojë reklamat, por kufizon informacionin që mund të përdorë për ta bërë këtë.

Mbajeni profilin tuaj anonim

Këta hapa nuk janë vetëm për njerëzit që përdorin  TikTok. Përdoruesit duhet të jenë gjithashtu të kujdesshëm se sa informacione të identifikueshme ndajnë në aplikacion për të parandaluar probleme si ndjekja ose ngacmimi. Mos e vendosni emrin tuaj të plotë në profilin tuaj nëse ky informacion nuk është tashmë i lidhur me praninë tuaj në internet.

Bëjeni llogarinë tuaj private

Bëni llogarinë tuaj ?Private? në mënyrë që të mund të miratoni se kush ju ndjek. Shkoni te Settings and Privacy ? Privacy dhe aktivizoni çelësin “Private Account” në mënyrë që të jetë jeshile./ CNA.al

Lajmet e fundit nga