Shkarkohet nga detyra si kryeplak fshati, lista e peticionit me emra të rremë

4 Janar 2022, 20:02, Denoncim CNA
Shkarkohet nga detyra si kryeplak fshati, lista e peticionit me emra të

Kryeplaku i fshatit Vig bashkia Vau i Dejës ka kërkuar ndihmën e emisionit Fiks Fare pasi sipas tij është shkarkuar nga detyra në bazë të disa firmave të grumbulluara nga banorët e fshatit.

Për të konstatuar firmat e grumbulluara ne peticion gazetarët e Fiks Fare komunikuan me dy prej personave që kishin emrin në listë. Të dy këta persona përveç faktit që i kishin ngatërruar emrin me të cilin kanë në gjendje civile i kanë shënuar me pseudonimet me të cilin njihen në fshat. Ata jetojnë prej 20 vitesh në Shënkoll dhe nga Bashkia Vau i Dejës nuk marrin më asnjë shërbim.

Pas komunikimit me personat te cilët ndodheshin në listë  emëroret gazetarët  ju drejtuan kryetarit të bashkisë Vau i Dejës i cili në vendimin që kishte marrë ishte bazuar në listën emërore të grumbulluar nga 2 banorët e fshatit Vig. Mark Babani thotë se për shkarkimin e kryeplakut të fshatit Vig zotin Pal Gjoka nuk është bazuar aspak në listën emërore edhe pse kishte marrë një vendim. Ai thotë se kompetencat si kryetar bashkie ja lejojnë këtë veprim de kështu e ka menduar të arsyeshme./TCH

Lajmet e fundit nga