Meta merr masa të reja për të ndaluar shpërndarjen e materialeve pornografike

3 Dhjetor 2021, 08:30, Tech CNA
Meta merr masa të reja për të ndaluar shpërndarjen e

Meta (facebook) nxori një mjet të ri të enjten që ndalon përhapjen e pornografisë hakmarrëse në Facebook dhe Instagram, por kërkon që njerëzit të dorëzojnë fotot dhe videot e tyre seksuale në një bazë të dhënash hashing.

Sipas Daily Mail, kur dikush është i shqetësuar se imazhet ose videot e tyre intime janë postuar ose mund të postohen në njërën prej platformave të mediave sociale, ai mund të krijojë një rast përmes një faqe interneti globale të quajtur StopNCII.org, e cila qëndron për “Stop Non-Consensual Intimate Images“.

Çdo foto ose video e dorëzuar merr një gjurmë gishti dixhital ose një vlerë unike hash, e cila përdoret për të zbuluar dhe gjurmuar kopjen e saj që është shpërndarë ose tentuar të postohet pa lejen e personit.

Megjithatë, faqja e internetit u krijua me 50 partnerë globalë dhe ndarja e imazheve dhe videove intime të vetes me një faqe interneti të palës së tretë mund të mos jetë mirë për shumicën e përdoruesve, por Meta thotë se ata ‘nuk do të kenë akses ose nuk do të ruajnë kopjet e imazheve origjinale. ‘

Një zëdhënës i Meta tha për DailyMail.com në një email se “vetëm personi që paraqet një rast në StopNCII.org ka qasje në imazhet/videot e tyre” dhe “të gjitha llogaritjet e nevojshme për të llogaritur hash-in e një imazhi ndodhin në shfletues, që do të thotë” imazhet nuk largohen kurrë nga pajisja e personit.

Vetëm rastet dorëzohen në StopNCII.org dhe haset e imazheve ose videove të personit ndahen me kompanitë e teknologjisë pjesëmarrëse si Meta,” shtoi zëdhënësi.

Kjo veçori parandalon qarkullimin e mëtejshëm të asaj përmbajtjeje NCII dhe i mban ato imazhe të sigurta në posedim të pronarit.

StopNCII.org bazohet në një program pilot të nisur në vitin 2017 në Australi, kur i kërkoi publikut fotot e tyre për të krijuar hash që mund të përdoren për të zbuluar imazhe të ngjashme në Facebook dhe Instagram.

Dhe ky themel është ai që përdoret për të ndaluar pornografinë e jashtëligjshme./CNA.al

Lajmet e fundit nga