Connect with Us

DASH zbardh “listën non-grata”/ Emrat e zyrtarëve që SHBA i akuzon për korrupsion

Aktualitet

DASH zbardh “listën non-grata”/ Emrat e zyrtarëve që SHBA i akuzon për korrupsion

Publikuar

-

cna lajme aktualitet

Departamenti Amerikan i Shtetit ka zbardhur sot listën me emrat zyrtarëve që janë shpallur non-grata për korrupsion.

Lista në fjalë do të raportohet në Kongresin Amerikan dhe ka qenë ambasadorja Yuri Kim që e ka konfirmuar një lajm të tillë.

Bëhet fjalë për zyrtarë nga shtete të ndryshme të botës që janë shpallur non grata nga periudha kohore Tetor 2020 – Dhjetor 2020, Janar 2021 – Mars 2021 dhe  Prill 2021-Qershor 2021.

Listimi Publik, Tetor 2020 – Dhjetor 2020

VEPRIMET E NDËRMARRA SIPAS NENIT 7031 (C) QË NGA RAPORTI I MËPARSHËM PËR PËRFSHIRJEN NË KORRUPSION TË RËNDËSISHËM (RENDITUR PËRGJITHËSISHT SIPAS RENDIT KRONOLOGJIK)

Raimbek Matraimov(Republika e Kirgistanit) (1) (B) Përcaktimi Publik.

Uulkan Turgunova(Republika e Kirgistanit) (1) (B) Përcaktimi Publik. Uulkan Turgunova është bashkëshortja e Raimbek Matraimov.

Jose Arnoldo Aleman Lacayo(Nikaragua) – (1) (B) Përcaktim Publik.

Maria Fernanda Flores de Aleman(Nikaragua) (1) (B) Përcaktim Publik. Maria Fernanda Flores de Aleman është bashkëshortja e Jose Arnoldo Aleman Lacayo.

Maria Dolores Aleman Cardenal(Nikaragua) (1) (B) Përcaktim Publik. Maria Dolores Aleman Cardenal është vajza e Jose Arnoldo Aleman Lacayo.

Maria Alejandra Aleman Cardenal(Nikaragua) (1) (B) Përcaktimi Publik. Maria Alejandra Aleman Cardenal është vajza e Jose Arnoldo Aleman Lacayo.

Carlos Miguel Aleman Cardenal(Nikaragua) (1) (B) Përcaktim Publik. Carlos Miguel Aleman Cardenal është djali i Jose Arnoldo Aleman Lacayo.

Felipe Alejos Lorenzana(Guatemala) (1) (B) Përcaktim Publik.

Maria Ximena Morales de Alejos(Guatemala) (1) (B) Përcaktimi Publik. Maria Ximena Morales de Alejos është bashkëshortja e Felipe Alejos Lorenzana.

Maikel Jose Moreno Perez(Venezuela) – (1) (B) Përcaktimi Publik.*

VEPRIMET E NDËRMARRA SIPAS NENIT 7031 (C) QË NGA RAPORTI I MËPARSHËM PËR PËRFSHIRJEN NË NJË SHKELJE BRUTO TË TË DREJTAVE TË NJERIUT (TË LISTUARA PËRGJITHËSISHT SIPAS RENDIT KRONOLOGJIK)

Zhaohui Yun(Kinë) – (1) (B) Përcaktimi Publik. Zhaohui Yun është gruaja e Zhu Hailun, e cila u caktua publikisht sipas Seksionit 7031 (c) (1) (B).*

Hongyun Hu(Kinë) – (1) (B) Përcaktim Publik. Hongyun Hu është gruaja e Ëang Mingshan, e cila u caktua publikisht sipas Seksionit 7031 (c) (1) (B).*

Heidar Abbaszadeh(Iran) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

Reza Papi(Iran) – (1) (B) Përcaktim Publik.

Jose Antonio Almendariz Rivas(El Salvador) – (1) (B) Përcaktim Publik.

Liliana de las Mercedes Carias Espinoza(El Salvador) – (1) (B) Përcaktim Publik. Liliana de las Mercedes Carias Espinoza është gruaja e Jose Antonio Almendariz Rivas.

Carla Daniela Almendariz Carias(El Salvador) – (1) (B) Përcaktim Publik. Carla Daniela Almendariz Carias është vajza e Jose Antonio Almendariz Rivas.

Jose Guillermo Almendariz Carias(El Salvador) – (1) (B) Përcaktim Publik. Jose Guillermo Almendariz Carias është djali i Jose Antonio Almendariz Rivas.

Devon Orlando Bernard(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

Myrna Phillips Bernard(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktim Publik. Myrna Phillips Bernard është gruaja e Devon Orlando Bernard.

Reneto DeCordiva Adams(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktim Publik.

Mildred May Adams(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktim Publik. Mildred May Adams është gruaja e Reneto DeCordiva Adams.

Patrick Anthony Coke(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

Cynthia Angella Cameron Coke(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktim Publik. Cynthia Angella Cameron Coke është gruaja e Patrick Anthony Coke.

Shayne St. Aubyn Lyons(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktim Publik.

Lea Shell Laëson Lyons(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktim Publik. Lea Shell Laëson Lyons është gruaja e Shayne St. Aubyn Lyons

Leford Gordon(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

Roderick Anthony Collier(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

Roseann Antoinette Collier(Xhamajka) – (1) (B) Përcaktim Publik. Roseann Antoinette Collier është vajza e Roderick Anthony Collier.

Huang Yuanxiong(Kinë) – (1) (B) Përcaktim Publik.

Lingjing Cai(Kinë) – (1) (B) Përcaktimi Publik. Lingjing Cai është gruaja e Huang Yuanxiong.

Listimi Publik, Janar 2021 – Mars 2021

LEXO EDHE:  Zgjedhjet e 25 prillit/ Dash Shehi zbulon formulën si do garojë opozita

VEPRIMET E NDËRMARRA SIPAS NENIT 7031 (C) QË NGA RAPORTI I MËPARSHËM PËR PËRFSHIRJEN NË KORRUPSION TË RËNDËSISHËM (TË LISTUARA PËRGJITHËSISHT SIPAS RENDIT KRONOLOGJIK):

Gibran  Bassil  (Liban)- (1) (B) Përcaktimi Publik.*

Dobroslav Trnka  (Sllovaki)- (1) (B) Përcaktimi Publik.

Jakub  Trnka (Sllovaki)- (1) (B) Përcaktim Publik. Jakub Trnka është djali i Dobroslav Trnka.

Ihor Kolomoyskyy  (Ukrainë)- (1) (B) Përcaktimi Publik.

Iryna  Kolomoyska  (Ukrainë)- (1) (B) Përcaktimi Publik. Iryna Kolomoyska është bashkëshortja e Ihor Kolomoyskyy.

Angelika  Kolomoyska  (Ukrainë)- (1) (B) Përcaktim Publik. Angelika Kolomoyska është vajza e Ihor Kolomoyskyy.

Izrael  Zvi Kolomoyskyy  (Izrael)- (1) (B) Përcaktim Publik. Izraeli Zvi Kolomoyskyy është djali i Ihor Kolomoyskyy.

* Nënkupton një veprim të shpallur publikisht gjatë periudhës së mëparshme të raportimit, i cili është lënë pa dashje nga Aneksi i Klasifikuar i Departamentit në Raportin Tremujor të mëparshëm të Kongresit.

VEPRIMET E NDËRMARRA SIPAS NENIT 7031 (C) QË NGA RAPORTI I MËPARSHËM PËR PËRFSHIRJEN NË NJË SHKELJE BRUTO TË TË DREJTAVE TË NJERIUT (TË RENDITURA PËRGJITHËSISHT SIPAS RENDIT KRONOLOGJIK):

Ali Hemmatian  ( Iran )- (1) (B) Përcaktim Publik.

Masoud Safdari  ( Iran )- (1) (B) Përcaktimi Publik.

Listimi Publik, Prill 2021-Qershor 2021

VEPRIMET E NDËRMARRA SIPAS NENIT 7031 (C) QË NGA RAPORTI I MËPARSHËM PËR PËRFSHIRJEN NË KORRUPSION TË RËNDËSISHËM (TË LISTUARA PËRGJITHËSISHT SIPAS RENDIT KRONOLOGJIK):

Ulises Rolando Quintana Maldonado (Paraguaj)- (1) (B) Përcaktim Publik.

Mirtha Beatriz Esperanza Fariña Velausteguiz (Paraguaj)- (1) (B) Përcaktim Publik. Mirtha Beatriz Esperanza Fariña Velausteguiz është gruaja e Ulises Rolando Quintana Maldonado.

Sali Berisha (Shqipëri)- (1) (B) Përcaktim Publik.

Liri Berisha (Shqipëri)- (1) (B) Përcaktim Publik. Liri Berisha është gruaja e Sali Berishës.

Shkelzen Berisha (Shqipëri)- (1) (B) Përcaktim Publik. Shkelzen Berisha është djali i Sali Berishës.

Argita Berisha Malltezi (Shqipëri)- (1) (B) Përcaktim Publik. Argita Berisha Malltezi është vajza e Sali Berishës.

Alexander Manolev (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik.

Nadya Manoleva (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik. Nadya Manoleva është gruaja e Alexander Manolev.

Alexa Manoleva (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik. Alexa Manoleva është vajza e Aleksandër Manolev.

Joana Manoleva (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik. Joana Manoleva është vajza e Aleksandër Manolev.

Dimitar Manolev (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik. Dimitar Manolev është djali i Aleksandër Manolev.

Petar Haralampiev (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik.

Veselka Haralampieva (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik. Veselka Haralampieva është gruaja e Petar Haralampiev.

Pavel Haralampiev (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik. Pavel Haralampiev është djali i Petar Haralampiev.

Krasimir Tomov (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik.

Delyan Slavchev Peevski (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik.

Dimitrov Zhelyazkov (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik.

Vania Ilkova Zhelyazkova (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik. Vania Ilkova Zhelyazkova është vajza e Dimitrov Zhelyazkov.

Rosa Ilkova Zhelyazkova (Bullgari)- (1) (B) Përcaktim Publik. Rosa Ilkova Zhelyazkova është vajza e Dimitrov Zhelyazkov.

Bernhardt Esau (Namibia)- (1) (B) Përcaktimi Publik.

Sëamma Esau (Namibia)- (1) (B) Përcaktimi Publik. Sëamma Esau është gruaja e Bernhardt Esau.

Filip Esau (Namibi)- (1) (B) Përcaktim Publik. Filipi Esau është i biri i Bernhardt Esaut.

Sakeus Shanghala (Namibia)- (1) (B) Përcaktimi Publik.

Boris Roberto España Caceres (Guatemala)- (1) (B) Përcaktim Publik.

Liliana Maria Umaña Lemus España (Guatemala)- (1) (B) Përcaktim Publik. Liliana Maria Umaña Lemus España është gruaja e Boris Roberto España Caceres.

Karol Andrea España Umaña (Guatemala)- (1) (B) Përcaktimi Publik. Karol Andrea España Umaña është vajza e Boris Roberto España Caceres.

Veprimet e ndërmarra sipas nenit 7031 (c) Që nga raporti i mëparshëm për përfshirjen në një shkelje bruto të të drejtave të njeriut (të renditura përgjithësisht sipas rendit kronologjik):

(U) Yu Hui (Kinë)- (1) (B) Përcaktimi Publik.

(U) Xie Xiaoli (Kinë)- (1) (B) Përcaktimi Publik. Xie Xiaoli është gruaja e Yu Hui./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *

Politikë

Kuvendi Kombëtar/ Kadilli: Basha do përdorë çdo truk për ta penguar

Publikuar

-

Nga

cna, lajme, poltike

Ish kandidati për kryetar të PD, Fatbardh Kadilli ka komentuar krizën në të cilën ndodhet sot Partia Demokratike.

I ftuar në emisionin Top Talk me gazetarin Denis Dyrnjaja, Kadilli është shprehur se kriza e sotme në PD është bërë një magnet, si një ndeshje mes gjelash.

Sipas tij, Berisha dhe Basha janë problemi dhe jo zgjidhja për të ringritur Partinë Demokratike. Përsa i përket lëvizjes së Sali Berishës, Kadilli shprehet se aksioni i tij është largimi i Bashës.

Çdo moment që në PD do ketë një garë do kontribuoj me idetë se si PD të ngrihet dhe të bëhet një forcë moderne. Kriza e sotme është bërë një magnet, si një ndeshje gjelash, demokratët duhet të bashkohen.LEXO EDHE:  Kryemadhi takon zyrtarin e DASH/ Diskutime për zgjidhjen e krizës

LEXO EDHE:  Kryemadhi takon zyrtarin e DASH/ Diskutime për zgjidhjen e krizës

Do t’i drejtohem demokratëve me projektin e bashkimit. Unë nuk kam firmosur për Kuvendin, Berisha dhe Basha janë problemi dhe jo zgjidhja. Ky është aksioni i Berishës.

Aksioni i Berishës është largimi i Bashës. Nëse ¼ e delegatëve kërkojnë Kuvendin do të mblidhet. Kuvendi është legjitim.

Basha do përdorë çdo truk për ta penguar mbledhjen e Kuvendit”, është shprehur Kadilli./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Politikë

Vendimi i Gjykatës Kushtetuese për 30 qershorin/ Zheji: Nuk e prisja, u vulos monopartitizmi

Publikuar

-

Nga

Analisti Artur Zheji ka komentuar ditën e sotme vendimin e Gjykatës Kushtetuese, e cila vendosi për legjitimitet të zgjedhjeve vendore të 30 qershorit 2017.

Në një intervistë për emisionin “Pikat mbi i” me Ola Brukon në Neës 24, Zheji tha se nuk e priste këtë vendim, pasi situatat politike anormale kanë nevojë për refleksion duke sjellë shembuj nga e kaluara. Sipas tij u vulos monopartitizimi. Zheji tha më tej se Shqipëria është një kasolle institucionale.

Jo, nuk e prisja. Situatat politike anormale, radikale, kanë nevojë në momentin e refleksionit që të ekuilibrohen. Zgjedhjet e kontestuara të vitit 2001, nga BE u bë shumë presion, u kërkua që të bëhej një ekuilibër dhe u bë tek presidenti që u zgjodh në mënyrë konsensuale. Vazhdoi me KLSH, për disa figura konsensuale. Në këtë kontekst mendoj që të njohësh si legjitime zgjedhjet lokale të 30 qershorit, të cilat nuk patën më shumë se 15% pjesëmarrje do të thotë të vulosësh jo vetëm monopartitizmin në Shqipëri, por të mos bësh dhe asnjë hap ndaj konsensualitetit.

Situata nuk është siç u përshkrua në një pjesë të analizës që bëri Rakipllari. E vërtetë që Gjykata Kushtetuese nuk mund të bëjë politikë, i qëndron koordinatave ligjore, pavarësisht se ka dy dekrete. Kjo i hap derën një situate të tillë, pse opozita mori vendim për të bojkotuar zgjedhjet, nuk u çmend, por ajo u vu në cep, u radikalizua refuzimi ndaj saj në të gjithë pjesëmarrjen institucionale. E vetmja rrugë për t’u marrë seriozisht si opozitë ishte të radikalizonte qëndrimin e saj. Për refuzim total të maxhorancës për t’u ulur, për të negociuar, për ta shuar zjarrin, atëherë u kalua tek kjo gjë.LEXO EDHE:  Zgjedhjet e 25 prillit/ Dash Shehi zbulon formulën si do garojë opozita

LEXO EDHE:  Zbardhen emrat/ Kush janë deputetët “rebelë” që votuan kundër ndryshimeve kushtetuese

Këtu nuk kemi asnjë kontradiktë. Fakti që shkoi dhe u delegua tek Gjykata Kushtetuese është demonstrim i anomalisë totale të funksionimit të raportit pozitë-opozitë. Ne kemi një krah që përdor forcë, që është maxhorancë, një krah që ka arbitrin me vete që kërkon më shumë stabilitet se demokraci, Gjykata Kushtetuese nuk e zgjidhi, la në fuqi anomalinë e 30 qershorit. A mund të vazhdojë Shqipëria të drejtohet nga kryetarë bashkie që shkarkohen nga kryeministri. Kjo duket sikur e ndihmon pushtetin e kryeministrit, kjo e kalbëzon. Rama po lejon në emër të një pushteti, dekadencën e shtetit shqiptar. Gjykata Kushtetuese nuk e zgjidhi dot dhe ka lënë dhe litarin mbrapa.

Rama nuk ka dhënë asnjë shenjë refleksioni. Ai ka thënë që është i hapur për të bërë pis opozitën, në momentin që ka krizë, ku një pjesë e opozitës i thotë opozitës je i shitur tek Rama. Në Shqipëri janë mbajtur me cungje të kalbura kasolle pafund. Shqipëria është një kasolle institucionale. Kjo është një ekonomi informale që e mban kasollen me cungje të kalbura. Është një kryeministër shëtitës.

Nuk mendoj që do të bëjë zgjedhje lokale. Mund të japë vetëm ato 6 bashki.

Faktori ndërkombëtar besoj që është tejngopur nga kreditet që i ka dhënë Ramës. Besoj që tani po shpërndan besim dhe po kërkon gjithmonë e më tepër peshore, balancimin”, tha Zheji./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Politikë

Zgjatja e afatit të “Vettingut”/ PS i drejtohet Venecias, “rebelohet” Xhafaj

Publikuar

-

Nga

cna news, cna lajme, lajme cna, lajme flash cna, cna.al, cna lajme politike,

Këshilli i Legjislacionit ka vendosur sot t’i drejtohet Komisionit të Venecias, për të kërkuar opinion në lidhje me kërkesën e mazhorancës për të zgjatur mandatin e organeve të Vettingut.

Ndërkohë, ajo që ra në sy ishte qendrimi i deputetit Fatmir Xhafaj, i cili ka dalë kundër mazhorancës socialiste.

Vendimi për t’iu drejtuar Venecias u miratua me votat e deputetëve të PS, ndërsa Xhafaj abstenoi.

LEXO EDHE:  Zgjedhjet e 25 prillit/ Dash Shehi zbulon formulën si do garojë opozita

LEXO EDHE:  Dorëheqja e Haradinajt/ Reagon Departamanti Amerikan i Shtetit

Nga ana tjetër opozita bojkotoi mbledhjen./CNA.alZgjatja e afatit të organeve të Vettingut/ Opozita bojkoton mbledhjen e Këshillit të Legjislacionit

Plas në PS/ Fatmir Xhafaj del kundër zgjatjes së mandatit të Vettingut

LEXO TE PLOTE