Connect with Us

Skandali në Fiks Fare/ 300 mijë lekë ryshfet në Apelin e Vlorës për të caktuar një datë gjyqi

Denoncim

Skandali në Fiks Fare/ 300 mijë lekë ryshfet në Apelin e Vlorës për të caktuar një datë gjyqi

Publikuar

-

Fiks Fare denoncoi mbrëmjen e së hënës një skandal në Gjykatën e Apelit të Vlorës, ku punonjës të kësaj gjykate, në bashkëpunim me avokatë-sekserë, kanë vendosur edhe çmime për shërbimet; 300 mijë lekë për caktimin e një date gjyqi. 70 mijë për zbardhjen e vendimit! Në fakt, nuk është “meny” restoranti, por kaq paguajnë qytetarët që të “mbarojnë punë” në këtë gjykatë. Në redaksinë e emisionit investigativ u ankua një qytetare, e cila u zvarrit për gati 2 vjet për të caktuar një datë gjyqi për të zgjidhur martesën. Pasi priti procedurat normale dhe nuk mori shërbim, avokatja i kërkon 300 mijë lekë për t’ia dhënë punonjësve të gjykatës që të caktohet data e gjyqit. Dhe, vetëm disa ditë pas dhënies së kësaj shume, Gjykata e Apelit cakton datën dhe zhvillon gjyqin që u zvarrit 2 vjet me procedura normale.

Daniela Hajdini (Zeka) tha për gazetarët e “Fiks Fare” se i është drejtuar Gjykatës së Shkallës së Parë Fier për të zgjidhur martesën në vitin 2018. Në Fier ka zgajtur një vit gjyqi. Ajo apeloi vendimin në Vlorë. “Në Vlorë kam gati 2 vjet që s’më nxjerrin një datë për seancën gjyqësore. Unë jetoj në Roskovec te prindërit dhe më duhet të lëviz disa herë për në Vlorë. Jam interesuar disa herë, te gjyqtari, në sekretari, më thonë, prit, prit. Kemi bërë kërkesën e përshpejtimit mbi 10 herë, akoma duhet të pres. Gjyqtarin e parë e kapi Vetingu, me të dytën po pres” thotë ajo, duke shtuar se kërkon vetëm të bëhet gjyqi, pasi “secili duhet të shikojë jetën, si ai dhe unë”. Qytetarja thotë se ka zënë edhe një avokate. “Unë kam një avokate, Dhurata Sulaj. E kisha në Fier dhe tani e kam në Vlorë. E kam paguar në Fier dhe më ka thënë që në Apelin Vlorë nuk donte ryshfete, jam e paguar. Kaq. Tani unë pres datë nga ajo, në telefon më tha që donte ryshfete të tjera. Donte para të tjera që ta mbyll brenda muajit” thotë denoncuesja.

Pas denoncimit, qytetarja takon avokaten Dhurata Sulaj, në afërsi të Gjykatës së Apelit Vlorë dhe shkojnë dhe takojnë sekretaren e gjyqtares. Shkojnë brenda gjykatës dhe i thotë se ka biseduar dhe ta marrin parasysh atë kërkesën për përshpejtim. I japin emrin sekretares (Deniela Zeka) dhe të ish burrit, dhe i thotë se është e vitit 2018. Sekretarja i thotë ok dhe ato largohen nga gjykata. Më pas ulen në lokalin në afërsi të gjykatës dhe bëjnë pazarin. Denoncuesja i thotë se sa t’u jap, ndërsa avokatja i thotë se e ke dëgjuar atë historinë kush paguan… Denoncuesja i thotë përse nuk i ka thënë që duhen lekë, ndërsa ajo i përgjigjet “pse nuk e di ti këtë?!”. “Më lër mua lekë këtu që të nxjerr datën e gjyqit, kaq di unë” i thotë avokatja. Denoncuesja i thotë se s’ka marrë lekë me vete, ndërsa ajo i përgjigjet se “për çfarë të doja unë ty, për sy të bukur dhe për syze?”. “Unë i thashë (sekretares), i mbajti shënim ajo. Zemra, 20 herë kam bërë kërkesa. po nuk i kove…” i thotë avokatja, ndërsa i kërkon edhe lekët. Denoncuesja e pyet sesa lekë duhen. “Më bjer mua nesër në mëngjes 300 mijë lekë të mbaroj punë. Bjer lekët këtu të dalë data atje!” i thotë ajo.

Të nesërmen, denoncuesja shkon sërish në Vlorë dhe e takon avokaten në kafenenë në afërsi të Gjykatës së Apelit Vlorë, duke i dhënë edhe shumën prej 300 mijë lekësh. E takon para gjykatës dhe avokatja Dhurata Sulaj i kërkon direkt lekët. Avokatja i thotë se do të nxjerrë datën ditën e premte dhe të hënën do të kthejë përgjigje. Më pas, i jep 300 mijë lekë. Avokatja i thotë se të hënën të presë përgjigje. Denoncuesja e pyet se kush ishte ajo që takuan dje, ndërsa avokatja i përgjigjet “sekretarja jote, e gjyqit”. E pyet edhe për gjyqtaren, ndërsa i përgjigjet se është Iliba (Bezati), kryetarja (e Gjykatës së Apelit Vlorë). Avokatja i thotë se gjyqtaren e quajnë Iliba, ndërsa “kjo që takove ti, është Marjola, sekretarja”.

Disa ditë pas pagesës, në adresën e denoncues mbërrin një fletë thirrje për znj. Daniela Zeka që të paraqitet pranë kësaj gjykate më datë 14 korrik 2021, ora 09.20 në çështjen civile me palë të paditur Bledar Zeka, me objekt zgjidhje martese”. Trupi gjykues që gjykon çështjen përbëhet nga; Relator – Iliba Bezati, anëtar Sokol Ngresi, Nazmi Troka. Denoncuesja paraqitet në këtë datë në Apelin e Vlorës. Dëgjon thirrjen për çështjen civile me paditës Daniela Zeka dhe avokate Dhurata Sulaj dhe paraqitet në gjyq. Thirret në seancë dhe i përgjigjet gjyqtares Iliba Bezati se ka hequr dorë nga ankimi. “Çelim seancën gjyqësore me paditës Daniela Zeka… Atëherë, Gjykata e Apelit vendosi pushimin e shqyrtimit të çështjes” thotë gjyqtarja Iliba Bezati.

Pas dhënies së vendimit që zgjati pak sekonda, shkon dhe avokatja duke e pyetur se çfarë ndodhi. Më pas i thotë se tani mund të shkosh te Gjendja Civile që të marrë mbiemrin e saj. Më tej pohon se do të mundohet që ta bëjnë shumë shpejt vendimin. “Ajo (sekretarja) e di shumë mirë, i kam ngrënë veshët”, ndërsa me mimikë i thotë se “e kam paguar, të gjitha i kemi bërë”. Avokatja i thotë se do mundohet që t’i japë vendimin me kryesekretaren. “Është Bona, shoqja ime, ç’ke” i thotë.

Por edhe pas dhënies së vendimit, avokatja po zvarriste zbardhjen dhe i kërkon sërish para për t’ia përshpejtuar në Gjykatën e Apelit. Denoncuesja shkon sërish në Vlorë dhe takon avokaten Dhurata Sulaj. Avokatja i thotë se i ka bërë gjyqin në Fier dhe në Apel. “Mbaroi gjyqi dhe ta nxora datën. Procedurat për të çuar në Fier janë tjetër gjë. Deri te mbarimi i gjyqit ishe me mua, këto janë shërbime të tjera. Ti do të ndihmohesh apo… Unë të thashë duhet të paguash përsëri, ti më the s’kam përse të paguaj” i thotë, ndërsa denoncuesja i përgjigjet se ka paguar 30 mijë lekë taksi për të shkuar në Vlorë. “Të mi kishe dhënë mua, kishe mbaruar punë. Është procedurë tjetër. Është procedurë administrative” i thotë, ndërsa denoncuesja i kthen përgjigje se kjo çupa ka ikur. “Ç’të duhet ka ikur apo s’ka ikur. Më lër ndonjë lekë. Asnjëri s’e nxjerr nga radha për ty” i thotë. Në fund i kërkon edhe shumën që duhet të paguajë. “Do më lësh 12 mijë lekë për pullën dhe 50 për shërbimin që do të të bëj unë. Unë s’të jap letrën po s’më dhe lekët” i thotë. Qytetarja i jep 40 mijë lekë të vjetra, ndërsa avokatja i thotë se i ka edhe 30 mijë borxh. Ditën e hënë, i dërgon një zarf me vendimin e shkurtuar, të firmosur nga sekretaria e Gjykatës së Apelit Vlorë. Vendimi është firmosur në fund nga kryesekretarja Valbona Musta, por ajo i ka dërguar vetëm dispozitivin me vula të njoma të Gjykatës së Apelit të Vlorës. Por, në vendim mungojnë firmat e tre anëtarëve të trupit gjykues, me kryesuese Iliba Bezati dhe me anëtarë Sokol Ngresi dhe Nazmi Troka. Në mes të muajit shtator 2021, në adresë të denoncueses shkon edhe vendimi i zbardhur.

***

Denoncuesja takon avokaten Dhurata Sulaj, në afërsi të Gjykatës së Apelit Vlorë dhe shkojnë dhe takojnë sekretaren e gjyqtares.

 

GJYKATA E APELIT, VLORË

Denoncuesja – Te gjykata jam, te trotuari. Ëë ja, të pash. Hajde. Ça po bën, opo lëre, ça po bën? Mëndja…

Avokatja – Të prita për Zotin, çfarë do për Zotin? Ti vete gjyqtarit…

Denoncuesja – … është?

Avokatja – Jo, nuk është.

 Futen brenda ambienteve të Gjykatës së Apelit Vlorë në sallën e gjyqit, takojnë sekretaren

Punonjësi i gjykatës – Thuaj ta mbyllin derën

Avokatja – Ik, mbylle derën! Më thuaj emrin?

Denoncuesja – Daniela Zeka.

Avokatja – Kam bërë një kërkesë… Është zgjidhje martesë, vetëm që të heqë mbiemrin nga gjendja civile, se ka marrë tjetër burrë dhe kanë bërë fëmijë bashkë.

Sekretarja – Po ja ta mbaj shënim.

Avokatja – Po të lutem…

Sekretarja – Si e ka emrin?

Denoncuesja – Daniela Zeka.

Avokatja – Daniela Zeka.

Sekretarja – Po burri?

Denoncuesja – Bledar Zeka.

Avokatja – Ish-burri, Bledar Zeka.

Avokatja – Kam bërë kërkesën, të kam lënë diçka, … diçka. Është e 2018-ës.

Denoncuesja – Është e disata herë që po vij këtu për të njëjtën gjë.

Avokatja – Është zgjidhje martese, hë të keqen motra, se… Ikim?

Denoncuesja – Faleminderit.

Ulen në një lokal…

Avokatja – Ti për çfarë do ta dish?

Denoncuesja – Sa t’u jap unë atyre?

Avokatja – Motra, nuk të them unë motra.

Denoncuesja – Tani ti më the po unë s’di shumëzim, apo pjesëtim çfarë me the. S’e mora vesh unë. Kam hall, më shumë…

Avokatja – Moj ti, ke dëgjuar atë historinë ti kush paguan… Unë i kam bërë kërkesat.

Denoncuesja – Po mirë po pse s’ma the ti mua më parë këtë.

Avokatja – Pse nuk e di ti këtë.

Denoncuesja – Jepja lekët atij që zuri Vetingun lekët dhe e kishte mbaruar.

Avokatja – Pse nuk e di ti këtë.

Denoncuesja – Po ku di gjë unë, nuk jam marrë me këto punë. Jam marrë unë me këto punë?

Avokatja – Ore më lër mua lekë këtu të nxjerr unë datën e gjyqit, kaq di unë.

Denoncuesja – Po sa mund të lë?

Avokatja – Sa të duash ti, s’të them unë kaq e aq. Sa mendon ti?

Denoncuesja – Po sa më shkon, se unë s’kam marrë lekë. Se unë e kam andej burrin dhe i them.

Avokatja – Po unë të thashë, të thashë. Për çfarë të doja unë këtu, për sy të bukur dhe për syze?! Unë të thashë, i mbajti shënim ajo (sekretarja).

Denoncuesja -Po mirë i mbajti shënim, po unë vij prapë nesër ti bie.

Avokatja – Jo moj të vetë shtrenjtë ashtu. Pse sot s’erdhe për këtë punë?

Denoncuesja -S’më vete shtrenjtë mua moj, se vij prapë s’e kam problem.

Avokatja – Po mirë hajde ça të them unë.

Denoncuesja – S’e kam problem, po tani sa tu jap?

Avokatja – Sa të me ndodh ti, unë jam këtu.

Denoncuesja – Po me 50-çe atë s’e gënjen dot, di gjë unë.

Avokatja – Motra, 20 herë kam bërë kërkesa.

Denoncuesja -Sa herë të kam thënë unë ty.

Avokatja – Po nuk i kove, nuk…

Denoncuesja – Po unë ty sa herë të kam thënë. Dhurata, duan lekë aman?

Avokatja – Po si moj nuk duan lekë, qysh nuk i dashkan lekët.

Denoncuesja – Ti jap ty dhe ndahua lekët.

Avokatja – Mi jep mua dhe e di unë.

Denoncuesja – E mirë.

Avokatja – Bjemë lekët të të shërbej, bjem lekët të shërbej.

Denoncuesja -Aman kështu qënka puna, po të paktën të më mbyllet brenda muajit, ma bëni brenda muajit të paktën. Të vij nesër ti bie, do vij prapë.

LEXO EDHE:  Të gjitha sukseset e “kapter” Sandër Lleshajt në Ministrinë e Brendshme

Avokatja – Po mirë moj s’të thashë gjë. E zgjidh ti vetë hallin tënd.

Denoncuesja – Po sa do t’i them burrit t’i dërgojë që andej.

Avokatja – Aa ti s’je pa lekë moj lumadhe, kushedi sa lekë duhen.

Denoncuesja – Po tani mund të duan rrumbullak ata, 500 – çe.

Avokatja – Ça bën ti moj, ça bën ti. Mbush kjo more.

Denoncuesja – Po këtë di unë, hë? Moj ti tani, 200, 300?

Avokatja – Më bjer mua nesër 300 mijë lekë të mbarosh punë, ça 500-çe thua.

Denoncuesja – E mirë hajde, do vij prapë me kushëririn.

Avokatja – Po dhe ky, mi dërgo me kë të duash.

Denoncuesja – Ti dërgoj me kë të dua?

Avokatja – Me kë të duash.

Denoncuesja – Tani, do ti japësh atyre të mbarojnë?

Avokatja – Moj ç’punë ke ti, bjemë lekët këtu të të dalë data atje.

Denoncuesja – Të lutem, pse s’më thua?

Avokatja – Pse unë do të thëm ty që duhen lekë për të paguar.

Denoncuesja – Ku di gjë unë. Unë s’kam ndënjur gjithë jetën këtu që të…

Avokatja – Mirë, hajde.

Denoncuesja – Mirupafshim.

***

Të nesërmen, denoncuesja shkon sërish në Vlorë dhe e takon avokaten në kafenenë në afërsi të Gjykatës së Apelit Vlorë, duke i dhënë edhe shumën prej 300 mijë lekësh.

Avokatja – Vetëm je?

Denoncuesja – Vetëm, më solli.

Avokatja – Ëë, më jep lekët dhe ik.

Denoncuesja – Hajde, hajde ulemi.

Avokatja – Tani, kur është e premte?

Denoncuesja – E premte është pasnesër po do më nxjerrësh datën aman?

Avokatja – Absolutisht.

Denoncuesja – Të hënën pres përgjigje për atë.

Avokatja – Dale, kafeja çu bë?

Denoncuesja – Dale, se qysh i mora i theva të tëra unë. 1, 2, 3, 4 (50 mijë lekëshe). 1, 2, 3, 4, 5 (20 mijë lekëshe). Numëroji edhe njëherë.

Avokatja – Jo, 5 megjithë atë! 100, 200. 1, 2, 3, 4, 5 (20 mijë lekëshe). Treqindë (300 mijë lekë të vjetra).

Denoncuesja – Tani, të premten pres përgjigje.

Avokatja – Të hënën, të hënën.

Denoncuesja – Të hënën? Do më marësh vetë, apo të marr unë? Vetëm e dua këto dy javët e para bej çmos. Tani, ajo që takuam ne ça ishte, sekretare ça ishte?

Avokatja – Sekretarja jote.

Denoncuesja – Sekretarja?

Avokatja – Jotja.

Denoncuesja – E imja?

Avokatja – E gjyqit tënd.

Denoncuesja – Po avokatja ça e quanin?

Avokatja – Iliba, gjyqtarja. Ajo sekretarja do ja vërë përpara ajo do i thotë kështu, kështu, kështu.

Denoncuesja – Moj po kjo, ça e quajnë këtë.

Avokatja – E-mail ke ti?

Denoncuesja – E-mail, ta dërgoj në “ËhatsApp” po pata, do shikoj telefonin kam e-mail apo jo. Tani këtë…

Avokatja – Tani ti ke një njeri që të nisë një e-mail?

Denoncuesja – Kam, po për çfarë do ma nisësh e-mail -in? Do ikësh ti, këtë ça e quanin?

Avokatja – Iliba.

Denoncuesja – Po kjo ishte tjetër moj.

Avokatja – Kjo është Marjola, kjo që takove ti, sekretarja.

Denoncuesja – Gjyqtarja?

Avokatja – Iliba. Ik!

Denoncuesja – Në rregull.

***

Disa ditë pas pagesës, në adresën e denoncues mbërrin një fletë thirrje për znj. Daniela Zeka që të paraqitet pranë kësaj gjykate më datë 14 korrik 2021, ora 09.20 në çështjen civile me palë të paditur Bledar Zeka, me objekt zgjidhje martese”. Trupi gjykues që gjykon çështjen përbëhet nga; Relator – Iliba Vezani, anëtar Sokol Ngresi, Nazmi Troka. Denoncuesja paraqitet në këtë datë në Apelin e Vlorës. Dëgjon thirrjen për çështjen civile me paditës Daniela Zeka dhe avokate Dhurata Sulaj dhe paraqitet në gjyq.

Gjykata e Apelit Vlorë – Çështje civile, paditës Daniela Zeka, i paditur Bledar Zeka. Avokate Dhurata Sulaj, salla 1, kati 1.

Denoncuesja paraqitet në sallën e gjyqit

Gjyqtarja Iliba Bezati – Daniela Zeka?

Denoncuesja – Po.

Gjyqtarja Iliba Bezati – Ke hequr dorë nga ankimimi?

Denoncuesja – Po.

Gjyqtarja Iliba Bezati – Kush e ka bërë ankimimin?

Denoncuesja – Unë e kam bërë.

Gjyqtarja Iliba Bezati – Ti e kë bërë?

Denoncuesja – Po.

Gjyqtarja Iliba Bezati – Ulu.

Denoncuesja – Këtu.

Gjyqtarja Iliba Bezati – E ulu. Çelim seancën gjyqësore të çështjes civile Daniela Zeka paditëse. I paditur Bledar Zeka, për zgjidhje martese.

Denoncuesja – Daniela Zeka unë.

Gjyqtarja Iliba Bezati – Daniela e pranishme. Ti je Bledari?

I padituri – Po.

Gjyqtarja Iliba Bezati – Të dy të pranishëm. C cështja vjen në Gjykatën e Apelit, mbi ankmimin e palës paditëse Daniela Zeka, e cila ka hequr dorë nga ankimi. Pyetet kërkuesja nëse i qendron kësaj kërkese.

Denoncuesja – Po i qendroj.

Gjyqtarja Iliba Bezati – I qendron kësaj kërkesë. Atëherë, Gjykata e Apelit vendos pushimin e shqyrtimit të çështjes në Gjykatën e Apelit.

Denoncuesja – Faleminderit.

Vjen avokatja…

Avokatja – Mbaroi?

Denoncuesja – Po.

Avokatja – Në rregull. Jaq se do të vij.

Denoncuesja – Flasim jashtë. Pushimin e vendimit, si e thotë kjo?

Avokatja – Ç’punë ke, që të vesh në Gjendjen Civile të marrësh mbiemrin tënd, do mundohem ti them unë ta bëj shumë shpejt.

Denoncuesja – Aman ta marr brenda 5 ditësh, nëse duan ndonjë kafe tjetër ua jap.

Avokatja – Ajo (sekretarja) e di shumë mirë, i kam ngrënë veshët. Të gjitha i kemi bërë, do Zoti i bën.

Denoncuesja – Aman nëse do një kafe tjetër të mbaroj punë se dua të iki me vajzën e vogël në Itali, nuk po iki dot se s’po mbaroj divorcin.

Avokatja – Ok, do mundohem ta zgjidh unë me sekretaren.

Denoncuesja – Me sekretaren këtu?

Avokatja – Me kryesekretaren, ajo që nis vendimet, që mos…

Denoncuesja – Është këtu? Ç’është kjo kryesekretare.

Avokatja – Bona, një shoqja ime ç’punë ke.

Denoncuesja – Aman vetëm ma zgjidh këtë punë. Nëse do ndonjë gjë ajo se s’pyes për këto gjëra unë. Unë dua vetëm që të iki brenda korrikut, se më kalon afati i vajzës për regjistrim.

Avokatja – Do t’i them ta bëj këtë.

Denoncuesja – Kur të pres përgjigje unë?

Avokatja – Deri mbasdite do ta konsumoj që ta nisi me shkurtim…

Denoncuesja – Po sa më shpejt që të mundet ajo. Vetëm sa më shpejt.

Avokatja – Ti vetë ça the, ti vetë ça the?

Denoncuesja – Ajo më tha i qendroj kësaj.

Avokatja – Je dakort?

Denoncuesja – Po i thashë unë i qëndroj.

Avokatja – Në rregull. Ik më lër ta mbaroj këtë punë.

Denoncuesja – Mirupafshim.

***

Por, avokatja tani po zvarriste zbardhjen e vendimit të Apelit Vlorë dhe i kërkon sërish para për t’ia përshpejtuar në Gjykatën e Apelit.

Denoncuesja – Tani kjo sekretarja kishte ikur, e merr dot në telefon të më ashtu mua.

Avokatja – O zemra ime dëgjo mua. Unë kam qenë avokatja jote në Fier. Të bëra gjyqin në Fier, të bëra dhe gjyqin në Apel. Mbaroi gjyqi, ta nxora datën. Tani procedurat për të çuar në Fier janë tjetër gjë. Deri ta mbarimi i gjyqit ishe me mua, këto janë procedura të tjera.

Denoncuesja – Këtu ishim bashkë?

Avokatja – Këto janë procedura të tjera. Nëse do shërbim.

Denoncuesja – Ne s’kemi bërë shkollë dhe s’marim vesh nga këto, prandaj. Ti ke bërë një thes me shkollë.

Avokatja – Po jo moj, lëre shkollën. Unë po të them edhe njëherë, di do të ndihmohesh.

Denoncuesja – Të më ndihmosh të më regjistrosh çupën tani, se vjen gushti dhe s’e regjistroj dot më unë.

Avokatja – Po unë kur të thashë duhet të paguash përsëri, ti më the s’kam përse të paguaj.

Denoncuesja – Ku di gjë unë që ishin kështu ato.

Avokatja – Po tani ti s’më beson mua, pse nisesh në rrugë për këtë.

Denoncuesja – Kam paguar 30 mijë lekë taksi që kam ardhur.

Avokatja – Pse do të vish me taksi, të mi kishe dhënë mua ato lekë do të kishe mbaruar punë. Do ta nisja unë me një avokate dhe do të merrje Niken. Kjo është tjetër procedurë, procedurë administrative.

Denoncuesja – Kjo çupa këtu ka ikur, sot s’m’i jep dot.

Avokatja – Po ç’të duhet ty ka ikur apo s’ka ikur ajo.

Denoncuesja – Tani dua të mbaroj punë me çupën se më mbaron afati tani në korrik edhe në gusht nuk e regjistroj dot.

Avokatja – Po më lër ndonjë lekë moj zemra ime.

Denoncuesja – Po sa të lë unë tani se unë jam edhe një çik hollë tani.

Avokatja – Është punë, asnjëri nuk e nxjerr nga radha për tyja.

Denoncuesja – Sa, sa ti jap? Unë 40 mijë lekë (të vjetra) kam me vete.

Avokatja – Ëëë 40 mijë, ke paguar edhe 30 taksi ti.

Denoncuesja – Pse do më shumë ajo?

Avokatja – Po ç’punë ke ti kush do? Do puna moj zemra ime!

Denoncuesja – 50, sa do 50? Tani kjo është e sigurtë që mua më vjen letra të hënën tani?

Avokatja – Di do më lësh mua 12 mijë lekë të pullës dhe një 50-çe për shërbimin që do të të bëj unë.

Denoncuesja – Të hënën ta kam atje?

Avokatja – Do vij vetë moj, do vij vetë. Do vij vetë në Fier të hënën që në 8-të.

Denoncuesja – Do më marësh të hënën?

Avokatja – Po s’i s’do të të marr, s’të jap letrën po s’më dhe lekët. 12 mijë bën..

Denoncuesja – Unë 40 kam, se 60 kisha të gjitha.

Avokatja – Ee uu, paguaj nëpër taksira ti. 62, do më japësh edhe një 7 mijë lekëshe mua, bëjnë 70 mijë.

Denoncuesja – Po ça të bëj, ça të bëj.

Avokatja – Do më japësh edhe një 30-çe të hënën. Do më japësh edhe një 30-çe të hënën, do vij shumë shpejt unë.

Denoncuesja i jep 40 mijë lekë të vjetra

Avokatja – Po më ke edhe një 30 mijë lekësh. Dhe do marrësh te Nikja vendimin që ta çosh në Gjendjen Civile që të regjistrosh fëmijën.

Denoncuesja – Dhe të marr mbiemrin tim, se më mbaron afati…

Avokatja – Po, poooo.

Ditën e hënë, i dërgon një zarf me vendimin e shkurtuar, të firmosur nga sekretaria e Gjykatës së Apelit Vlorë. Vendimi është firmosur në fund nga kryesekretarja Valbona Musta, i ka dërguar vetëm dispozitivin me vula të njoma të Gjykatës së Apelit të Vlorës. Por, në vendim mungojnë firmat e tre anëtarëve të trupit gjykues, me kryesuese Iliba Bezati dhe me anëtarë Sokol Ngresi dhe Nazmi Troka. Ndërkohë, në mes të muajit shtator 2021, në adresë të denoncueses, vjen edhe vendimi i zbardhur./tch

 

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *

Denoncim

“Nuk shihja gjë, isha i larë në gjak për vete…”/ Polici sajon përplasje fizike dhe fut në burg qytetarin

Publikuar

-

Nga

Në maj të këtij viti emisioni “Stop” transmetoi denoncimin e shtetases Bana Muça emigrante prej 25 vitesh në Itali. Ajo tregoi, se prindërit e saj të moshuar, 69 dhe 72 vjeç, janë dhunuar nga një bashkëfshatar i tyre, polic në Peshkopi, Bukurosh Zagrati.

Konflikti ka nisur për një pjesë betoni, që të moshuarit kishin bërë para portës së tyre. Rexhep dhe Emrije Muça treguan për dhunën nga ana e Bukurosh Zagratit  në fshatin Steravec në Peshkopi. Pasi të moshuarit bënë kallëzim për dhunë, polici Bukurosh Zagrati nisi sulmet ndaj çiftit Muça, duke pretenduar, se dy të moshuarit kishin dhunuar gruan e tij.

Polici Bukurosh Zagrati: Më erdhën tek shtëpia, unë nuk dola fare, se isha i përgatit për gjumë, se isha i lodhur në punë. Doli nusja ke shtëpia dhe i përzuri nusja nga shtëpia, sepse ata ishin të armatosur… ore gruan e kam me raport, se i ka ra pas veshit, fshehën armët. Këtë e bëjnë për justifikim, e bëri zotëria… po erdhën o, erdhën tek shtëpia ime me armë…

Kjo rezultoi e sajuar, por Prokuroria e Peshkopisë nuk e akuzoi policin dhe gruan e tij për kallëzim të rremë. Pasi nuk funksionoi plani i pari, polici krijoi një sherr me djalin e të moshuarve, Ardian Muça, duke e çuar situatën në përplasje fizike.

Muça tregon nga burgu i Burrelit, ku ndodhet për tentativë vrasjeje, versionin e tij të ngjarjes, që nuk përputhet me atë të policit.

Ardian Muça: Isha tu ra poshtë në qytet, u ndalëm tek Shira për të pirë kafe dhe duke zbritur poshtë për të marrë një paketë cigaresh, dëgjoj një zë: “hej më thirri ky…” ktheva kokën pashë Bukurosh Zagradin, më thotë do ta heqësh denoncimin, se unë t’i pres veshët. I thashë “më lër rehat, se kam 100 halle” dhe u afrua dhe më goditi.

LEXO EDHE:  Skandali në Fiks-Fare/ Zbulohen policët që shitën provat në komisariatin e Kavajës

LEXO EDHE:  Fiks-Fare paralajmëron skandalin/ Zbulohet se si bashkëpunon policia me kriminelëtMe çfarë të goditi?

Ardian Muça: Me një dorezë hekuri po kokës, pastaj unë i përgjakur u ula në gjunj. Shoh unë nxorri një thikë me palosje me hapje, me mbyllje ishte ajo thikë dhe gjatë përleshjes e sipër, më zuri poshtë, vazhdimisht ai më godiste me gjunj nga stomaku dhe me dorën tjetër nga koka. Më kishte vu dhe një kapuç nga koka, kapuçi ishte i xhupit tim.

Thikën ju pohoni dhe deklaroni se ka qenë e punonjësit të policisë?

Ardian Muça: Ka qenë e punonjësit të policisë dhe e mori e futi në xhep, nuk e pa kush.

Ju e goditët me këtë thikë?

Ardian Muça: Jam kap tek dora e tij, jo thikën, vetëm i kam dorën edhe duke u përlesh. Nuk di gjë, që ai është gris, është dëmtuar me thikë. Unë nuk shihja gjë, isha i larë në gjak për vete. Dhunën e ka pas bërë para një viti, unë po të kisha desh, nuk do të prisja një vit edhe do t’i dilja me thikë Bukurosh Zagratit, kur në të njëjtën kohë, ai është punonjës policie edhe e kisha në fshat. Është një gjë absurde, nuk shkon vetëm Prokuroria e Dibrës e bën këtë gjë të tillë…/tvklan.al

LEXO TE PLOTE

Denoncim

“Far west” mes barinjve në Dropull, bashkia dhe policia bëjnë sehir

Publikuar

-

Nga

Fiks Fare denoncoi mbrëmjen e së mërkurës denoncimet e shumta të banorëve të fshatit Hllomo në Dropull, të cilët ankohen se policia dhe bashkia nuk kanë marrë asnjë masë për denoncimet e shumta të tyre për kërcënime. Disa banorë pohuan se janë kërcënuar nga një person i quajtur Ylli Muçobega, i cili është çoban dhe qëndron në afërsi të fshatit.

Sipas tyre, kanë bërë kallëzime në Policinë e Gjirokastrës, si dhe te inspektori i zonës z.Haxhi Leskaj. Por, deri më tani nuk është marrë asnjë masë. “Ky çoban nuk ka asnjë sipërfaqe me qira, as nga ne dhe as nga Bashkia Deopull, por i ka zaptuar. Na ka dalë me çifte dhe me sopata. Jemi të moshuar dhe kemi frikë” pohojnë banorët. Më tej pohojnë se çobani është problematik, pasi ka qenë edhe në një fshat tjetër por banorët e kanë përzënë për të njëjta arsye. Ata thonë se kullotat ia kanë dhënë me qira një çobani tjetër, Bilbil Hoxhaj, i cili ka 30 vjet në atë fshat. Ndërkohë, këto kullota përdoren edhe nga çobani tjetër Muçobega.

Fiks Fare bisedoi edhe me çobanin Bilbil Hoxhaj, i cili pohon se në këtë fshat ka 30 vjet dhe përdor kullotat verore. Qëndron në këtë fshat 6 muaj dhe 6 muaj në Himarë. Sipas tij, ai ka 500 krerë dhi dhe ka marrë me qira 6 mujore kullotat. Ka dokumente nga bashkia Dropull për qindra hektarë, ndërsa ka edhe dokumente nga banorët për tokën që kanë me tapi banorët. Paguan rreth 1.5 mln lekë të vjetra në vit, ndërkohë në kullotat që ai ka në përdorim ka bagëtitë edhe z.Muçobega. Thotë se janë konfliktuar disa herë me këtë familje, ndërsa konflikti ende nuk është zgjidhur. Thotë se bashkia si ka dhënë me qira, por ai i ka zaptuar dhe i mban te kullotat e tij.

Fiksi bisedoi edhe me kryetarin e Bashkisë së Dropullit, Dhimitraq Toli. Ai pohoi se është në dijeni të konfliktit, pasi Ylli Muçobega ka qenë në një fshat tjetër dhe është transferuar në këtë fshat. Kryetari thotë se edhe fshati tjetër nuk e donte, por edhe ky fshat Hllomo ku ka shkuar nuk e do më. Sipas tij, pas ankesave të fshatit, ai nuk i ka prerë faturë për kullotat dhe aktualisht ky person nuk ka kontratë me bashkinë e Dropullit. Thotë se janë bërë disa inspektime dhe ka rezultuar se bagëtitë e z.Muçobega qëndronin në kullotat në pronësi të bashkisë Dropull. Ai thotë se Bashkia do t’i bëjë kallëzim penal për zaptim prone, ndërkohë që thotë se bashkia nuk ka forcë ta largojë pasi 1 banor i ka dhënë këtij personi tokën me qira për të qëndruar. Por, toka nuk është as 1 Ha, ku ai duhet të ushqejë mbi 300 kokë dhi dhe dele.

LEXO EDHE:  Skandali i BOOM/ Qytetarët të rrezikuar nga qentë pa maska apo qafore mbrojtëse

LEXO EDHE:  Komisariati Kamëz s’njeh vendimin e gjykatës/ I mban armën e gjahut qytetarit për dy viteNë të njëjtën ditë që grupi i Fiks Fare udhëtoi në fshatin Hllomo, Bashkia e Dropullit dërgoi një kallëzim penal në polici. Sipas përgjigjes së policisë, në datën 13 shtator 2021 ka bërë kallëzim penal Inxhinieri i Seksionit të Pyjeve dhe Kullotave, në Bashkinë Dropull ndaj shtetasit Y.M.

Ndërkohë, në datën 16 shtator 2021, Policia e Gjirokastrës i ka dërguar materialet në prokurori për veprën penale “vetëgjyqësi”, pas kallëzimit të bërë nga Seksioni i Pyjeve dhe Kullotave. Dhe, vetëm pas interesimit të Fiks Fare në bashki dhe polici, Posta e Policisë i ka dërguar kërkesë Bashkisë Dropull për kullotat në fshatin Hllomo. Megjithatë, policia ia hedh përgjegjësinë prokurorisë, pasi shkruan se “nuk ka bërë asnjë veprim të mëtejshëm hetimor!”./euronews

LEXO TE PLOTE

Denoncim

“Hajd se e mbaroi burgun, o burrë…” / Si shiten me para të drejtat e të burgosurve

Publikuar

-

Nga

Bashkëshortja e Martin Tushes është drejtuar në emisionin “Stop”, për të denoncuar korrupsionin brenda burgut të Reçit, ku i shoqi vuan dënimin. Mario Latoshi dhe Arnaldo Hoxha, me detyrë edukatorë, në këtë institucion të vuajtjes së dënimit, kanë kërkuar para nga Martini në këmbim të disa shërbimeve.

Mario Latoshi është përgjegjës për kontaktet e të burgosurve me familjarët. Ndërsa Arlando Hoxha ndikon në raport-vlerësimin e sjelljes së të burgosurve, kur këta të fundit kërkojnë, që koha e mbetur e vuajtjes së dënimit, t’i konvertohet në arrest shtëpie apo shërbim prove. Sipas bashkëshortes, Martinit i takojnë të gjitha këto vlerësime lehtësuese, por gjërat bëhen enkas të vështira, për të zhvatur para.

Denoncuesja: Atëherë, unë jam bashkëshortja e Martin Tushës. Im shoq vuan dënimin e tij  në burgun e Reçit. I ka mbetur edhe pak kohë, për të mbaruar atë dënim, që i është dhënë. Ai ka bërë një kërkesë në gjyq për shërbim prove ose arrest shtëpie, një nga të dyja. Pretendon, që me anë të sjelljes së tij të mirë, të krijojë mundësitë, që i duhen…dhe këta edukatorë, që punojnë atje janë duke ia bërë gjërat pak të vështira me thënë të drejtën, sepse ai me të vërtetë ka një sjellje të shkëlqyer atje. D.m.th nuk ka asnjë lloj problemi as me të burgosurit, asgjë…, por ata, për qëllime përfitimi, i bëjnë gjërat shumë të vështira për të, duke i thënë, që nuk mundesh, duhet të ndikojë dikush për të folur mirë për ty, këndej-andej.

Gazetari: Në çfarë forme e kanë kërkuar këtë ryfshfet? E kanë thënë troç që duan kaq lekë për të bërë këtë favor?

Denoncuesja: Po po, çdo ka qenë e drejtpërdrejtë në takimet, që ka bërë me edukatorët. Hidhu, hidhu pak dhe do bëjmë diçka për të të ndihmuar! Atëherë z. Laloshi  kërkon ryshfet në këmbim për të folur me Martinin, sepse po bëhet tani 3-4 ditë, që ne nuk kemi pasur asnjë lloj kontakti me Martinin në telefon. Zotëria kërkon, bën presione të tilla, ndalon telefonatat, ndalon bisedat në Skype, që mos kemi asnjë lloj kontakti, që ai mos ketë mundësi të shprehet, apo të thojë diçka, sepse ai çdo lloj komunikimi e ka me mua.

Gazetari: Sa lekë kërkon Mario Laloshi?

Denoncuesja: Ai si fillim ka kërkuar 100 euro dhe më vonë, duke parë duke bërë, ndoshta do të kërkojë lekë të tjera, për të na dhënë këtë mundësi komunikimi. Edhe Arnaldo Hoxha është edukator në burgun e Reçit dhe ai ka ofruar ndihmën e tij,  për ta ndihmuar kundrejt një ryshfeti. Ai ka kërkuar 200 mijë lekë, për ta ndihmuar Martinin, që të ketë… të fitojë atë kërkesë, që ai ka bërë në Gjykatë, për t’u liruar dhe duke ditur shumë mirë, që këto lloj korrupsione, janë gjëra të paligjshme, janë gjëra të padrejta, sepse atij i takon. Atëherë vendosëm, që të komunikojmë me Tv Klan, me emisionin Stop.

Pas denoncimit, agjentët e “Stop” takuan punonjësit në fjalë, të cilët në një regjistrim me kamera të fshehtë, morën përkatësisht 100 mijë lekë dhe 200 mijë lekë për të favorizuar Martin Tushen.

Qytetari: Mirë! Ulemi gjëkundi apo?

Mario Laloshi: Jo, jo, se edhe unë duhet me lëviz, ashtu.

Qytetari: Po edhe unë vonë jam, po fola me Ajtenën edhe më tha “takoji Martini me…

Mario Laloshi: Po!

Qytetari: Zotërinë, për ato numrat domethënë.

Mario Laloshi: Po, po.

Qytetari: Se i kanë mbyll, ai do të flasë me vajzën, e ka çikë vajzën sëmurë.

Mario Laloshi: E di pra, por jena marrë me atë muhabet, është problem, unë i kam çuar edhe e-mail kompanisë sot. Po duhet me u marrë, se ka problem sistemi, se do numra janë të konfirmuar dhe janë të pakonfirmuar, kshuqë pa merak.

Qytetari: Po ça mund të ndihmoj unë?

Mario Laloshi: Jo mo, thjesht duhet të regjistrohen ata numra dhe kaq.

Qytetari: I regjistron?

Mario Laloshi: Ça porosie të ka lanë?

Qytetari: Më ka lënë nja…

Mario Laloshi: Hë, se i kam fol unë Martinit,  sa t’i kalojë.

Qytetari: Tani janë 100 mijë lekë këtu. Merri, shikoji!

Mario Laloshi: Ok, ça ke bo ti?

Qytetari: Mirë o vëlla, unë isha në punë, jam lodhur.

Mario Laloshi: S’ke faj, s’ke faj. Ti nga ke ardhur?

Qytetari: Nga Tirana.

Mario Laloshi: Nga Tirana aaa.., ke ba tën’ atë rrugë.

Qytetari: Ma lanë si porosi, thashë ta heq qafe e të mos merrem. Doja të takoja edhe atë djalin tjetër unë, se ai të njihte ty, më tha që…

Mario Laloshi: Po ai djali tjetër, po është edhe ai edukatori tjetër.

Qytetari: Po isha në punë, më tha nuk e di, doja ta takoja, po mos vjen në Tiranë, ta takoja në Tiranë.

Mario Laloshi: Po ai ma ka lënë porosi mu atë pjesë, më ka thënë pa merak edhe për ça pjesën e atij…

Qytetari: Po doja të flisja një çikë, se më la nja dy porosi XXXXX.

Mario Laloshi: Ahhhhh!

Qytetari: (Flet në telefon me edukatorin Arnaldo Hoxha) Jam me këtë shokun, po është problemi, se ky ka qejf me të taku vetë. Po e di mor, po s’don, me taku ky personalisht, se don me të lënë edhe nja dy porosina të tjera, prandaj po të them. Shumë pak, ato janë me shty kohën, kështu. (flasin për lekët). Mirë takoje pra hajd, hajd!

LEXO EDHE:  Fiks-Fare paralajmëron skandalin/ Zbulohet se si bashkëpunon policia me kriminelët

LEXO EDHE:  Qëllohet me armë drejt një karburanti në Vlorë/ Shoqërohet një i dyshuar

Mario Laloshi: Dëgjo! Merre në telefon e fol me të itash edhe takoheni më vonë! Ok?

Qytetari: Vajza më tha faleminderit për atë 3-mujorshin, për të gjitha ato.Mario Laloshi: Jo, jo! Ne bëmë maksimumin, që…,ne bëmë maksimumin, ai pa bo sjellje të mira ka marrë atë, që ka merituar. Nuk thashë se kemi.., a e kupton? Ne jena mundu me ndihmu sa më shumë që të jetë e mundur. Në fund të fundit e një o misioni, integrimi, rehabilitimi.

Qytetari: Po ça të them unë? Të mbyll këtë hall edhe…

Mario Laloshi: Faleminers!

Qytetari: Hajd ia kalofsh mirë! Ja, do t’i shkruaj tani!

Edukatori tjetër, Arnaldo Hoxha mori ryshfet 200 mijë lekë. Ky është edukatori që bën raportin për vlerësimin e sjelljes së të burgosurit.

Arnaldo Hoxha: Si kalove?

Qytetari: Mirë mo, shtyhemi. Martini them, mirë është?

Arnaldo Hoxha: Po mirë, mirë hajd, se mbaroi burgun, o burrë! Edhe aq sa ka, nja 6 muaj burg, edhe të iki në shtëpi të vet, se edhe neve s’kemi ça bëjmë, se jemi munduar me e ndihmuar në maksimum. Kam fol unë diçka me atë, po do flas me atë unë edhe pastaj do të…

Qytetari: Me sa më tha mua kjo ka hallin se në datën 4 ka gjyqin. Më tha fol me atë djalin tha, se ai ka disa lidhje,- më tha, fol si- qysh-tek, si i bëhet, se nuk është se…

Arnaldo Hoxha: Mirë më, se flas unë me atë e re…

Qytetari: Do rregullohemi,- më tha.

Arnaldo Hoxha: Po më po, po do flas, po flas me Martinin unë dhe e sqaroj.

Qytetari: Ti e di! Zgjidhe si të duash!

Arnaldo Hoxha: Unë e kam diskutuar pak si muhabet, po nuk është se ka bërë muhabet të gjatë shumë. Më kupton?

Qytetari: Të të jap këtë porosinë unë, se janë bërë çikë rrëmujë këto?

Arnaldo Hoxha: Ai ka hallet e veta.

Qytetari: 10, 11, 12, 13,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20-të, Janë 20-të. Sqarohu edhe me Martinin, si e latë, se mua në Tiranë më ke, po të duhet ndënjë gjë, do më thotë, që ik!

Arnaldo Hoxha: Në rregull, në rregull, se do ta diskutoj me atë unë njëherë, pastaj do ashtu bashkë. S’e dija, që ke ardhë vetëm për këtë punë ti, për Zotin!

Qytetari: Po më tha “ik ma bëj këtë nder”! Erdha, ia bëra.

Arnaldo Hoxha: Kështu si ashtë ai tamam, kështu për të respektuar e për të bërë, bëhet… Jo, unë i thashë, se s’është puna aty, se unë e takoj unë atë robin tënd në Tiranë,- thashë unë,- edhe flas unë nga afër. S’i paska prit atij më duket, paska nxituar.

Qytetari: Po, se është në tension ai, në stres.

Arnaldo Hoxha: Lëne, se flas edhe me atë edhe pastaj…!

Qytetari: Fole me atë ti, po ke mundësi ta ndihmosh, ndihmoje!

Arnaldo Hoxha: Po s’bëhet fjalë, hë vëlla, po s’bëhet fjalë! Neve, ça kam në dorë unë për ta ndihmuar, nuk diskutohet ajo punë te Martini për Zotin! Mirë vëlla, se po çohemi pra, se edhe ti je për rrugë, edhe po ashtu, po rrimë në Tiranë, se numrin ta kam unë, e po flasim, e po pimë ndonjë kafe aty afër.

Qytetari: Tani ça ke në dorë aty…?

Arnaldo Hoxha: Të gjitha!

Qytetari: Se mua më tha, ndonjë gjykatës, a ndonjë kështu, që mund ta ndihmosh!

Arnaldo Hoxha: Ku ka mundësi unë ta ndihmoj, do ta ndihmoj. Do ta takoj vetë unë kur të hyj edhe po flas nga afër.

Qytetari: Fol nga afër, ça duhet!

Arnaldo Hoxha: Edhe të sqaron vetë ai pastaj, thotë kështu-kështu-kështu-kështu, nëqoftëse duhet noi gjë, për t’u ashtu, për t’u taku. Do flasim prapë!

Por bisedat e Martinit me të shoqen kishin rënë erë, ndaj në gjyq Martini nuk e përfitoi konvertimin e burgut me arrest shtëpie.

Denoncuesja: Në momentin, që ata kanë dëgjuar të gjitha bisedat, që bëhen në telefon, edhe pse jemi munduar, që mos t’i kemi shumë të drejtpërdrejta, duke e ditur, sesi është gjendja e telefonave atje, ata na kanë këputur telefonatat e para dhe e dyta momentin, që im shoq ka dalë përpara gjyqit, për të marrë tre mujorshin, shefja e edukatorëve socialë që është në burgun e Reçit, është ankuar përpara gjyqit, se tim shoqi nuk i takon, që ta marrë tre mujorin, sepse sipas këtyre, im shoq është ankuar shumë, për të kërkuar të drejtën e tij, po që nuk ka shumë lidhje, le të themi me gjërat, që ndodhin brenda burgut të Reçit, por thjesht për shkak të problemit që ai ka jashtë.

Gazetari: Si quhet kjo zonjë, kjo punonjëse, pra drejtoresha e të gjithë edukatorëve në burgun e Reçit?

Denoncuesja: Ajo quhet zonja Elvira Gjuhca.

Gazetari: Dhe ajo ka qenë prezente në gjyq, që ka bërë Martini për zëvendësimin e masës?

Denoncuesja: Ajo është ankuar dhe ka thënë, që nuk jam dakord me marrjen e tre mujorshit, sepse zotëria rri duke u ankuar, duke shkruar letra në instanca shumë të larta./tvklan.al

LEXO TE PLOTE