Connect with Us

“E kam dhuratë nga vjehrri”/ Si e justifikon pasurinë, në Tiranë prokurori Çelaj?

Vetingu

“E kam dhuratë nga vjehrri”/ Si e justifikon pasurinë, në Tiranë prokurori Çelaj?

Publikuar

-

Prokurori Erion Çelaj i Prokurorisë së Vlorës u përball të premten me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, kur gjatë seancës dëgjimore iu komunikua barra e provës për të tre kriteret e rivlerësimit.

Procesi i vetingut për prokurorin Çelaj po kryhet trupa gjyqësore e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Etleda Çiftjen dhe anëtare Brunilda Bekteshin. Në cilësinë e vëzhguesit ndërkombëtar ishte e pransishme Elka Ermenkova.

Erion Çelaj e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1998 dhe ka punuar fillimisht si prokuror në Përmet dhe në Fier. Prej vitit 2008, ai e ushtron funksionin në Prokurorinë e Rrethit Vlorë.

Problemet për pasurinë

cna lajme politikeRelatimi i KPK-së për pasurinë u fokusua më së shumti në një apartament në Selitë të Tiranës, i blerë nga subjekti në vitin 2012 kundrejt çmimit 48 mijë euro, pasuri për të cilën Çelaj pretendoi se nuk kishte shpenzuar asnjë “centezë” dhe se i ishte dhuruar nga vjehrri.

Relatorja Çiftja sqaroi se subjekti kishe deklaruar si burim krijimi të kësaj pasurie në vitin 2012 marrëveshjen e vjehrrit të ndjerë më një shoqëri ndërtuese. Nga verifikimi i pronës ka rezultuar se është e regjistruar në dy apartamente të ndryshme, që janë bashkuar në një.

Çelaj ka shpjeguar për KPK-në se vjehrri i tij së bashku me ortakun kanë dakordësuar një marrëveshje në vitin 2007 me firmën ndërtuese për të kryer gjithë instalimet elektrike kundrejt vlerës 94 mijë euro ose në këmbim të dy apartamenteve, që përbëjnë banesën e blerë nga subjekti, shkruan Reporter.al.

Komisioni vëren se kontrata e shitblerjes ishte nënshkruar nga prokurori Çelaj dhe se është shënuar se vlera 48 mijë euro është likujduar plotësisht. Sipas relatores, subjekti ka shpjeguar se kontrata ishte nënshkruar vetëm prej tij, pasi bashkëshortja ishte e angazhuar në disa situata familjare.

Komisioni i ka kaluar barrën e provës prokurorit Erion Çelaj se duket se nuk provohet që apartamenti të jetë përfituar nga vjehrri, pasi në aktin e shit-blerjes nuk përcaktohet marrëveshja e vitit 2007 si burim, si dhe është shënuar se subjekti ka shlyer çmimin 48 mijë euro. Sipas KPK-së, nga hetimi administrativ nuk është provuar marrëdhënia mes ndërtuesit dhe vjehrrit dhe as përfitimi i ndonjë apartamenti nga ortaku i tij.

Prokurori Çelaj kërkoi që burimi i deklaruar prej tij për apartamentin të konsiderohet i ligjshëm. “Deklarohej se apartamenti është përfituar nga vjehrri dhe se kjo është ezauruar në vitin 2007 kur është bërë marrëveshja. Nuk kam asnjë kontribut dhe e ftoj Komisonin ta vlerësojë me objektivitet këtë çështje,” tha Çelaj.

Prokurori sqaroi se e kishte pasur të pamundur të siguronte dokumentacion provues për marrëdhënien mes vjehrrit, ortakut të tij dhe shoqërisë ndërtuese pasi kishte kaluar kohë e gjatë. Ai kërkoi që Komisioni të vlerësonte edhe në frymën e vendimarrjeve të tjera, si dhe të analizonte duke konsideruar informalitetin. “Kjo pasuri është lënë amanet nga vjehrri i ndjerë dhe është realizuar vullneti i tij,” pohoi Çelaj.

Komisioni konstatoi gjithashtu pamundësi financiare për krijimin e një depozite 100 mijë lekë në vitin 2009 si dhe mungesë financiare në blerjen e dy automjeteve.

Çelaj shpjegoi në seancë se kishte harruar t’i deklaronte kursimet cash të vitit 2008 dhe i konsideroi harresë dhe pakujdesi edhe mosdeklarimin e transaksioneve për dy automjetet.

Sipas KPK, nuk është provuar burimi i ligjshëm i krijimit të dy depozitave në emër të dy fëmijëve në shumat nga 3990 USD secila. Sipas Çiftjas, subjekti ka deklaruar se vlerat e këtyre depozitave janë dhuruar nga vëllai i bashkëshortes që ka jetuar dhe punuar në Itali për periudhën 2007-2011 dhe se i kishte deklaruar ato saktësisht.

Komisioni ngre dyshime për trajtim preferencial në blerjen e një automjeti tip Benz në vitin 2004 kundrejt shumës 500 mijë lekë. Sipas Çiftjes, shitësi e kishte blerë këtë makinë 20 ditë më parë në shumën 743 mijë lekë. Çelaj pretendoi se këtë makinë e kishte parë kur kalonte në qytetin e Fierit dhe se nuk e njihte shitësin.

Në seancë u evidentua edhe mosdeklarimi i zotërimit të 50 aksioneve në Shqërinë Albtelecom. Sipas relatores, subjekti nuk i ka deklaruar asnjëherë në vite këto aksione. “Duket se subjekti gjendet në shkelje të ligjit ‘Për parandalimin e konfliktit të interesave në ushtrimin e funksioneve publike’, pasi ka zotëruar aksione në një shoqëri që ka përfituar fonde publike”, tha Çiftja.

Subjekti deklaroi në seancë se nuk kishte pasur më parë dijeni për këto aksione, por e kishte mësuar në fillim të vitit 2011 kur ILDKPKI i kishte kërkuar disa informacione gjatë procedurës për ngritjen në detyrë. Ai shpjegoi se babai kishte qenë punonjës i Albtelecom dhe se ai kishte shënuar edhe emrin e tij kur shoqëria ishte privatizuar. “Këto aksione janë në vlerë minimale e të papërfillshme. Nuk kam pasur arsye pse t’i fshihja po t’i dija”, tha ai.

LEXO EDHE:  Pasuri e çmendur, grabitje pronash nga Korça në Vlorë, e falsifikim firme/ Kur do të flasë Ben Blushi për skandalet e tij?

Nga analiza financiare e përgjithshme, Komisioni ka konstatuar mungesë financiare në shumën 361 mijë lekë në vitin 2007; 7000 USD në vitin 2009; 182 mijë lekë në 2010-ën dhe për vitin 2012 është konsideruar balancë negative e gjithë vlera e apartamentit.

Çelaj e kundërshtoi analizën financiare dhe pretendoi se të gjitha të ardhurat e familjes së tij rridhnin nga burime të ligjshme.

Gjetjet për figurën e profesionalizmin

cna lajem vetting

Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, DSIK e ka ndryshuar raportin e parë pozitiv për prokurorin Çelaj, duke konstatuar papërshtatshmëri në të dytin.

Sipas raportit të dytë të DSIK-së, janë ngritur dyshime se subjekti mund të jetë përfshirë në korrupsion pasiv para dhe gjatë periudhës së rivlerësimit.

Çiftja sqaroi se Komisioni ka marrë akses në informacionin e klasifikuar të DSIK-së nga ka konstatuar se mund të kishte informacione që cenojnë figurën e gjyqtarit.

Çelaj i kundërshtoi me forcë konstatimet e DSIK-së dhe i konsideroi ato qëndrime dashakeqe dhe të njëanshme. Duke ju referuar relacionit të Komisonit që sipas tij e rrëzon DSIK-në, Çelaj kërkoi të konsiderohet i përshtatshëm për figurën, shkruan Reporter.al.

Nga verifikimi i sistemit TIMS, KPK ka konstatuar se në dhjetor të vitit 2013 subjekti ka udhëtuar jashtë shtetit me një shetetas që ka rezultuar se ka qenë i dënuar disa herë për disa vepra penale.

Sipas KPK, Çelaj ka qenë në dijeni të këtyre fakteve, pasi ka qenë drejtues i Prokurorisë së Vlorës kur shtetasi në fjalë është proceduar. I pyetur nga Komisioni, Çelaj ka deklaruar se shtetasin F.T. e njeh si pronar të një restoranti, por se nuk ka pasur kontakte dhe se nuk ka udhëtuar ndonjëherë me atë person.

Komisioni i ka kaluar subjektit barrë prove për këtë gjetje lidhur me faktin se ai e ka ditur që F.T. ka qenë i proceduar, si dhe se nuk ka qenë i sinqertë gjatë dhënies së shpjegimeve.

Çelaj dha shpjegime dhe u pyet gjatë lidhur me konstatimin për shtetasin F.T. Ai mohoi të kishte pasur njohje me të dhe u shpreh se nuk i kujtohej nëse kishin udhëtuar bashkë në vitin 2013. Sipas subjektit, së bashku me tre shokë kishte shkuar në Kosovë për të qenë i pranishëm në një ceremoni atje dhe një nga shokët i kishte thënë për të marrë edhe F.T. me vete.

Ai pretendoi se në kohën kur ishte regjistruar procedimi penal ndaj F.T., nuk kishte qenë drejtues prokurorie.

KPK ka siguruar informacion nga Ministria e Drejtësisë lidhur me një ankesë të kryer nga një avokat që është konfliktuar me pronarin e apartamentit ku jeton me qira subjekti i rivlerësimit. Sipas ankuesit, subjekti e ka klasifikuar si ‘plagosje të lehtë me dashje’ veprimin e kryer nga pronari i apartamentit dhe jo ‘konflikt për shkak të detyrës’.

Relatorja Çiftja pohoi se subjekti ka qenë drejtues në këtë periudhë dhe se prokurori i çështjes ka kërkuar dënimin më të ulët me 90 mijë lekë gjobë, për pronarin e shtëpisë ku jeton Çelaj. “Duket se subjekti ka kryer ndikim të paligjshëm,” pohoi Çiftja.

Çelaj shpjegoi në seancë se vetëm i kishte sugjeruar pronarit të shytëpisë ku jetonte që të mos kryente kallëzim penal ndaj personit tjetër, pasi bëhej fjalë për një konflikt civil. Ai këmbënguli se përcaktimi i prokurorit bëhej nëpërmjet listës së gatishmërisë dhe se e hartonte këtë listë në ditët e fundit të muajit. Ai shtoi se nuk ka arritur të gjejë atë dokument për shkak të kohës së largët.

Sipas Çelajt, mes denocuesit dhe pronarit të shtëpisë kishte pasur veprime të ndërsjellta. Ai mohoi të kishte pasur ndikim dhe solli në vëmendje se gjykata e kishte dënuar.

Në seancë u relatua edhe një çështje tjetër e hetuar nga subjekti lidhur me veprat penale “plagosje e lehtë me dashje” dhe “heqje e paligjshme e lirisë”. Sipas Komisionit, duket se subjekti ka favorizuar dy të pandehurit dhe nuk ka kryer hetime për të zbuluar dhe vendosur para përgjegjësisë penale autorin e tretë.

Çelaj u mbrojt duke pretenduar se kishte kërkuar dënimin me burg të dy të pandehurve dhe se personi i tretë nuk ishte identifikuar nga informacionet operative të Policisë Gjyqësore.

Prokurori Çelaj u pyet gjatë nga anëtarët e Komisionit dhe përfaqësuesja e ONM-së më së shumti për mënyrën e përfitimit të apaartamentit dhe udhëtimin me shtetasin F.T., i proceduar disa herë.

Në fund të seancën dëgjimore, ai kërkoi konfirmimin në detyrë. KPK njoftoi se seanca për shpalljen e vendimit do të zhvillohet më 21 shtator, ora 12:45./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *

Vetingu

Kundërshtoi udhëzimet e Olsian Çelës/ Merret vendimi për prokurorin e Vlorës

Publikuar

-

Nga

cna lajme vetting

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konfirmuar në detyrë prokurorin e Vlorës Albert Kuliçi.

Gjatë seancës dëgjimore të enjten prokurori Kuliçi dha shpjegime për pasurinë, më së shumti për dy shtëpi të babait, një në Tropojë dhe tjetra në një fshat të Durrësit.

Sipas Birn, Komisioni evidentoi në seancë se Kuliçi kishte provuar që shtëpia në Tropojë ishte e pabanuar prej vitesh dhe se në të nuk ishin kryer investime nga prokurori.

I njëjti konstatim u mbajt edhe për shtëpinë në Durrës, për të cilën vetë Kuliçi kishte deklaruar investime të kryera dhe që sipas KPK-së, mbuloheshin me të ardhura të ligjshme. Kuliçi mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin.

Trupi gjykues që hetoi Kuliçin kryesohej nga Valbona Sanxhaktari, me relatore Firdes Shulin dhe anëtar Olsi Komicin.

Prokurori Albert Kuliçi ka filluar punë në vitin 2010 dhe punon prej vitesh në prokurorinë e Vlorës. Në dhjetor 2019, makina që ai përdorte u hodh në erë me eksploziv. Atentati u konsiderua nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë si sulm për shkak të funksionit.

Pak muaj më parë Kuliçi kundërshtonte ÇelënKujtojmë se prokurori Albert Kuliçi është bërë objekti diskutimi në Këshillin e Lartë të Prokurorisë në muajin Mars të këtij viiti, pasi doli kundër një Udhëzimi të Prokurorit të Përgjithshëm Olsian Çela.

Kuliçi ka kërkuar nga KLP, konstatimin e pavlefshmërisë absolute të Udhëzimit të Përgjithshëm Nr.I6, datë 14.12.2020 “Për disa ndryshime në Udhëzimin e Përgjithshëm Nr.I2, datë 20.07.2020 “Mbi rregullimin e marrëdhënieve mes prokurorëve dhe drejtuesve të prokurorisë, informimin, transparencën dhe garantimin e pavarësisë, në prokuroritë me juridiksion të përgjithshëm”, të Prokurorit të Përgjithshëm.

LEXO EDHE:  Prostitucion në qendrën e masazhit tek sheshi ‘Willson’/ Si shfrytëzoheshin seksualisht vajzat e reja

LEXO EDHE:  Lala bën deklaratën e fortë/ Behar Sofia i përfshirë në fushatë elektorale, do hapte thesin për…

Gjithashtu ai ka kërkuar konstatimin e pavlefshmërisë absolute të Udhëzimit të Përgjithshëm Nr.I 2, datë 20.07.2020 “Mbi rregullimin e marrëdhënieve mes prokurorëve dhe drejtuesve të prokurorisë, informimin, transparencën dhe garantimin e pavarësisë, në prokuroritë me juridiksion të përglithshëm”, të ndryshuar, të Prokurorit të Përgjithshëm.
Sipas Kuliçit, përmes këtij udhëzimi, i cili është i detyrueshëm për zbatim, Prokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela e ka bërë të detyrueshme për zbatim, edhe udhëzimet që nuk janë të tilla (të detyrueshme), duke marrë kompetencën e drejtuesit të prokurorisë në ushtrimin e ndjekjes penale, si dhe duke parashikuar rregulla të reja proceduralë.

Kuliçi këmbëngul, se Prokurori i Përgjithshëm, ka marrë kompetencat e drejtuesit të prokurorisë, duke normuar me një udhëzim të përgjithshëm, detyrueshmërinë e ushtrimit të kompetencave të drejtuesit të prokurorisë në drejtimin administrativ të prokurorisë, e për rrjedhojë në detyrimin e të gjithë prokurorëve që të zbatojnë këtë udhëzim, për vetë faktin se ligji ka sanksionuar, se udhëzimet e përgjithshme janë të detyrueshme.

Sipas të njëjtit, Prokurori i Përgjithshëm edhe pse gëzon kompetencën për të nxjerrë udhëzime të përgjithshme, kjo kompetencë nuk mund të shtrihet në çdo fushë që lidhet me organizimin dhe funksionimin e prokurorisë.

Një ankesë e tillë është bërë dy herë radhazi në KLP. Kjo e fundit ka vendosur të rrëzojë ankimimin e prokurorit Albert Kuliçi me 10 vota pro, si të pabazuar në ligj, duke dalë në krah të Prokurorit të Përgjithshëm, Olsian Çela.

I vetmi anëtar i KLP që ka dalë kundër Prokurorit të Përgjithshëm, është Tartar Bazaj./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vilë në Gjirin e Lalzit dhe kredi si i pastrehë/ Si ka ndryshuar pasuria e Arben Krajës në krye të SPAK

Publikuar

-

Nga

cna lajme aktualitet

Në Dhjetor të vitit 2019, Arben Kraja u emërua në krye të Strukturës së Posaçme Antikorrupsion nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë.

Kraja e ka filluar karrierën e tij në organin e akuzës në vitin 1993 dhe për dy dekadash ka punuar në Prokurorinë e Përgjithshme, ku ka drejtuar sektorë të rëndësishëm si Task-Forca kundër krimit dhe korrupsionit.

Kujtojmë se Kraja e ka kaluar Vettingun pa probleme në të tria kriteret.

Përveçse në aspektin professional, Kraja është lakuar edhe në aspektin e pasurisë.

Kur ka deklaruar për herë të parë pasurinë më vitin 2003, përllogaritjet nuk shkonin më shumë se 3 milionë lekë.

Ndërsa pas 14 vitesh, përkatësisht në vitin 2017, pasuria familjare e prokurorit Kraja  kapte shifrën e 27.4 milionë lekë.

Rezultonte që Kraja kishte një rritje 9.2 herë të pasurisë bruto familjares nga viti 2003 deri në vitin 2017  me një rritje mesatare vjetore prej 1.74 milionë lekë.

Rreth 64.4 % e të ardhurave kishin si burim pagën nga funksioni në prokurori dhe 23 për qind pagën e bashkëshortes, 4 % vinin nga mësimdhënia dhe vetëm 8 % të ardhura të tjera.

Para se të kalonte në SPAK, me datë 02.10.2017, Arben Kraja dhe bashkëshortja e tij, kanë lidhur kontratë sipërmarrje për një apartament banimi në një kompleks pranë Gjirit të Lalëzit, me vlerë 130,000 euro.

Vila në Gjirin e Lalzit në pronësi të Arben Krajës bëri xhiron e mediave, në muajin Gusht u raportua se ishte grabitur.

Kraja ka deklaruar se për këtë pasuri në kohën e blerjes ka likuiduar shuma 15 000 Euro si këst të parë të detyrimit me burim të ardhura nga shitja e pasurisë së paluajtshme tokë arë me sipërfaqe 5 600 m2 dhe nga zvogëlimi i Fondit të Investimit. Në vitin 2017, Kraja kishte pa paguar për vilën në Lalëz edhe 115 000 Euro.

Kur nuk kishte hyrë ende në SPAK, pra në vitin 2018, për të njëjtën pronë Kraja ka likuiduar edhe 72 000 Euro, përkatësisht me datë 19.09.2018, përkatësisht 10 000 Euro dhe datë 21.12.2018 vlerën 62 000 Euro dhe kishte mbetur pa paguar gjendja e detyrimit kundrejt shoqërisë në vlerën 43 000 Euro.

Kur ka dalë në  Vetting në vitin 2018, ka dhënë llogari për pasurinë e vendosur deri në vitin 2017 dhe ka rezultuar pa probleme.

Pas emërimit në SPAK dhe zgjedhjes në krye të këtij institucioni, në vitin 2019, Kraja ka paguar 43 000 euro, ndërsa i kanë mbetur edhe 35 000 euro.

Drejtuesi i SPAK, Arben Kraja dhe bashkëshortja e tij, e cila punon në Bankën e Shqipërisë , në vitin 2029 rezultonin me  të ardhura vjetore mbi 50 mijë USD.

Si ka ndryshuar pasuria e Krajës në krye të SPAK

Në deklaratën e pasurisë të vitit 2020, Kraja deklaron se nuk e ka shlyer ende pagesën për blerjen e vilës në Gjirin e Lalzit. 8 000 euro rezulton të jetë borxhi, ndërsa ka paguar se 35 000 euro.

LEXO EDHE:  Grabitja në pikën e dhënies së kredive në Tiranë/ Publikohen pamjet, arrestohet i riu

LEXO EDHE:  Grabitja në pikën e dhënies së kredive në Tiranë/ Publikohen pamjet, arrestohet i riu

Po në vitin 2020, deklaron dhe një kredi të marrë nga bashkëshortja si e pastrehë në shumën 8 000 000 lekë, sipas kontratës 5.12.2018 me afat 30 vjet.

Shlyerja e kredisë ka filluar me 6.01.2021. Pa shlyer 7 600 000 lekë.

Gjithashtu ai deklaron një tjetër kredi po në emër të bashkëshortes për mobilim, në shumën 2 000 000 lekë. Shlyerja ka filluar me 06.10.2019. Shlyer shuma 221 229 70 lekë. Pa shlyer ka mbetur shuma 1 735 103 65 lekë.

Në lidhje me vilën në Gjirin e Lalzit, në vitin 2020 është paguar shumë 35 000 euro nga llogaria  prokurorit Arben Kraja, sipas kontratës së datës 2.10.2017, ndërsa i kanë mbetur pa shlyer 8 000 euro.Po sjellim më poshtë pasurinë e deklaruar për vitin 2020, pasi është një vit i plotë nga puna e tij në krye të SPAK-ut.

Pasuria e deklaruar për vitin 2020

Llogari në lek, 1,22 lekë.

Llogari për zotërim të kuotave në Fondin e Investimit e hapur me 7.05.2019 me vlerë 19, 979 06 lekë.

Llogari e pagës me vlerë 165 810 41 lekë.

Llogari rrjedhëse për kthimin e kredisë 6,53 euro.

Të ardhura nga paga si drejtues i SPAK, 4 701 953 lekë.

Të ardhura nga interesi i obligacionit në shumën 164 560 lekë.

Pagesë dëmi nga tërmeti në shumën 783 22 euro.

Të ardhura nga punësimi i bashkëshortes, Galdiola Kraja në Bankëne  Shqipërisë 2 999 312 lekë.

Të ardhura nga shitja e automjetit të bashkëshortes në shumën 250 000 lekë.

Kredi në shumën 50 000 euro, marrë në Mars 2010 me këst 480 euro në muaj. Shlyer shuma 6 005 euro. Pa shlyer 6 898 81 euro.

Llogari rrjedhëse e pagës së bashkëshortes në shumën  10 497 24 lekë.

Llogari kursimi e bashkëshortes, lidhur me pagën në shumën 3 029 33 lekë.

Kredi për strehim në shumën 8 000 000 lekë, në emër të bashkëshortes, sipas kontratës 5.12.2018 me afat 30 vjet.

Shlyerja e kredisë ka filluar me 6.01.2021. Pa shlyer 7 600 000 lekë.

Kredi për mobilim në emër të bashkëshortes, në shumën 2 000 000 lekë. Shlyerja ka filluar me 06.10.2019. Shlyer shuma 221 229 70 lekë. Pa shlyer shuma 1 735 103 65 lekë.

Në vitin 2020 është paguar shumë 35 000 euro nga llogaria  prokurorit Arben Kraja, për një shoqëri ndërtimi, sipas kontratës së datës 2.10.2017. Kanë mbetur pa shlyer 8 000 euro.

Detyrim për kartën e kreditit me limit 150 000 lekë. Detyrimi është 9 044 82 lekë./CNA.al

 

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Shkarkohet gjyqtarja me “tokën e florinjtë”/ Del jashtë sitemit të drejtësisë Irena Hoxha

Publikuar

-

Nga

cna lajme vetting

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit  ka shkarkuar gjyqtaren e Gjykatës së Tiranës Irena Hoxha.

KPK e përbërë nga trupa gjykuese, Brunilda Bekteshi, Firdes Shuli dhe Suela Zhegun, kanë dalë me vendimin për shkarkim pasi kanë gjetur probleme në kriterin e pasurisë.

E dyshimtë është konsideruar nga KPK, një borxh prej 60 mijë euro që gjyqtarja ia kishte marrë kunatit për të blerë apartament në Tiranë, në vitin 2011.

Sipas KPK-së, hetimi ka treguar se se kunati i gjyqtares nuk kishte burime të mjaftueshme financiare për të dhënë këtë hua.

Gjyqtarja Irena Hoxha, e cila më herët ka udhëhequr Gjykatën e Shkallës së Parë në Dibër, në  deklaratat e pasurisë rezulton se ardhurat kryesore, i ka nga  patundshmëria pa lënë mënjanë pagat dhe pensionet e prindërve të bashkëshortit.

Sipas saj, pothuajse cdo vit ajo ka mundur të kursejë shuma të konsiderueshme të cilat më vonë i ka përdorur për shlyerjen e një huaje prej 60 000 euro.

Më konkretisht gjyqtarja Hoxha, në vitin 2003, deklaron një apartamenr banimi 2 plus 1 me sipërfaqe 76 m2, tokë truall me sipërfaqe 100 m2 dhe tokë arë me sipërfaqe 1400 m2 dhe 6 575 m2. Këto patundshmëri ajo i deklaron si trashëgimi.Në vitin 2004, bashkëshorti i saj deklaron një automjet tip Benz 250, përfituar me vendimin e Gjykatës së Apelit të Tiranë, me vlerë 250 000 lekë. Po në këtë viti, të ardhura nga qiraja e tokës bujqësore, i deklaron në vlerën e 10 000 lekë.

Në vitin 2005, të ardhurat nga qiraja e tokës bujqësore, janë  50 000 lekë, në vitin 2006 dhe 2007 shkojnë në 70 000 lekë, në vitin 2008, në shumën 120 000 lekë, në vitin 2009 të ardhurat nga qiraja e tokës bujqësore, kapin vlerën e 150 000 lekëvë, në vitin 2010, 2011 dhe 2012 janë 200 000 lekë, në vitin 2013 janë 160 000 lekë, në vitin 2014, janë 170 000 lekë, në vitin 2015 janë 160 000 lekë, në vitin 2016 janë 150 000 lekë, në vitin 2017 janë 130 000 lekë dhe në vitin 2018, këto të ardhura janë në shumën  130 000 lekë.

LEXO EDHE:  Arrestohen pesë persona në Tiranë/ Policia jep detaje

LEXO EDHE:  Prona 500 milionë e Ben Blushit/ Berisha: I lëpihet Ramës 24 orë, shërbëtori i krimit shtetëror

Ndërsa të ardhura në vitin 2006 deklaron 600 000 lekë, në 2007, 800 000 lekë, në 2008 shumën 950 000 lekë, në 2009  shumën 700 000 lekë, në vitin 2010 të ardhura janë në shumën 1 200 000 lek, në vitin 2011, në shumën 370 000 lekë, në vitet 2012 dhe 2013 në shumën 450 000 lekë, në vitin 2014 në shumën 840 000 lekë, në vitin 2015 në shumën 120 000 lekë, në vitin 2016, në shumën 496 000 lekë, në 2017 nuk deklaron të ardhura, pagat, pensionet, qiraja e tokës, ndërsa në vitin 2018 deklaron si diferenca të të ardhurave nga paga, pensionet dhe toka e lënë në përdorim në shumën 200 000 lekë.

Sa u përket pasurive të luajtshme dhe të paluajtshme, në vitin  2009 ka blerë një makinë me vlerë 500 000 lekë, ndërsa në vitin  2010 ka blerë një apartament në Tiranë me vlerë me vlerë 12 032 000 lekë.

Për këtë apartament, thotë se ka marrë hua shumën 60 000 euro, me këst pagesë 6 000 euro në viti. Apartamentin në Tiranë e ka dhënë me qira, prej së cilës në vitin 2012, ka marrë 300 000 lekë. Në vitin 2014, gjyqtarja ka deklaruar edhe një tokë arë me sipërfaqe 90 m2, përfituar nga trashëgimia në fshatin Cidhen, Dibër.

Ndërsa në deklaratën e fundit, atë të vitit 2018, deklaron dhe të ardhurat nga punësimi sezonal i djalit në SHBA, në shumat 4 914 USD dhe 540 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE