LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Pse japonezët zgjedhin të qëndrojnë beqarë?

17 Gusht 2021, 14:27, Kuriozitete CNA
Pse japonezët zgjedhin të qëndrojnë beqarë?

Edhe pse qëndrimi beqar nuk është domosdoshmërisht një temë tabu në shumë vende të botës, për  japonezët, është ende një territor i panjohur në të cilin jo shumë janë të gatshëm të hyjnë. Sidoqoftë, numri i njerëzve që qëndrojnë beqarë në Japoni po rritet çdo vit dhe ata mendojnë se të jetosh vetëm sjell më shumë përfitime.

Gratë japoneze duan të mbështeten në forcat e tyre

Gratë në Japoni po zgjedhin të qëndrojnë beqare gjithnjë e më shumë, sepse duan të zbulojnë se si mund të jetojnë vetë dhe të gjejnë pikat e tyre të forta. Deri jo shumë kohë më parë, ata që qëndruan beqarë u detyruan të vuanin nga fyerjet nga komuniteti i tyre, por sot, kjo po zbehet.

Jeta martesore duket si një barrë për gratë japoneze

Sot, ka gjithnjë e më shumë gra që kanë punë në Japoni. Edhe nëse kjo duket e madhe, normat e tyre kulturore nuk janë në rrugën e duhur. Gratë ende duhet të mbajnë përgjegjësinë e kujdesit për fëmijët dhe punët e shtëpisë, dhe pritet që ata të ndihmojnë të afërmit e moshuar. Për shkak të këtyre standardeve të dyfishta, gratë nuk duan të martohen fare dhe dëshirojnë të qëndrojnë të fokusuara në lirinë dhe punën e tyre.

Gratë japoneze duan të përqëndrohen në karrierën e tyre

Edhe pse 70% deri 75% e grave nga mosha 25 deri në 60 vjeç e lart kanë punë , karriera e tyre ndalet për shkak të punëve të shtëpisë dhe kujdesit për fëmijët . Kjo është arsyeja pse, për gratë në Japoni, të martohesh do të thotë të marrësh shumë më tepër përgjegjësi në shtëpi që do të duhet t’i bëjnë vetë. Për shkak të kësaj, ato do të kenë shumë më pak kohë për të bërë atë që u pëlqen, përfshirë punën në karrierën e tyre. Kjo është vetëm një arsye tjetër pse ato zgjedhin të përqëndrohen në karrierën e tyre dhe të qëndrojnë beqare.

Ata kanë një të moshuar për tu kujdesur

Disa gra vendosin të mos martohen për t’u kujdesur për një anëtar të vjetër të familjes, kryesisht nëna. Ata thjesht ndihen sikur nuk kanë guximin t’i lënë ata dhe të martohen, edhe pse mund të kenë pasur disa mundësi për ta bërë këtë.

Burrat japonezë ndihen sikur nuk mund të mbajnë një grua dhe një familje

Sipas burrave japonezë, rregullimet e tyre të jetesës dhe punët nuk i frymëzojnë vërtet që të martohen dhe të kenë një familje. Kjo ka bërë që shumë meshkuj të vendosin të qëndrojnë beqarë. Sipas normave shoqërore, burrat janë ata që duhet të kujdesen për gruan dhe familjen financiarisht, dhe shumë prej tyre ndihen sikur nuk mund ta bëjnë këtë.

Burrat në Japoni duan të shpenzojnë para vetëm për veten e tyre

Një nga arsyet pse burrat në Japoni preferojnë të qëndrojnë beqarë është se nuk duan të ndajnë paratë e tyre me njerëzit e tjerë. Ata duan të shpenzojnëpër veten e tyre, të kenë liri t’i përdorin paratë, pa asnjë kufizim.

Qytetet japoneze e bëjnë jetën e beqarëve të duket më e lehtë

Njerëzit japonezë janë më pak të interesuar të kenë marrëdhënie dhe janë më shumë në lirinë personale, veçanërisht sepse qytetet u japin atyre një jetë si beqarë shumë të lehtë. Madje ka restorante që shërbejnë darka individuale dhe hotele me kapsula të dizajnuara për burrat që udhëtojnë vetëm./ CNA.al

Lajmet e fundit nga