LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

REPORTAZH-Krijmtaria dhe finesa në “Atelier”/ “Thesari” në pedonalen e Shkodrës

28 Korrik 2021, 13:19, Kulturë CNA
REPORTAZH-Krijmtaria dhe finesa në “Atelier”/

Teksa flasim për Shkodrën dhe promovimin e saj, mendja na shkon tek deti, mali, liqeni dhe ushqimi i mirë që serviret.

Ushqimi, vitet e fundit ka pësuar një transformim, por në thelb mbetet me bazë të fortë të ruajtjes së identitetit dhe prodhimeve lokale. Përballë kësaj sot në zemer të pedonalës së Shkodrës kemi një risi e cila synon t?a cojë në një tjetër nivel panoramën, shërbimin dhe mbi të gjitha shijën që le pas. ?Atelier? është hapja më e re në Shkodër.

Siç kuptohet edhe nga emri, vendi ka lidhje të fortë me artin.

?Atelier? do të thotë një dhomë apo studio, ku krijimtaria dhe arti janë në fokus, të ofruara nga krijuesit në formën e ushqimit, pijeve, atmosferës dhe shërbimit të mirë.

Dëshira e tyre është t?u japin mysafirëve një përvojë të mirë ngrënieje duke u ndjerë rehat në intimitetin e ambientit.

Në ?Atelier?, arti në pjata krijohet nga shefi i kuzhinës Damir Duli, ku eksperienca e tij pasqyrohet në shkrirjen e kuzhinës bashkëkohore me atë tradicionale, duke ardhur në tavolinat tuaja me ngjyra dhe aroma nga më të ndryshmet. Duke ndjekur sezonin, ?Atelier? furnizohet me përbërës lokalë dhe çdo ditë ofrojnë menu të veçantë ditore.

Gurët e parë në ndërtesë janë hedhur në fundin e shekullit të 18-të. Tridhjetë vitet e fundit, në ?Atelier?, ka ndërtuar jetën dhe ka krijuar veprat e tij artisti Hilmi Tafa. Krijimet e tij gjenden gjithandej nëpër hapësirat e objektit. Muret prej gurëve që dëshmojnë historinë e qytetit, krijojnë privatësinë e duhur. Investitoret thonë se në pikat e forta që kanë patur për qëllim që në krijimin e idesë, është pikërisht ruajtja e identitetit ndër shekuj.

Dekori është në përshtatje të imagjinatës, ku gjen veten cdo vizitor, duke nisur nga ato më romantikët e deri tek fanatikët e ruajtjes së vlerave të trashigimisë kulturore.

Shkodra e Idromenos nuk do të kishte kuptim pa arkitekturën e vjetër dhe atë moderne. Tek ?Atelier? detajet janë të pranishëm në cdo cep të oborrit e po ashtu edhe ambjenteve të brendshme.

Teksa përmendim ushqimet në Shkodër, na vjen në mend Tava e krapit, apo ushqimet në zona malore të kryesuara nga byrek dhe produkte bio.

Prej vitësh vërehej mungesa e një tjetër standarti gatimesh. Tani më jo, sepse tek ?Atelier? gjen shijen e gërshetuar me pjatën e bukur e cila së pari të ngop syrin.

Rizoto me krem butakësh, salmon i marinuar me agrume, spaghetti me shrimp tartar dhe salmon cavier, faqe viçi apo edhe Karpaco Levreku, janë disa nga specialitetet që shef Duli ofron.

Një restorant i mirë duhet të ofrojë gjithcka. Ndaj u mendua që ?Atelier? të kënaqë klientët jo vetëm në shije por edhe për të kaluar më shumë se një drekë.

Hoteli është një tjetër risi, si nga dekori ashtu edhe cilësia që ofrohet. Dhomat standarte por edhe suitat përmbushin pritshmëritë e cdo vizitori i cili di të shijojë të bukurën dhe të bëjë diferencën me hotele të tjera.

Arkitektura e rafinuar me plot shije, duke sjellë të vjetrën dhe modernën në një dhomë, që nga pikturat, skulpturat, dekori i çdo objekti që ka në dhomë dhe korridore është ndryshe?

?Atelier? hapi dyert në fillim të muajit Maj, por përshtypjet pozitive për të nisën menjëherë, e sot në booking është në top listën e më të mirëvë në vëndin tonë.

Kur flasim për ?Atelier? kemi paraysh një tjetër nivel shërbimi, të zgjedhur me plot finesë.

Shkodra ka një tjetër thesar i cili është atraksion i padiskutueshëm për vizitorët jo vetëm vëndas por edhe të huaj, duke rritur kështu edhe cilësine e turizmit në qytetin verior. Nëse viziton një herë ?Atelier? është e sigurtë rikthimi për të përjetuar bukurinë, intimitetin dhe shijen e gatimeve?/CNA.al

Lajmet e fundit nga