Thellohen përplasjet në PS/ Ish-zyrtari i përgjigjet ashpër Koçit: Turp për ty, po përçan për interesa personale

22 Korrik 2021, 08:59, Politikë CNA
Thellohen përplasjet në PS/ Ish-zyrtari i përgjigjet ashpër

Përplasjet në Partinë Socialiste të Fierit, vijonë të thellohen.

Disa ditë më parë, deputeti i zgjedhur i PS-së në qarkun e Fierit, Petro Koçi mbajti një qëndrim publik, duke thënë se ?krimi kishte shtrirë tentakulat në tendera?, dhe më pas në një dalje mediatike, sqaroi se akuzat ia drejtonte pushtetit lokal.

Por, pas deklaratave të Koçit, ka ardhur një reagim i fortë nga ish-kreu i Hipotekës në Fier, Ervin Bushi.

Bushi, në një postim në rrjetet sociale, shkruan se ?nuk është serioze pe?r familjen politike shkrimi i statuseve te? tilla prej tij ne? te? cilat fyhen figura e baltosen personalitete duke ve?ne? si kriter vlere?simi interesat personale dhe duke shkelur me te? dy ke?mbe?t parimet mbi te? cilat mbe?shtetet forca jone? politike. Sa keq ke?shtu kur Kryesia e PS te? sjell pe?r te? be?re? pune? te? mira dhe ti smundesh te? be?sh asgje??!

Më tej, teksa shprehet se nuk mund të lejojë që t?i njolloset puna dhe t?i hidhet poshtë mundi, gjatë viteve 2013-2021, kur ka drejtuar Kadastrën, Bushi i drejtohet Koçit me fjalët e ashpra se ?Me? vjen ndot kur thua se indikator pe?r humbjen e mandateve apo rezultatin e arritur ne? zgjedhje ka qe?ne? performanca e Ashk-se? Fier! Turp pe?r ty te? mohosh rezultatet e pune?s kolosale te? ish Drejtorise? se? Aluiznit dhe Ashk-se? aktuale Fier! Sa keq me? vjen kur mohon totalisht te? ve?rtete?n kur thua qe? Ashk Fier ka pasur performance? te? ule?t! Ti zoteri i sjell ne? krye te? partise? ne? Fier e di mire? qe? ne? 2013 Aluizni ka filluar pune?n vete?m me 800 dosje te? legalizuara nga paraardhe?sit dhe tani meqe? nuk e di po ta them se e kemi c?uar ne 21.000 numrin e banesave te? legalizuar?.

Postimi i plotë:

Te? nderuar miq, ju pe?rshe?ndes!
Marr shkas sot pe?r te? shkruar ke?tu referuar nje? deklarimi te? be?re? nga Kryetari i eme?ruar i Partise? Socialiste Z. Petro. Ke?rkoj mire?kuptimin tuaj edhe ne?se i drejtohem drejte?pe?rdrejte? Zote?rise?, por vendosa ta be?j ke?te? sepse nuk mund ta lejoj qe? institucionit te? cilin e kam drejtuar qe? prej 2013-2021 ti njolloset puna dhe hidhet poshte? mundi.

Se? pari mendoj qe? nuk e?shte? serioze pe?r familjen politike shkrimi i statuseve te? tilla prej tij ne? te? cilat fyhen figura e baltosen personalitete duke ve?ne? si kriter vlere?simi interesat personale dhe duke shkelur me te? dy ke?mbe?t parimet mbi te? cilat mbe?shtetet forca jone? politike.

Sa keq ke?shtu kur Kryesia e Ps te? sjell pe?r te? be?re? pune? te? mira dhe ti smundesh te? be?sh asgje?!

Sa keq ke?shtu kur Kryesia te? sjell pe?r te? punuar e bashke?punuar dhe ti vete?m pe?rc?an dhe njollos!

Sa keq qe? ne? ve?nd te? shohe?sh se sa shume? e?shte? rilindur e lule?zuar qyteti yne? ti de?shiron te? shohe?sh vete?m njolla te? erre?ta!

Me? vjen ndot kur thua se indikator pe?r humbjen e mandateve apo rezultatin e arritur ne? zgjedhje ka qe?ne? performanca e Ashk-se? Fier!

Turp pe?r ty te? mohosh rezultatet e pune?s kolosale te? ish Drejtorise? se? Aluiznit dhe Ashk-se? aktuale Fier! Sa keq me? vjen kur mohon totalisht te? ve?rtete?n kur thua qe? Ashk Fier ka pasur performance? te? ule?t! Ti zoteri i sjell ne? krye te? partise? ne? Fier e di mire? qe? ne? 2013 Aluizni ka filluar pune?n vete?m me 800 dosje te? legalizuara nga paraardhe?sit dhe tani meqe? nuk e di po ta them se e kemi c?uar ne 21.000 numrin e banesave te? legalizuara.

Ne?se e mohon pe?rse?ri ke?te? te? sugjeroj te? shohe?sh takimet mediatike pe?r shpe?rndarjen e lejeve ku se?bashku me Kryeministrin dhe drejtues Socialiste? kemi ge?zuar me? qindra qytetare?! Meqe? une? kam qe?ne? drejtuesi i ke?tij institucioni qe? prej 2013 deri me Janar te? 2021, me? takon mua te? ti be?j te? qarta disa gje?ra meqe? e keqja na paska ardhur nga Ashk-ja sipas konceptit te?nd! Institucioni i Aluiznit dhe aktualisht Ashk Drejtoria Vendore Fier pe?rgjate? viteve ne?n drejtimin tim e?shte? udhe?hequr nga Parimet themelore institucionale duke respektuar ligjin dhe zbatuar ate? ashtu sic? duhet, pa i hyr ne? hak askujt qe? i takonte prona, duke i legae?izuar apo c?ertifikuar te? gjitha ato prona qe? lejonte ligji, por ama PA BE?RE? ME PRONE? ATE? te? cilit ligji nuk i jep te? drejte? te? BE?HET PRONAR!

Ne?n drejtimin tim pe?rgjate? ke?tyre viteve ke?to institucione jane? drejtuar duke u bazuar ne? korrekte?si dhe pa be?re? diferenca midis asnje? qytetari qofte? ky i majte? apo i djathte? pasi institucioni ka detyrimin ti she?rbej te? gjithe? qytetare?ve te? cile?t ge?zojne? nje? te? drejte? legjitime tek institucioni! Pe?r ke?te? arsye ju siguroj se c?do qytetar e?shte? pritur dhe sqaruar pe?r c?do problem me devotshme?ri, korrekte?si dhe seriozitet! Ne? ke?to vite drejtimi im ne? keto institucione e?shte? bazuar ne? vlera te? larta morale sepse une? zyre?n e institucionit shtete?ror e kam pare? pe?rhere? si te? shenjte?, dhe e kam ushtruar ke?te? funksion me korrekte?si maksimale dhe pe?rgjegje?si. Une? i kam she?rbyer detyre?s pa ce?nuar aske?nd dhe pa pe?rfolur aske?nd!

Drejtoria e Ashk-se? Fier deri ne? Janar te? vitit 2021 kur une? u largova nga ajo detyre? e?shte? cile?suar si model pe?r arritje te? rezultateve te? cilat e kane? renditur ate? te? pare?n apo te? dyte?n ne rang Republike dhe ky e?ahte? fakt i dokumentuar dhe publikuar por ke?te? e kane? de?gjuar vete?m ata qe? kane? dashur ta de?gjojne? dhe e kane? lexuar vete?m ata qe? kane? dashur ta shohin! Kuptohet ti je ai qe ske dashur as ta de?gjosh e as ta shohe?sh rezultatin! Pe?r ke?te? arsye thua se Drejtoria ka ndryshuar performance? pas largimit tim! Sa pe?r te? qeshur me? vjen kur lexoj se vazhdon te? thuash gje?ra qe? as vet nuk i beson dhe sa keq me vjen pe?r te? gjitje? ata qytetar qe? jane? sorollatur gjate? gjithe? kohe?s se NDRYSHIMIT TE?ND! Ne? institucione si Ashk puna matet me rezultate sepse e zeza shkruhet mbi te? bardhe?, dhe rezultatet e pas Janarit 2021 le?ne? tmerre?sisht pe?r te? de?shiruar!

Me vjen keq ne?se ndryshimi pozitiv pe?r ty ardhka me ke?te? rezultat de?shtak, por jam i sigurt qe? realisht mund te? te? duket ndryshim i pa pe?rshkrueshe?m sepse ndoshta koha qe? ju e?shte? ce?nuar she?rbimit qytetar mund ti kete? she?rbyer interesave te? atyre qe? ke?rkojne? legalizime pallatesh te? nde?rtuar mbi lulishte, legalizimin e te? cilave nuk e realizuan dot deri me janar te vitit 2021 kur ate? Drejtori e drejtoja une! Kjo mendoj e?shte? arsye madhore qe? te? mburre?sh nje? pale? e te? njollosesh nje? tjete?r! Zote?ri une? nuk pe?lqej te? flas me emra ne rrjete sociale se se?shte? etike, une? flas sy me? sy me koke?n larte? me plote? nde?rgjegje!

Zote?ri une? nuk e kam hedhur poshte? asnje?here? besimin qe? c?do Socialist ne? Fier me? ka dhe?ne? duke me votuar me rezultat diferencues dhe te? pa kontestueshe?m si Kryetar i Fresh, Kryetar OS, Delegat Kongresi, apo Antar i Asamblese? Kombe?tare pe?r dy mandate rrjesht! Mua me vjen keq pe?r ty Zote?ri qe? duke mos pranuar dot rezultate te? tilla fillon dhe nxjerr vrer te? pavlere?! Respekti fitohet nuk dhurohet dhe as ke?rkohet dhe une? te? siguroj se kam punuar pe?r te? fituar respektin e te? gjithe? qytetare?ve te? mire?! Nuk e?shte? ne? parimet e mija qe? te? publikoj te? tilla shkrime, pasi problematikat une? mendoj se zgjidhen ne? bisedime, por ti mor Zote?ri me sa po duket e kthen medaljen sipas drite?s se? diellit TE?ND! Me? vjen keq kur tjera qe?ndrime mban ne? zyre? te? Kryetarit te? Ps Fier dhe tjera qe?ndrime shfaq ne? media e rrjete sociale!

Kjo realisht le? shume? pe?r te? de?shiruar! E?shte? pe?r te? ardhur keq sepse ky reagim nuk mund ti pe?rkoj nje? socialisti te? zgjedhur pe?r te? pe?rfaqe?suar qytetare?t! Edhe pe?r ke?te? me? vjen keq te? quaj te? zgjedhur sepse e?shte? e turpshme qe? Kryetari i Partise? te? votohet aq pak nga Fierake?t Socialiste?! Pranoje qe? ke de?shtuar edhe ke?tu dhe kjo pe?r paafte?sine? te?nde drejtuese, menaxhuese, dhe jo pe?r shkak te performance?s se? Ashk-se? qe? ka qe?ne? ne? standarte maksimale. Turp pe?r ty qe? vazhdon te? be?hesh qesharak ne? media duke sulmuar me fjale? ata qe? smund ti mposhte?sh ne? rezultate!/CNA.al

?Tentakulat e krimit në tendera?/ E vërteta që fshihet dhe pyetjet që kërkojnë përgjigje nga Petro Koçi

Lajmet e fundit nga