LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Tjetër histori suksesi e Transplantit të Veshkës në Spitalin Hygeia

30 Qershor 2021, 12:14, Lifestyle CNA

Që prej vitit 2013 në spitalin Hygeia është ngritur Njësia e Transplantit të Veshkës e cila përbëhet nga ekipi i mjekëve specialistë të transplantit të veshkave nën drejtimin e Prof. Dr. Baris Akin, anëtar i ?American Society of Transplant Surgeons? me një eksperiencë shumëvjecare në transplantin e veshkave në Turqi & SHBA.

Së fundmi në spitalin Hygeia u realizua me sukses transplanti i veshkës te një paciente 50 vjecare e cila prej vitesh ankonte nga problemet e vazhdueshme me veshkat dhe e cila vitin e fundit merrte shërbimin e hemodializës pranë spitalit Hygeia. Pas kryerjes së një sërë ekzaminimeve nga pacientja dhe të afërmit e gradës së parë me qëllim gjetjen e një dhuruesi të përputhshëm, ishte bashkëshorti ai i cili i dhuroi veshkën pacientes, kjo pasi ky i fundit ju nënshtrua të gjitha ekzaminimeve për të vlerësuar nëse ishte i shëndetshëm.

Vetëm në Spitalin Hygeia, transplanti i veshkave realizohet me teknikën inovative ?Nefrektomi Retroperitoneoskopike?, teknikë e aplikuar me sukses nga Prof. Dr. Baris Akin, sipas së cilës marrja e veshkës nga dhuruesi kryhet me teknikën laparoskopike duke ofruar një sërë avantazhesh të tilla si:

– Minimizimin e rrezikut të dëmtimit të organeve intraabdominale

– Shmangien e rrezikut për adezione (ngjitje)

– Rekuperimin në një kohë mjaft të shkurtër pas kirurgjisë

Ndërkohë pacientja tek e cila transplantohet veshka, pra, marrësja qëndron e hospitalizuar 12 ditë nën monitorimin e mjekëve specialistë, afat ky i caktuar bazuar në protokollet ndërkombëtare shëndetësore të transplantit të veshkave.

Ndërhyrja u realizua me sukses dhe pacientja lë spitalin në gjendje të stabilizuar dhe e mirëinformuar nga mjeket nefrologe mbi kujdesin që duhet të tregojë përgjatë kohës së rekuperimit si dhe më tej.

Prof. Dr. Baris Akin pergjatë karrierës së tij të suksesshme ka realizuar mbi 500 proçedura të Transplantit të Veshkave në Turqi, me një përqindje suksesi rreth 95-97%, si dhe numëron rreth 400 raste Transplant të Veshkave të realizuara me sukses me teknikën inovative ?Nefrektomi Retroperitoneoskopike?.

Kontaktoni: 04 23 90 000/CNA.al

Lajmet e fundit nga