Connect with Us

15 apartamente, lokal, troje dhe makina të shtrenjta/ Prokurori që u “siguroi” luksin fëmijëve

Vetingu

15 apartamente, lokal, troje dhe makina të shtrenjta/ Prokurori që u “siguroi” luksin fëmijëve

Publikuar

-

Vettingu “i pret kokën” gjyqtarit të Administratives

Vetëm në sistemin gjyqësor dhe prokurorial të Shqipërisë ndodh që me një pagë apo dy paga të blesh prona pa ndalur, ndonëse ke hyrë në sistem vetëm me një pronë.

Ky duket se është rasti i prokurorit të Kavajës Shyqyri Durro, që nga një apartament të deklaruar në 2003, ka shtuar pronat madje dhe në emër të fëmijëve. Për më tepër fëmijët e tij rezultojnë të punësuar në institucione shtetërore, siç është bërë standart tashmë që fëmijët e gjyqtarëve dhe prokurorëve e kanë shumë të lehtë të rehatohen në institucione dhe të pasurohen sa hap e mbyll sytë.

Njëri nga djemtë e tij, ka shtuar pronën nga 168 m2 në 309 m2 dhe e deklaron vetëm në momentin që e legalizon, pa dhënë shifra se sa ka shpenzuar për më shumë se dyfishimin e kësaj prone. Të njëjtën pronë djali e ka dhënë për ndërtimin e një pallati 6 katësh, ku ka përfituar 15 apartamente dhe një njësi. Nuk mungojnë dhe makinat e shtrenjta që blejnë dy djemtë e prokurorit.

Nëse njëri djal ka 15 apartamente, tjetrit prokurori i ka blerë prona të patundshme si një sipërfaqe 5 000 m2 me vlerë 1 000 000 lekë dhe 500 m2 tokë me vlerë 5 000 000 lekë apo edhe një lokaj në Durrës 34 m2 me clerë 3 700 000 lekë.
Ndërsa vajza ka të ardhura nga një bar kafe me qira.

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Shyqyri Durro, pasuria e të cilit po kalon në filtër nga Vettingu që nga Dhjetori i vitit 2020, të paktën kjo është koha kur është bërë publike.

Viti 2003
Ap 144 m2 me vlerë 5 milion lekë.
Autoveturë Benz, me vlerë 0,6 milion lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 75 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga, 14 000 lekë.

Viti 2004
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 116 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga, 180 000 lekë.

Viti 2005
Shtëpi banimi në Durrës, në emër të djalit.
Lokal me qira për aktivitet bar-lloto me vlerë 100 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 128 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga, 228 000 lekë.
Kredi me vlerë 2 500 000 lekë.

Viti 2006
Depozitë bankare 5 000 dollarë.
Të ardhura nga lokali me qira i vajzës, 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 970 345 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga, 241 288 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga 840 000 lekë.
Kredi me vlerë 2 500 000 lekë. Vijon.

Viti 2007
Blerë autoveturë Land Rover nga djali me vlerë 13 000 euro.
Blerë ap me sip 144.3 m2 me vlerë 70 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 676 711 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga, 310 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga 780 000 lekë.
Të ardhura nga lokali me qira i vajzës,1 000 000 lekë.
Kredi 100 000 euro, marrë nga djali. Pa shlyer 98 000 euro.
Kredi me vlerë 2 500 000 lekë. Pa shlyer 1 000 000 lekë.
Shtëpi banimi në Durrës me vlerë 1 900 000 lekë.

Viti 2008
Blerë automjet Benz, me vlerë 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Shkodër, 960 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga, 360 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga 840 000 lekë.
Të ardhura nga lokali me qira i vajzës,1 000 000 lekë.
Kredi 100 000 euro, marrë nga djali. Pa shlyer 85 000 euro.
Kredi me vlerë 2 500 000 lekë. Pa shlyer 500 000 lekë.

Viti 2009
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Shkodër, 827 582 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga, 400 800 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga 660 000 lekë.
Të ardhura nga lokali me qira i vajzës, 900 000 lekë.
Kredi 100 000 euro, marrë nga djali. Pa shlyer 93 000 euro.
Kredi me vlerë 2 500 000 lekë. Pa shlyer 2500 000 lekë.

Viti 2010
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Shkodër, 1 020 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga si sekretare në Gjykatën e Apelit, 468 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga si kancelar në Prokurorinë e Lushnjes 792 000 lekë.
Të ardhura të baskëshortes së djalit në Drejtorinë e Portit, Durrës, 1 006 800 lekë.
Të ardhura nga paga e djalit tjetër si shofer ujësjellësi në Durrës, 190 000 lekë.
Kredi 100 000 euro, marrë nga djali. Vijon.
Kredi me vlerë 2 500 000 lekë.Mbyllur.

LEXO EDHE:  Greqia mbyll pikën kufitare të Kapshticës/ Reagon ministria e Jashtme, jep njoftim për qytetarët

Viti 2011
Banesa e djalit në Durrës nga 168 m2 si pasojë e legalizimit është bërë 309 m2.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Shkodër, 1 020 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga si sekretare në Gjykatën e Apelit,Durrës, 584 400 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga në Ministrinë e Ekonomisë, 660 000 lekë.
Të ardhura të baskëshortes së djalit në Drejtorinë e Portit, Durrës, 1 006 800 lekë.
Kredi 100 000 euro, marrë nga djali. Vijon.

Viti 2012
Shtëpia e djalit prej 309 m2, i është dhënë një firme ndërtimi për një pallat 6 katësh, ku në përfundim përfiton një njësi shërbimi, 15 apartamente, nga të cilat tre apartamente janë shitur me një vlerë 120 000 euro.
Blerë local 34 m2 në Durrës, me vlerë 3 700 000 lekë.
Bashkëshortja e djalit ka blerë një Volsvagen me vlerë 760 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Shkodër, 1 020 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga si sekretare në Gjykatën e Apelit,Durrës, 584 400 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga në Ministrinë e Ekonomisë, 660 000 lekë.
Të ardhura të baskëshortes së djalit në Drejtorinë e Portit, Durrës, 1 006 800 lekë.
Kredi 100 000 euro, marrë nga djali. Shlyer, duke shitur një nga banesat që ndodhej në plazh, në emër të subjektit deklarues, si kolateral në shumën 70 000 euro.

Viti 2013
Shitur 4 ap nga djali me vlerë 13 000 000 lekë.
Blerë local 34 m2 në Durrës për djalin tjetër me vlerë 3 700 000 lekë.
Blerë Land Rover për djalin, 2 700 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 020 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga si sekretare në Gjykatën e Apelit,Durrës, 584 400 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga si Drejtor i Shërbimit të Provës, Tiranë 320 000 lekë.
Të ardhura të baskëshortes së djalit si juriste në Drejtorinë e Portit, Durrës, 960 000 lekë.
Të ardhura të djalit tjetër si specialist në I.P.E, Fushë Krujë, 450 000 lekë.

Viti 2014
Blerë një sip 5 000 m2 në emër të djalit me vlerë 1 000 000 lekë.
Blerë 500 m2 tokë, në emër të djalit me vlerë 5 000 000 lekë.
Blerë fuoristradë për djalin 2 000 euro.
Shitur nga djali sip 1000 më me vlerë 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 320 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga si sekretare në Gjykatën e Apelit,Durrës, 584 400 lekë.
Të ardhura të djalit tjetër si specialist në I.P.E, Fushë Krujë, 450 000 lekë.

Viti 2015
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 420 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga si sekretare në Gjykatën e Apelit,Durrës, 584 400 lekë.
Të ardhura të djalit tjetër si specialist në I.P.E, Fushë Krujë, 450 000 lekë.
Kredi në emër të subjektit deklarues, 1 000 000 lekë.
Kredi në emër të djalit, 400 000 lekë.

Viti 2016
Ap 2 katësh, 202 m2, në Kryemëdhenj, Golem mbi truallin e djalit, i cili u legalizua.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 420 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga si sekretare në Gjykatën e Apelit,Durrës, 584 400 lekë.
Të ardhura të djalit tjetër si specialist në I.P.E, Fushë Krujë, 450 000 lekë.
Shitur autoveturë Volvo 11 000 euro.
Shitur Land Rover me vlerë 2 000 euro.
Kredi në emër të subjektit deklarues, 1 000 000 lekë. Vijon.
Kredi në emër të djalit, 400 000 lekë. Vijon.
Kredi në emër të djalit, 250 000 lekë.
Kredi në emër të subjektit deklarues, 255 000 lekë.
Shitur nga djali, ap, 33 m2 në Plazh me vlerë 14 500 euro, ap 45 m2 në Plazh me vlerë 14 500 euro, ap 45 m2 në Plazh me vlerë 22 000 euro, njësi 33 m2 në Plazh me vlerë 35 000 euro.
Të ardhura të djalit si Drejtor i shërbimit të Provës në Tiranë, 59 416 lekë.
Të ardhura të vajzës nga Bar-kafe, 500 000 lekë.

Viti 2017
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 377 102 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga si arkiviste në Gjykatën e Apelit,Durrës, 471 243 lekë.
Të ardhura të djalit tjetër si specialist i çështjeve sociale në I.P.E, Kavajë, 439 824 lekë.
Kredi në emër të subjektit deklarues, 1 000 000 lekë. Pa shlyer 438 555.69 lekë.
Kredi në emër të djalit, 400 000 lekë. Pa shlyer 95 500 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Mbeti jashtë sistemit të drejtësisë për 15 vjet/ KPA “rrëzoi” bashkëshorten e Denar Bibës

Publikuar

-

Nga

Mbeti jashtë sistemit të drejtësisë për 15 vjet/ KPA "rrëzon" bashkëshorten e Denar Bibës

Nga Edmond Hoxhaj*

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka rrëzuar si të pabazuar pretendimet e ish-këshilltares ligjore pranë Gjykatës së Lartë, Elona Kana, për të cilën Komisioni vendosi më 3 shkurt 2020 të ndërpresë procesin e rivlerësimit dhe i hoqi të drejtën për t’u emëruar në institucionet e drejtësisë për një periudhë 15-vjeçare.

Kana pretendonte në ankim se ishte larguar nga Shkolla e Magjistraturës dhe nuk kishte dhënë dorëheqje sipas nenit G të Kushtetutës. Sipas saj për këtë rast kishte boshllëk ligjorë dhe KPK nuk do duhej të dilte me vendim.

Trupi gjykues i KPA, i kryesuar nga Ina Rama, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtarë Albana Shtylla, Natasha Mulaj dhe Ardian Hajdari, i kujton Kanës në vendimin e zbardhur se vendi në Shkollën e Magjistraturës e kishte marrë si këshilltare ligjore e Gjykatës së Lartë.

Përkundër pretendimit të saj se kishte boshllëk, ishte parashikuar shprehimisht në ligj se për këshilltarët që nuk e kalonin procesin, ndërpritej edhe mundësia e vijimit të Shkollës së Magjistraturës.

Elona Kana, në momentin e hyrjes në fuqi të ligjit për rivlerësimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve ka ushtruar detyrën e këshilltares ligjore në Gjykatën e Lartë.

Në maj të 2018-ës, ajo iu nënshtrua testimit për vlerësimin e aftësive profesionale për subjektet e rivlerësimit ex officio, të zhvilluar nga Shkolla e Magjistraturës. Pas kalimit me sukses të testimit, Kana zgjodhi të ndjekë programin e formimit fillestar në Shkollën e Magjistraturës, në profilin “gjyqtar”.

Pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi përfundimin e hetimit administrativ për të tria kriteret e vlerësimit për Kanën, e ftoi atë në seancë dëgjimore.

Në seancën dëgjimore të zhvilluar më 2 tetor 2019, Elona Kana kërkoi përjashtimin e relatores së çështjes, Xhensila Pine, kërkesë që u rrëzua si e pabazuar në ligj e prova nga një trupë tjetër gjyqësore e KPK.

Kana ngriti dyshime për ndikim politik të Pines në qëndrimin ndaj saj, duke u shprehur se relatorja e çështjes ishte zgjedhur nga Partia Demokratike. Ajo e lidhi ndikimin politik me funksionin e bashkëshortit të saj, Denar Biba si nënkryetar i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Gjithashtu, Kana e mbështeti kërkesën edhe me ndjesinë e saj se nuk ishin marrë parasysh provat dhe dokumentet e dorëzuara në lidhje me udhëtimet e punës, si dhe të ardhurat.

Pak ditë pas seancës dëgjimore, subjekti i rivlerësimit i paraqiti Këshillit Drejtues dhe Drejtorit të Shkollës së Magjistraturës dorëheqjen me shkrim nga vazhdimi i mëtejshëm i procesit akademik, duke vënë në dijeni edhe Komisionin për këtë veprim të sajin.

KPK riçeli hetimin për verifikimin e dorëheqjes duke e thirrur sërish Kanën në seancë dëgjimore më 30 janar 2020, për t’u dëgjuar. Pasi subjekti zgjodhi të mos ishte e pranishme, Komisioni e zhvilloi seancën dëgjimore në mungesë të saj dhe vendosi të ndërpresë procesin e rivlerësimit kalimtar dhe t’i heqi të drejtën për emërimin e saj në pozicione të caktuara në institucionet e drejtësisë për një periudhë 15-vjeçare.

Në ankim, Kana pretendon se vendimi i Komisionit është i paligjshëm dhe i paarsyetuar dhe se vjen në kundërshtim me parimet e përgjithshme të të drejtave dhe lirive të parashikuara nga Kushtetuta dhe nga KEDNj-ja.

Ajo e konsideron të gabuar zbatimin në rastin e saj, të pikës 2 të nenit G të Aneksit të Kushtetutës, që parashikon sanksionin për ndalimin e emërimit në sistemin e drejtësisë për një periudhë 15-vjeçare, kur subjekti i rivlerësimit dorëhiqet.

Subjekti i rivlerësimit, pretendon se Komisioni gjendej përpara një boshllëku ligjor dhe se ishte në pamundësi për të dhënë vendim përfundimtar, pasi në momentin e dorëheqjes, ajo ka qenë studente e Shkollës së Magjistraturës dhe nuk gëzonte asnjë status tjetër në kuptim të legjislacionit.

Kana argumenton se nuk ka dhënë dorëheqjen nga detyra e ndihmëses ligjore në Gjykatën e Lartë në kuptim të nenit G të Aneksit të Kushtetutës, ku parashikohet sanksioni që i heq subjektit të rivlerësimit të drejtën e emërimit në institucionet e drejtësisë. Ajo thekson se është larguar nga detyra në zbatim të nenit 165 të ligjit nr. 96/2016 “Për statusin e gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, ku parashikohen dispozitat kalimtare për ndihmësit ligjorë.

Kana pretendon se, në rastin e saj, as Kushtetuta dhe as legjislacioni nuk ka parashikuar se çfarë vendimi do të duhet të marrin institucionet e rivlerësimit për ndihmësit ligjorë të Gjykatës së Lartë, apo për subjekte të tjera që vazhdojnë Shkollën e Magjistraturës, kur dorëheqjen nga detyra për shkak të së cilës u bënë subjekte rivlerësimit. Sipas saj, Komisioni e kishte të pamundur për të dhënë vendim pasi ajo nuk gëzonte asnjë status pas dorëheqjes së dhënë.

Pasi analizon procedurën e ndjekur në Komsion për rivlerësimin e Kanës, Kolegji sjell në vëmendje se ndihmësit ligjorë të Gjykatës së Lartë përfshihen në kategorinë e subjekteve që i nënshtrohen procesit të rivlerësimit ex officio, në vijim të parashikimeve kushtetutese dhe ligjore, ashtu si gjyqtarët dhe prokurorët.

LEXO EDHE:  13 vjeçarja e përdhunuar/ Berisha reagon pas publikimit të imazheve nga Rama

LEXO EDHE:  Greqia mbyll pikën kufitare të Kapshticës/ Reagon ministria e Jashtme, jep njoftim për qytetarët

Në mënyrë të shprehur, ligjvënësi i ka kategorizuar ndihmësit ligjorë të Gjykatës së Lartë si subjekte të rivlerësimit”, vëren Kolegji.

Trupi gjykues i KPA, argumenton se subjektet e rivlerësimit ex officio, ndër të cilat edhe Kana, përfituan lehtësira ligjore për të ndjekur programin e trajnimit dyvjeçar në Shkollën e Magjistraturës.

Ndryshe nga procedura e zakonshme e programit trevjeçar që ndjek Shkolla e Magjistraturës për studentët që vijnë nga jashtë sistemit, për këshilltarët dhe ndihmësit ligjorë është përcaktuar të jetë dy vjet. Këto subjekte rivlerësimi, nuk përfitojnë bursë sikurse ndodh në rekrutimet e zakonshme, por marrin pagë barabartë me atë të pozicionit të tyre respektiv.

Ligji nr. 96/2016, në nenin 165 nuk parashikon humbjen e cilësisë së subjektit të rivlerësimit ex officio për shkak të ndjekjes së programit të formimit profesional në Shkollën e Magjistraturës, përkundrazi. Gjuha dhe fryma e dispozitave që rregullojnë procesin e rivlerësimit, dhe sidomos neni 165, pika 8 e ligjit nr. 96/2016, përcaktojnë që moskalimi me sukses i procesit të rivlerësimit përbën shkak për ndërprerjen e programit akademik në Shkollën e Magjistraturës”, evidentohet në vendim.

Trupi gjykues vëren se, përkundër nga çfarë pretendon Kana, gjatë procesit të rivlerësimit nuk ka paraqitur në asnjë moment kërkesë ku të parashtrojë pretendimin se nuk duhej t’i nënshtrohej procesit të rivlerësimit, pasi nuk përfshihej më në kategorinë e subjekteve të rivlerësimit duke qenë se ishte studente pranë Shkollës së Magjistraturës.

Kolegji konstaton se akti i dorëheqjes nga Kana para vitit të dytë të programit të formimit fillestar në Shkollën e Magjistraturës ka ndodhur pas ndërprerjes së seancës dëgjimore, që është një fazë që i paraprin marrjes së vendimit nga ana e Komisionit.

Në rast se këto subjekte vendosin të mos i nënshtrohen këtij procesi, atëherë ata përjashtohen nga mundësia e emërimit në disa prej organeve të drejtësisë, për një periudhë 15-vjeçare, sipas përcaktimeve në pikën 2 të nenit G të Aneksit të Kushtetutës”, konstaton Kolegji.

KPA e quan të pabazuar edhe pretendimin tjetër të Kanës se, ndalimi për 15 vite cënon të drejtën kushtetuese për punë, si dhe është në kundërshtim me parimin e proporcionalitetit pasi KPK ka vendosur masë penalizuese të njëtrajtshme për cilindo subjekt kur ndërpritet procesi i rivlerësimit, pa marrë parasysh specifikat rast pas rasti.

Kana ankohet edhe mbi formulimin e nenit G të Aneksit të Kushtetutës, duke pretenduar se bie ndesh me parimet e shtetit të së drejtës pasi parashikon një dënim fiks, shumë herë më të rëndë se dënimi penal dhe se në mënyrë jo proporcionale vendos trajtim të barabartë për subjekte krejtësisht të pabarabarta.

Kolegji thekson se kushtetutshmëria e parimeve mbi të cilat është bazuar procesi i rivlerësimit, nuk është objekt diskutimi i kësaj çështjeje. Në vijim, duke ju referuar edhe jurisprudencës së Gjykatës Kushtetuese, trupi gjykues vlerëson se parashikimi i nenit G të Aneksit të Kushtetutës është i qartë në frymën dhe gjuhën e tij, ku parashikohet se dhënia e dorëheqjes sjell ndërprerjen e procesit të rivlerësimit dhe sanksionon ndalimin prej 15 vitesh për të kryer detyra të caktuara në sistemin e drejtësisë.

Trupi gjykues i KPA vëren se në dritën e qëllimit për të cilin është ngritur sistemi i rivlerësimit, ndalimi i ushtrimit të detyrave në sistemin e drejtësisë për 15 vjet, nuk është disproporcional, për sa kohë shteti legjitimohet të sanksionojë ndalime të caktuara në fusha të caktuara të funksioneve publike.

Në vendim thuhet se pretendimi i subjektit bie ndesh edhe me kriteret e përcaktuara nga Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut, GjEDNj-ja dhe sillet në vëmendje çështja “Niadin kundër Rumanisë”.

Gjykata vëren se shteti nuk ka vendosur ndalime mbi punësimin e ardhshëm të kërkuesit”, citohet argumenti i GjEDNj në vendimin e KPA.

Më tej, trupi gjykues i Kolegjit vëren se nga ana e Komisionit rezulton të jenë respektuar parimet e procesit të rregullt ligjor, duke i dhënë mundësinë subjektit të rivlerësimit për të ushtruar të drejtat bazuar në parimin e kontradiktorialitetit, për t’u dëgjuar dhe për t’u mbrojtur, përpara marrjes së vendimit.

KPA lë në fuqi vendimin e KPK/ Bashkëshortja e Denar Bibës ngelet jashtë sistemit të drejtësisë për 15 vjet

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Huatë nga prindërit “fundosin” gjyqtaren Alma Hicka

Publikuar

-

Nga

Huatë nga prindërit “fundosin” gjyqtaren Alma Hicka

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra gjyqatren Alma Hiçka.

KPK relatoi për së dyti mungesën e dokumentimit të të ardhurave të prindërve si dhe dyshimet për një rast të konfliktit të interesit, ndërkohë që kandidatja për Gjykatën e Lartë, Alma Hicka kërkoi konfirmimin në detyrë.

Në seancën e dytë dëgjimore të zhvilluar të mërkurën në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me kandiaten për Gjykatën e Lartë, Alma Hicka, u relatuan sërish mungesa të burimeve të ligjshme për krijimin e pasurive, si dhe një rast konflikti interesi gjatë kohës që ajo ushtronte detyrën e Avokates së Shtetit.

Relatorja Xhensila Pine vuri në dukje në relatim se Hicka kishte marrë tre hua nga prindërit e saj. Huaja e parë prej 250 mijë lekë ishte marrë në vitin 2003 për blerjen e një makine. E dyta në shumë 13 mijë euro ishte marrë për blerjen e një makine në vlerën 23.900 euro në vitin 2010. Huaja e tretë në shumën 4.2 milionë lekë ishte marrë në vitin 2015 për të financuar këstet e një apartamenti 90 mijë euro të blerë në Tiranë

LEXO EDHE:  Tensione para Kryeministrisë/ Shpërndahet turma me gaz lotsjellës, protestuesit zënë ngushtë makinën e policisë

LEXO EDHE:  Greqia mbyll pikën kufitare të Kapshticës/ Reagon ministria e Jashtme, jep njoftim për qytetarët

Pine tha në të tre rastet se huatë ishin deklaruar në deklarimet periodike, por nuk ishin deklaruar në deklaratën veting. Ajo tha se për këtë i ishin kërkuar shpjegime Hickës.
Po ashtu Pine vuri në dukje se të ardhurat e dokumentuara të prindërve nuk ishin të mjaftueshme për të financuar asnjë nga këto hua.

Duke iu referuar huasë prej 4.2 milionë lekë për apartamentin, Pine tha se nga analiza financiare rezultonte se prindërit e subjektit pa llogaritur shpenzimet e jetesës kishin pasur deri në atë periudhë më pak të ardhura të ligjshme se vetë huaja./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu/ KPK jep vendimin për Elisabeta Imerajn

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarurr i Kualifikimit ka konfirmuar në detyrë prokuroren e Tiranës, Elisabeta Imerajn.

Elisabeta Imeraj është drejtuese e Prokurorisë së Tiranës që prej gushtit të vitit 2018.
Ajo u komandua në atë post pas shkarkimit prej KPK-së të ish-prokurorit, Dritan Rreshka. Imeraj që më herët ka qenë prokurore pranë Prokurorisë së Krimeve të Rënda.

Trupa gjykuese e KPK-së që kreu vlerësimin për Imerajn përbëhej nga Olsi Komici kryesues, Roland Ilia relator dhe Suela Zhegu anëtare./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: