Connect with Us

U denoncua për hetimin e shpërthimit me tritol/ Prokurori në “kaos” me shtëpitë

Vetingu

U denoncua për hetimin e shpërthimit me tritol/ Prokurori në “kaos” me shtëpitë

Publikuar

-

Nëntori i vitit 2019, prokurori Florian Bonjaku ndodhet nën hetim nga Vettingu.

Bonjaku fillimisht ka punuar në Prokurorinë e Lushnjes, më pas në Krujë, dhe vitet e fundit është transferuar në Tiranë. Bonjaku nuk është i panjohur për opinionin publik, pasi ai është denoncuar në emisionin investigative “Stop”, në Maj të vitit 2020.

Sipas të njëjtit emision, prokurori Bonjaku, i cili po hetonte rastin e shpërthimit të një sasie tritoli në një poarkueti në Nikës. Në akuzë kishte përfunduar shtetasi L.C, ndërkohë që kishte filmime që tregonin se në momentin kur ka ndodhur ngjarje, i akuzuari ndodhej në një local nate në Shkozet të Durrësit.

Kjo provë i kishte shkuar edhe prokurorit Bonjaku, por sipas emisionit “Stop”, ai nuk e ka marrë parasysh. Në fakt për aspektin professional prokurori Florian Bonjaku ka kaluar në filtrin e Këshillitë të Lartë të Prokurorisë. Me 17 Dhjetor 2020, Në vijim, KLP miratoi raportin për analizimin e aftësive profesionale të subjektit të rivlerësimit kalimtar për prokurorin Florian Bonjaku.

Një kopje të raportit KLP i ka dërguar menjëherë Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit.
Dhe tashmë fjalën e fundit për anën profesionale pritet të thotë KPK.

Sa i përket pasurisë, të ardhurat e prokurorit Florian Bonjaku burojnë nga paga e tij në systemin e drejtësisë por edhe si perdagog në një Universitet privat.

Fillimisht ai deklaron dy banesa, me sipërfaqe 75 m2 dhe 73 m2 ndërsa më vonë, ndërsa në vitin 2006 deklaron se ka shitur shtëpinë e banimit në Durrës 1+1 në bashkëpronësi me prindërit në shumën 30 000 000 lekë.

Është i paqartë në lidhje me deklarimin e patundshmërive shtëpi. Pasi në vitin 2011 ai deklaron se ka shitur banesën me sipërfaqe 69 .4 m2 në Tiranë me vlerë 9 500 000 lekë. Këtë pasuri me këtë sipërfaqe, nuk e gjejmë të deklaruar në vitet paraprake.
Po në vitin 2011 ai ka blerë një banesë me sipërfaqe 112.4 m2 në Tiranë me vlerë, 8 948 000 lekë.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurori Florian Bonjaku, bazuar në të dhënat e ILDKPKI-së.
Viti 2003
Ap banimi 75 m2, ndërtuar para vitit 1990, me vlerë 350 000 lekë.
Ap banimi 73 m2, ndërtuar para vitit 1990, me vlerë 320 000 lekë.
Gjendje kesh në banesë 400 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lushnje, 720 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një kompani private me vlerë, 410 000 lekë.
Kredi për blerje shtëpie, 2 700 000 lekë.

Viti 2004
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lushnje, 926 565 lekë dhe shpërblim 34 500 lekë
Të ardhura të bashkëshortes nga një media, me vlerë, 72 000 lekë.

Viti 2005
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lushnje, 1 177 930 lekë.
Kredi bankare për blerje shtëpie 20 000 dollarë. Pa shlyer 17 849 dollarë.

Viti 2006
Shitur shtëpia e banimit në Durrës 1+1 në bashkëpronësi me prindërit në shumën 30 000 000 lekë.
Shtuar kursimet me 450 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lushnje, 807 130 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si specialiste botimi në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 363 054 lekë.

Viti 2007
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lushnje, 819 636 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si specialiste botimi në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 501 000 lekë.
Kredi bankare për blerje shtëpie 20 000 dollarë. Pa shlyer 14 000 dollarë.

Viti 2008
Depozitë bankare me vlerë 45 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Krujë, 970 864 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si specialiste botimi në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 721 300 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagog në një Universitet privat, 45 000 lekë.
Kredi bankare për blerje shtëpie 20 000 dollarë. Pa shlyer 15 180 dollarë.
Detyrimi për shkollimin e vajzës në arsimin parashkollor, 190 000 lekë.

Viti 2009
Depozitë bankare 450 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Krujë, 1 120 174 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes në sektorin e luftës kundër krimit ekonomik, në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 582 222 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagog në një Universitet privat, 450 000 lekë.
Kredi bankare për blerje shtëpie 20 000 dollarë. Pa shlyer 12 840 dollarë.
Detyrimi për shkollimin e vajzës në arsimin parashkollor, 190 000 lekë.

LEXO EDHE:  Prokurori zvarrit hetimet/ Provat shkojnë për “skrap”

Viti 2010
Depozitë bankare me vlerë 5 000 euro.
Blerë autoveturë Benz 250 D, me vlerë 125 000 lekë.
Kursime nga pagat, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Krujë, 1 054 876 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes në sektorin e luftës kundër krimit ekonomik, në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 581 009 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagog në një Universitet privat, 235 000 lekë.
Kredi bankare për blerje shtëpie 20 000 dollarë. Pa shlyer 12 661 dollarë.

Viti 2011
Tërheqje në shumën 2 500 euro.
Shitur banesa me sip 69 .4 m2 në Tiranë me vlerë 9 500 000 lekë.
Blerje banese me sip 112.4 m2 në Tiranë, 8 948 000 lekë.
Tërhequr nga depozita shuma 2 420 euro.
Kredi bankare për blerje shtëpie 20 000 dollarë. Shlyer.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Krujë, 1 124 719 lekë dhe kompesimi për shpenzime e rrugës, 420 000 lekë .
Të ardhura të bashkëshortes në sektorin e luftës kundër krimit ekonomik, në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 638 481 lekë.
Kredi konsumatore në shumën 1 020 000 lekë. Pa shlyer 924 525 lekë.

Viti 2012
Shitur autovetura Benz Mercedez me vlerë 125 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Krujë, 1 108 318 lekë dhe kompesimi për shpenzime e rrugës, 420 000 lekë .
Të ardhura të bashkëshortes në sektorin e luftës kundër krimit ekonomik, në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 568 711 lekë.
Kredi konsumatore në shumën 1 020 000 lekë. Pa shlyer 724 091 lekë.

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Krujë, 363 445 lekë dhe në Tiranë 795 718 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagog në privat, 60 300 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga raporti i lindjes, 289 174 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes në sektorin e luftës kundër krimit ekonomik, në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 288 496 lekë.
Kredi konsumatore në shumën 1 020 000 lekë. Pa shlyer 528 191 lekë.

Viti 2014
Gjendja kesh shtuar me 240 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 241 694 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes, si oficere në Departamentin e Hetimit dhe Krimit të Organizuar në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 828 210 lekë.
Kredi konsumatore në shumën 1 020 000 lekë. Pa shlyer 356 189 lekë.

Viti 2015
Shtuar gjendja kesh me 150 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 208 429 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes, si oficere në Departamentin e Hetimit dhe Krimit të Organizuar në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 758 868 lekë.
Honorare nga pjesëmarrja në kursin e ILEA-s, në SHBA, 800 dollarë.
Kredi konsumatore në shumën 1 020 000 lekë. Pa shlyer 96 998 lekë.

Viti 2016
Shtuar gjendja kesh me 290 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 224 490 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes, si oficere në Departamentin e Hetimit dhe Krimit të Organizuar në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 845 354 lekë.
Kredi konsumatore në shumën 1 020 000 lekë. Mbyllur.

Viti 2017
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 258 061 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes, si oficere në Departamentin e Hetimit dhe Krimit të Organizuar në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 802 218 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një trajnim në Kroaci, 211 dollarë amerikan.
Të ardhura të bashkëshortes nga vizita studimore në Kinë, 230 dollarë amerikan.
Të ardhura të bashkëshortes nga një konferencë në Hagë, 170 euro.
Të ardhura të bashkëshortes nga pjesëmarrja në një konferencë të organizuar nga Këshilli i Evropës në Hagë, 447 euro.
Viti 2018
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 344 589 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes, si oficere në Departamentin e Hetimit dhe Krimit të Organizuar në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, 853 190 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Vetingu

Hetoi rastin e Kosta Trebickës/ Pasuria e mjegullt e prokurorit

Publikuar

-

Nga

basha

Prokurori Përparim Vukaj, i cili ka hetuar rastin e Kosta Trebickës do të japë llogari para Vettingut, pasi hetimet ndaj tij kanë nisur që fund-vitin e kaluar.
Në vitin 2010, ndërsa shpalli përfundimet e hetimit, prokurori i Përparim Vukaj, i cili në të kohë punonte në Korçë, deklaroi pushimin e çështjes .

Sipas tij, krahas administrimit të provave dhe raporteve të ekspertëve ishin pyetur në kuadër të hetimeve edhe mjaft dëshmimtarë. Në bazë të dëshmive, që kishin marrë kontakt me viktimën para aksidentit, prokurori kishte dalë në përfundim se Trebicka kishte dalë për gjueti dhe nuk kishte shfaqur asnjë shqetësim.

Ndër këto dëshmi prokurori Vukaj, evidentoi në atë kohë edhe atë të bashkëshortes së biznesmenit Trebicka, e cila kishte komunikuar, sipas prokurorit, me telefon disa orë përpara aksidentit me bashkëshortin. Ndonëse për opinionin public, kjo çështje ishte mbuluar me mister, prokurori Vukaj i dha epilog.
Po në kohën kur ka punuar në Korçë, madje drejtonte prokurorinë atje, Vukaj ishte i vetmi që nuk u përfshi nmë “listën e zezë” të Ministrisë së Drejtësisë.

Në raportin e inspektimit të hartuar nga Ministria e Drejtësisë, në vitin 2012, ndërsa ishin kërkuar masa për të gjithë prokurorët e Korçës, drejtuesi i tyre kishte shpëtuar.
Sa i përket pasurisë, të ardhurat e Përparim Vukajt burojnë nga paga e tij nga puna e prokurorit dhe e bashkëshortes nga puna si mësuese.
Në disa vite deklarata e tij e pasurisë është e paqartë. Në vitin 2009, bashkëshortja ka marrë hua për blerjen e një apartamenti në shumën 1 700 000 lekë, por prona nuk deklarohet.

Në vitin 2015 ai deklaron se ka blerë një garazh, 17,36 m2 me vlerë 1 664 824 lekë dhe se ka marrë hua për blerjen e kësaj prone shumën 1 600 000 lekë.
Në vitin 2017 ai deklaron një apartament 68 m2, në emër të bashkëshortes me vlerë 1 890 000 lekë. Ndër vite deklaron edhe financa dhuratë nga i vëllai emigrant në Holandë në shumën 7 000 euro dhe një orë dhuruar nga motra me vlerë 300 euro.
Në vitin 2007 deklaron llogari kursimi për djalin dhe vajzën me nga 5 000 euro, ndërsa pas dhjetë vitesh, në vitin 2017 vajza deklaron depozitë bankare me vlerë 11 703 47 euro. Burimi i krijimit i kësaj depozite nuk deklarohet.

Më pas në vitin 2018, në emër të vajzës deklarohet një llogari bankare në Gjermani në shumën 9 000 euro, dërguar nga xhaxhai. Nuk sqarohet nëse xhaxhai ia ka dhuruar apo janë dhënë borxh.

Për më tepër po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurori Përparim Vukaj, që aktualisht punon në Lezhë.
Viti 2003
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Shkodër, 0, 7 milion lekë.

Viti 2004
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Shkodër, 60 000 lekë.
Të ardhura nga vëllai, emigrant në Holandë, 2 000 euro.

Viti 2005
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Korçë, 796 112 lekë.
Dhuruar nga motra orë dore Tissot me vlerë 300 euro.
Dhuruar nga vëllai, emigrant në Holandë, 5 000 euro.

Viti 2006
Automjet Benz me vlerë 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Korçë, 1 482 332 lekë.

Viti 2007
Shitur autovetura Benz, 650 000 lekë.
Llogari kursimi për vajzën, 5 000 euro.
Llogari kursimi për djalin, 5 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Korçë, 1 546 036 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 96 000 lekë.

Viti 2008
Autoveturë Toyota, 3 500 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Korçë, 1 769 861 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 288 000 lekë.

LEXO EDHE:  “Shpërthen’” deputetja/ Vrasësi shkon 7 herë te vendi i krimit, dora vetë ka vajtur 2 herë deri tani

LEXO EDHE:  Denoncimi/ Në Bulqizë kërcet kallashi, Lleshaj merret me plazhet

Viti 2009
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Korçë, 1 446 258 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 291 000 lekë.
Bashkëshortja ka marrë hua për blerjen e një ap, 1 700 000 lekë.

Viti 2010
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Korçë, 1 543 659 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 350 000 lekë.
Bashkëshortja ka marrë hua për blerjen e një ap, 1 700 000 lekë. Pa shlyer 1 400 000 lekë.

Viti 2011
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Korçë, 1 634 576 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 350 000 lekë.
Bashkëshortja ka marrë hua për blerjen e një ap, 1 700 000 lekë. Pa shlyer 1 000 000 lekë.

Viti 2012
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Korçë, 1 583 245 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 210 000 lekë.
Bashkëshortja ka marrë hua për blerjen e një ap, 1 700 000 lekë. Pa shlyer 700 000 lekë.

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Tiranë, 1 376 937 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 350 000 lekë.
Bashkëshortja ka marrë hua për blerjen e një ap, 1 700 000 lekë. Pa shlyer 500 000 lekë.

Viti 2014
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Tiranë, 1 254 250 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 41 000 lekë.
Bashkëshortja ka marrë hua për blerjen e një ap, 1 700 000 lekë. Pa shlyer 400 000 lekë.

Viti 2015
Garazh, 17,36 m2 me vlerë 1 664 824 lekë. Blerë me hua në shumën 1 600 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 1 409 496 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 540 000 lekë.
Bashkëshortja ka marrë hua për blerjen e një ap, 1 700 000 lekë. Shlyer.

Viti 2016
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 1 306 244 lekë.
Gjendje llogarie, 32 212 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 512 970 lekë.
Gjendje llogarie e bashkëshortes, 34 166 lekë.

Viti 2017
Hua në shumën 1 600 000 lekë. Shlyer 250 000 lekë. Pa shlyer 1 350 000 lekë.
Gjendje nga kursimet, 100 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 1 306 257 lekë.
Ap 68 m2, në emër të bashkëshortes me vlerë 1 890 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 545 609 lekë.
Depozitë bankare e vajzës
Tërhequr nga vajza shuma 1 700 euro.
Mbetur në llogarinë e vajzës, 10 000 euro.

Viti 2018
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 1 354 824 lekë.
Gjendje llogarie, 21 194 09 lekë.
Hua në shumën 1 600 000 lekë. Pa shlyer 1 350 000 lekë.
Bashkëshortja ka depozituar në emër të vajzës 1 300 euro.
Të ardhura të bashkëshortes si mësuese, 554 854 lekë.
Depozitë bankare e vajzës, 7 184 97 euro.
Llogari bankare e vajzës në Gjermani në shumën 9 000 euro, dërguar nga xhaxhai dhe tërhequr 1 556. 82 euro. Mbetur 7 444 euro./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Drejtësia e Kavajës në Vetting/ Rënia e kryegjyqtares dhe raporti i zi i DSIK-ut, për kryeprokurorin

Publikuar

-

Nga

Drejtësia e Kavajës në Vetting/ Rënia e kryegjyqtares dhe raporti i zi i DSIK-ut, për kryeprokurorin

Gjykatës së Kavajës, Vettingu i ka marrë drejtuesen, ndërkohë edhe drejtuesi i Prokurorisë rrezikon shkarkimin, nga shkalla e dytë e Vettingut.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të shkarkonte drejtuesen e Gjykatës së Kavajës Entela Shedula, pas gjetjes së pasurive me burime të pajustifikuara si të ligjshme. Komisioni shpalli vendimin e shkarkimit për kryetaren e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Kavajë Entela Shedula në një proces që kishte nisur që më 30 Janar 2020 dhe që ishte ndërprerë në në mars për shkak të pandemisë së koronavirusit të ri.

Shkarkimi i kryegjyqtares Shedula erdhi pasi, hetimi administrativ ngriti dyshime mbi një shtëpi trekatëshe në Kavajë, e cila i përket familjes së bashkëshortit të gjyqtares. Shtëpia ishte deklaruar me vlerë 8.2 milionë lekësh. Ndërsa Shedula u hetua nga Vettingu, gjyqtari Osman Aliu shpejtoi të largohej nga sistemi dhe siç u lakua në media qëllimisht për t’i shpëtuar hetimeve të Vettingut.

Më herët gjyqtari Aliu, ishte kallëzuar penalisht për fshehje pasurie si dhe ishte pezulluar nga KLD, por gjykatat e kishin shpallur të pafajshëm.
Kujtojmë se Këshilli i Lartë Gjyqësorë vendosi të rrëzojë një vendim të ish-Këshillit të Lartë të Drejtësisë të datës 29 prill 2015 për pezullimin nga detyra të gjyqtarit të Kavajës Osman Aliu, duke e rikthyer në detyrë, por ky i fundit pasi mori pagat e humbura u largua nga sistemi.

Nga ana tjetër Komisioni i Vetingut, ka vendosur të ndërpresë Vetingun për gjyqtarin Osman Aliu dhe t’i heqë të drejtën për t’u kthyer në sistem për 15 vitet e ardhshme, duke e konsideruar largimin e gjyqtarit Aliut, si një dorëhqje nga ana e tij.

Ndërsa, Kryeprokurori i Kavajës, Artan Madani është ende me një këmbë në Vetting. Madani u komnfirmua në detyrë nga KPK, e cila pohoi se prokurori ka burime të mjaftueshme financiare për të justifikuar pasurinë, nuk është në situatë konflikti interesi, por janë konstatuar disa pasaktësi, që lidhen me vlerën e apartementit që ai ka në pronësi.

LEXO EDHE:  Ish-presidenti vihet nën hetim për zhdukjen e diamanteve me vlere 15 miliardë USD

LEXO EDHE:  Plagoset nga shpërthimi i fishekëve 20 vjecari

Lidhur me fuigurën morale, Komisioni rrëzoi gjetjet e Drejtorisë së Sigurimit të informacionit të Klasifikuar, i cili në raportin e parë konstatonte përshtatshmërinë e prokurorit për të vijuar detyrën. Pasi vetë Madani kishte deklaruar se kishte një vëlla të dënuar në Itali, DSIK, kishte ndryshuar tërësisht qëndrim, duke e cilësuar atë të papërshtatshëm

Por, Komisioneri Publik ka reaguar duke kërkuar shkarkimin nga detyra të drejtuesit te Prokurorisë së Kavajës, Artan Madani. Tashmë rasti “Madani” ndodhet në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit dhe me 11 Mars 2021, do të zhvillohet seanca gjyqësore. Pjesa më e madhe e prokurorëve dhe gjyqtarëve të Kavajës, ende nuk kanë dalë në Vetting, por hetimet ndaj tyre tashmë kanë nisur në të tria kriteret.

Më poshtë po sjellim shkrimet mbi pasuritë dhe anën profesionale të gjyqtarëve dhe prokurorëve të Kavajës./CNA.al

Nga pasuria tek drejtimi i togave të zeza/ Gjyqtarja që “refuzoi” trafikantin e drogës

 

Prokurori i denoncuar për mitmarrje/ Si e shpëtoi bashkëshortja-gjyqtare nga drejtësia?

 

Nga ILDKPKI në organin e akuzës/ Prokurori me patundshmëri dhe miliona në bono thesari

 

15 apartamente, lokal, troje dhe makina të shtrenjta/ Prokurori që u “siguroi” luksin fëmijëve

Makinë dhuratë dhe pa shtëpi/ Pasuria e prokurorit kollovar

Biznese dhe patundshmëri të dyshimta?/ Gjyqtari që ka privatizuar bregdetin e Spillesë

 

Nga Kushtetuesja në Gjykatën e Lartë/ Pasuria e gjyqtarit që “përplasi” Zaganjorin me KLD

 

Skandali i tokave në bregdet/ Gjyqtarja “shfryu” Operacionin “Forca e Ligjit”

 

 

Kryegjyqtarja e skandaleve/ Vilë trekatëshe me të ardhurat vetëm nga paga

Ngec në vetting/ Vila 3 katëshe djeg sërish gjyqtaren Entela Shedula

 

Prokurori si Fond Investimi që shton kursimet/ Deklasifikohet Artan Madani

 

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nga organi i akuzës, këshilltar në KLP/ 38 vjet prokuror me dy apartamente

Publikuar

-

Nga

Mbledhja e KLP/ Zbardhen vendime e marra

Nga organi i akuzës, këshilltar në KLP/ 38 vjet prokuror me dy apartamente

Prokurori Z.Mihallaq Bleta ushtron funksionin e magjistratit që prej vitit 1982, pasi është emëruar prokuror në stazh në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Gjirokastër. Ai ka një eksperiencë profesionale rreth 38 vite në punë si Prokuror dhe ka punuar në Prokuroritë e Librazhdit, Durrësit, Apelit Durrës, Prokurori të Përgjithshme dhe aktualisht në Lezhë.

Me datë 12.02.2020 pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë, ka marrë një kërkesë nga prokurori Mihallaq Bleta, i cili prej një viti është i komanduar si Këshilltar pranë KLP dhe ka rishfaqur vullnetin për t’u komanduar në pozicionin e Këshilltarit pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë
KLP e ka pranuar kërkesën e tij duke ia shtyrë afatin e komandimit me një vit tjetër, që aktulialisht i bie të ketë mbaruar.

Për prokurorin Bleta, hetimet-Vetting, kanë nisur në Qershor 2020, pra në kohën që ai ishte këshilltar në KLP.
Në aspektin profesional nuk rezulton i lakuar dhe do të jetë Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, institucioni që do të hedhë dritë mbi të kaluarën e tij profesionale, për më shumë se 38 vite si prokuror.

Sa i përket pasurisë, të ardhurat burojnë nga paga e tij dhe e bashkëshortes. Patundshmëritë që ai deklaron janë një apartament 3+1 me vlerë 5 milion lekë një tjetër apartament 56 m2 me vlerë 65 000 euro, i blerë në vitin 2009 me kredi.

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Mihallaq Bleta, sipas të dhënave të ILDKPKI-së.
Viti 2003
Ap 3+1 me vlerë 5 milion lekë.
Autoveturë Benz me vlerë 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1,54 milion lekë.
Të ardhura nga paga (nuk kuptohet), 0,31 milion lekë.
Kredi bankare me vlerë 5 milion lekë.

Viti 2004
Depozitë bankare në bono thesari me vlerë 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1 520 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Ndërmarrjen e Ujësjellësit në Tiranë, 390 000 lekë.

Viti 2005
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1 600 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Ndërmarrjen e Ujësjellësit në Tiranë, 400 000 lekë.

Viti 2006
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1 556 063 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Ndërmarrjen e Ujësjellësit në Tiranë, 415 025 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4 676 000 lekë.

Viti 2007
I kanë vjedhur makinën Benz në Durrës, me vlerë 500 000 lekë.
Blerë makinë Benz, me vlerë 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1 920 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Ndërmarrjen e Ujësjellësit në Tiranë, 480 000 lekë.
Kursime, 700 000 lekë.

Viti 2008
Kursime 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 922 981 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 600 000 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare, 150 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.

Viti 2009
Blerë banesë, 56 m2 me vlerë 65 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 284 639 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 513 600 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Shlyerje detyrimi për pagesën e shkollës, 274 000 lekë.

Viti 2010
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 325 459 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 720 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Shlyerje kredie banese, 5 000 euro. Mbeten edhe 13 000 euro.
Kunati ka paguar vlerën 15 000 euro.
Shlyerje detyrimi për pagesën e shkollës së fëmijëve 300 000 lekë.

LEXO EDHE:  Plagoset nga shpërthimi i fishekëve 20 vjecari

LEXO EDHE:  Shpërthen bombula e gazit/ Banesa përfshihet nga flakët

Viti 2011
Tërhequr nga depozita e bonos së thesarit, 700 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 380 440 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 780 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Shlyerje kredie banese, 5 000 euro. Vijon.
Kunati ka paguar vlerën 15 000 euro. Shlyer 10 000 euro.
Shlyerje detyrimi për pagesën e shkollës së fëmijëve 300 000 lekë.

Viti 2012
Bono thesari me vlerë 300 000 lekë.
Kursime, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 259 445 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Ujësjellësit, Tiranë, 750 680 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.

Viti 2013
Blerë autoveturë Benz, 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 124 086 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Ujësjellësit, Tiranë, 836 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Overdraft, për blerje autoveture. Shlyer 380 000 lekë. Pa shlyer 200 000 lekë.

Viti 2014
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 458 839 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Ujësjellësit, Tiranë, 820 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Overdraft, për blerje autoveture. Shlyer 200 000 lekë.

Viti 2015
Gjendje në cash, 1 100 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 339 586 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Bashkëshortja ka shitur autoveturën Benz me vlerë 500 000 lekë.
Bono thesari në emër të bashkëshortes, 400 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Ujësjellësit, Tiranë, 636 000 lekë.

Viti 2016
Gjendje cash, 1 400 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 504 028 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Bono thesari në emër të bashkëshortes, 400 000 lekë.
Dëmshpërblim për bashkëshorten nga UKT për largim nga puna, 288 293 lekë.
Asistencë nga Zyra e Punës në Tiranë, për bashkëshorten, 47 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si inxhiniere në një kompani private, 296 280 lekë.

Viti 2017
Gjendje cash, 1 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 600 776 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Pa shlyer 1 896 000 lekë.
Llogari rrjedhesë e Xhoi Bleta nga pensioni i gjyshit nga mamaja, 85 000 lekë.
Pagë intershipi e Xhoi Bleta, 17 000 lekë.
Bono thesari në emër të bashkëshortes, 400 000 lekë.
Gjendje e pagës së bashkëshortes si inxhiniere në një kompani private, 320 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si inxhiniere në një kompani private, 246 900 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga interesat e bonos së thesarit, 8 500 lekë.

Viti 2018
Gjendje cash, 600 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 462 408 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Pa shlyer 1 611 600 lekë.
Bono thesari në emër të bashkëshortes, 400 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga interesat e bonos së thesarit, 6 672 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si inxhiniere në dy kompani private, 337 872 lekë dhe 200 000 lekë.
Dëmshpërlim për bashkëshorten për largim nga puna me vendim të Gjykatës së Apelit, 1 114 000 lekë.
Llogari rrjedhesë e Xhoi Bleta nga pensioni i gjyshit nga mamaja, 62 000 lekë.
Pagë intershipi e Xhoi Bleta, 59 500 lekë./ CNA.al

LEXO TE PLOTE