Connect with Us

U pendua për lirimin e “Dajës së Padrinos”/ Prokurori në listën e “zezë” të pasurive

Vetingu

U pendua për lirimin e “Dajës së Padrinos”/ Prokurori në listën e “zezë” të pasurive

Publikuar

-

U pendua për lirimin e “Dajës së Padrinos”/ Prokurori në listën e “zezë” të pasurive

Procesi i Vettingut vazhdon dhe krahas tij dalin në dritë edhe bëmat e gjyqtarëve e prokurorëve.
Mustafa Turku , thuajse të gjitha karrierën e ka të përqndruar në Prokurorinë e Elbasanit, që në vitin 2001, kur u transferua nga Prokuroria e Librazhdit që ishte në atë kohë.

Prokurori Turku nuk është një emër i panjohur për mediat si në aspektin profesional ashtu edhe në atë pasuror.

Në fillim të vitit 2020, “Shqiptarja.com”, raportoi se për lirimin nga burgu i Peqinit të Viktor Ymerit nga Vlora (i cili po vuante dënimin për dy vrasje), dajës së Edison Harizaj, kishte qenë dakort dhe prokurori i çështjes Mustafa Turku.

Por, në ditët në vijim, prokurori kishte ndërruar mendje, duke apeluar vendimin e Gjykatës së Elbasanit, e cila i kishte njohur ditët e punës në burg Ymerit, të cilat përllogariteshin në ulje të dënimin me 5 muaj e 16 ditë burg.

Qëndrimi i prokurorit Turku në sallën e gjyqit, për lirimin e Viktor Ymerit, ishte pasqyruar dhe në vendimin e gjykatës së Elbasanit.

Por, pasi kishte qenë pro lirisë së Ymerit, gjatë seancës gjyqësore, prokurori Turku kishte përgënjeshtruar qëndrimin e tij me ankesën në Apel.

Paqëndrueshmëri prokurori Turku duket se nuk ka vetëm në aspektin profesional por edhe atë pasuror.
Kujtojmë se në Shkurt të vitit 2020 Inspektorati i Lartë i Deklarimit të Pasurive, për shkelje të ndryshme të rregullave të deklarimit të interesave private, kishte aplikuar masën administrative “gjobë” për prokurorin Mustafa Turku.

Sipas deklaratave të pasurisë në ILDKPKI, të ardhurat prokurori Turku nga paga e tij nga dy apo tre punët dhe kurset private të bashkëshortes si dhe nga patundshmëritë e dhenë me qira.
Bëhet fjalë për një garsoniere në Golem që kishte vënë në emrin e bashkëshortes dhe një ambjent zyre.
Për më tepër po sjellim pasurinë e mbushur bono thesari të deklaruara nga prokurori Mustafa Turku.

Viti 2003

1/6 e një shtëpie banimi 70 m2 me vlerë 4 milion lekë.
Tokë, 640 m2, me vlerë 0,15 milion lekë.
Autoveturë, Benz Mercedez me vlerë 0,55 milion lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 0, 744 milion lekë.

Viti 2004

Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 842 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 700 000 lekë.

Viti 2005

Depozitë bankare e kthyer në bono thesari me vlerë 1 000 000 lekë.
Shtesë në depozitën bankare, 300 000 lekë.
Garsioniere, 33 m2, në Golem, në emër të bashkëshortes me vlerë 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 017 048 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 617 292 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga projektet e Institutit kërkimor biologji, 100 000 lekë.

Viti 2006

Mbyllur llogaria e bonos së thesari dhe kaluar depozitë në shtëpi me vlerë 500 000 lekë.
Mbyllur llogaria e bonos së thesari dhe kaluar depozitë në shtëpi me vlerë 500 000 lekë.
Kursime në vlerën 800 000 lekë.
Të ardhura të nxjerra nga garsonierja me vlerë 180 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 024 500 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 751 870 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga kurset private dhe botimet 300 000 lekë.
Depozitë bankare e bashkëshortes me vlerë 2 400 000 lekë.

Viti 2007

Zyrë me sip 42.6 m2, në Elbasan me vlerë 2 000 000 lekë.
Automjet, Renault Clio në emër të bashkëshortes, 300 000 lekë.
Të ardhura nga Kanadaja për bashkëshortes nga kushëriri i saj, 2 200 CAD.
Kursime 1 000 000 lekë.
Të ardhura të nxjerra nga garsonierja me vlerë 180 000 lekë.
Bono thesari me vlerë 3 000 000 lekë.
Të ardhura nga interesat e bonos së thesarit, 216 376 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 864 349 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 812 331 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Medico, dega infermieri dhe nga një universitet privat, 300 000 lekë.
Marrë hua për blerjen e zyrës 1 000 000 lekë.

Viti 2008

Shitur automjeti Renault me vlerë 400 000 lekë.
Të ardhura nga garsonierja, 180 000 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 221 062 96 lekë.
Depozita bankare në shumat 500 000 lekë dhe 37 568 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 043 928 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 924 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes një universitet privat dhe kurset private 143 800 lekë dhe 150 000 lekë.
Marrë hua për blerjen e zyrës 1 000 000 lekë.

Viti 2009

Blerë automjeti Opel me vlerë 700 000 lekë.
Të ardhura nga garsonierja, 180 000 lekë.
Kursime, 500 000 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 258 630 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 391 736 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit,1 180 498 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes një universitet privat dhe nga një shkollë jopublike 67 320 lekë dhe 40 000 lekë.
Marrë hua për blerjen e zyrës 1 000 000 lekë. Pa shlyer 700 000 lekë.

LEXO EDHE:  OFL zbarkon në Dibër/ Ultimatum për pasurinë tre të dënuarve për vrasje

Viti 2010

Të ardhura nga garsionierja, 180 000 lekë.
Kursime, 100 000 lekë.
Mbyllur llogaria e bonos së thesarit me vlerë, 2 969 465 lekë dhe interes 250 356 lekë.
Mbyllur llogaria e bonos së thesarit me vlerë, 494 909 lekë dhe interes 41 736 lekë.
Kaluar shumna e bonos së thesarit në librezën e kursimeve, vlera 3 800 095 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 520 642 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 1 180 515 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes një universitet privat dhe kurset private 300 000 lekë.
Marrë hua për blerjen e zyrës 1 000 000 lekë. Pa shlyer 400 000 lekë.

Viti 2011

Gjendja e depozitës në bono thesari 3 000 000 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 204 823 lekë.
Gjendje kesh në shtëpi, 1 000 000 lekë.
Mbyllur llogaria rrjedhëse e bashkëshortes dhe kaluar kesh në shtëpi, shuma 157 833 lekë.
Tërehqur nga llogaria e pagës së bashkëshortes dhe kaluar kesh në shtëpi, 500 000 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 239 600 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 056 070 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 1 113 740 lekë.
Marrë hua për blerjen e zyrës 1 000 000 lekë. Pa shlyer 200 000 lekë.

Viti 2012

Shtuar bono e thesarit në shumën 1 600 000 lekë.
Depozitë e bonos së thesarit me vlerë 4 160 000 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 263 396 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 20 473 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 234 827 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 1 160 955 lekë.
Gjendje në llogarinë e pagës së bashkëshortes, 231 800 61 lekë.
Marrë hua për blerjen e zyrës 1 000 000 lekë. Shlyer.

Viti 2013

Gjendje në llogarinë e pagës së bashkëshortes, 157 042 lekë.
Të ardhura nga dhënia me qira të zyrës, 20 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 239 599 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 1 058 035 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 231 317 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 27 010 lekë.

Viti 2014

Gjendje në llogarinë e pagës së bashkëshortes, 50 000 lekë.
Të ardhura nga dhënia me qira të zyrës, 120 000 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 136 260 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 29 472 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 482 084 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në Universitetin e Elbasanit, 1 521 330 lekë.

Viti 2015

Gjendje në llogarinë e pagës së bashkëshortes, 50 000 lekë.
Të ardhura nga dhënia me qira të zyrës, 120 000 lekë.
Marrë kesh nga kjo shumë 20 000 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 148 593 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 29 766 lekë.
Hapur llogari me vlerë 300 000 lekë.
Legalizimi i shtesës së banesës me sip 13.9 m2 me vlerë 3 .024 lekë dhe 10 000 lekë bono privatizimi.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 444 217 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna, 1 599 540 lekë.
Të ardhura nga interesi i bonos së thesarit, 148 593 lekë.

Viti 2016

Mbyllur llogaria e bonos së thesarit me vlerë 4 460 000 lekë.
Mbyllur llogaria e bonos së thesarit me vlerë 910 000 lekë.
Hapur llogari bankare me vlerë 5 400 000 lekë.
Të ardhura nga dhënia me qira të zyrës, 60 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 449 724 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna, 1 153 474 lekë.
Gjendje kesh në shtëpi 900 000 lekë.
Lidhur pension privat me vlerë 14 000 lekë.
Mbyllur llogaritë bankare me vlerë, 86 40 lekë, 3.37 lekë dhe 3.91 lekë.

Viti 2017
Shtuar kursimet në shtëpi me 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 557 050 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna në Universitetin e Elbasanit dhe të Shkodrës, 1 294 083 lekë dhe 163 816 lekë.
Të ardhura nga paga e djalit, 499 6999 lekë.
Të ardhura nga AKP, Tiranë, 90 464 lekë.

Viti 2018

Shtuar kursimet me 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Elbasan, 1 622 572 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna në Universitetin e Elbasanit dhe të Shkodrës, 1 228 933 lekë dhe 145 073 lekë.
Të ardhura nga paga e djalit, 43 529 lekë.
Pagesë për bashkëshortes nga QSHA, me vlerë 96 925.
Të ardhura nga dhënia me qira e zyrës, 70 000 lekë.

Pension privat me vlerë 62 000 lekë.
Detyrim për vendosje kondicioneri shuma 321 054. Pa shlyer 121 504 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Prokurori i grupit “KÇK”/ Ngec në ‘sitën’ e vettingut Kolë Hysenaj

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra, prokurorin e Prokurorisë së Tiranës, Kolë Hysenaj.

Seanca e parë në veting për Hysenajn nisi në muajin shtator të vitit 2020, por u shty në kohë pasi KPK riçeli hetimin ndaj tij. Pas hetimit të dytë administrativ, Hysenaj rezultoi me probleme në kriterin e pasurisë.

Hysenaj ishte prokuror i çështjes ndaj ish-kryebashkiakut të Vorës, Agim Kajmaku, në gjykatën e kryeqytetit.

LEXO EDHE:  OFL zbarkon në Dibër/ Ultimatum për pasurinë tre të dënuarve për vrasje

LEXO EDHE:  15 apartamente, lokal, troje dhe makina të shtrenjta/ Prokurori që u “siguroi” luksin fëmijëve

Kujtjmë se gjatë një seance parlamentare, vitin e kaluar, kryeministri Edi Rama, foli për grupin “Kap çfarë të kapësh”, që funksionon në drejtësi dhe gjykata.

Pas kësaj deklarate mediat publikuan edhe emra se për kë e kishte fjalën kryeministri. Një ndër emrat që u publikua në media ishte prokurori i Tiranës Kol Hysenaj./CNA.al

Prokurori i grupit “KÇK”/ Sa i kushton Vettingu Kol Hysenajt?

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Tensione në KPK/ Prokurori rebelohet, ndjek nga pas Komisionerët e Vettingut

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kuliafikimit ka shkarkuar sot nga detyra prokurorin e Beratit Tasim Puci, pasi e ka gjetur me shkelje në të tria kriteret.

Por, pas dhënies së vendimit ka reaaguar ashpër prokurori Puci. Sipas Birn, situata është tensionuar, pas shpalljes së vendimit të shkarkimit të tij nga detyra. Prokurori Puci,ka ndjekur anëtarët e trupës gjykuese teksa dilnin nga salla, duke i pyetur dy herë radhazi “Ku do më çoni tani”?

Situata është qetësuar me ndërhyrjen e forcave të sigurisë.

“Jam pa shtëpi e katandi,” ka thënë prokurori i saposhkarkuar përpara se të largohej nga salla.
Procesi i vetingut për prokurorin e Prokurorisë së Beratit, Tasim Puci u krye nga trupa e kryesuar nga Olsi Komici, me relatore Suela Zhegu dhe anëtare Genta Tafa Bungo. Sipas relatimit, ai u gjet me probleme në të tre kriteret e rivlerësimit.

LEXO EDHE:  Zhdukja e dosjeve në Prokurorinë e Elbasanit/ Si i doli kundër Gent Ibrahimi prokurores

LEXO EDHE:  U nda nga jeta në moshën 52-vjeçare, ja kujt i shkon pasuria e aktorit të njohur Luke Perry

Gjatë seancës dëgjimore, prokurori Puçi u pyet në lidhje me një kontratë noteriale në të cilën ai rezultonte pronar i një apartamenti, të cilin ia kalonte vjehrrit dhe disa shkëmbime financiare me këtë të fundit./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu/ KPK “i pret kokën” prokurorit që shkonte i dehur në seancë

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kulifikimit ka shkarkuar nga detyra, prokurorin e Beratit, Tasim Pucci për shkak të problemeve me pasurinë.

Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave kishte sjellë në KPK një raport negativ për Pucin. Sipas këtij raporti Puci kishte bërë fshehje pasurie, nuk kishte burime të ligjshme dhe kishte deklarime të pasaktë e të rremë të pasurisë.

Puci e ka ushtruar profesionin e prokurorit që nga viti 2003, në Skrapar. Në kuadër të procesit të Vettingut, KLP ka analizuar tre dosjet e zgjedhura nga prokurori dhe pesë dosjet e zgjedhura me short dhe ka marrë parasysh të gjithë ankesat dhe vërejtjet për këtë prokuror, ndërsa ka shqyrtuar aftësitë profesionale.

Kujtojmë se prokurori Tasim Buci, më herët është ndëshkuar me “vërejtje” nga KLP. Siç ka raportuar e përditshmja “Panorama”, ai është akuzuar se ka shkuar në gjendje të dehur në një gjyq të zhvilluar në Berat, ndërsa në Tiranë në një proces të ndjekur prej tij, prokurori nuk ka respektuar solemnitetin në paraqitjen fizike të veshjes.

Gjithashtu prokurori Tasim Puci është denoncuar në vitin 2016 nga emisioni investigativ “Stop”, me argumentin se në bashkëpunim me gjykatën iu kishin dhënë lirinë, dy shtetasve të akuzuar për trafik të lëndëve narkotike. Dy shtetasit rezultonin të ishin të afërm të kryebashkiakut të Poliçanit, përkatësishtë vëllai dhe kunati./CNA.al

Skandalet e drejtësisë në Vetting/ Prokurori i dehur në seancë dhe me veshje joetike

LEXO TE PLOTE