Connect with Us

Me pesë vite eksperiencë “kap” KLGJ/ Gjyqtarja me një pagë, me apartament në Dajt

Vetingu

Me pesë vite eksperiencë “kap” KLGJ/ Gjyqtarja me një pagë, me apartament në Dajt

Publikuar

-

Gjyqtarja Rudina Palloj, ushtron detyrën e gjyqtares pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Berat që prej datës. 23.01.2014, pasi me dekretin nr. 8464, datë 23.01.2014 të Presidentit të Republikës, është emëruar gjyqtare në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Berat.

Ajo ka një eksperiencë profesionale në punë mbi 5 vjet. Fillimisht ka nisur në Gjykatën e Korçës, ku bënte edhe një punë të dytë si pedagoge në një universitet privat dhe më vonë është transferuar në Berat.

Aktualisht gjyqtarja Palloj është rehabilituar pranë Këshillit të Lartë Gjyqësor, i përzgjedhur nga ky i fundit. Ky transferim ka ardhur pasi me datë 15.07.2019 pranë Këshillit të Lartë Gjyqësor është protokolluar kërkesa e gjyqtares Rudina Palloj, e cila ka shfaqur vullnetin për t’u komanduar në një nga pozicionet e shpallura për “këshilltar ligjor” ose për “nëpunës përgjegjës për vlerësimin”;

Komisioni për Zhvillimin e Karrierës vlerësoi se komandimi i gjyqtares Rudina Palloj në strukturat e KLGJ-së, përballë ngarkesës së çështjeve që ka Gjykata e Beratit, nuk sjell cënim të interesave të larta të kësaj gjykate për sa kohë nuk cënohet funksionaliteti i saj.

Ndërkohë hetimet-Vetting për gjyqtaren Rudina Palloj kanë nisur në Qershor të vitit 2020, për të tria kriteret.
Ndaj saj nuk rezulton të ketë ndonjë denoncim apo masë disiplinore.

Sa i përket pasurisë, të ardhurat e saj burojnë nga paga. Patundshmëri ajo deklaron pronat ku zotëron 20 % si tokë bujqësore 30 054 m2, truall+shtëpi banimi me sipërfaqe 300 m2 si dhe pemëtore me sipërfaqe 560 m2.

Të gjitha këto prona ndodhen Pemëtore me sip 560 m2.
Pasurinë gjyqtarja Palloj e ka shtuar në vitin 2016 kur ka blerë automjet Mercedez Benz me vlerë 3 500 euro dhe në vitin 2017 kur ka blerë një apartament në Dajt.

Bëhet fjalë për një apartament me sipërfaqe 68.3 m2 në Dajt, me vlerë 27 320 euro. 14 000 euro, sipas saj janë paguar me anë të transfertës bankare dhe ka mbetur borxh, shuma 13 320 euro.
Ajo deklaron se pagesa e këstit të parë është bërë me kursimet e saj, me 4 500 euro të dhëa hua nga vëllai dhe 2 500 euro dhënë dhuratë nga prindërit .

Për një vit ajo ka rritur të paguajë 4 000 euro të vëllait që ia kishte marrë borxh, ndërkohë që rezulton të ketë marrë, overdraft apo kredi kosnumatore.

Për më tepër po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Rudina Palloj.

Viti 2011 (Deklarata fillestare)
Tokë bujqësore 30 054 m2, në fshatin Poloskë, Devoll. Pjesa që zotëron 20%.
Truall+shtëpi banimi me sip 300 m2 Pemëtore me sip 560 m2. Pjesa që zotëron 20%.
Pemëtore me sip 560 m2, në fshatin Poloskë, Devoll. Pjesa që zotëron 20%.
Kursime si jurist nga puna në Bashkinë Korçë, 800 000 lekë.
Bursë e përfituar nga statusi i kandidates për magistrate me vlerë, 383 400 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 45 000 lekë.

LEXO EDHE:  Rrebeshi nuk kursen as Beratin/ Përmbyten rrugët dhe rrëzohen pemët

Viti 2011 (Deklarata vjetore)
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 110 977 lekë.

Viti 2012
Kursime nga paga , depozituar në bono thesari me vlerë 230 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 071 719 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat në Korçë, 91 800 lekë.

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 050 856 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat në Korçë, 205 350 lekë.

Viti 2014
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Berat, 1 015 720 lekë.

Viti 2015
Të ardhura nga interesat e fondit të investimit, 51 355 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Berat, 1 381 900 lekë.
Kredi konsumatore 100 000 lekë.

Viti 2016
Blerë automjet Mercedez Benz me vlerë 3 500 euro.
Llogari kursimi me vlerë, 60 761 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Berat, 1 079 901 lekë.
Kredi konsumatore 100 000 lekë. Pa shlyer 8 890 lekë.

Viti 2017
Kontratë porosie për blerje ap me sip 68.3 m2 në Dajt, me vlerë 27 320 euro. 14 000 euro paguar me anë të transfertës bankare dhe ka mbetur pa u paguar shuma 13 320 euro. Pagesa e këstit të parë është bërë me kursimet e subjektit deklarues, dhënë hua nga vëllai 4 500 euro dhe dhuratë nga prindërit 2 500 euro.
Llogari në fondin e investimit shtuar me 465 000 lekë. E gjithë shuma 535 243 81 lekë është tërhequr për të paguar ap.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Berat, 1 093 658 lekë.
Detyrim për blerjen e ap 13 320 euro.
Hua marrë vëllait, 4 500 euro.
Kredi konsumatore 100 000 lekë. Pa shlyer 36 613 85 lekë.

Viti 2018
Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues, 4 140 68 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Berat, 1 082 202 lekë.
Detyrim për blerjen e ap 13 320 euro.
Hua marrë vëllait, 4 500 euro. Pa shlyer 500 euro.
Kredi konsumatore 100 000 lekë. Pa shlyer 49 498 35 lekë.
Overdraft 160 000 lekë
Kredi bankare 1 000 000 lekë.
Shpenzime për qiranë, 450 000 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Kryegjyqtari me apartamente, garazhe dhe troje të pajustifikuara/ Mblidhen dëshmi të reja për Kastriot Selitën

Publikuar

-

Nga

Kreu i Gjykatës Administrative të Apelit, Kastriot Selita po përballet me shkallën e dytë të Vettingut.

Selita po përballet në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit me ankimin e Komisionerit Publik, Florian Ballhysa si dhe me 12 denoncime të mbërritura pas përfundimit të procesit në shkallën e parë të Vetingut.

Kujtojmë se Selita, u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimitme 18 Qershor 2019.

Ishte ONM që rekomandoi tek Komisionieri Publik, kërkesën për shkarkimin e tij.

KPA mbledh dëshmi në institucione

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i përbërë nga Albana Shtylla, kryesuese, Ina Rama relatore dhe Natasha Mulaj, Sokol Çomo, anëtarë,  në seancën e datës 28.04.2021, ka njoftuar palët se kanë mbledhur prova nga aktet e mbërritura nga Gjykata e Lartë, Gjykata Administrative e Apelit, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Durrës, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Vlorë, Agjencia Shtetërore e Kadastrës Zyra Tiranë si dhe nga banka Intesa San Paolo.

Gjatë paraqitjes së tij, gjyqtari Selita ka deklaruar se pretendimet e Komisionerit Publik sa i përket kriterit të pasurisë janë të pabazuara, po ashtu, sipas tij, edhe pretendimet lidhur me qënien në konflikt interesi gjatë ushtrimit të detyrës, në aspektin praktik nuk janë të vërteta dhe nuk paraqesin aspekt ligjor.

Gjithashtu, Selita ka paraqitur edhe një akt të ri, një vërtetim të lëshuar nga Gjykata Administrative e Apelit që kërkoi të pranohet si provë nga trupi gjykues.

Pasi u tërhoq për konsultim, bazuar në nenin 49, pika 1, germa c, e ligjit 84/2016, trupi gjykues vendosi të administrojë vërtetimin e Gjykatës Administrative të Apelit, i cili do t’i vihet në dispozicion edhe Komisionerit Publik.

KPA do t’i kërkojë dokumentacion shtesë Drejtorisë së Apelimit Tatimor dhe në pritje të mbërritjes së këtij dokumentacioni.

LEXO EDHE:  Rrebeshi nuk kursen as Beratin/ Përmbyten rrugët dhe rrëzohen pemët

LEXO EDHE:  Zbardhet pasuria e Erjon Braçes/ Si ndryshuan të ardhurat e zv.kryeministrit

Me kërkesë të trupit gjykues, gjatë  séancës së radhës që do të mbahet me datë 19 Maj 2021 , Selita do të mbajë qëndrimin e tij lidhur me shpenzimet e jetesës për vitet 1997-1999, ndërkohë që palët duhet të jenë të përgatitura edhe për të paraqitur konkluzionet përfundimtare.

Gjetjet e Komisionerit Publik

                                       Florian Ballhysa

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa ka kërkuar riçelje të hetimit për burimin e krijimit të disa pronave të zotëruara nga Selita dhe bashkëshortja e tij.

Bëhet fjalë për një apartament me sipërfaqe 124.9 m2 në rezidencën Ambasador 3, një apartament dhe garazh në të njëjtën adresë, një apartament 205 m2 dhe një sipërfaqe trualli në Lalëz të Durrësit si dhe për blerjen e një automjeti.

Ndërsa për shtëpinë e familjes së bashkëshortes, e shitur në vlerën e 220 mijë eurove, Ballhysa  ka kërkuar që të hetohen kostot e ndërtimit, ligjshmëria e burimeve si dhe metodologjia e përdorur nga KPK në analizën financiare.

Sa i përket aftësive profesionale, Ballhysa pretendon për konflikt interesi.

Kjo lidhet me një çështje të gjykuar nga Selita në cilësinë e relatorit, ndaj një kompanie, administratori i së cilës kishte blerë apartamentin e bashkëshortes së tij në vitin 2015 për 110 mijë euro.

Po, në një tjetër çështje, Selita kishte gjykuar një çështje me palë të tretë një kompani ndërtimi, ku një vit më pas kishte blerë një apartament dhe një garazh./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Pasuria “i pret kokën”/ Gjyqtari i Elbasanit jashtë sistemit të drejtësisë

Publikuar

-

Nga

Ditën e sotme Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pas seancave dëgjimore vendosi shkarkimin e gjyqtarit të Elbasanit, Ramazan Avdiu.

KPK ka gjetur probleme për katër huadhënie me interes nga ana e Avdiut si dhe mungesë burimesh financiare për krijimin e pasurisë.

Avdiu e ka konsideruar të pavërtetë raportin e KPK-së dhe e ka quajtur hetimin administrativ të KPK të përciptë dhe të nxituar. Fillimisht u ndal në përllogaritjen e shpenzimeve të Komisionit për periudhën 1994-2002. Avdiu ka këmbëngulur  se ishte e padrejtë që shpenzimet janë konsideruar në vlerën 66% të të ardhurave.

Gjatë seancës së shpalljes së vendimit të enjten, kryesuesi i trupës gjykuese, Olsi Komici deklaroi se, me shumicë votash, ishte rrëzuar kerkesa e gjyqtarit Avdiu për riçeljen e hetimit për të tri kriteret e rivlerësimit dhe se ishte vendosur shkarkimi i tij nga detyra.

Dy anëtarët e tjerë të trupit gjykues që kreu procesin e vetingut për gjyqtarin e Gjykatës së Elbasanit, Ramazan Avdiu janë Xhensila Pine dhe Valbona Sanxhaktari, kjo e fundit në cilësinë e relatores së çështjes.

LEXO EDHE:  Drogë në makinën e Federatës Rafting Albania, arrestohet 20-vjeçari

LEXO EDHE:  Zbardhet pasuria e Erjon Braçes/ Si ndryshuan të ardhurat e zv.kryeministrit

Ramazan Avdiu e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe ka punuar fillimisht si gjyqtar dhe më pas kryetar në Gjykatën e Gramshit. Prej vitit 2008, Avdiu e ushtron funksionin në Gjykatën e shkallës së parë në Elbasan./CNA.al

Biznesi i drejtësisë/ Hije dyshimi mbi pasurinë e gjyqtarit të Elbasanit

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu/ KPK merr vendimin për prokurorin e Tiranës

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit, ka konfirmuar në detyrë prokurorin e Rrethit Gjyqësor Tiranë, Albert Murçaj.

Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën, nuk u evidentuan probleme domethënëse në asnjë prej kritereve të rivlerësimit.

Relatorja Çiftja sqaroi se nuk janë gjetur pobleme në deklarimin e dy depozitave me vlerë 600 mijë lekë dhe 300 mijë lekë, për krijimin të cilave ka deklaruar si burime të ardhurat nga pagat, dietat dhe shpërblimet nga puna si prokuror. Komisioni konstaton se prokurori Murçaj kishte pasur burime edhe për krijimin e gjendjes cash. Por është konstatuar mospërputhje midis vlerës së pasqyruar në deklaratën veting në shumën 750 mijë lekë dhe cash-it në fund të vitit 2016 në vlerën 1 milion e 230 mijë lekë.

Prokurori Murçaj deklaroi se mospërputhja e gjendjes cash kishte ardhur si pasojë e një lapsusi nga ana e tij. Ai shtoi se është evidentuar shtesa, por nuk është shënuar tek gjendja cash. Komisioni nuk ka gjetur probleme edhe për shtëpinë e prindërve në Shkodër që përdoret nga subjekti i rivlerësimit.

LEXO EDHE:  Video-“Sa miza e grenxa duroj unë”/ Kujt i drejtohet kryeministri Rama?

LEXO EDHE:  Zbardhet pasuria e Erjon Braçes/ Si ndryshuan të ardhurat e zv.kryeministrit

Nga analiza financiare ka rezultuar se prokurori Murcaj rezultonte me balancë pozitive në të gjithë vitet.
Prokurori Murçaj mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Për profesionalizmin u konstatua se hetimi i një çështje e vitit 2012 kishte zgjatur tej afatit të përcaktuar; në një hetim tjetër kishte rezultuar se nuk ishin pyetur personat e kërcënuar dhe në një rast mungonte vendimi për zgjatje të hetimit. Komisioni nuk ka gjetur pobleme në katër denoncimet e depozituara nga publiku./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: