Connect with Us

Mbuloi skandalin e Ben Blushit/ Drejtori i Policisë, me biznese dhe borxhe të dyshimta

Vetingu

Mbuloi skandalin e Ben Blushit/ Drejtori i Policisë, me biznese dhe borxhe të dyshimta

Publikuar

-

Vettingu ka nxjerrë jashtë sistemit të drejtësisë dhjetra gjyqtarë dhe prokurorë, të cilët janë gjetur me shkelje në anën profesionale apo nuk kanë justifikuar pasurinë.

Jo më pak e rëndë, situata është edhe në sistemin Policor. CNA.al do të kalojë në filtër edhe zyrtarët policorë, njësoj si gjyqtarët dhe prokurorët. Duke marrë shkas edhe nga ngjarjet ku policia vepron me dy standarte, do të ndalojmë në juglindje, në qytetin e Korçës.

Ferdinand Mara, qëndron në krye të Drejtorisë së Policisë së Korçës, që nga Qershori i vitit 2020. Mara zbriti në Korçë, nga radhët e kabinetit të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë, Ardi Veliu, për të zëvendësuar Lorenc Panganikën.

Kur kanë kaluar rreth gjashtë muaj, pas zënies së karriges së numrit një të Policisë së Korçës, Mara, dyshohet se ka instaluar zbatimin e ligjit me dy standarte. Ai dyshohet se ka mbyllur sytë përpara shkeljes së Ligjit nga Drejtori i Përgjithshëm i Top Channel, Ben Blushi, duke lejuar që në kohë pandemie dhe kufizimesh, bizneset e familjarëve të tij të funksionojnë normalisht.

Në një kohë, kur pjesa më e madhe e bizneseve në Korçë, gjatë javës së fundit të dhjetorit 2020, kanë zhvilluar aktivitet e tyre sipas kufizimeve të Komitetit të Ekspertëve, lokali i Ben Blushit, reklamohej në rrjetet sociale dhe jo vetëm, duke vijuar aktivitetin dhe i tejmbushur.

Drejtuesi i Policisë, Mara, i kontaktuar nga CNA.al, nuk ka denjuar të flasë rreth skandalit, se përse është favorizuar shkelja e ligjit nga Ben Blushi dhe biznesi i tij.

CNA.al nuk është ndalur vetëm tek ana profesionale e drejtuesit të Policisë, Ferdinand Mara, por ka shkuar edhe më tej, tek pasuria e tij, përgjatë gjithë kohës që ka punuar në Policinë e Shtetit dhe është paguar me taksat e qytetarëve.

Në vitin 2004, në kohën kur ishte shef i Policisë kriminale, në Komisariatin numër 5 në Kamzë, Mara, deklaronte një apartament banimi ku zotëronte 20%, si dhe gjendje kesh, 14 000 euro, 5 000 dollarë, dhe 2 225 000 lekë.

Ndërsa pas rikthimit të tij si zëvendës Drejtor Kundër Krimit të Organizuar dhe Krimeve të Rënda në Lezhë, në vitin 2012, ai deklaron apartament banimi, 83.38 m2, blerë në vitin 2012, me vlerë 37 521 euro. Këtë pronë ai thotë se e ka blerë me një kredi të marrë në vitin 2006 në vlerën 608 000 lekë dhe në vitin 2009 në vlerën 1 000 000 lekë,

Po, të njëjtin vit ai ka blerë një makinë tip Benz me vlerë 3 000 euro.
Në vitin 2015 ai deklaron se ka marrë hua pa interesa (nuk dihet se kujt), për nevoja familjare me një afat dhjetë vjeçar, me vlerë 15 000 euro. Mirëpo këtë hua nuk e përmend më në asnjë deklaratë tjetër më vijim, duke sjellë dyshime për mënyrën e krijimit të 15 000 eurove.
Në të njëjtin vit që deklaron huanë e dyshimtë, bashkëshortja Jonida Mara, deklaron motoçikletë Vespa, blerë në 2015 me vlerë 25 000 lekë dhe një autoveturë Mercedez Benz, blerë në vitin 2015 me vlerë 15 000 euro. Autoveturën, bashkëshortja deklaron se e ka blerë me kursimet familjare ndër vite.

Ferdinand Mara

Kur janë bërë këto transaksione, Ferdinand Mara ka qenë zëvvendës, Drejtor në Policinë e Fierit.

Në vitin 2018, apartamentin me sipërfaqe 83.38 m2 e deklaron me vlerë 9 500 000 lekë, me argumentin se është rivlerësuar, ndërkohë në vitin 2012 e deklaronte me vlerë 37 521 euro.

Po në vitin 2018, Mara është bërë me bar kafe, aktivitet të cilin e deklaron në emër të bashkëshortes, Jonida Mara.

Patundshmërinë familja Mara e ka shtuar në vitin 2019. Skema është njëjtë, prona vendoset në emër të bashkëshortes Jonida Mara me profesion mësuese. Zonja Mara deklaron apartament me kontratë sipërmarrje me datë 20.05.2019, me sipërfaqe 90 m2, në Tiranë me vlerë 9 900 000 lekë.

Ndërkohë që e njëjta ka çregjistruar në QKB, bar-kafenë, për të hapur në vitin 2020, një tjetër aktivitet, si “tregëti me pakicë fruta-perime dhe artikuj të ndryshëm” në Tiranë.

Gjithashtu në vitin 2020, Jonida Mara, deklaron detyrime financiare ndaj një personi fizik, sipas deklaratës noteriale firmosur me 29.01.2020 me vlerë 15 000 dollarë kanadez. Arsyeja e këtij borxhi nuk bëhet e ditur, njësoj si në rastin e 15 000 eurove, që nuk u mësua kurrë se çfarë ndodhi me ta. Të paktën në deklaratat e pasurisë që disponon ILDKPKI, nuk ka asnjë të dhënë.

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga Drejtori i Policisë, Korçë, Ferdinand Mara.

Viti 2004
Ap banimi, ku zotëron 20%, ndërtuar në vitin 1984.
Gjendje
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si oficer si shef i pol kriminale, komisariati nr 5, Kamëz, 5 040 000 lekë.

Viti 2012 (Deklarata fillestare)
Ap banimi, 83.38 m2, blerë në vitin 2012, me vlerë 37 521 euro. Burimi i krijimit: Nga kredia e marrë në vitin 2006 në vlerën 608 000 lekë, në vitin 2009 në vlerën 1 000 000 lekë, në vitin 2012 në vlerën 500 000 lekë dhe diferenca nga kursimet familjare.
Makinë tip Benz blerë në vitin 2012 me vlerë 3 000 euro, me kursimet familjare dhe nga shitja e makinës së mëparshme.
Master Card 240 000 lekë të reja.
Gjendje llogarie, 16 062 lekë dhe 9.87 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si zv Drejtor Kundër Krimit të Organizuar dhe Krimeve të Rënda në Lezhë, 729 750 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga Drejtoria Arsimore, në Tiranë, 411 600 lekë.
Kredi 1 000 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 66 235 lekë.
Kredi 500 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 494 514 lekë.

Viti 2012 (Deklarata vjetore)
Depozitë bankare me vlerë, 237 011 lekë.
Depozitë bankare me vlerë, 71 199 lekë
Të ardhura të subjektit deklarues si zv Drejtor në Policinë e Lezhës, 211 342 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga Policia e Shtetit, 45 000 lekë.
Kredi 1 000 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 63 104 lekë.
Kredi 500 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 490 767 lekë.

Viti 2013
Shtuar depozita bankare me 156 245 lekë.
Shtuar depozita bankare me 147 291 lekë.
Shitur Benz Mercedez, 5 500 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si zv Drejtor në Policinë e Lezhës, 1 100 000 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga Drejtoria Arsimore, Tiranë, 489 600 lekë.
Kredi 1 000 000 lekë marrë për blerjen e ap. Shlyer.
Kredi 500 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 267 936 lekë.

Viti 2014 (Deklaratë pas largimit)

Të ardhura të subjektit deklarues si zv Drejtor në Policinë e Lezhës, 67 881 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga Drejtoria Arsimore, Tiranë, 36 300 lekë.
Kredi 500 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 257 936 lekë.

LEXO EDHE:  “Ç’i pret shqiptarët këtë dimër?”/ Dasho thirrje Ministrisë dhe Komitetit Teknik: Pasojat do jenë të rënda

Viti 2015 (Deklaratë fillestare)
Ap banimi, 83 38 m2, me vlerë 37 521 euro.
Depozitë bankare me vlerë, 576 635 lekë.
Depozitë bankare me vlerë, 392 432 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si zv Drejtor në Policinë e Fierit, 613 280 lekë.
Kredi 500 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 217 700 lekë.
Hua pa interesa për nevoja familjare me një afat dhjetë vjeçar, me vlerë 15 000 euro.
Kartë krediti me vlerë 2 400 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron motoçikletë Vespa, blerë në 2015 me vlerë 25 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron autoveturë Mercedez Benz, blerë në vitin 2015 me vlerë 15 000 euro. Burimi: Kursimet familjare ndër vite.
Të ardhura të Jonida Marës nga Drejtoria Arsimore, Tiranë, 336 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron overdraft 130 000 lekë.

Viti 2015 (Deklarata vjetore)
Gjendje në depozitën bankare, 625 894 lekë.
Gjendje në depozitën bankare, 429 797 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si zv Drejtor në Policinë e Fierit, 410 784 lekë.
Kredi 500 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 199 662 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga Drejtoria Arsimore, Tiranë, 176 652 lekë.

Viti 2016 (Deklarata pas largimit nga detyra)
Shtesë në depozitën bankare 20 000 lekë.
Shtesë në depozitën bankare 20 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si zv Drejtor në Policinë e Fierit, 159 052 lekë.
Kredi 500 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 192 907 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga Drejtoria Arsimore, Tiranë, 89 152 lekë.

Viti 2018 (Deklarata fillestare)
Ap banimi në Tiranë, 83 38 m2, rivlerësuar 9 500 000 lekë.
Depozitë bankare në shumën 1 129 478 lekë.
Depozitë bankare në shumën 804 653 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse, 43 251 lekë.
Depozitë pa afat, 9.87 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si Drejtor në Policinë e Lezhës, 177 800 lekë.
Kredi 500 000 lekë marrë për blerjen e ap. Pa shlyer 98 342 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron motoçikletë Vespa, blerë në 2015 me vlerë 25 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron se ka shitur Mercedezin, 10 000 euro.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, 10 569 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga Drejtoria Arsimore, Tiranë, 93 000 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga aktiviteti bar-kafe, 307 750 lekë.

Viti 2018 (Deklarata vjetore)
Depozitë bankare në shumën 1 229 478 lekë.
Depozitë bankare në shumën 994 653 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të subjektit deklarues, 102 287 lekë.
Depozitë pa afat me vlerë 9,87 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të pagës së subjektit deklarues, 147 691 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si Drejtor në Policinë e Lezhës, 1 071 930 lekë.
Kredi 500 000 lekë marrë për blerjen e ap. Shlyer.
Kartë krediti me vlerë 2 000 euro.
Kartë krediti me vlerë 200 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron gjendje kesh 8 000 euro.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron gjendje në llogarinë rrjedhëse 901 922 lekë. Sipas saj në këtë llogari është derdhur shuma 918 000 nga zyra për përmbarimore pas vendimit gjyqësore të Gjykatës Administrative në emër të babait.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, 433 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të aktivitetit të bashkëshortes, lokal me vlerë 57 159 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga Drejtoria Arsimore, Tiranë, 490 705 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga aktiviteti bar-kafe, 1 590 119 lekë.

Viti 2019 (Deklarata pas largimit)
Depozitë bankare në shumën 1 294 424 lekë.
Depozitë bankare në shumën 1 155 990 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të subjektit deklarues, 2 289 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të pagës së subjektit deklarues, 144 052 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Policia e Shtetit, 1 162 925 lekë.
Kartë krediti me vlerë 2 000 euro.
Kartë krediti me vlerë 200 000 lekë. Detyrim 31 090 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron gjendje kesh 11 600 euro dhe 800 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron gjendje në llogarinë rrjedhëse 474 967 lekë. Sipas saj në këtë llogari është derdhur shuma 918 000 nga zyra për përmbarimore pas vendimit gjyqësore të Gjykatës Administrative në emër të babait.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, 729 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të aktivitetit të bashkëshortes, local në shumën, 4 686 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron ap me kontratë sipërmarrje me dt 20.05.2019, me sip 90 m2, në Tiranë me vlerë 9 900 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron kredi për blerje ap, me vlerë 7 900 000 lekë. Pa shlyer 5 962 273 lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga Drejtoria Arsimore, 453 019 Tiranë lekë.
Të ardhura të Jonida Marës nga aktiviteti bar-kafe, (I ç’regjistruar nga QKB), me vlerë 998 880 lekë.

Viti 2020 (Deklarata fillestare)
Ap banimi në Tiranë, 83.38 m2 me vlerë 9 500 000 lekë.
Depozitë bankare në shumën 1 310 816 lekë.
Depozitë bankare në shumën 1 180 144 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të subjektit deklarues, 2 289 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të pagës së subjektit deklarues, 435 373 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Policia e Shtetit, 507 503 lekë.
Kartë krediti me vlerë 2 000 euro.
Kartë krediti me vlerë 200 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron motoçikletë Vespa, blerë në 2015 me vlerë 25 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron ap me kontratë sipërmarrje me dt 20.05.2019, me sip 90 m2, në Tiranë me vlerë 9 900 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron gjendje kesh, 700 000 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, -522 85 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të pagës së bashkëshortes, 85 150 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të aktivitetit të bashkëshortes, local në shumën, 692 286 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga raporti I lindjes, 221 974 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga aktiviteti “tregëti me pakicë fruta-perime dhe artikuj të ndryshëm” në Tiranë, me vlerë 1 191 510 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron kartë krediti me vlerë, 150 000 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron kredi për blerje ap, me vlerë 7 900 000 lekë. Pa shlyer 5 831 500 26 lekë.
Bashkëshortja Jonida Mara, deklaron detyrime financiare ndaj një personi fizik, sipas deklaratës noteriale firmosur me 29.01.2020 me vlerë 15 000 dollarë kanadez./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Vetingu

Nga organi i akuzës, këshilltar në KLP/ 38 vjet prokuror me dy apartamente

Publikuar

-

Nga

Mbledhja e KLP/ Zbardhen vendime e marra

Nga organi i akuzës, këshilltar në KLP/ 38 vjet prokuror me dy apartamente

Prokurori Z.Mihallaq Bleta ushtron funksionin e magjistratit që prej vitit 1982, pasi është emëruar prokuror në stazh në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Gjirokastër. Ai ka një eksperiencë profesionale rreth 38 vite në punë si Prokuror dhe ka punuar në Prokuroritë e Librazhdit, Durrësit, Apelit Durrës, Prokurori të Përgjithshme dhe aktualisht në Lezhë.

Me datë 12.02.2020 pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë, ka marrë një kërkesë nga prokurori Mihallaq Bleta, i cili prej një viti është i komanduar si Këshilltar pranë KLP dhe ka rishfaqur vullnetin për t’u komanduar në pozicionin e Këshilltarit pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë
KLP e ka pranuar kërkesën e tij duke ia shtyrë afatin e komandimit me një vit tjetër, që aktulialisht i bie të ketë mbaruar.

Për prokurorin Bleta, hetimet-Vetting, kanë nisur në Qershor 2020, pra në kohën që ai ishte këshilltar në KLP.
Në aspektin profesional nuk rezulton i lakuar dhe do të jetë Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, institucioni që do të hedhë dritë mbi të kaluarën e tij profesionale, për më shumë se 38 vite si prokuror.

Sa i përket pasurisë, të ardhurat burojnë nga paga e tij dhe e bashkëshortes. Patundshmëritë që ai deklaron janë një apartament 3+1 me vlerë 5 milion lekë një tjetër apartament 56 m2 me vlerë 65 000 euro, i blerë në vitin 2009 me kredi.

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Mihallaq Bleta, sipas të dhënave të ILDKPKI-së.
Viti 2003
Ap 3+1 me vlerë 5 milion lekë.
Autoveturë Benz me vlerë 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1,54 milion lekë.
Të ardhura nga paga (nuk kuptohet), 0,31 milion lekë.
Kredi bankare me vlerë 5 milion lekë.

Viti 2004
Depozitë bankare në bono thesari me vlerë 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1 520 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Ndërmarrjen e Ujësjellësit në Tiranë, 390 000 lekë.

Viti 2005
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1 600 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Ndërmarrjen e Ujësjellësit në Tiranë, 400 000 lekë.

Viti 2006
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1 556 063 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Ndërmarrjen e Ujësjellësit në Tiranë, 415 025 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4 676 000 lekë.

Viti 2007
I kanë vjedhur makinën Benz në Durrës, me vlerë 500 000 lekë.
Blerë makinë Benz, me vlerë 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Përgjithshme, 1 920 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Ndërmarrjen e Ujësjellësit në Tiranë, 480 000 lekë.
Kursime, 700 000 lekë.

Viti 2008
Kursime 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 922 981 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 600 000 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare, 150 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.

Viti 2009
Blerë banesë, 56 m2 me vlerë 65 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 284 639 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 513 600 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Shlyerje detyrimi për pagesën e shkollës, 274 000 lekë.

Viti 2010
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 325 459 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 720 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Shlyerje kredie banese, 5 000 euro. Mbeten edhe 13 000 euro.
Kunati ka paguar vlerën 15 000 euro.
Shlyerje detyrimi për pagesën e shkollës së fëmijëve 300 000 lekë.

LEXO EDHE:  Si do ta ndryshojë pandemia kujdesin shëndetësor?

LEXO EDHE:  “Ç’i pret shqiptarët këtë dimër?”/ Dasho thirrje Ministrisë dhe Komitetit Teknik: Pasojat do jenë të rënda

Viti 2011
Tërhequr nga depozita e bonos së thesarit, 700 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 380 440 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 780 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Shlyerje kredie banese, 5 000 euro. Vijon.
Kunati ka paguar vlerën 15 000 euro. Shlyer 10 000 euro.
Shlyerje detyrimi për pagesën e shkollës së fëmijëve 300 000 lekë.

Viti 2012
Bono thesari me vlerë 300 000 lekë.
Kursime, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 259 445 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Ujësjellësit, Tiranë, 750 680 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.

Viti 2013
Blerë autoveturë Benz, 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 124 086 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Ujësjellësit, Tiranë, 836 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Overdraft, për blerje autoveture. Shlyer 380 000 lekë. Pa shlyer 200 000 lekë.

Viti 2014
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 458 839 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Ujësjellësit, Tiranë, 820 000 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Overdraft, për blerje autoveture. Shlyer 200 000 lekë.

Viti 2015
Gjendje në cash, 1 100 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 339 586 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Bashkëshortja ka shitur autoveturën Benz me vlerë 500 000 lekë.
Bono thesari në emër të bashkëshortes, 400 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Ujësjellësit, Tiranë, 636 000 lekë.

Viti 2016
Gjendje cash, 1 400 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 504 028 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Vijon.
Bono thesari në emër të bashkëshortes, 400 000 lekë.
Dëmshpërblim për bashkëshorten nga UKT për largim nga puna, 288 293 lekë.
Asistencë nga Zyra e Punës në Tiranë, për bashkëshorten, 47 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si inxhiniere në një kompani private, 296 280 lekë.

Viti 2017
Gjendje cash, 1 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 600 776 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Pa shlyer 1 896 000 lekë.
Llogari rrjedhesë e Xhoi Bleta nga pensioni i gjyshit nga mamaja, 85 000 lekë.
Pagë intershipi e Xhoi Bleta, 17 000 lekë.
Bono thesari në emër të bashkëshortes, 400 000 lekë.
Gjendje e pagës së bashkëshortes si inxhiniere në një kompani private, 320 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si inxhiniere në një kompani private, 246 900 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga interesat e bonos së thesarit, 8 500 lekë.

Viti 2018
Gjendje cash, 600 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria e Lezhës, 1 462 408 lekë.
Kredi për banesë me shumën 5 000 000 lekë. Pa shlyer 1 611 600 lekë.
Bono thesari në emër të bashkëshortes, 400 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga interesat e bonos së thesarit, 6 672 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si inxhiniere në dy kompani private, 337 872 lekë dhe 200 000 lekë.
Dëmshpërlim për bashkëshorten për largim nga puna me vendim të Gjykatës së Apelit, 1 114 000 lekë.
Llogari rrjedhesë e Xhoi Bleta nga pensioni i gjyshit nga mamaja, 62 000 lekë.
Pagë intershipi e Xhoi Bleta, 59 500 lekë./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Kërkonte para në emër të kryeministrit Rama/ Pasuria e prokurorit që “shpëtoi” 30 vjeçarin

Publikuar

-

Nga

Kërkonte para në emër të kryeministrit Rama/ Pasuria e prokurorit që “shpëtoi” 30 vjeçarin

Prokurori Arben Agovi prej dy muajsh është vënë nën hetim nga Vettingu.

Agovi, të gjithë karrierën e ka të përqëndruar në zonën e Kurbinit, Mirditë dhe më vonë në Lezhë, ku ndodhet aktualisht. Në duar të tij kanë kaluar disa raste, të cilat janë raportuar në opinionin publik.

Prokurori Agovi u lakua pas “shpëtimit” të një 30 vjeçari, që mblidhje para në emër të kryeministrit Edi Rama. Kujtojmë se Arjan Meli u raportua nga Policia, pasi kishte hapur një llogari në rrjete sociale me emrin “Rilindje”, ku kishte postuar një status në emër të kryeministrit Edi Rama, përmes të cilit u kërkonte qytetarëve të solidarizohen dhe të kontribuojnë me para për familjet e dëmtuara nga tërmeti.

Ai kishte lënë në dispozicion edhe në dy numra llogarie, që në të vërtetë ishin llogari private të tij. 30 vjeçari arriti të dilte nga burgu për shkaqe shëndetësore.

Prokurori Arben Agovi shfrytëzoi nenin 59 të kodit Penal kërkesë që u pranua nga gjyqtarja Ornela Naqellari, e cila vendosi pezullimin e ekzekutimit të dënimit me burgim të mbetur pa vuajtur për të pandehurin dhe vënien e tij në provë për një periudhë prej 3 vitesh.

Prokurori Agovi është lakuar në media edhe për dënimin që ka kërkuar për gazetarin Leon Molla. Ky i fundit akuzohej për nxitje të urrejtjes, si organizator i protestës së 31 dhjetorit 2017, ku shkatërrua flamuri turk i cili ishte vendosur në digën e Hidrocentralit të Qafë Mollës në Mirditë.

Prokurori, Arben Agovi kishte kërkuar 3 vite heqje lirie për Mollën, por gjykata dha një dënim më të butë ndaj tij, dy vite burg. Këto janë disa nga çështjet që karakterizojnë anën profesionale të prokurorit Agovi, ndërsa në aspektin pasuror, rezulton se të vetmet të ardhura i ka nga paga.

Patundshmëria që ai deklaron është një apartament 2+1 dhe garsioner me vlerë 1.9 milionë lekë. Në këto pasuri ai deklaron se zotëron 1/3.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurori Arben Agovi, sipas të dhënat e ILDKPKI-së.

Viti 2003
Ap 2+1 ku zotëron 1/3.
Garsonier me vlerë 1.9 milion lekë, ku zotëronn 1/3.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mirditë, 659 344 lekë.

Viti 2004
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mirditë, 1 035 000 lekë.

Viti 2005
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mirditë, 897 240 lekë.

Viti 2006
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mirditë, 1 071 178 lekë.

Viti 2007
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mirditë dhe në Lezhë 1 263 802 lekë.

LEXO EDHE:  Ekskluzive/ Udhëzimi i Bashës për fushatën

LEXO EDHE:  Murrizi përplaset me Eni Vasilin/ Të njoh që nga mbledhja e Forumit Rinor të PD, më thirr në mbiemër

Viti 2008
Kursime nga paga si prokuror, 250 000 lekë.
Kursime të nënës, përfituar nga pensioni i vdekjes së babait, 55 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 049 270 lekë.

Viti 2009
Shtuar kursimet me 250 000 lekë.
Kursime të nënës, përfituar nga pensioni i vdekjes së babait, 150 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 198 115 lekë.

Viti 2010
Shtuar kursimet me 250 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 231 091 lekë.

Viti 2011
Blerë autoveturë, Mercedez Benz, me vlerë 5 700 euro.
Shtuar kursimet me 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 102 087 lekë.
Pensioni i nënës, 156 000 lekë.

Viti 2012
Kursime, cash, 600 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 912 769 lekë.
Pensioni i nënës, 166 760 lekë.
Të ardhura nga shitja e automjetit Mercedez Benz, 400 000 lekë.

Viti 2013
Kursime, cash, 870 000 lekë.
Blerë makinë Daimler Chrysler, me vlerë 270 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 046 035 lekë.
Pensioni i nënës, 166 760 lekë.

Viti 2014
Kursime nga paga + 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 020 007 lekë.
Pensioni i nënës, 14 400 lekë.

Viti 2015
Kursime me gjithë shtesa 1 100 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 258 167 lekë.

Viti 2016
Cash nga kursimet me gjithë shtesa, 1 300 000 lekë.
Hapur llogari në emër të djalit me vlerë 5 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 333 759 lekë.

Viti 2017
Cash nga kursimet 1 100 000 lekë.
Shpenzuar 300 000 lekë dhënë një avokati për përfaqësim në Gjykatën e Tiranës.
Llogari në emër të djalit me vlerë 5 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 331 147 lekë.

Viti 2018
Cash nga kursimet 1 100 000 lekë.
Llogari në emër të djalit me vlerë 5 000 lekë.
Marrë dëmshpërblim me vendim gjykate në shumën 2 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 309 318 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Prokurori i denoncuar për mitmarrje/ Si e shpëtoi bashkëshortja-gjyqtare nga drejtësia?

Publikuar

-

Nga

Prokurori i Lezhës Erjon Shehaj, ka bërë xhiron e mediave si prokurori që e shpëtoi baskëshortja gjyqtare nga “duart” e drejtësisë.
Avokati shkodran Dedë Guri ka akuzuar prokurorin Erjon Shehajn, bashkëshortin e gjyqtares Enerjeta Shehaj, se e ka ndaluar padrejtësisht, pa asnjë fakt, me qëllim që t’i merrte para njërit prej klientëve të tij.

Guri, sipas BW, është shprehur se përmes shantazhit dhe veprimeve të paligjshme, prokurori i Lezhës, Erjon Shehaj, kërkoi të kishte lidhje të drejtpërdrejta me klientin e tij për t’i zhvatur para.

Avokati ka shkuar edhe më tej duke hedhur akuza, ndaj bashkëshortes së prokurorit, gjyqtares administrative, të shkallës së parë, Tiranë, Enerjeta Shehaj, që sipas tij ka ndikuar në sistemin e drejtësisë, për të shpëtuar bashkëshortin e saj prokuror, të cilin e pati kallëzuar për shpërdorim detyre. Sipas avokatit, çështja ndaj prokurorit, u pushua nga organi i akuzës në Kurbin dhe për këtë shkak vendosi ta kërkonte të drejtën në gjykatë, por teksa priste vendimin, gjyqtarja Enerjeta Shehajn për të shpëtuar të shoqin thirri në takim gjyqtaren Marcela Shehu që po shqyrtonte çështjen.

Avokati ka thënë se ka prova në lidhje me takimin mes dy gjyqtareve Shehaj- Shehu.

Ky skandal është denoncuar në media në Qershor të vitit 2020, dhe nuk dihet nëse organet si KLGJ dhe KLP, e kanë shqyrtuar rastin në fjalë.
Prokurori Shehaj, është vënë nën hetimet Veting, fundin e vitit 2020. Deri në vitin 2012, ai ka punuar si oficer i Policisë Gjyqësore dhe më pas është bërë prokuror, ku është emëruar në Lezhë.

Sa i përket pasurisë, rezulton se në vitin 2009 ka porositur një shtëpi banimi me sipërfaqe 75 m2 me vlerë 48 000 Euro. Si burim financiar deklaron një kredi prej 4 000 000 lekësh dhe një hua marrë prej 2 500 000 lekë nga babai i tij.

Gjithashtu, ai deklaron se ka 330 000 lekë të mbetura nga borxhi i marrë nga një person, për të likuiduar pjesën e pashlyer nga vlera totale prej 2400 euro të apartamentit. Më vonë në vitin 2014, prokurori ka revokuar kontratën e sipërmarrjes për apartament me sipërfaqe 75 m2 lidhur në 2009 dhe me po të njëjtën kontratë është bërë një premtim shitblerje i një apartamenti me sipërfaqe 84 m2 plus 10 m2 sipërfaqe e përbashkët. Vlera shtesë e revokimit dhe premtimit për shitblerje është 13 500 euro.

Me datë 29.10.2016, prokurori deklaron se ka marrë në përdorim mjetin tip Benz, në pronësi të kunatit, ndërkaq ka shpenzuar 300 000 lekë për blerjen e një automjeti tip Benz prodhim i 2005.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Erjon Shehu.
Viti 2004
Të ardhura të subjektit deklarues si opgj tek Krimet e Rënda, 65 142 lekë në muaj.

Viti 2012 (Deklarata fillestare)
Shtëpi banimi 78 m2 me vlerë 48 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si opgj tek Krimet e Rënda, 321 452 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Gjykata e Kavajës, 312 806 lekë.
Kursime, 300 000 lekë.
Kredi për blerje shtëpie, 4 000 000 lekë.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë.
5% e pashlyer nga çmimi në total e pasurisë së paluajtshme me vlerë 2 400 euro.

Viti 2012 (Deklarata vjetore)
Të ardhura të subjektit deklarues si opgj tek Krimet e Rënda, 321 452 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 459 395 lekë.
Shpërblim, 9 000 lekë.
Kursime, 500 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Gjykata e Kavajës, 815 090 lekë.
Shpërblim në emër të bashkëshortes, 9 000 lekë.
Kredi për blerje shtëpie, 4 000 000 lekë.Vijon.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 1 900 000 lekë.
5% e pashlyer nga çmimi në total e pasurisë së paluajtshme me vlerë 2 400 euro.

LEXO EDHE:  “Ç’i pret shqiptarët këtë dimër?”/ Dasho thirrje Ministrisë dhe Komitetit Teknik: Pasojat do jenë të rënda

LEXO EDHE:  Ekskluzive/ Udhëzimi i Bashës për fushatën

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 946 274 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Gjykata e Kavajës, 682 754 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Gjykata Administrative, Tiranë, 65 190 lekë.
Kursime 500 000 lekë.
Kredi për blerje shtëpie, 4 000 000 lekë.Vijon.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 1 900 000 lekë.
Hua në vlerën 14 000 euro.
5% e pashlyer nga çmimi në total e pasurisë së paluajtshme me vlerë 2 400 euro.

Viti 2014
Është revokuar kontrata e sipërmarrjes e lidhur në vitin 2009. Me këtë kontratë është bërë premtim shit-blerje, të një ap 84 m2 +10 m2 sip e përbashkët dhe anuluar gjithçka e përcaktuar kontratën e parë. Shtuar vlera 13 500 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 1 097 414 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Gjykata Administrative, Tiranë, 991 819 lekë.
Kursime, 250 000 lekë.
Kredi për blerje shtëpie, 4 000 000 lekë.Vijon.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 1 500 000 lekë.
Hua në vlerën 14 000 euro.
Këst i pashlyer për pasurinë e paluajtshme me vlerë, 2 900 euro.

Viti 2015
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 1 074 377 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Gjykata Administrative, Tiranë, 995 702 lekë.
Kursime, 300 000 lekë.
Kredi për blerje shtëpie, 4 000 000 lekë.Vijon.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 1 300 000 lekë.
Hua në vlerën 14 000 euro.
Këst i pashlyer për pasurinë e paluajtshme me vlerë, 2 900 euro.

Viti 2016
Blerë Benz me vlerë 300 000 lekë.
Akt përdorimi për benzin e kunatit.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 1 089 467 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Gjykata Administrative, Tiranë, 249 386 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga raporti i lindjes, 452 344 lekë.
Kursime, 350 000 lekë.
Kredi për blerje shtëpie, 4 000 000 lekë.Vijon.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 1 100 000 lekë.
Hua në vlerën 14 000 euro.
Këst i pashlyer për pasurinë e paluajtshme me vlerë, 2 900 euro.

Viti 2017
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 1 181 391 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Gjykata Administrative, Tiranë, 876 688 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga raporti i lindjes, 69 321 lekë.
Kursime, 500 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes, nga kontrata e lidhur me OSBE-në, 1 450 euro.
Të ardhura të bashkëshortes, nga OSBE, 445 euro.
Të ardhura të bashkëshortes, nga Regional School of public adminis, 980 euro.
Kredi për blerje shtëpie, 4 000 000 lekë. Shlyer.
Hua në vlerën 3 300 000 lekë.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 900 000 lekë.
Hua në vlerën 14 000 euro.
Këst i pashlyer për pasurinë e paluajtshme me vlerë, 2 900 euro.

Viti 2018
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë, 1 156 594 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Gjykata Administrative, Tiranë, 1 066 094 lekë.
Kursime, 550 000 lekë dhe 1800 euro.
Hua në vlerën 3 300 000 lekë. Vijon.
Hua në vlerën 2 500 000 lekë. Pa shlyer 700 000 lekë.
Hua në vlerën 14 000 euro.
Këst i pashlyer për pasurinë e paluajtshme me vlerë, 2 900 euro./CNA.al

LEXO TE PLOTE