Connect with Us

Vettingu i “preu kokat” e kolegëve/ Pasuria e të fundmit, të Gjykatës së Apelit, Korçë

Vetingu

Vettingu i “preu kokat” e kolegëve/ Pasuria e të fundmit, të Gjykatës së Apelit, Korçë

Publikuar

-

Ka mbetur i fundit në Gjykatën e Apelit të Korçës.

Ai është gjyqtari Olsi Xhavella, i cili prej Marsit 2019 po hetohet nga Vettingu, por ende nuk ka një seancë dëgjimore për të.

Ishte pikërisht procesi i Vettingut që e la atë të vetëm në Gjykatën e Apelit, duke i shkarkuar të gjithë kolegët e tij. Kjo situatë e detyroi Këshillin e Lartë Gjyqësor që të zëvendësonte kolegët e shkarkuar të Xhavellës.

Kujtojmë se Sotiraq Lubonja, Entela Prifti, Brunilda Orhani dhe Etleva Temo u shkarkuan nga vetingu për probleme me justifikimin e pasurisë. Stavri Kallço dha dorëheqjen dhe e komanduara Mimoza Margjeka është pezulluar nga detyra dhe gjendet në arrest shtëpie pas akuzave për korrupsion.

Gjyqtari Xhavella i cili të gjithë karrierën e ka të përqëndruar në Korçë, fillimisht në Gjykatën e Shkallës së Parë dhe në vitin 2014 e këtej në Gjykatën e Apelit, nuk është i lakuar për apsketin profesionale.

Edhe në lidhje me pasurinë, emri i gjyqtarit Olsi Xhavella ka qenë i heshtur. Sipas të dhënave të deklarimit të pasurisë, së gjyqtarit Olsi Xhavella, nuk ka indicie që të cojnë në dyshime.

Burimet e të ardhurave i ka nga paga e tij dhe e bashkëshortes. Në vitin 2014 ai ka blerë një apartament në Korçë me sipërfaqe 11,51 m2, me vlerë 51 600 euro.

Ndërkohë që deklaron edhe disa kredi dhe overdraft.

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Olsi Xhavella.

Viti 2003
Makinë, BMV, me vlerë, 0.25 milionë lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 75 000 lekë.

Viti 2004
Ap 2+1 me vlerë 2 900 000 lekë.
1 500 euro janë paguar nëpërmjet kredisë, ndërsa pjesa tjetër nëpërmjet kontributit të pjesëtarëve te familjes me të ardhura nga emigracioni.
Kredi 15 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 75 000 lekë.
Të ardhura nga pjesëtarët e familjes nga emigracioni, 1,5 milion lekë.

Viti 2005
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 765 552 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 17 400 euro.

Viti 2006
Blerë automjet B.M.V, 400 000 lekë.
Shitur automjeti I mëparshëm B.M.V me vlerë 250 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 799 992 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 15 000 euro.
Kredi 370 000 lekë. Pa shlyer 340 200 lekë.

Viti 2007
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 791 124 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 12 600 euro.
Kredi 370 000 lekë. Pa shlyer 189 000 lekë.

Viti 2008
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 836 439 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 10 200 euro.
Kredi 370 000 lekë. Pa shlyer 37 800 lekë.

Viti 2009
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 822 345 lekë.
Të ardhura të subjektit nga mësimdhënia në një universitet privat në Korçë, 60 000 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 8 000 euro.
Kredi 370 000 lekë. Shlyer.

Viti 2010
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 815 673 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 24 200 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 6 000 euro.

LEXO EDHE:  Horoskopi i ditës, 17 shkurt 2021

Viti 2011
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 894 497 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 26 222 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 4 000 euro.
Kredi 400 000 lekë. Pa u shlyer 339 838 lekë.

Viti 2012
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 957 169 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 28 000 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 3 209 euro.
Kredi 400 000 lekë. Pa u shlyer 139 298 lekë.

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 961 292 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 350 487 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 1 566 euro.
Kredi 400 000 lekë. Shlyer.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lekë. Pa shlyer 490 000 lekë.

Viti 2014
Shitur ap 84 m2 me vlerë 2 900 000 lekë.
Kontratë sipërmarrje për një ap në Korçë me sip 11,51 m2, me vlerë 51 600 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 217 129 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 324 717 lekë.
Kredi 15 000 euro. Shlyer.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lek
Kredi 5 770 000 lekë.
Hua 8 800 euro.

Viti 2015
Ap në Korçë me sip 11,51 m2, me vlerë 51 600 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 254 283 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes dhe leja e lindjes, 335 223 lekë.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lekë. Pa shlyer 203 000 lekë.
Kredi 5 770 000 lekë. Pa shlyer 9 197 080 lekë.
Hua 8 800 euro. Paguar 4 800 euro.
Mobilim i ap, 300 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 245 878 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga Drejtoria e Sigurimeve, Korçë, 396 573 lekë.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lekë. Pa shlyer 124 700 lekë.
Kredi 5 770 000 lekë. Pa shlyer 5 353 917 51 lekë.
Overdraft nga subjektit deklarues, 300 000 lekë.
Overdraft nga bashkëshortja e subjektit deklarues, 90 000 lekë.

Viti 2017

Blerë automnjet Daimler Chrysler, 270 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 251 022 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga Drejtoria e Sigurimeve, Korçë, 424 032 lekë.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lekë. Shlyer.
Kredi 5 770 000 lekë. Pa shlyer 5 173 371 81 lekë.
Kredi 700 000 lekë, me të cilën ka shlyer një pjesë të overdraftit.
Overdraft nga subjektit deklarues, 297 000 lekë.
Overdraft nga bashkëshortja e subjektit deklarues, 80 702 51 lekë.

Viti 2018

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 243 618 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga Drejtoria e Sigurimeve, Korçë, 398 428 lekë.
Kredi 5 770 000 lekë. Pa shlyer 4 985 643 01 lekë.
Kredi 700 000 lekë. Pa shlyer 387 261 39 lekë.
Overdraft nga subjektit deklarues, 297 000 lekë.
Overdraft nga bashkëshortja e subjektit deklarues, 110 059 52 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Kryegjyqtari me apartamente, garazhe dhe troje të pajustifikuara/ Mblidhen dëshmi të reja për Kastriot Selitën

Publikuar

-

Nga

Kreu i Gjykatës Administrative të Apelit, Kastriot Selita po përballet me shkallën e dytë të Vettingut.

Selita po përballet në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit me ankimin e Komisionerit Publik, Florian Ballhysa si dhe me 12 denoncime të mbërritura pas përfundimit të procesit në shkallën e parë të Vetingut.

Kujtojmë se Selita, u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimitme 18 Qershor 2019.

Ishte ONM që rekomandoi tek Komisionieri Publik, kërkesën për shkarkimin e tij.

KPA mbledh dëshmi në institucione

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i përbërë nga Albana Shtylla, kryesuese, Ina Rama relatore dhe Natasha Mulaj, Sokol Çomo, anëtarë,  në seancën e datës 28.04.2021, ka njoftuar palët se kanë mbledhur prova nga aktet e mbërritura nga Gjykata e Lartë, Gjykata Administrative e Apelit, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Durrës, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Vlorë, Agjencia Shtetërore e Kadastrës Zyra Tiranë si dhe nga banka Intesa San Paolo.

Gjatë paraqitjes së tij, gjyqtari Selita ka deklaruar se pretendimet e Komisionerit Publik sa i përket kriterit të pasurisë janë të pabazuara, po ashtu, sipas tij, edhe pretendimet lidhur me qënien në konflikt interesi gjatë ushtrimit të detyrës, në aspektin praktik nuk janë të vërteta dhe nuk paraqesin aspekt ligjor.

Gjithashtu, Selita ka paraqitur edhe një akt të ri, një vërtetim të lëshuar nga Gjykata Administrative e Apelit që kërkoi të pranohet si provë nga trupi gjykues.

Pasi u tërhoq për konsultim, bazuar në nenin 49, pika 1, germa c, e ligjit 84/2016, trupi gjykues vendosi të administrojë vërtetimin e Gjykatës Administrative të Apelit, i cili do t’i vihet në dispozicion edhe Komisionerit Publik.

KPA do t’i kërkojë dokumentacion shtesë Drejtorisë së Apelimit Tatimor dhe në pritje të mbërritjes së këtij dokumentacioni.

LEXO EDHE:  Nëntë muaj ‘aksion’ por ende asnjë pasuri e konfiskuar/ OFL ‘shkrihet’ në 1 janar

LEXO EDHE:  Dy anët e Vettingut/ Deputeti demokrat “kryqëzon” Ramën

Me kërkesë të trupit gjykues, gjatë  séancës së radhës që do të mbahet me datë 19 Maj 2021 , Selita do të mbajë qëndrimin e tij lidhur me shpenzimet e jetesës për vitet 1997-1999, ndërkohë që palët duhet të jenë të përgatitura edhe për të paraqitur konkluzionet përfundimtare.

Gjetjet e Komisionerit Publik

                                       Florian Ballhysa

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa ka kërkuar riçelje të hetimit për burimin e krijimit të disa pronave të zotëruara nga Selita dhe bashkëshortja e tij.

Bëhet fjalë për një apartament me sipërfaqe 124.9 m2 në rezidencën Ambasador 3, një apartament dhe garazh në të njëjtën adresë, një apartament 205 m2 dhe një sipërfaqe trualli në Lalëz të Durrësit si dhe për blerjen e një automjeti.

Ndërsa për shtëpinë e familjes së bashkëshortes, e shitur në vlerën e 220 mijë eurove, Ballhysa  ka kërkuar që të hetohen kostot e ndërtimit, ligjshmëria e burimeve si dhe metodologjia e përdorur nga KPK në analizën financiare.

Sa i përket aftësive profesionale, Ballhysa pretendon për konflikt interesi.

Kjo lidhet me një çështje të gjykuar nga Selita në cilësinë e relatorit, ndaj një kompanie, administratori i së cilës kishte blerë apartamentin e bashkëshortes së tij në vitin 2015 për 110 mijë euro.

Po, në një tjetër çështje, Selita kishte gjykuar një çështje me palë të tretë një kompani ndërtimi, ku një vit më pas kishte blerë një apartament dhe një garazh./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Pasuria “i pret kokën”/ Gjyqtari i Elbasanit jashtë sistemit të drejtësisë

Publikuar

-

Nga

Ditën e sotme Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pas seancave dëgjimore vendosi shkarkimin e gjyqtarit të Elbasanit, Ramazan Avdiu.

KPK ka gjetur probleme për katër huadhënie me interes nga ana e Avdiut si dhe mungesë burimesh financiare për krijimin e pasurisë.

Avdiu e ka konsideruar të pavërtetë raportin e KPK-së dhe e ka quajtur hetimin administrativ të KPK të përciptë dhe të nxituar. Fillimisht u ndal në përllogaritjen e shpenzimeve të Komisionit për periudhën 1994-2002. Avdiu ka këmbëngulur  se ishte e padrejtë që shpenzimet janë konsideruar në vlerën 66% të të ardhurave.

Gjatë seancës së shpalljes së vendimit të enjten, kryesuesi i trupës gjykuese, Olsi Komici deklaroi se, me shumicë votash, ishte rrëzuar kerkesa e gjyqtarit Avdiu për riçeljen e hetimit për të tri kriteret e rivlerësimit dhe se ishte vendosur shkarkimi i tij nga detyra.

Dy anëtarët e tjerë të trupit gjykues që kreu procesin e vetingut për gjyqtarin e Gjykatës së Elbasanit, Ramazan Avdiu janë Xhensila Pine dhe Valbona Sanxhaktari, kjo e fundit në cilësinë e relatores së çështjes.

LEXO EDHE:  Rreth 300 të infektuar në 24 orë/ Humbin jetën tre pacientë

LEXO EDHE:  Rreth 300 të infektuar në 24 orë/ Humbin jetën tre pacientë

Ramazan Avdiu e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe ka punuar fillimisht si gjyqtar dhe më pas kryetar në Gjykatën e Gramshit. Prej vitit 2008, Avdiu e ushtron funksionin në Gjykatën e shkallës së parë në Elbasan./CNA.al

Biznesi i drejtësisë/ Hije dyshimi mbi pasurinë e gjyqtarit të Elbasanit

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu/ KPK merr vendimin për prokurorin e Tiranës

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit, ka konfirmuar në detyrë prokurorin e Rrethit Gjyqësor Tiranë, Albert Murçaj.

Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën, nuk u evidentuan probleme domethënëse në asnjë prej kritereve të rivlerësimit.

Relatorja Çiftja sqaroi se nuk janë gjetur pobleme në deklarimin e dy depozitave me vlerë 600 mijë lekë dhe 300 mijë lekë, për krijimin të cilave ka deklaruar si burime të ardhurat nga pagat, dietat dhe shpërblimet nga puna si prokuror. Komisioni konstaton se prokurori Murçaj kishte pasur burime edhe për krijimin e gjendjes cash. Por është konstatuar mospërputhje midis vlerës së pasqyruar në deklaratën veting në shumën 750 mijë lekë dhe cash-it në fund të vitit 2016 në vlerën 1 milion e 230 mijë lekë.

Prokurori Murçaj deklaroi se mospërputhja e gjendjes cash kishte ardhur si pasojë e një lapsusi nga ana e tij. Ai shtoi se është evidentuar shtesa, por nuk është shënuar tek gjendja cash. Komisioni nuk ka gjetur probleme edhe për shtëpinë e prindërve në Shkodër që përdoret nga subjekti i rivlerësimit.

LEXO EDHE:  Nëntë muaj ‘aksion’ por ende asnjë pasuri e konfiskuar/ OFL ‘shkrihet’ në 1 janar

LEXO EDHE:  Rreth 300 të infektuar në 24 orë/ Humbin jetën tre pacientë

Nga analiza financiare ka rezultuar se prokurori Murcaj rezultonte me balancë pozitive në të gjithë vitet.
Prokurori Murçaj mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Për profesionalizmin u konstatua se hetimi i një çështje e vitit 2012 kishte zgjatur tej afatit të përcaktuar; në një hetim tjetër kishte rezultuar se nuk ishin pyetur personat e kërcënuar dhe në një rast mungonte vendimi për zgjatje të hetimit. Komisioni nuk ka gjetur pobleme në katër denoncimet e depozituara nga publiku./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: