Connect with Us

Mes biznesit të prindërve dhe dyerve të Gjykatës/ Gjyqtarja që “kopsiti” Prokurorinë për dosjen e vrasjes

Vetingu

Mes biznesit të prindërve dhe dyerve të Gjykatës/ Gjyqtarja që “kopsiti” Prokurorinë për dosjen e vrasjes

Publikuar

-

Iku nga frika e Vettingut/ “Rebelohet sheiku”, Agim Bendo ndaj KPK-së

Prej rreth 13 vitesh në sistemin e drejtesisë, gjyqtarja Sonjela Voskopi, pritet që këtë vit të përballet me Vettingun.

Karrierën gjyqtarja e ka të përqëndruar në Gjykatën e Shkallës së Parë, Korçë. Gjyqtarja Voskopi nuk është e lakuar negativisht në aspektin profesional. Ajo është një nga gjyqtaret që ka pasur në duar dosjen e vrasjes së Altin Balliut, i cili është vrarë me 17 Janar 2019 në qytetin e Korçës.

Kjo dosje është kthyer në ping-pong mes Gjykatës dhe Prokurorisë së Korçës. Ka qenë gjyqtarja Sonjela Voskopi, që këtë dosje për të tretën herë ia ka kthyer për rihetim tek organi i akuzës. Edhe gjyqtarja e mëparshme kishte ndjekur të njëjtën linjë si Voskopi.

Në shkurt 2020 gjyqtarja Sonjela Voskopi i ka kërkuar prokurorit të çështjes që të kryente veprime shtesë dhe të ndërtonte plan-vendosjen e autorit të krimit O. M. dhe të 6 personave të tjerë, përfshirë dhe viktimën Altin Balliu.

Kërkesa e gjyqtares vinte pas pretendimit se bëhej fjalë për “Vrasje me dashje” dhe jo “Vrasje në rrethana cilësuese të një ose më shumë personave.
Në vitin 2014, Këshilli i Lartë i Drejtësisë, e ka vlerësuar me “Shumë mirë” gjyqtaren Sonjela Voskopi për periudhën kohore 25.03.2009-31.12.2009. Tashmë një vlerësim pritet ta bëjë Këshilli i Lartë Gjyqësor në kuadër të Vettingut.

Sa i përket pasurisë, gjyqtarja Sonjela Voskopi, burim të ardhurash ka pagën e saj dhe të bashkëjetuesit, i cili drejton zyrën e avokatit të shtetit në Korçë.

Ndër të tjera gjyqtarja Voskopi deklaron pasurinë në emër të prindërve të saj dhe që bëhet fjalë për një dyqan 14.5 m2, njësi tregtare, 29 m2, në emër të nënës.
Ap banimi 84 m2 në Korçë, me vlerë 1 900 000 lekë, në pronësi të babait. Garazh i kthyer në Fast Food 40.3 m2, në Korçë, me vlerë 700 000 lekë, po në pronësi të babait. Tregëti me pakicë në emër të nënës, por nuk përmend shifra në këtë pjesë. Depozitë bankare 500 000 lekë në emër të nënës, një tjetër sepozitë bankare 1 000 000 lekë. Kesh në shtëpi 1 000 000 lekë, nga aktiviteti tregtar i nënës.

Dhe pasuri tjetër të luajtshme një automjet Mercedez Benz, në emër të babait me vlerë 250 000 lekë dhe një tjetër makinë të blerë nga babait nëpërmjet dhuratës së gjyshit me vlerë 1 600 000 lekë.
Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Sonjela Voskopi, sipas të dhënave të ILDKPKI-së.

Viti 2007 (Deklarata fillestare)

Kursime në llogarinë rrjedhëse, 120 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si studente e Shkollës së Magjistraturës, 41 000 lekë.

Viti 2007 (Deklarata vjetore)
Kursime në llogarinë rrjedhëse, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 64 449 lekë.

Viti 2008
Llogari rrjedhëse 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 64 449 lekë.

Viti 2009
Llogari rrjedhëse 30 000 lekë.
Depozitë bankare, 250 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 85 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat, 150 000 lekë.

LEXO EDHE:  Gjendet i plagosur një adoleshent/ Dërgohet me urgjencë në spital

Viti 2010
Llogari rrjedhëse 200 000 lekë.
Depozitë bankare, 250 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 797 642 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat, 200 000 lekë.

Viti 2011
Të ardhura nga interesat bankare, 24 465 57 lekë.
Kursime nga paga, 399 593 87 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 064 821 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat, 37 125 lekë.

Viti 2012
Të ardhura nga interesat bankare, 7 709 lekë dhe 16 326 lekë.
Gjendje kredie në llogarinë rrjedhëse, 978 279 39 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 837 222 lekë dhe shpërblim, 9 000 lekë.

Viti 2013
Të ardhura nga interesat bankare, 7 767 lekë, 16 457 4 lekë dhe 1 202.4 lekë.
Gjendje kredie në llogarinë rrjedhëse, 1 002 151 18 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 807 968 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat, 258 975 lekë.

Viti 2014
Mbyllur dy depozita bankare me vlerë 500 000 lekë.
Gjendje kredie në llogarinë rrjedhëse, 543 823 62 lekë.
Tërhequr nga llogaria rrjedhëse 800 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 013 417 lekë.

Viti 2015
Kursime 600 000 lekë.
Mbyllje e llogarisë me vlerë 10 000 lekë.
Pakësim të gjendjes monetare në llogarinë rrjedhëse me 34 478 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 255 577 lekë.
Kursime të Ibrahim Feimit, 500 000 lekë.
Të ardhura të Ibrahim Feimit si avokat, 664 651 lekë.

Viti 2016
Bodrum me sip 23 m2, marrë në përdorim si garazh, nga bashkëjetuesi i subjektit deklarues.
Shtesë në llogarinë rrjedhëse, 430 448 lekë.
Pakësim i vlerës monetare me 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 202 058 lekë.
Të ardhura të Ibrahim Feimit si kryetar i zyrës vendore të avokaturës së shtetit, Korçë, 813 682 lekë.
Pakësim i gjendjes monetare të bashkëjetuesit me 300 000 lekë.

Viti 2017
Shtesë në llogarinë rrjedhëse, 268 577 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 114 661 lekë.
Të ardhura të Ibrahim Feimit si kryetar i zyrës vendore të avokaturës së shtetit, Korçë, 864 087 lekë.

Viti 2018
Hapur depozitë bankare me vlerë 1 300 000 lekë.
Hapur llogari rrjedhëse me vlerë, 10 102 69 lekë.
Të ardhura nga interesat bankar 13 260 lekë.
Zgjidhur kontrata e përdorjes së bodrumit si garazh nga bashkëjetuesi.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 076 619 lekë.
Pagesë nga KE për pjesëmarrje në një trajnim, 10 939 lekë.
Pagesë nga Shkolla e Magjistraturës për pjesëmarrje në një trajnim, 29 736 lekë.
Të ardhura të Ibrahim Feimit si kryetar i zyrës vendore të avokaturës së shtetit, Korçë, 899 490 lekë.
Bashkëjetuesi kredi për telefon me vlerë 178 000 lekë. Pa shlyer 83 400 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Kryegjyqtari me apartamente, garazhe dhe troje të pajustifikuara/ Mblidhen dëshmi të reja për Kastriot Selitën

Publikuar

-

Nga

Kreu i Gjykatës Administrative të Apelit, Kastriot Selita po përballet me shkallën e dytë të Vettingut.

Selita po përballet në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit me ankimin e Komisionerit Publik, Florian Ballhysa si dhe me 12 denoncime të mbërritura pas përfundimit të procesit në shkallën e parë të Vetingut.

Kujtojmë se Selita, u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimitme 18 Qershor 2019.

Ishte ONM që rekomandoi tek Komisionieri Publik, kërkesën për shkarkimin e tij.

KPA mbledh dëshmi në institucione

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i përbërë nga Albana Shtylla, kryesuese, Ina Rama relatore dhe Natasha Mulaj, Sokol Çomo, anëtarë,  në seancën e datës 28.04.2021, ka njoftuar palët se kanë mbledhur prova nga aktet e mbërritura nga Gjykata e Lartë, Gjykata Administrative e Apelit, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Durrës, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Vlorë, Agjencia Shtetërore e Kadastrës Zyra Tiranë si dhe nga banka Intesa San Paolo.

Gjatë paraqitjes së tij, gjyqtari Selita ka deklaruar se pretendimet e Komisionerit Publik sa i përket kriterit të pasurisë janë të pabazuara, po ashtu, sipas tij, edhe pretendimet lidhur me qënien në konflikt interesi gjatë ushtrimit të detyrës, në aspektin praktik nuk janë të vërteta dhe nuk paraqesin aspekt ligjor.

Gjithashtu, Selita ka paraqitur edhe një akt të ri, një vërtetim të lëshuar nga Gjykata Administrative e Apelit që kërkoi të pranohet si provë nga trupi gjykues.

Pasi u tërhoq për konsultim, bazuar në nenin 49, pika 1, germa c, e ligjit 84/2016, trupi gjykues vendosi të administrojë vërtetimin e Gjykatës Administrative të Apelit, i cili do t’i vihet në dispozicion edhe Komisionerit Publik.

KPA do t’i kërkojë dokumentacion shtesë Drejtorisë së Apelimit Tatimor dhe në pritje të mbërritjes së këtij dokumentacioni.

LEXO EDHE:  “Kultivuesit e kanabisit s’e kanë problem të blejnë zgjedhjet”/ Hoxha: E vështirë të përballesh me ta

LEXO EDHE:  “Kultivuesit e kanabisit s’e kanë problem të blejnë zgjedhjet”/ Hoxha: E vështirë të përballesh me ta

Me kërkesë të trupit gjykues, gjatë  séancës së radhës që do të mbahet me datë 19 Maj 2021 , Selita do të mbajë qëndrimin e tij lidhur me shpenzimet e jetesës për vitet 1997-1999, ndërkohë që palët duhet të jenë të përgatitura edhe për të paraqitur konkluzionet përfundimtare.

Gjetjet e Komisionerit Publik

                                       Florian Ballhysa

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa ka kërkuar riçelje të hetimit për burimin e krijimit të disa pronave të zotëruara nga Selita dhe bashkëshortja e tij.

Bëhet fjalë për një apartament me sipërfaqe 124.9 m2 në rezidencën Ambasador 3, një apartament dhe garazh në të njëjtën adresë, një apartament 205 m2 dhe një sipërfaqe trualli në Lalëz të Durrësit si dhe për blerjen e një automjeti.

Ndërsa për shtëpinë e familjes së bashkëshortes, e shitur në vlerën e 220 mijë eurove, Ballhysa  ka kërkuar që të hetohen kostot e ndërtimit, ligjshmëria e burimeve si dhe metodologjia e përdorur nga KPK në analizën financiare.

Sa i përket aftësive profesionale, Ballhysa pretendon për konflikt interesi.

Kjo lidhet me një çështje të gjykuar nga Selita në cilësinë e relatorit, ndaj një kompanie, administratori i së cilës kishte blerë apartamentin e bashkëshortes së tij në vitin 2015 për 110 mijë euro.

Po, në një tjetër çështje, Selita kishte gjykuar një çështje me palë të tretë një kompani ndërtimi, ku një vit më pas kishte blerë një apartament dhe një garazh./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Pasuria “i pret kokën”/ Gjyqtari i Elbasanit jashtë sistemit të drejtësisë

Publikuar

-

Nga

Ditën e sotme Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pas seancave dëgjimore vendosi shkarkimin e gjyqtarit të Elbasanit, Ramazan Avdiu.

KPK ka gjetur probleme për katër huadhënie me interes nga ana e Avdiut si dhe mungesë burimesh financiare për krijimin e pasurisë.

Avdiu e ka konsideruar të pavërtetë raportin e KPK-së dhe e ka quajtur hetimin administrativ të KPK të përciptë dhe të nxituar. Fillimisht u ndal në përllogaritjen e shpenzimeve të Komisionit për periudhën 1994-2002. Avdiu ka këmbëngulur  se ishte e padrejtë që shpenzimet janë konsideruar në vlerën 66% të të ardhurave.

Gjatë seancës së shpalljes së vendimit të enjten, kryesuesi i trupës gjykuese, Olsi Komici deklaroi se, me shumicë votash, ishte rrëzuar kerkesa e gjyqtarit Avdiu për riçeljen e hetimit për të tri kriteret e rivlerësimit dhe se ishte vendosur shkarkimi i tij nga detyra.

Dy anëtarët e tjerë të trupit gjykues që kreu procesin e vetingut për gjyqtarin e Gjykatës së Elbasanit, Ramazan Avdiu janë Xhensila Pine dhe Valbona Sanxhaktari, kjo e fundit në cilësinë e relatores së çështjes.

LEXO EDHE:  Diplomacia e “Luftës së Ftohtë” që luhet pas vaksinave kundër Covid-19

LEXO EDHE:  “Kultivuesit e kanabisit s’e kanë problem të blejnë zgjedhjet”/ Hoxha: E vështirë të përballesh me ta

Ramazan Avdiu e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe ka punuar fillimisht si gjyqtar dhe më pas kryetar në Gjykatën e Gramshit. Prej vitit 2008, Avdiu e ushtron funksionin në Gjykatën e shkallës së parë në Elbasan./CNA.al

Biznesi i drejtësisë/ Hije dyshimi mbi pasurinë e gjyqtarit të Elbasanit

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu/ KPK merr vendimin për prokurorin e Tiranës

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit, ka konfirmuar në detyrë prokurorin e Rrethit Gjyqësor Tiranë, Albert Murçaj.

Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën, nuk u evidentuan probleme domethënëse në asnjë prej kritereve të rivlerësimit.

Relatorja Çiftja sqaroi se nuk janë gjetur pobleme në deklarimin e dy depozitave me vlerë 600 mijë lekë dhe 300 mijë lekë, për krijimin të cilave ka deklaruar si burime të ardhurat nga pagat, dietat dhe shpërblimet nga puna si prokuror. Komisioni konstaton se prokurori Murçaj kishte pasur burime edhe për krijimin e gjendjes cash. Por është konstatuar mospërputhje midis vlerës së pasqyruar në deklaratën veting në shumën 750 mijë lekë dhe cash-it në fund të vitit 2016 në vlerën 1 milion e 230 mijë lekë.

Prokurori Murçaj deklaroi se mospërputhja e gjendjes cash kishte ardhur si pasojë e një lapsusi nga ana e tij. Ai shtoi se është evidentuar shtesa, por nuk është shënuar tek gjendja cash. Komisioni nuk ka gjetur probleme edhe për shtëpinë e prindërve në Shkodër që përdoret nga subjekti i rivlerësimit.

LEXO EDHE:  Përfshihet nga flakët vargmali i Dajtit

LEXO EDHE:  Mbi 100 të infektuar në 24 orë/ Regjistrohen katër viktima nga Covid-19

Nga analiza financiare ka rezultuar se prokurori Murcaj rezultonte me balancë pozitive në të gjithë vitet.
Prokurori Murçaj mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Për profesionalizmin u konstatua se hetimi i një çështje e vitit 2012 kishte zgjatur tej afatit të përcaktuar; në një hetim tjetër kishte rezultuar se nuk ishin pyetur personat e kërcënuar dhe në një rast mungonte vendimi për zgjatje të hetimit. Komisioni nuk ka gjetur pobleme në katër denoncimet e depozituara nga publiku./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: