Connect with Us

Nga kërcënimi tek skandalet për pronat/ Gjyqtari që ndan drejtësi me pasuri të dyshimtë

Vetingu

Nga kërcënimi tek skandalet për pronat/ Gjyqtari që ndan drejtësi me pasuri të dyshimtë

Publikuar

-

Në Qershor të këtij viti, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka nisur hetimet për gjyqtarin e Korçës, Besnik Shehu.

Ky i fundit u bë i njohur për opinionin publik në vitin 2018, pas një njoftimi policie se ishte kërcënuar me jetë. Dy vite më parë u raportua se gjyqtari u kërcënua nga dy persona që ishin palë për një proces civil. Pas kërcënimit, gjyqtari Shehu ka bërë kallëzim në Komisariatin e Korçës, e cila ka proceduar me arrestimin e dy personave të dyshuar.

Pretendimi i gjyqtarit Shehu ishte se ishte kërcënuar për shkak të detyrës. Por në lidhje me detyrën nuk kanë munguar as denoncimet e qytetarëve ndaj tij.
Në vitin 2017, në emisionin investigative “Stop”, një qytetar denoncoi se gjyqtari Besnik Shehu, më datë 26.01.2010, i hodhi poshtë urdhrin e ekzekutimit, që ishte me vendim gjykate dhe mori masë sigurie “bllokim pronash” ndaj tij.

Gjyqtari Besnik Shehu
Gjyqtari Besnik Shehu

“Stop”, pas investigimit i cilësoi si skandal veprimet e gjyqtarit. Në të njëjtin emission gjyqtari Shehu është denoncuar edhe në raste të tjera që kanë lidhje me pronat.

Edhe në deklarimin e pasurisë së gjyqtarit Shehu, sipas të dhënave të ILDKPKI, ka shumë paqartësi dhe deklarime të dyshimta.

Deklarimi i pasurisë së tij është një kaos, që duhet hetuar me detaje.

Madje në vitin 2013, siç deklaron ai e kanë thërritur në ILDKPKI për të dhënë sqarime për pasurinë, por s dihet çfarë ka ndodhur më tej.
Krijimi i patundshmërive është i dyshimtë ashtu edhe punësimi I familjarëve. Në një universitet privat tashmë të fakimentuar gjyqtari punonte si pedagog, ndërsa bashkëshortja e tij si student, të ciulën më vonë e ka punësuar si jusriste në OSSH, Korçë. Edhe djali i tij deklaorn të ardhura nga nga Instituti i Statistikave, në Tiranë, pa studimet e masterit.

Edhe huatë dhe kreditë që deklaron janë një rrëmujë shifrash, që nuk dihet se për çfarë arsye gjyqtari ka zgjedhur t’i deklarojë në këtë mënyrë. I mbetet Vettingu që të hedhë dritë mbi pasurinë e gjyqtarit Shehu, nëse është thjesht pakujdesi prej atij, apo veprime të qëllimshme për të fshehur pasurinë.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtari, Besnik Shehu, aq sa kemi deshifruar.

Viti 2004
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar, 67 749 lekë.
Shitur automjeti 150 000 lekë.

Viti 2005
Shtëpi në Durrës 2+1 me vlerë 46 000 euro.
Kursime në emër të djalit, 53 575 lekë.
Kursime në emër të vajzës, 52 052 lekë.
Borxh kunatës 40 000 euro.
Marrë hua 10 000 euro.

Viti 2006
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar ushtarak në Korçë, 66 666 lekë.
Borxh kunatës 40 000 euro.
Marrë hua 10 000 euro.

Viti 2007
Shitur shtëpia në emër të bashkëshortes, banaxhakut me vlerë 6 000 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar ushtarak në Korçë, 1 033 188 lekë.
Kursime në emër të djalit, 53 578 lekë.
Kursime në emër të vajzës, 52 052 lekë.

Viti 2008
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar në Korçë, 79 000 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes në lokalin e dasmave të motrës së saj, 20 000-40 000 lekë.
Shlyer këstin e plotë të banesë, 37 milion lekë.

Viti 2009
Kredi për shlyerjen e këstit të shtëpisë, 1 000 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar në Korçë, 1 270 895 lekë.

Viti 2010
Shuma e pashlyer për banesën në Korçë është 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar në Korçë, 1 272 935 lekë.
Kredi për shlyerjen e këstit të shtëpisë, 1 000 000 lekë. Vijon.
Të ardhura nga qiraja e shtëpisë në Durrës, 3 000 euro, përdorur për shlyerjen e shtëpisë në Korçë.

LEXO EDHE:  Konflikti për pronën/ Nëna tregon se si deshi ta helmojë i biri

Viti 2011
Shtëpi banimi e regjistruar në Hipotekën e Korçës dhe në Durrës e blerë në vitin 2002, me certifikatë pronësie lëshuar në emër të bashkëshortes
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar dhe si pedagogog në Korçë, 1 337 231 lekë.
Kredi për shlyerjen e këstit të shtëpisë, 1 000 000 lekë. Pa shlyer 50 400 00 lekë.
Pagesë për studimet e bashkëshortes në një universitet privat. Paguar 50 400 00 lekë. Shuma për universitetin është 3 400 euro.

Viti 2012
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar 141 248 lekë dhe si pedagogog në Korçë, 119 000 lekë.
Kredi për shlyerjen e këstit të shtëpisë, 1 000 000 lekë. Pa shlyer 50 000 lekë.
Pagesë për studimet e bashkëshortes në një universitet privat. Paguar 50 000 lekë. Shuma për universitetin është 3 400 euro.

Viti 2013
Ai deklaron se është thirrur nga ILDKPKI për të dhënë sqarime për pasurinë.
Nuk e saktëson pagën si gjyqtar dhe atë si pedagog.
Kredi për shlyerjen e këstit të shtëpisë, 1 000 000 lekë. Pa shlyer 50 000 lekë.
Pagesë për studimet e bashkëshortes në një universitet privat. Paguar 50 004 lekë.

Viti 2014
Blerë makinë 650 000 lekë.
Të ardhura nga dhënia e shtëpisë me qira në Durrës, 240 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar 1 712 451 lekë.
Depozitë bankare në emër të vajzës, 1 364 213 lekë.
Depozitë bankare në emër të djalit , 190 319 lekë.
Kredi për shlyerjen e këstit të shtëpisë, 1 000 000 lekë. Vijon.

Viti 2015

Blerë garazh 25 m2, me vlerë 500 000 lekë. (ka një kaos në deklarim nga subjekti deklarues, nuk është I qartë)
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar 1 387 437 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes si juriste pranë OSSH, Korçë, 60 500 lekë.
Të ardhura nga paga e djalit, në Institutin e Statistikave, Tiranë, 310 535 lekë.
Të ardhura nga dhënia e shtëpisë me qira në Durrës, 400 000 lekë.
Depozitë bankare në emër të djalit , 39 708 lekë.
Deklaron disa kredi por I pa sqaruar, janë të pakuptueshme.

Viti 2016
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar 1 381 030 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes si juriste pranë OSSH, Korçë, 654 500 lekë.
Të ardhura nga dhënia e shtëpisë me qira në Durrës, 240 000 lekë.
Kredi 4 600 000 lekë. Pa shlyer 3 629 284 lekë.
Shlyer kredia 300 000 lekë marrë për masterin e djalit.

Viti 2017
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar 1 381 030 lekë.
Të ardhura nga dhënia e shtëpisë me qira në Durrës, 240 000 lekë.
Shitur Audi, 2 500 euro.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes si juriste pranë OSSH, Korçë, 680 873 lekë.
Depozitë bankare në emër të djalit , 80 870 lekë.
Të ardhura nga djali tjetër I punësuar si banakier në një kazino, 819 492 lekë.
Kredi 4 600 000 lekë. Pa shlyer 3 358 862 lekë.
Kredi konsumatore 150 000 lekë. Pa shlyer 39 076 99 lekë.

Viti 2018
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si gjyqtar 1 437 174 lekë.
Të ardhura nga dhënia e shtëpisë me qira në Durrës, 280 000 lekë.
Blerë makinë Skoda Yet me vlerë 17 000 euro.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes si juriste pranë OSSH, Korçë, 690 438 lekë.
Të ardhura nga djali tjetër I punësuar si banakier në një kazino, 556 944 lekë.
Kredi 4 600 000 lekë. Pa shlyer 3 358 862 lekë.
Deklaron hua dhe kredi por në mënyrë të paqartë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

1 Koment

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Kryegjyqtari me apartamente, garazhe dhe troje të pajustifikuara/ Mblidhen dëshmi të reja për Kastriot Selitën

Publikuar

-

Nga

Kreu i Gjykatës Administrative të Apelit, Kastriot Selita po përballet me shkallën e dytë të Vettingut.

Selita po përballet në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit me ankimin e Komisionerit Publik, Florian Ballhysa si dhe me 12 denoncime të mbërritura pas përfundimit të procesit në shkallën e parë të Vetingut.

Kujtojmë se Selita, u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimitme 18 Qershor 2019.

Ishte ONM që rekomandoi tek Komisionieri Publik, kërkesën për shkarkimin e tij.

KPA mbledh dëshmi në institucione

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i përbërë nga Albana Shtylla, kryesuese, Ina Rama relatore dhe Natasha Mulaj, Sokol Çomo, anëtarë,  në seancën e datës 28.04.2021, ka njoftuar palët se kanë mbledhur prova nga aktet e mbërritura nga Gjykata e Lartë, Gjykata Administrative e Apelit, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Durrës, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Vlorë, Agjencia Shtetërore e Kadastrës Zyra Tiranë si dhe nga banka Intesa San Paolo.

Gjatë paraqitjes së tij, gjyqtari Selita ka deklaruar se pretendimet e Komisionerit Publik sa i përket kriterit të pasurisë janë të pabazuara, po ashtu, sipas tij, edhe pretendimet lidhur me qënien në konflikt interesi gjatë ushtrimit të detyrës, në aspektin praktik nuk janë të vërteta dhe nuk paraqesin aspekt ligjor.

Gjithashtu, Selita ka paraqitur edhe një akt të ri, një vërtetim të lëshuar nga Gjykata Administrative e Apelit që kërkoi të pranohet si provë nga trupi gjykues.

Pasi u tërhoq për konsultim, bazuar në nenin 49, pika 1, germa c, e ligjit 84/2016, trupi gjykues vendosi të administrojë vërtetimin e Gjykatës Administrative të Apelit, i cili do t’i vihet në dispozicion edhe Komisionerit Publik.

KPA do t’i kërkojë dokumentacion shtesë Drejtorisë së Apelimit Tatimor dhe në pritje të mbërritjes së këtij dokumentacioni.

LEXO EDHE:  Inspektori i Drejtësisë e ndëshkoi/ Zbardhen lëvizjet financiare të prokurores së Tiranës

LEXO EDHE:  Liroi trafikantin e drogës/ Gjyqtari i Vlorës me njollën e KLD, në Vetting

Me kërkesë të trupit gjykues, gjatë  séancës së radhës që do të mbahet me datë 19 Maj 2021 , Selita do të mbajë qëndrimin e tij lidhur me shpenzimet e jetesës për vitet 1997-1999, ndërkohë që palët duhet të jenë të përgatitura edhe për të paraqitur konkluzionet përfundimtare.

Gjetjet e Komisionerit Publik

                                       Florian Ballhysa

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa ka kërkuar riçelje të hetimit për burimin e krijimit të disa pronave të zotëruara nga Selita dhe bashkëshortja e tij.

Bëhet fjalë për një apartament me sipërfaqe 124.9 m2 në rezidencën Ambasador 3, një apartament dhe garazh në të njëjtën adresë, një apartament 205 m2 dhe një sipërfaqe trualli në Lalëz të Durrësit si dhe për blerjen e një automjeti.

Ndërsa për shtëpinë e familjes së bashkëshortes, e shitur në vlerën e 220 mijë eurove, Ballhysa  ka kërkuar që të hetohen kostot e ndërtimit, ligjshmëria e burimeve si dhe metodologjia e përdorur nga KPK në analizën financiare.

Sa i përket aftësive profesionale, Ballhysa pretendon për konflikt interesi.

Kjo lidhet me një çështje të gjykuar nga Selita në cilësinë e relatorit, ndaj një kompanie, administratori i së cilës kishte blerë apartamentin e bashkëshortes së tij në vitin 2015 për 110 mijë euro.

Po, në një tjetër çështje, Selita kishte gjykuar një çështje me palë të tretë një kompani ndërtimi, ku një vit më pas kishte blerë një apartament dhe një garazh./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Pasuria “i pret kokën”/ Gjyqtari i Elbasanit jashtë sistemit të drejtësisë

Publikuar

-

Nga

Ditën e sotme Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pas seancave dëgjimore vendosi shkarkimin e gjyqtarit të Elbasanit, Ramazan Avdiu.

KPK ka gjetur probleme për katër huadhënie me interes nga ana e Avdiut si dhe mungesë burimesh financiare për krijimin e pasurisë.

Avdiu e ka konsideruar të pavërtetë raportin e KPK-së dhe e ka quajtur hetimin administrativ të KPK të përciptë dhe të nxituar. Fillimisht u ndal në përllogaritjen e shpenzimeve të Komisionit për periudhën 1994-2002. Avdiu ka këmbëngulur  se ishte e padrejtë që shpenzimet janë konsideruar në vlerën 66% të të ardhurave.

Gjatë seancës së shpalljes së vendimit të enjten, kryesuesi i trupës gjykuese, Olsi Komici deklaroi se, me shumicë votash, ishte rrëzuar kerkesa e gjyqtarit Avdiu për riçeljen e hetimit për të tri kriteret e rivlerësimit dhe se ishte vendosur shkarkimi i tij nga detyra.

Dy anëtarët e tjerë të trupit gjykues që kreu procesin e vetingut për gjyqtarin e Gjykatës së Elbasanit, Ramazan Avdiu janë Xhensila Pine dhe Valbona Sanxhaktari, kjo e fundit në cilësinë e relatores së çështjes.

LEXO EDHE:  Arif Tafani jep detaje të reja: Më vuri pistoletën dhe…

LEXO EDHE:  Inspektori i Drejtësisë e ndëshkoi/ Zbardhen lëvizjet financiare të prokurores së Tiranës

Ramazan Avdiu e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe ka punuar fillimisht si gjyqtar dhe më pas kryetar në Gjykatën e Gramshit. Prej vitit 2008, Avdiu e ushtron funksionin në Gjykatën e shkallës së parë në Elbasan./CNA.al

Biznesi i drejtësisë/ Hije dyshimi mbi pasurinë e gjyqtarit të Elbasanit

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu/ KPK merr vendimin për prokurorin e Tiranës

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit, ka konfirmuar në detyrë prokurorin e Rrethit Gjyqësor Tiranë, Albert Murçaj.

Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën, nuk u evidentuan probleme domethënëse në asnjë prej kritereve të rivlerësimit.

Relatorja Çiftja sqaroi se nuk janë gjetur pobleme në deklarimin e dy depozitave me vlerë 600 mijë lekë dhe 300 mijë lekë, për krijimin të cilave ka deklaruar si burime të ardhurat nga pagat, dietat dhe shpërblimet nga puna si prokuror. Komisioni konstaton se prokurori Murçaj kishte pasur burime edhe për krijimin e gjendjes cash. Por është konstatuar mospërputhje midis vlerës së pasqyruar në deklaratën veting në shumën 750 mijë lekë dhe cash-it në fund të vitit 2016 në vlerën 1 milion e 230 mijë lekë.

Prokurori Murçaj deklaroi se mospërputhja e gjendjes cash kishte ardhur si pasojë e një lapsusi nga ana e tij. Ai shtoi se është evidentuar shtesa, por nuk është shënuar tek gjendja cash. Komisioni nuk ka gjetur probleme edhe për shtëpinë e prindërve në Shkodër që përdoret nga subjekti i rivlerësimit.

LEXO EDHE:  Wow!/ Zbuloni se sa është pasuria e Princ Harry

LEXO EDHE:  Zbulohet plani "i fshehtë" i Ramës që shkund administratën/Vetting e teste për të gjithë

Nga analiza financiare ka rezultuar se prokurori Murcaj rezultonte me balancë pozitive në të gjithë vitet.
Prokurori Murçaj mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Për profesionalizmin u konstatua se hetimi i një çështje e vitit 2012 kishte zgjatur tej afatit të përcaktuar; në një hetim tjetër kishte rezultuar se nuk ishin pyetur personat e kërcënuar dhe në një rast mungonte vendimi për zgjatje të hetimit. Komisioni nuk ka gjetur pobleme në katër denoncimet e depozituara nga publiku./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: