Connect with Us

Kërkoi lirimin e “pronarëve” të drogës/ Prokurorja “ngec” në deklarimin e pasurisë

Vetingu

Kërkoi lirimin e “pronarëve” të drogës/ Prokurorja “ngec” në deklarimin e pasurisë

Publikuar

-

Në Marsin e vitit 2016, Flora Çela u komandua në krye të Prokurorisë së Vlorës si numri dy i saj. Prokurori i Përgjithshëm në atë kohë, Adriatik Llalla, i cili firmosi ngritjen në detyrë të prokurores Çela, e cila zëvendësoi prokurorin Alfred Saliu.

Por, një vit më pas, prokurorja Çela bëhet objekt në media, pasi liroi nga prangat “pronarët” e 20 tonëve të drogës.
Forcat e FNSH dhe RENEA, gjatë një aksioni në fshatrat Llakatund dhe Drithas të Vlorës, sekuestruan më shumë se 20 ton drogë Canabis Sativa, por tre ditë më pas dy nga të arrestuarit janë lënë të lirë me masën “detyrim paraqitje”, sipas kërkesës së prokurores Çela.

Nuk dihet nëse është bërë ndonjë hetim apo është marrë ndonjë masë ndaj prokurores Çela për këtë rast. Ndërkohë që KLD ka kaluar në filtër të gjithë gjyqtarës që janë marrë me këtë rast.

CNA.al ka zbardhur pasurinë e prokurores Çela në kuadër të procesit të Vettingut, e cila në disa vite ka edhe paqartësi lidhur me kredi dhe hua.

Nuk dihet nëse kjo vjen se nuk ka ditur të deklarojë pasurinë apo është e qëllimisht. Në disa raste deklaron kredi pa shifra, në disa të tjera nuk tregon sa ka shlyer brenda një viti dher sa jo. Ndër të tjera deklaron që ka marrë hua dhe më pas tregon nëse e ka shlyer. Gjithashtu ajo deklaron blerjen e një apartamenti por në mënyrë të paqartë. Nuk thotë sa e ka vlerën totale dhe nuk deklaron qartë burimet e të ardhurave, me të cilat ka blerë këtë pronë.

Më tej ajo thotë se jeton me pagën e saj dhe të bashkëshortit dhe pavarëisht kredive dhe minikredive nuk i mungojne kursimet dhe depozitat bankare.

Për më tepër po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurorja Flora Çela, sipas të dhënave të ILDKPKI-së.

Viti 2007 (Deklarata fillestare)
Të ardhura nga shpërblimi nga shkolla e Magjistraturës, 387 000 lekë.
Viti 2007 (Deklarata vjetore)
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 120 000 lekë.

Viti 2008
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 841 781 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si nëntoger, 365 750 lekë.
Kredi 100 000 lekë. Pa shlyer 27 504 lekë.
Kredi në emër të bashkëshortit 394 4769 lekë.

Viti 2009
Depozitë bankare 5 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 895 513 lekë dhe raporti I lindjes, 22 800 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit në ushtri , 522 000 lekë.
Kredi 100 000 lekë. Mbyllur.
Kredi në emër të bashkëshortit 394 4769 lekë.

Viti 2010
Depozitë bankare 5 200 euro.
Kursime, 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 1 031 527 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit në ushtri , 555 600 lekë dhe dieta, 134 000 lekë.
Kredi në emër të bashkëshortit 394 4769 lekë. Pa shlyer 100 000 lekë.

Viti 2011
Shtesë në llogarinë bankare 3 300 euro dhe 40 000 lekë.
Blerë automjet 1 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 1 012 089 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit në ushtri, 575 520 .
Kredi 100 000 lekë.
Hua babait të bashkëshortit për blerje makine, 1 000 euro.

LEXO EDHE:  Artan Hoxha zbulon emrin/ Kush është personi që i shkoi në zyrë Azem Hajdarit dhe i tha që është në rrezik

Viti 2012
Kursime 200 000 lekë.
Tërhequr nga depozita bankare 8 800 euro.
Dhuruar shuma 225 791 lekë (nuk jep sqarime)
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 979 484 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit në ushtri, 489 744 lekë.
Kredi 100 000 lekë. Shlyer.
Detyrim për blerjen e ap. Shlyer 10 000 euro, mbetur 20 000 euro.

Viti 2013
Kursime 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 970 877 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit në ushtri, 516 160 lekë.
Detyrim për blerjen e ap. Shlyer 10 000 euro, mbetur 20 000 euro.

Viti 2014
Blerë automjet me vlerë 167 215 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 1 162 533 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit në ushtri, 718 800 lekë.
Kredi konsumatore 371 000 lekë.

Viti 2015
Pakësim I gjendjes kesh me 250 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 1 188 851 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit në ushtri, 419 300 lekë dhe në flotën detare në Durrës, 43 831 lekë.
Kredi nuk e thotë shifrën.
Kredi, principali,118 651 96 dhe pa papaguar 172 474 62 lekë.
Kredi 25 000 euro. Pa shlyer 21 802 39 euro.
Shlyer detyrimi i shtëpisë në Vlorë 24 000 euro. Mbetur edhe 6 000 euro.

Viti 2016
Pakësim I të ardhurave me 150 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 1 326 896 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit 44 398 lekë, 104 494 lekë dhe 47 938.
5 000 euro kesh të mbetura nga disbursimi I kredisë.
Kredi 73 000 lekë.
Kredi 25 000 euro. Pa shlyer 21 191 39 euro.
Overdraft nuk e thotë shifrën.

Viti 2017
Blerë automjet 3 000 euyro dhe shitur volsvagen golf 100 000 lekë.
Gjendje kesh 5 000 euro.
Shtesë në kursime 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 1 373 680 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit 606 400 lekë.
Kredi 25 000 euro. Pa shlyer 20 259 09 euro.
Detyrim firmës së ndërtimit, 6 000 euro.
Kredi bankare 450 000 . Shlyer 450 000 lekë.
Detyrime për shkollën e djalit 10 000-15 000 lekë.

Viti 2018
Shtesë në kursime 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Vlorë, 1 203 001 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit 816 400 lekë dhe dieta 20 000 lekë.
Kredi 25 000 euro. Pa shlyer 19 259 59 euro.
Detyrim firmës së ndërtimit, 6 000 euro.
Kredi bankare 450 000 . Shlyer 450 000 lekë.
Detyrime për shkollën e djalit 10 000-15 000 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Mbylli dosjet në këmbim të parave?/ Hajdarmataj “mbytet” me denoncime në Vetting

Publikuar

-

Nga

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i kryesuar nga, Rezarta Schuetz, me relator Ardian Hajdarin dhe anëtarë Albana Shtyllën, Ina Ramën dhe Sokol Çomon ka zhvilluar një ditë më parë, seancën gjyqësore publike të çështjes që i përket ankimit të Komisionerit Publik kundër vendimit nr. 200, datë 16.10.2019, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që lidhet me subjektin e rivlerësimit Besim Hajdarmataj [(JR) 3/2020, datë 14.01.2020.

Komisioneri Publik, Darjel Sina ka paraqitur shkaqet e ankimit lidhur me dy kriteret e vlerësimit të subjektit të rivlerësimit: atë të aftësive profesionale dhe kriterin e pasurisë, si dhe vlerësimin tërësor të çështjes, duke i kërkuar Kolegjit ndryshimin e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit objekt ankimi dhe shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit.

Subjekti i rivlerësimit dhe përfaqësuesja e tij ligjore kundërshtuan shkaqet e ankimit të Komisionerit Publik, duke pretenduar se janë joobjektive, jo proporcionale, të pabazuara në ligj, në prova apo në rrethanat e çështjes.

Në mbështetje të këtyre pretendimeve, përveç disa akteve të depozituara në Kolegj më datë 15.06.2021, të cilat i ishin përcjellë paraprakisht Komisionerit Publik, subjekti i rivlerësimit depozitoi akte të reja bashkëlidhur parashtrimit të sotëm, duke kërkuar riçeljen e hetimit gjyqësor të çështjes.

Me kërkesë të kryesueses së seancës, Komisioneri Publik u shpreh për denoncimet e ardhura në adresë të subjektit të rivlerësimit, z. Hajdarmataj, duke vlerësuar se në to nuk gjenden rrethana për t’i përfshirë në shkaqet e ankimit.

Për t’i lënë kohë të mjaftueshme Komisionerit Publik të shprehet lidhur me aktet e depozituara nga subjekti i rivlerësimit, trupi gjykues vendosi të shtyjë seancën gjyqësore publike për në datën 06.07.2021, ora 12:00.

Denoncimet për mbyllje dosjesh

Komisioneri Publik, në konsideratë dhe të Rekomandimit të ONM-së, vlerëson se gjetjet dhe mangësitë e konstatuara janë të tilla që, sipas orientimit të Kolegjit, mund të vlerësohen sipas treguesve përkatës të ligjit nr. 96/2016, të ndryshuar, për sa kohë ka të dhëna që lidhen me tregues të natyrës cilësore, të vlerësueshme dhe të matshme, si dhe në vlerësimin tërësor të çështjes, bazuar në nenin 4, pika 2, dhe nenin 61, pika 5 e ligjit nr. 84/2016, konkretisht: 7

Për çështjen e transferuar, procedimi penal nr. ***, i vitit 2010, regjistruar në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Kurbin, në të cilën subjekti ka pasur rolin e drejtuesit dhe të prokurorit të ngarkuar me hetimin e çështje.

Në denoncimin e paraqitur, ndër të tjera, pretendohet se subjekti i rivlerësimit ka miqësi me një shtetas me probleme të theksuara ligjore dhe i skeduar për disa vepra penale, duke udhëtuar shpesh së bashku jashtë shtetit nga viti 2010 deri në vitin 2016.

Nga përmbajtja e akteve të procedimit penal nr. ***/2010, pa kaluar në përsëritje të zgjeruar të rrethanave të rastit, paraqitur në ankim, ka rezultuar se subjekti i rivlerësimit, në cilësinë e prokurorit të çështjes, ka vendosur pushimin e procedimit penal nr. ***/2010, duke arsyetuar se: “… jemi përpara rasteve të pushimit të çështjes, pasi ka dyshime në ekzistencën e faktit, nuk provohet ekzistenca e faktit, i cili përbën vepër penale. Në nenin 328/1, germa “a”, 8 të K. Pr. Penale, parashikohet se ekzistenca e faktit është kusht për fillimin apo vazhdimin e procedimit penal. Në rastin konkret, pasi janë bërë hetime, nuk është bërë e mundur të provohet ekzistenca e faktit dhe, për këto arsye, procedimi penal nuk mund të vazhdojë më tej, por çështja duhet të pushohet”.

Ndërsa në lidhje me të dhënën tjetër të denoncimit për kontaktet e subjektit të rivlerësimit me një shtetas me problem ligjore, subjekti i rivlerësimit, në përgjigje të email-it të datës 21.2.2019, të Komisionit, është përgjigjur se: “Sa i përket shtetasit ***. ***., ju sqaroj se me këtë shtetas nuk kam asnjë lidhje, nuk kam ndonjë raport shoqëror dhe nuk kam pasur marrëdhënie familjare apo të tjera, thjesht e njoh si person”.

LEXO EDHE:  “Gara nuk ekziston”/ Kadilli: PD ka nevojë për ndryshim rrënjësor

LEXO EDHE:  Paralajmëron Klevis Balliu/ “Opozita do vijojë aksionin me çdo mjet dhe çdo rrugë”

Procedimi penal nr. ***, i vitit 2017, i Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda (subjekti ka qenë në rolin e drejtuesit), e cila ka shpallur moskompetencën lëndore, duke ia dërguar aktet Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Përmet.

Në denoncimin e paraqitur për këtë rast, ndër të tjera, pretendohet se subjekti i rivlerësimit, në cilësinë e drejtuesit të Prokurorisë së Krimeve të Rënda, ka vendosur moskompetencën lëndore në shkëmbim të favoreve financiare, duke e dërguar çështjen për hetim në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Përmet, vend në të cilin, më datë ***.7.2017, ishin sekuestruar 11. 650 kg lëndë narkotike Cannabis  sativa.

Procedimi penal nr. ***/2013, i Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda (subjekti ka qenë në rolin e drejtuesit, prej marsit 2016), e cila ka shpallur moskompetencën lëndore dhe aktet ia ka dërguar Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Shkodër, ku janë zhvilluar hetime në procedimin penal me nr. ***/2017.

Në denoncimin e paraqitur për këtë rast, ndër të tjera, pretendohet se subjekti ka vendosur zëvendësimin e prokurorit pa asnjë shkak dhe në mënyrë të paligjshme. Ka favorizuar të dyshuarit nën hetim dhe se, me firm ën e tij, ka përcjellë çështjen në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Shkodër.

Procedimi penal nr. ***/2015, i Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda (për periudhën maj 2015 – mars 2016, subjekti i rivlerësimit ka ushtruar funksionin e zëvendësdrejtuesit e më pas atë të drejtuesit), dërguar për kompetencë Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Durrës, ku janë zhvilluar hetime në procedimin penal me nr. ***/2016.

Në denoncimin e paraqitur për këtë rast, ndër të tjera, pretendohet se subjekti i rivlerësimit ka vendosur moskompetencën, duke e kaluar çështjen në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, Durrës, me qëllimin e vetëm që dosja të mbyllej në këmbim të përfitimeve financiare.

Procedimi penal nr. ***/2012, i Prokurorisë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, Tiranë. Kjo e fundit ka shpallur moskompetencën tokësore, duke ia kaluar aktet Prokurorisë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, Durrës (ku subjekti ka qenë drejtues 2013-2015), regjistruar me nr. ***/2013.

Në denoncimin e paraqitur për këtë rast, ndër të tjera, pretendohet se në këmbim të favoreve financiare, subjekti ka ndërhyrë në dosje pa asnjë akt ligjor të shkruar, qoftë dhe formal, duke hequr nga hetimi prokuroren e çështjes, ***. ***., në kundërshtim me nenin 27, të Kodit të Procedurës Penale, si dhe ka vendosur në kundërshtim me ligjin moskompetencën, me arsyetimin e vetëm se Elbasani është rreth më i afërt me Tiranën se Durrësi. Ndërkohë që kishte më shumë se një vit që kishte pranuar kompetencën e Prokurorisë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, Durrës.

Për vlerësimin e kriterit të pasurisë

Lidhur me pasuritë e deklaruara nga subjekti i rivlerësimit në Deklaratën “Vetting”, pasuri të luajtshme në formën e depozitave bankare dhe kursimeve të poseduara në cash, nga analiza financiare e kryer për periudhën 2003-2016, Komisionit i ka rezultuar se subjekti i rivlerësimit ka mungesë burimesh të ligjshme financiare, përkatësisht për vitet 2010-2013, me një diferencë negative prej – 980.888 (nëntëqind e tetëdhjetë mijë e tetëqind e tetëdhjetë e tetë) lekë, diferencë për të cilën Komisioni i ka kaluar subjektit barrën e provës./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Emrat-Zgjerohet lista e Vettingut/ KPK nis hetimet

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka vënë në fouks të hetimeve –Vetting, ish inspektorë të KLD, këshilltarë ligjorë dhe ndihmës-ligjorë.

Pas prokurorëve dhe gjyqtarëve do të jetë radha e tyre të përballen me Vettingut, në të tria kriteret, si në aspektin profesional, pasuror dhe në pastërtinë e figurës.

Janë 42 subjekte, për të cilët kanë nisur hetimet Vetting, ku më së shumti janë nga Gjykatat dhe Prokuroria e Tiranës.

Pra, pas gjyqtarëve dhe prokurorëve, në sitë do kalojnë edhe pjesa tjetër e stafit të organit të akuzës dhe gjykatave,

Komisioni i pavarur i Kualifikimit ka njoftuar se në zbatim të ligjit nr. 84/2016 “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë” Komisioni vendosi shpërndarjen e çështjeve të subjekteve të rivlerësimit sipas nenit 3, pika 6, germa “d” dhe nenit 6 të rregullores “Për procedurat e zhvillimit të shortit në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit”.

Më poshtë po sjellim emrat që po hetohen nga Komisioni i Vettingut.

Lista e subjekteve në Vetting

Dashamir Alsula Nd.ligjor në Prokurorinë e Përgjithshme

Sofia Zhilla Inspektore Ish-KLD

Aida Mërtiri Këshilltare në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë

Ermal Tauzi Këshilltar Ligjor në Gjykatën Kushtetuese Tiranë

Kaliona Nushi Këshilltare në Gjykatën Kushtetuese Tiranë

Zhaneta Pira Inspektor Ish-KLD

Gent Pejo Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Tiranë

Donika Pahumi Nd.ligjor në Prokurorinë Tiranë

Alma Tafani Nd.ligjor në Prokurorinë Tiranë

Arjana Gaçi Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Jonida Kondili Këshilltar Ligjor në Gjykatën Kushtetuese Tiranë

Jurgen Selimi Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Tiranë

LEXO EDHE:  Bota e artit në zi/ Ndërron jetë bilbili i këngës popullore Sali Brari

LEXO EDHE:  Paralajmëron Klevis Balliu/ “Opozita do vijojë aksionin me çdo mjet dhe çdo rrugë”

Spartak Mitrushi Nd.ligjor në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë

Jorida Liko Nd.ligjor në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë

Persand Tefa Nd.ligjor në Gjykatën e Rrethit Tiranë

Eugen Papandile Këshilltar Ligjor në Gjykatën Kushtetuese Tiranë

Anida Bica Nd.ligjor në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë

Aulona Bodo Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Flamur Kolleshi Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Ornela Xhembulla Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Besmir Rrapaj Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Nertila Ndregjoni Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Gerti Shani Nd.ligjor në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë

Alma Troshani Nd.ligjor në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë

Laureta Ahmeti Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Tiranë

Majlinda Tosku Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Tiranë

Enida Lamçe Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Tiranë

Monika Çuhadari Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Selami Zalli Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Laureta Nezaj Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Saimir Nafizi Nd.ligjor në Gjykatën e Lartë Tiranë

Majlinda Misko Nd.ligjor në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë

Klement Kajana Nd.ligjor në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë

Ornela Troplini Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Durrës

Marjola Beluli Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Vlorë

Olta Aliaj Nd.ligjor në Gjykatën Kushtetuese Tiranë

Elona Shehu Nd.ligjor në Prokurorinë Tiranë

Roland Agolli Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Durrës

Ervin Aliu Nd.ligjor në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë

Aneta Strakosha Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Tiranë

Albana Palaj Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Shkodër

Ervin Xhihani Nd.ligjor në Gjykatën Administrative Korçë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Shkarkohet kreu i Gjykatës Administrative të Apelit/ KPA i “pret kokën” Kastriot Selitës

Publikuar

-

Nga

KPA ka shkarkuar ditën e sotme Kryetarin e Gjykatës së Apelit Administrativ Tiranë Kastriot Selitën.

Vendimi është marrë Albana Shtylla, kryesuese, Ina Rama relatore dhe Natasha Mulaj, Sokol Çomo, anëtarë.

Kreu i Gjykatës Administrative të Apelit, Kastriot Selita, fillimisht u konfirmua në detyrë me  datë 18.6.2019  nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit i përbërë nga Olsi Komiçi kryetar, Lulzim Hamitaj dhe Brunilda Bekteshi relatore.

Ishte ONM që rekomandoi tek Komisionieri Publik, kërkesën për shkarkimin e tij.

Gjetjet e Komisionerit Publik

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa  kërkoi më pas riçelje të hetimit për burimin e krijimit të disa pronave të zotëruara nga Selita dhe bashkëshortja e tij.

Bëhej fjalë për një apartament me sipërfaqe 124.9 m2 në rezidencën Ambasador 3, një apartament dhe garazh në të njëjtën adresë, një apartament 205 m2 dhe një sipërfaqe trualli në Lalëz të Durrësit si dhe për blerjen e një automjeti.

LEXO EDHE:  Denoncimet e PD për PPP-të dhe korrupsionin/ Topalli: Janë 8 vite me vonesë

LEXO EDHE:  “Gara nuk ekziston”/ Kadilli: PD ka nevojë për ndryshim rrënjësor

Ndërsa për shtëpinë e familjes së bashkëshortes, e shitur në vlerën e 220 mijë eurove, Ballhysa  kërkoi që të hetohen kostot e ndërtimit, ligjshmëria e burimeve si dhe metodologjia e përdorur nga KPK në analizën financiare.

Sa i përket aftësive profesionale, Ballhysa pretendonte për konflikt interesi.

Kjo lidhej me një çështje të gjykuar nga Selita në cilësinë e relatorit, ndaj një kompanie, administratori i së cilës kishte blerë apartamentin e bashkëshortes së tij në vitin 2015 për 110 mijë euro.

Po, në një tjetër çështje, Selita kishte gjykuar një çështje me palë të tretë një kompani ndërtimi, ku një vit më pas kishte blerë një apartament dhe një garazh./CNA.al

LEXO TE PLOTE