Connect with Us

Me patundshmëri nga Pogradeci, Elbasan, dhe Tiranë/ Prokurores i “dështoi” grabitja

Vetingu

Me patundshmëri nga Pogradeci, Elbasan, dhe Tiranë/ Prokurores i “dështoi” grabitja

Publikuar

-

Me patundshmëri nga Pogradeci, Elbasan, dhe Tiranë/ Prokurores i “dështoi” grabitja

Prokuroria e Elbasanit, më së shumti është përmendur për skandale sa për punën e bërë. Këtë e tregon e kaluara dhe e tashmja profesionale e prokurorëve, por edhe realiteti i zi që ka mbërthyer Elbasanin.

Për shkak të këtij realiteti, pak kohë më parë Prokurori i Përgjithshëm Olsian Çela zbarkoi në Elbasan, ku vuri alarmin se qyteti është në dorën e bandave.

Në një shtet normal demokratik, ku funksionon prokuroria, nuk duhej të ndodhte një gjë e tillë. Por siç duket prokuroria është marrë peng për vete.

Në kuadër të Vettingut, CNA.al ka hedhur dritë mbi të kaluarën profesionale dhe pasurinë e prokurorëve të Elbasanit.

Në filtër sot do të jetë prokurorja Elveta Murra (Stafa). Kjo e fundit është përfshirë në provesin e rivlerësimit që një vit më parë.

Gjithashtu një vit më parë, emri i prokurores, Elveta Murra (Stafa), është lakuar nga emisioni investigative “Fiks Fare”, i cili denoncoi një skandal të prodhuar nga prokuroria e Elbasanit.

Një qytetar, B.Bajrami, të cilit i kishin vjedhur shtëpinë,  kishte denoncuar prokuroren Elveta Murra (Stafa) dhe një avokat, për pengim të hetimeve.  Por, pavarësisht denoncimit  ai nuk  ishte thirrur nga organi i akuzës qoftë për vjedhjen e banesës apo edhe të kallëzimit për prokuroren Stafa dhe avokatin Preçi

Në këtë mënyrë, prokuroria e Elbasanit kishte mbajtur tre vjet të pazbardhur dosjen e një grabitjeje edhe pse i njihte autorët.

Dhe duke pasur parasysh këtë reagim të Prokurorisë, kuptohet fare mirë se si është marrë qyteti peng nga bandat.

Prokurorja Murra (Stafa) e cila duhej të ishte hetuar,  ka vijuar punën sikur nuk ka ndodhur asgjë. Po ndalemi vetëm tek pjesa e saj, pasi çështja e qyetarit-denoncues i ka kaluar një prokurori tjetër, i cili e ka thelluar më tej skandalin, duke I kërkuar qytetarit që t ëbëjë vetëgjyqësi.

Sa i përket pasurisë, prokurorja Elveta Murra (Stafa) nga paga e saj dhe e bashkëshortit avokat.

Fillimisht prokurorka ka deklaruar dy garsoniere në Pogradec, dhe një apartament 2+1 në Elbasan, prona këto të cilat i ka shitur më vonë.

Në vitin 2010 ka blerë një apartament në Elbasan, 3+1 m vlerë 4 200 000 lekë, të cilin e ka shitur në vitin 2018 me vlerë  45 510 euro  dhe në vitin 2011 ka blerë në Pogradec një tjetër apartament, 60 m2, me vlerë 200 000 lekë.

Në 2017  ka blerë një tjetër apartament  me sipërfaqe 103 79 m2, me vlerë 5 500 000 lekë dhe në vitin 2018, patundshmërinë e ka shtuar me një apartament në Dajt me vlerë 22 000 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar në ILDKPKI nga prokurorja Elveta Murra (Stafa).

Viti 2003

Ap 2+1, me sip 60 m2, me vlerë 2.5 milion lekë.

Truall me sip 20 m2.

Autoveturë Mercedez Benz,  me vlerë 2 milion lekë.

Autoveturë Fiat, me vlerë 1.5 milion lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si of e pol gjyqësore, 0,465 milion lekë.

Viti 2004

Garsoniere me sip 46 m2, në Pogradec me vlerë 120 000 lekë.

Kursime, 550 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si of e pol gjyqësore, 570 000 lekë.

Viti 2005

Llogari bankare, 253 880 lekë.

Gjendje kesh 700 000 lekë dhe 1 000 euro.

Garsoniere me sip 46 m2, në Pogradec me vlerë 120 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 928 430 lekë.

Të ardhura nga toka bujqësore me sip 2 100 m2, 360 000 lekë.

Viti 2006

Llogari bankare, 222 534 lekë.

Gjendje kesh 1 000 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 035 000 lekë.

Të ardhura nga toka bujqësore me sip 2 100 m2, 300 000 lekë.

Shpenzime për universitetin e djalit, 200 000 lekë.

Viti 2007

Kredi 800 000 lekë. Pa shlyer 699 200 lekë.

Garsioniere me sip 25 m2, ndërtuar në vitin 2004 në Pogradec, 1 200 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 084 484 lekë.

Të ardhura nga dhënia në përdorim e një sipërfaqeje toke, 2100 m2, pronë e bashkëshortit, 360 000 lekë.

Viti 2008

Gjendja në llogarinë rrjedhëse -800 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 073 232 lekë.

Interes nga huaja dhënë një firme, 252 000 lekë.

Kredi 800 000 lekë. Pa shlyer 768 874 lekë.

Kredi 68 000 lekë, bashkuar me kredinë e mësipërme.

Shpenzime për shkollimin e djalit 4 000 euro.

Gjendja e llogarisë rrjedhëse të bashkëshortit, 1 200 000 lekë.

Të ardhura nga dhënia në përdorim e një sipërfaqeje toke, 2100 m2, pronë e bashkëshortit, 360 000 lekë.

Viti 2009

Shitur ap 2+1 me vlerë 2 632 500 lekë.

Të ardhura nga shitja ap dhe shitja e tokës në pronësi të bashkëshortit, 5 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 166 074 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna si avokat, 1 500 000 lekë.

Kredi 800 000 lekë. Pa shlyer 696 085 lekë.

Shpenzime për shkollimin e djalit 4 000 euro.

Gjendja në llogarinë e bashkëshortit, 201 036 lekë, 300 000 lekë dhe 5 000 euro.

Viti 2010

Shitja e garsonieres në Pogradec, 700 000 lekë.

LEXO EDHE:  Prokuroria “urdhëron” bllokimin e pasaportës për detektivin izraelit

Paguar për blerjen e ap 1+1 në Pogradec, 2 000 000 lekë.

Paguar për blerjen e ap, 3+1, në Elbasan, 4 200 000 lekë.

Gjendje kesh nga kursimet, 1 000 000 lekë dhe 5 000 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 157 264 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna si avokat, 1 500 000 lekë.

Kredi 800 000 lekë. Pa shlyer 619 290 lekë.

Shpenzime për shkollimin e djalit 4 000 euro.

Llogari bankare e bashkëshortit, 370 000 lekë, 100 000 lekë dhe 280 euro.

Viti 2011

Overdraft, 961 788 lekë.

Paguar për blerjen e ap 1+1 me sip 60 m2, në Pogradec, 200 000 lekë.

Gjendje kesh nga kursimet, 600 000 lekë dhe 5 000 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 196 433 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna si avokat, 250 000 lekë.

Kredi 800 000 lekë. Pa shlyer 538 431 lekë.

Llogari bankare e bashkëshortit, 300 000 lekë, 100 000 lekë dhe 280 euro.

Viti 2012

Overdraft, 196 022 lekë.

Gjendje kesh nga kursimet, 1 000 000 lekë dhe 960 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 008 552 lekë.

Kredi 800 000 lekë. Pa shlyer 444 584 lekë.

Kartë krediti, 100 000 lekë.

Bashkëshortit shitur automjetin Benz, 450 000 lekë.

Blerë nga bashkëshorti automjeti Daimler Chrysler, 1500 euro.

Shtim I llogarisë së bashkëshortit, 13 602 lekë, 114 662 lekë dhe 173 euro.

Viti 2013

Overdraft, 200 000 lekë.

Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 15 184 lekë.

Gjendje kesh nga kursimet 960 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 025 506 lekë.

Kredi 800 000 lekë. Pa shlyer 269 400 lekë.

Llogari bankare të bashkëshortit, 221 596 lekë dhe 5275 euro.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si avokat, 440 000 lekë.

Viti 2014

Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 1 447 79 lekë.

Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 15 184 lekë.

Gjendje kesh nga kursimet 300 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 251 158 lekë.

Kredi 800 000 lekë. Pa shlyer 129 930 78 lekë.

Karta Visa 100 000 lekë. Pa shlyer 52 633 62 lekë.

Bashkëshorti ka tërhequr shumat 226 951 32 lekë dhe 5 360 euro.

Bashëkshorti ka shitur automjetin Daimler Cryhsler, 900 000 lekë.

Bashkëshorti ka blerë Benz Mercedez, 13 000 euro.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si avokat, 186 086 lekë.

Të ardhura të djalit nga puna si jurist në ujësjellës, 454 490 lekë.

Kredi 60 000 lekë. Pa shlyer 122 328 29 lekë.

Overdraft, 135 947 89 lekë.

Viti 2015

Gjendja e llogarisë rrjedhëse, -29 681 72 lekë.

Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 500 000 lekë.

Ullishte me sip 428 572 m2,  dhuruar vëllait.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 299 183 lekë.

Kredi 800 000 lekë. Shlyer.

Karta Visa 100 000 lekë. Pa shlyer 21 607 59 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortit, 34 845 17 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si avokat, 238 758 lekë.

Djali,  ka blerë Benz Mercedez, 300 000 lekë dhe e ka shitur 1000 euro.

Të ardhura të djalit nga puna si jurist në ujësjellës, 364 720 lekë.

Viti 2016

Gjendja e llogarisë rrjedhëse, -2 735 92 lekë.

Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 800 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 327 550 lekë.

Karta Visa 100 000 lekë. Pa shlyer 812 97 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortit, 5 533 96 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si avokat, 953 700 lekë.

Viti 2017

Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 8 610 87 lekë.

Karta Visa -1 298 65 lekë.

Kaluar në pronësi ap me sip 104.7 m2, me vlerë 45 435 euro.

Blerë ap me sip 103 79 m2, me vlerë 5 500 000 lekë.

Gjendje kesh, 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 380 648 lekë.

Likujduar pagesa e prapamebtur për ap. 500 000 lekë.

Kredi bankare 4 400 000 lekë. Pa shlyer 4 366 912 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si avokat, 1 957 000 lekë.

Të ardhura të djalit nga puna si avokat, 115 000 lekë.

Të ardhura të djalit nga puna si jurist në IMT, Elbasan, 68 620 lekë.

Viti 2018

Shtesë në gjendjen e llogarisë, 22 654 59 lekë.

Karta Visa -2 811 lekë.

Shtesë në gjendjen kesh 1 000 000 lekë.

Pakësuar llogaria e pagës, 8 610 87 lekë.

Shitur ap në Elbasan,  45 510 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokurore në Elbasan, 1 366 999 lekë.

Kredi bankare 4 400 000 lekë. Pa shlyer 3 962 344 74 lekë.

Bashkëshorti deklaron ap, 1+1 në Dajt me vlerë 22 000 euro.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si avokat, 1 472  000 lekë.

Të ardhura të djalit nga puna si jurist në IMT, Elbasan, 541 872 lekë./CNA.al

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Lidhjet e drejtësisë me politikën/ Vëllai i ish deputetit të Kryemadhit në Vetting

Publikuar

-

Nga

Kryemadhi zbardh bisedën me Yuri Kim/ Më kërkoi të largoj të rinjtë e LSI nga protesta

Erind Rehovica, prokuror në Prokurorinë e Fierit, prej më shumë se një viti, ndodhet në hetim nga Vettingu.

Ai ka hyrë në sistemin e Drejtësisë si oficer i Policisë Gjyqësore për t’u emëruar më pas si prokuror në Vlorë dhe Fier. Prokurori Erind Rehovica nuk rezulton i lakuar në aspektin profesional, për ndonjë hetim të madh. Çështje që ai ka pasur në duar kanë qenë krime rutinë. Prokurori, Erind Rehovica, është vëllai i ish deputetit të Beratit Gledion Rehovica, i cili së fundmi ka braktisur LSI-në e Monika Kryemadhit për Partinë Socialiste.

Në vitin 2018, të njëjtit, iu hoq mandati nga Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve si deputet, pasi në formularin e dekriminalizimit kishte fshehur një dënim të drejtësisë italiane. Një vit më vonë, Gjykata e Tiranës, konfirmoi pushimin e hetimeve të prokurorisë për ish-deputetin Gledion Rehovica të hetuar për veprën penale të falsifikmit të formularëve, vilave dhe stampave.

Edhe prokurori Erind Rehovica, njësoj si vëllai i tij, politikan, ka emigruar në Itali. Madje bazën e të ardhurave e ka nga puna në Itali.
Megjithëse në formularët e deklarimit të pasurive, prokurori, Rehovica nuk është i qartë. Ai madje nuk deklaron as pagën e tij ndër vite.

Patundshmëri prokurori, Rehovica rezulton të ketë një apartament në Vlorë, blerë me të ardhurat nga emigrazioni në vlerën 34 800 euro.

Një sipërfaqe tokë 1 000 m2, me vlerë 4 000 000 lekë që kishte në Tiranë e ka shitur me vlerë 500 000 lekë. Në vitin 2015 deklaron se bashkëshortja e tij ka blerë një autoveturë Volsvagen me vlerë 700 000 lekë, ndërsa në vitin 2017, deklaron një banesë të rrënuar në Berat me vlerë 2 500 000 lekë. E ka blerë apo po e rikosntrukton nuk e sqaron, ndaj deklarimi i pasurisë ka paqartësi.

 

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Erind Rehovica.
Viti 2004
Tokë, 1000m2, në Tiranë me vlerë 4 000 000 lekë.
Ndërtim objekti i parregulluar me vlerë 200 000 lekë.
Gjendje kesh 60 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga në Itali, 30 000 euro.

Viti 2014 (Deklarata fillestare)
Ap në Vlorë blerë me kursimet nga emigrimi në Itali, me vlerë 34 800 euro.
Llogari bankare 2 000 euro.
Llogari bankare 1 500 euro.
Kursime të bashkëshortes, 3 000 lekë.

LEXO EDHE:  Prokuroria i lë Bashës “bombën në duar”/ Reagon PD

LEXO EDHE:  Prokuroria i lë Bashës "bombën në duar"/ Reagon PD

Viti 2014 (Deklarata vjetore)
Gjendje e llogarisë bankare 3 300 euro.
Të ardhura të subje
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 250 000 lekë.
Detyrim nga një shtetas kundrejt subjektit deklarues 18 000 euro.

Viti 2015
Autoveturë Volsvagen nga puna e bashkëshortes si notere, me vlerë 700 000 lekë.
Gjendje llogarie 648 euro dhe 76 654 lekë.
Bono thesari në emër të bashkëshortes 350 000 lekë.

Viti 2016
Autoveturë, Volsvagen, blerë me të ardhurat e bashkëshortes si notere, me vlerë 7 000 euro.
Llogari bankare për fëmijët, dhuratë nga gjyshërit, 500 euro dhe 2 624 euro.
Ap në vlorë blerë me kursimet si emigrant në Itali me vlerë, 34 800 euro.
Llogari kursimi 3 300 euro.
Gjendje kesh në shtëpi 1 500 000 lekë. Nga këto 500 000 lekë nga shitja e tokës në Tiranë dhe 1 000 000 nga kursimet e emigrimit në Itali.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Fier, 1 430 207 lekë.
Llogari bankare të bashkëshortes, në shumat, 920 682 31 lekë, 124 917 lekë dhe 4222 92 lekë.

Viti 2017
Një shtëpi të rrënuar në qytetin e Beratit, me vlerë 2 500 000 lekë. (nuk e sqaron se për çfarë e harxhuar këtë shumë, e ka blerë këtë banesën e rrënuar apo e ka rikonstruktuar). Më tej thotë, 1 200 000 lekë, nga llogaria bankare e bashkëshortes dhe 1 300 000 lekë, kesh të ndodhura në shtëpi.
Llogari bankare e bashkëshortes është zeruar për shkak të blerjes së banesës dhe nuk jep asnjë sqarim se për çfarë banese bëhet fjalë, për banesën e rrënuar apo një tjetër banesë. Po ai sqaron pagesa është bërë me dy këste. Njëherë janë dhënë 1 700 000 lekë dhe njëherë 800 000 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes si notere, 128 397 lekë.
Kursime, 500 000 lekë.

Viti 2018
Kesh në shtëpi 500 000 lekë.
LLogaria bankare e bashkëshortes, 402 334.65 lekë dhe pakësuar 1 044 82 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

U përzgjodh në Task Forcën Marku-Xhafaj/ Prokurorja “në krah” të Saimir Tahirit

Publikuar

-

Nga

Denoncimi i fortë/ Rama urdhëron AKEP të mbyllë portalet që po i çjerrin maskën procesit fake të vettingut

Në Qershor të vitit 2020, Komisioni i Pavarur Kualifikimit, shkalla e parë e Vetingut, ka përzgjedhur përmes shortit emrat e 118 gjyqtarëve dhe prokurorëve, të cilët do t’i nënshtrohen Vetingut për ligjshmërinë e pasurive, pastërtinë e figurës dhe aftësitë profesionale.

Nga magjistratët e përzgjedhur, 116 shërbejnë në shkallën e parë të gjyqësorit dhe në mesin e tyre është edhe prokurorja e Fierit, Eglantina Shehu. Kujtojmë se pas marrëveshjes ndërmjet Prokurorisë së Përgjithshme dhe Ministrisë së Brendshme firmosur më 2 shkurt 2018, nga titullarët Arta Marku dhe Fatmir Xhafaj, dhe me përfundimin e procesit të përzgjedhjes së hetuesve që do të ishin pjesë e strukturës Task Forcë, në listë ishte edhe prokurorja Eglantina Shehu.

Me një karrierë, vetëm prej pesë vitesh në atë kohë, Shehu u përzgjodh si pjesë e strukturës “Forca e Ligjit” pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.
Thënë ndryshe, pas kësaj përzgjedhje pritej luftimi i krimit të organizuar, korrupsionit dhe veprave të tjera të rënda penale në rrethin ne Fierit.

Në fakt, “Forca e Ligjit”, nuk është se ka lulëzuar në Tiranë, që të ndriçojë dhe në Fier dhe ata që nënshkruan këtë marrëveshje sot nuk janë më në të njëjtat pozicione për të dhënë llogari për dështimin.

Prokurorja Eglantina Shehu, ka kaluar nëpër duar çështje jo pak të bujshme.
Ajo ka hetuar akuzat ish oficerit të Policisë, Dritan Zagani kundrejt ish ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri.

Pas një hetimi të shpejtë dymujor, organi i akuzës në Fier, e deklaroi çështjen të pushuar, duke argumentuar se nga hetimi nuk është vërtetuar të ketë elementë të ndonjë vepre penale.

Sa i përket pasurisë, të ardhurat e prokurores Shehu, burojnë nga paga e saj si prokurore dhe si eksperte në Shkollën e Magjistratutës, por edhe nga katër punësimi i bashkëshortit të saj.
E vetmja patundshmëri që prokurorja deklaron është një apartament në Tiranë, 62.3 m3, i blerë në vitin 2015, për të cilin ka paguar 52 000 euro.
Prokurorja deklaron se këtë apartament e ka blerë me anë të një kredie 30 000 euro, me ndihmesë nga prindërit dhe bashkëjetuesi 20 000 euro si dhe kursime të bashkëjetuesit 2 000 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurorja e Eglantina Shehu.
Viti 2013 (Deklarata fillestare)
Nuk deklaron asgjë.

Viti 2013 (Deklarata vjetore)
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 111 678 lekë.

Viti 2014
Të ardhura në llogarinë rrjedhëse, kursime nga paga të subjektit deklarues, 67 229 94 lekë.
Gjendje kesh, kursime nga paga të subjektit deklarues, 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 1 166 648 lekë.

Viti 2015
Ap banimi 62.3 m2, në Tirannë me vlerë,52 000 euro. Blerë me kredi 30 000 euro, ndihmesë nga prindërit dhe bashkëjetuesi 20 000 euro si dhe kursime të bashkëjetuesit 2 000 euro.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 200 659 04 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 3 326 02 lekë.
Kartë krediti me vlerë 10 000 lekë. Shuma që disponon është 1 007 lekë.
Të ardhurat kesh të subjektit deklarues, pakësuar me 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 1 365 926 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 4 085 237 56 lekë.
Depozitë kursimi e bashkëjetuesit 200 000 lekë.
Depozitë page e bashkëjetuesit, 45 151 76 lekë.
Autoveturë Benz A Class e bashkëjetuesit me vlerë 6 500 euro.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga puna në një media, 930 000 lekë.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga honoraret në fakultetin Histori Filologji, 25 500 lekë.

LEXO EDHE:  Mbi 40 mijë faqe material kundër ish-krerëve të UÇK-së

LEXO EDHE:  Elbasani nuk gjen qetësi/ Të shtëna me armë zjarri në Labinot

Viti 2016
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 234 438 64 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 3312 81 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 841 279 lekë dhe nga sigurimet shoqërore,181 755 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 3 904 131 01 lekë.
Depozitë kursimi e bashkëjetuesit, shtuar me 201 700 lekë.
Depozitë page e bashkëjetuesit, pakësuar, 44 861 5 lekë.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga puna në një media, 1 040 000 lekë.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga honoraret në TVSH, 10 200 lekë.

Viti 2017
Depozitë kursimi me afat e subjektit deklarues me vlerë 650 000 lekë.
LLogari page e subjektit deklarues, pakësuar me 502 327 98 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 1 244 29 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 572 059 83 lekë dhe nga sigurimet shoqërore, 313 729 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga puna në një media, 908 114 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në një kolegj privat në Kosovë, 1 821 20 euro.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në Universitetin e Durrësit, 48 547 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog i jashtëm në fakultetin Histori-Filologji, Tiranë, 129 693 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në një media në Fier,170 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga një aktivitet në Universitetin e Elbasanit, 8 500 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 3 710 987 01 lekë.
Depozita bankare e bashkëshortit, shtuar me 498 300 lekë.
Depozita e pagës së bashkëshortit, shtuar me 4 929 19 lekë.

Viti 2018
Llogari page e subjektit deklarues, 80 900 lekë.
Depozita bankare e subjektit deklarues, pakësuar me 432 23 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 1 167 849 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Shkolla e Magjistraturës, si eksperte në trajnim,16 125 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 3 505 760 24 lekë.
Depozita bankare e bashkëshortit, shtuar me 105 737 50 lekë.
Llogari rrjedhëse e bashkëshortit, 114 061 03 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në një kolegj privat në Kosovë, 2 406 60 euro.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në Universitetin e Durrësit, 940 971 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog i jashtëm në fakultetin Histori-Filologji, Tiranë, 104 016 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga mësimdhënia në një universitet në Rumani 155 788 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në dy media në Fier, 42 500 lekë dhe 42 500 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si drejtor ekzekutiv i një OJF, 114 061 03 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit për referim në forumin “Decentralizimi dhe autonomia e pushtetit local”, në Tiranë, 12 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Spiropali deklaron pasuri prej 5.8 milionë lekësh/ Si i ka siguruar ministrja të ardhurat

Publikuar

-

Nga

Përgjimet e “Ndraghetas”/ Spiropali: Janë zero me xhufkë, Prokuroria nuk ka prova

Elisa Spiropali u zgjodh ministre Shteti për Marrëdhëniet me Parlamentin në dhjetor 2018, me ndryshimet që përfshinë kabinetin e kryeministrit Edi Rama pas protestës së studentëve. Spiropali ka mbajtur më parë postin e drejtoreshës së Përgjithshme të Doganave.

Elisa Spiropali ka përfunduar studimet në Lester B. Pearson College, Kanada. Rezultatet e larta i japin mundësinë të fitojë një bursë universitare në Mount Holyoke College, Massachusetts, SHBA, ku diplomohet në vitin 2005, me titull nderi në dy degë universitare; Politikë dhe Ekonomi, me specializim në Ekonomi Politike dhe Ekonomi Zhvillimi.

Znj. Spiropali është angazhuar në politikë në vitin 2009 dhe është aktualisht deputete dhe nënkryetare e Grupit Parlamentar Socialist, Sekretare për Aleancat dhe Bashkëqeverisjen si dhe zëdhënëse e Kryesisë së Partisë Socialiste.

Ky raport është prodhuar nga BIRN pas administrimit të deklaratave të pasurisë së ministres Elisa Spiropali nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesit, ILDKPKI. Ai ka për qëllim bërjen e transparencës mbi pasuritë e anëtarëve apo ish-anëtarëve të Këshillit të Ministrave gjatë viteve 2013-2020.

Skeda grafike e mëposhtme paraqet pasurinë e deklaruar nga ministrja e Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin, Elisa Spiropali nga viti 2013 deri në fund të vitit 2018.

Në deklaratën e parë të dorëzuar në ILDKPKI në vitin 2013, Elisa Spiropali deklaronte pasuri me vlerë 2.3 milionë lekë, ndërsanë fund të vitit 2018, pasuria e deklaruar kap vlerën e 5.8 milionë lekëve.

Pjesa kryesore e pasurisë përbëhet nga kursimet në cash në vlerën e 3.4 milionë lekëve, të ndjekura nga likujditetet bankare prej 1.5 milionë lekësh dhe automjete me vlerë 800 mijë lekë.

LEXO EDHE:  Prokuroria i lë Bashës “bombën në duar”/ Reagon PD

LEXO EDHE:  Thellohen hetimet për skandalin e lobimeve të Bashës/ Prokuroria, letër-porosi në SHBA mbi pagesat

Të ardhurat familjare për periudhën deklaruese janë 9.7 milionë lekë, nga të cilat 67% burojnë nga paga e Znj. Spiropali dhe 23% nga paga e bashkëshortit. Një zë i rëndësishëm në burimin e të ardhurave është edhe një kontratë shitjeje e një automjeti nga bashkëshorti, që zë gati 10% të të ardhurave totale.

Përveç analizës për rritjen/uljen e pasurisë, strukturën e aseteve dhe të ardhurave, ky raport paraqet dhe kontrollin aritmetik/logjik të deklarimeve të subjektit si dhe “flamujt e kuq’ që identifikohen gjatë kontrollit. BIRN kreu kontrollin aritmetik/logjik për 5 vite të deklarimit, të cilat rezultuan pa probleme.

Nga analiza cilësore e deklaratave të pasurisë, BIRN identifikoi si “flamur të kuq” qëllimin e paqartë të një kredie bankare si dhe vlerën e lartë të kursimeve të mbajtura në gjendje cash në shtëpi.

Kredia bankare deklarohet në vitin 2017 nga Spiropali dhe bashkëshorti i saj, pa sqaruar qëllimin apo përdorimin e kësaj kredie.

Sa i përket kursimeve në cash, Spiropali dhe bashkëshorti i saj zotërojnë në fund të vitit 2018 shumat 22 mijë euro dhe 500 mijë lekë, duke tejkaluar kufirin ligjor të parave që mund të mbahen jashtë sistemit bankar prej 1.5 milionë lekësh.

Vlen gjithashtu për t’u theksuar se Znj. Spiropali dhe bashkëshorti i saj nuk deklarojnë asnjë shtëpi në pronësi apo në përdorim./BIRN

Deklarata Para  Fillimit të Detyrës

Deklarata e pasurisë  së vitit 2013

Deklarata e pasurisë  së vitit 2014

Deklarata e pasurisë  së vitit 2015

Deklarata e pasurisë  Para Fillimit 2017

Deklarata e pasurisë  së vitit 2017

Deklarata e pasurisë  së vitit 2018

LEXO TE PLOTE