Connect with Us

Makinë 10 000 euro dhe shtëpi me kredi/ Pasuria e prokurorit që u “izolua” në Amerikë

Vetingu

Makinë 10 000 euro dhe shtëpi me kredi/ Pasuria e prokurorit që u “izolua” në Amerikë

Publikuar

-

Prokurori Elion Mustafaj e ka nisur karrierën në drejtësi që në vitin 2004 me detyrë oficer i Policisë Gjyqësore. Më pas ka pasur një ndërprerje, për të cilat nuk dihen arsyet dhe është rikthyer në sistemin e drejtësisë në vitin 2012 po si oficer i Policisë Gjyqësorë.

Këto janë të dhënat e pasqyruara tek formularët e deklarimit të pasurisë. Mustafaj ka punuar si prokuror, në Durrës, Korçë dhe më pas në Vlorë.

Emri i Mustafajt është lakuar muaj më parë nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë, pasi kërkesës së tij për lejë një vjeçare. Prokurori Elion Mustafaj kishte udhëtuar për në Amerikë atje ku kishte edhe bashkëshorten e cila studionte dhe punonte. Më pas pretendimin se nuk kthehet dot për shkak të masavë anti –Covid, ai i ka kërkuar leje KLP-së.

Dhe me 14 prill 2020, KLP, miratoi lejen një vjeçare (nga 1 Maji 2020-31 Prill 2021), për prokurorin Mustafaj.
Ky i fundit nuk është lakuar negativisht në aspektin profesional. Ndërsa në aspektin e pasurisë, të ardhurat , burojnë nga paga e tij dhe dy paga të bashhkëshortes.

Kursime shkojnë në mijëra euro, sa i lejojnë që të blejë një automjet 10 000 euro dhe ta shesë më vonë 12 000 euro dhe sa i lejojnë bashkëshortes së tij të akomodohet në Amerikë.

Patundshmëri ai deklaron vetëm një apartament me sipërfaqe 88.6 m2, që ka kushtuar 42 528 lekë. Këtë pronë ai deklaron se e ka në bashkëpronësi me të atin dhe për ta paguar ka marrë 22000 euro kredi, ndërsa pjesë prej 20 528 euro i ka pasur nga të ardhurat dhe kursimet fammiljare.

Më poshtë po sjellim deklaratat e pasurisë të prokurorit Elion Mustafaj.

Viti 2004
Autoveturë Mercedez Benz, 700 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror në Durrës, 573 757 lekë.
Viti 2012 (Deklarata fillestare)
Ap banimi,sip 88.6 m2, në bashkëpronësi me babain, me vlerë 42 528 lekë. Blerë me kredi 22 000 euro dhe 20 528 euro nga të ardhurat familjare.
Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues, 32 494 lekë.
Llogari rrjedhëse, 10 025 lekë.
Gjendje kesh 1 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna si of i policisë gjyqësore Tiranë, 57 048 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes në një shoqëri, 50 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes në një shoqëri tjetër part time, 24 000 lekë.
Të ardhura nga paga e babait në shumën 28 000 lekë.
Të ardhura nga paga e nënës si mësuese, 43 000 lekë.
Kredi 22 000 euro. Pa shlyer 18 849 euro.
Viti 2012 (Deklarata vjetore)
Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna si prokuror në Korçë, 509 082 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes në një shoqëri, 412 979 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes në një shoqëri tjetër, 144 000 lekë.
Kredi 22 000 euro. Pa shlyer 18 385 euro.
Overdraft, 72 915 lekë.

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna si prokuror në Korçë dhe nga një aktivitet I OPDAT, 1 077 046 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes në një shoqëri, 532 929 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes në një shoqëri tjetër, 282 690 lekë.
Kredi 22 000 euro. Pa shlyer 17 371 euro.
Overdraft, 92 953 lekë.
Viti 2014
Shitur automjeti Mercedez Benz, 1 000 euro.
Shtuar likuiditetet me 1000 euro dhe 120 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna si prokuror në Korçë, 1 194 202 lekë.
Kredi 22 000 euro. Pa shlyer 16 518 euro.
Overdraft, 149 840 86 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes në një shoqëri, 15 706 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes në një shoqëri tjetër, 26 070 lekë.
Të ardhura nga leja e lindjes, 102 509 lekë.

LEXO EDHE:  Foto-Çfarë po ndodh në Tiranë dhe në Vlorë

Viti 2015
Pakësuar gjendja kesh me 10 000 euro.
Shtuar gjendja kesh me 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna si prokuror në Vlorë, 1 179 202 lekë.
Të ardhura nga dietat 20 000 lekë.
Të ardhura nga pjesëmarrja në aktivitetet e OPDAT, 13 323 lekë.
Të ardhura nga pjesëmarrja në një aktivitet në Kroaci, 400 euro.
Kredi 22 000 euro. Pa shlyer 15 420 euro.
Overdraft, 56 565 64 lekë.
Gjendje në llogari të bashkëshortes, 6 979 lekë dhe 417 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes në një shoqëri, 525 000 lekë dhe 34 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes në një shoqëri tjetër, 26 670 lekë.
Të ardhura nga leja e lindjes, 121 154 lekë.

Viti 2016
Shitur makina Mercedez Benz, 12 000 euro.
Llogari rrjedhëse, 5 584 47 lekë.
Shtuar gjendja kesh 6400 euro.
Shtuar gjendja kesh me 50 000 lekë.
Dhuruar prindërve, 200 000 lekë.
Ap banimi me qira në Vlorë , 8 000 lekë në muaj.
Gjendja e llogarisë, 20 41 lekë.
Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna si prokuror në Vlorë, 1 288 000 lekë.
Të ardhura nga dietat 105 000 lekë.
Kredi 22 000 euro. Pa shlyer 14 439 44 euro.
Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 51 484 lekë.
LLogari studen kart e bashkëshortes, 417 65 lekë.
Autoveturë e bashkëshortes me vlerë 120 000 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes në një shoqëri, 650 000 lekë .
Të ardhura të bashkëshortes në një shoqëri tjetër, 319 380 lekë.

Viti 2017
Pakësuar llogaria me 11 984 euro.
Pakësuar gjendja monetare me 100 000 lekë.
Gjendja e llogarisë rrjedhëse të pagës, 676 23 lekë.
Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna si prokuror në Vlorë, 646 642 lekë.
Kredi 22 000 euro. Pa shlyer 13 534 24 euro.
Shpenzime për qira 32 000 lekë.
Shpenzime për qiranë e një ap në USA, 3867 dollarë.
Bashkëshortja, ka blerë automjet, 3 700 dollarë.
Llogari bankare e bashkëshortes, 27 899 39 lekë.
LLogari studen kart e bashkëshortes, 417 65 lekë.
Llogari e pagës e bashkëshortes, në Amerikë, 1 109 19 dollarë.
Të ardhura të bashkëshortes nga kompania, Alb Connstruction dhe Klodiola shpk me vlerë 513 721 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna në Amerikë, 6 155 9 dollarë.
Të ardhura të bashkëshortes nga ndjekja e një studimi, 102 dollarë.
Detyrime financiare, 2330 dollarë dhe 3867 dollarë.

Viti 2018
Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 127 080 39 lekë.
Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna si prokuror në Vlorë, 699 836 lekë.
Kredi 22 000 euro. Pa shlyer 12 251 84 euro.
Overdraft 240 000 lekë. Pa shlyer 128 080 39 lekë.
Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 116 504 39 lekë.
Llogari e bashkëshortes në USA, 11 328 54 dollarë.
Të ardhura të bashkëshortes nga kompania, Alb Connstruction me vlerë 319 680 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna në Amerikë, 11 423 52 dollarë.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna në Amerikë, 15 322 56dollarë.
Të ardhura nga rimbursimi i taksave në USA, 5 427 dollarë.
Detyrime financiare, 12 025 dollarë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Lidhjet e drejtësisë me politikën/ Vëllai i ish deputetit të Kryemadhit në Vetting

Publikuar

-

Nga

Kryemadhi zbardh bisedën me Yuri Kim/ Më kërkoi të largoj të rinjtë e LSI nga protesta

Erind Rehovica, prokuror në Prokurorinë e Fierit, prej më shumë se një viti, ndodhet në hetim nga Vettingu.

Ai ka hyrë në sistemin e Drejtësisë si oficer i Policisë Gjyqësore për t’u emëruar më pas si prokuror në Vlorë dhe Fier. Prokurori Erind Rehovica nuk rezulton i lakuar në aspektin profesional, për ndonjë hetim të madh. Çështje që ai ka pasur në duar kanë qenë krime rutinë. Prokurori, Erind Rehovica, është vëllai i ish deputetit të Beratit Gledion Rehovica, i cili së fundmi ka braktisur LSI-në e Monika Kryemadhit për Partinë Socialiste.

Në vitin 2018, të njëjtit, iu hoq mandati nga Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve si deputet, pasi në formularin e dekriminalizimit kishte fshehur një dënim të drejtësisë italiane. Një vit më vonë, Gjykata e Tiranës, konfirmoi pushimin e hetimeve të prokurorisë për ish-deputetin Gledion Rehovica të hetuar për veprën penale të falsifikmit të formularëve, vilave dhe stampave.

Edhe prokurori Erind Rehovica, njësoj si vëllai i tij, politikan, ka emigruar në Itali. Madje bazën e të ardhurave e ka nga puna në Itali.
Megjithëse në formularët e deklarimit të pasurive, prokurori, Rehovica nuk është i qartë. Ai madje nuk deklaron as pagën e tij ndër vite.

Patundshmëri prokurori, Rehovica rezulton të ketë një apartament në Vlorë, blerë me të ardhurat nga emigrazioni në vlerën 34 800 euro.

Një sipërfaqe tokë 1 000 m2, me vlerë 4 000 000 lekë që kishte në Tiranë e ka shitur me vlerë 500 000 lekë. Në vitin 2015 deklaron se bashkëshortja e tij ka blerë një autoveturë Volsvagen me vlerë 700 000 lekë, ndërsa në vitin 2017, deklaron një banesë të rrënuar në Berat me vlerë 2 500 000 lekë. E ka blerë apo po e rikosntrukton nuk e sqaron, ndaj deklarimi i pasurisë ka paqartësi.

 

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Erind Rehovica.
Viti 2004
Tokë, 1000m2, në Tiranë me vlerë 4 000 000 lekë.
Ndërtim objekti i parregulluar me vlerë 200 000 lekë.
Gjendje kesh 60 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga në Itali, 30 000 euro.

Viti 2014 (Deklarata fillestare)
Ap në Vlorë blerë me kursimet nga emigrimi në Itali, me vlerë 34 800 euro.
Llogari bankare 2 000 euro.
Llogari bankare 1 500 euro.
Kursime të bashkëshortes, 3 000 lekë.

LEXO EDHE:  Foto/ Përfaqësuesi i ambasadës amerikane në seancën për pasuritë e Ylli Ndroqit

LEXO EDHE:  Berisha akuza të forta Ramës/ Po largon shqiptarët me platformën e Vaso Çuvolovicit

Viti 2014 (Deklarata vjetore)
Gjendje e llogarisë bankare 3 300 euro.
Të ardhura të subje
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 250 000 lekë.
Detyrim nga një shtetas kundrejt subjektit deklarues 18 000 euro.

Viti 2015
Autoveturë Volsvagen nga puna e bashkëshortes si notere, me vlerë 700 000 lekë.
Gjendje llogarie 648 euro dhe 76 654 lekë.
Bono thesari në emër të bashkëshortes 350 000 lekë.

Viti 2016
Autoveturë, Volsvagen, blerë me të ardhurat e bashkëshortes si notere, me vlerë 7 000 euro.
Llogari bankare për fëmijët, dhuratë nga gjyshërit, 500 euro dhe 2 624 euro.
Ap në vlorë blerë me kursimet si emigrant në Itali me vlerë, 34 800 euro.
Llogari kursimi 3 300 euro.
Gjendje kesh në shtëpi 1 500 000 lekë. Nga këto 500 000 lekë nga shitja e tokës në Tiranë dhe 1 000 000 nga kursimet e emigrimit në Itali.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Fier, 1 430 207 lekë.
Llogari bankare të bashkëshortes, në shumat, 920 682 31 lekë, 124 917 lekë dhe 4222 92 lekë.

Viti 2017
Një shtëpi të rrënuar në qytetin e Beratit, me vlerë 2 500 000 lekë. (nuk e sqaron se për çfarë e harxhuar këtë shumë, e ka blerë këtë banesën e rrënuar apo e ka rikonstruktuar). Më tej thotë, 1 200 000 lekë, nga llogaria bankare e bashkëshortes dhe 1 300 000 lekë, kesh të ndodhura në shtëpi.
Llogari bankare e bashkëshortes është zeruar për shkak të blerjes së banesës dhe nuk jep asnjë sqarim se për çfarë banese bëhet fjalë, për banesën e rrënuar apo një tjetër banesë. Po ai sqaron pagesa është bërë me dy këste. Njëherë janë dhënë 1 700 000 lekë dhe njëherë 800 000 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortes si notere, 128 397 lekë.
Kursime, 500 000 lekë.

Viti 2018
Kesh në shtëpi 500 000 lekë.
LLogaria bankare e bashkëshortes, 402 334.65 lekë dhe pakësuar 1 044 82 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

U përzgjodh në Task Forcën Marku-Xhafaj/ Prokurorja “në krah” të Saimir Tahirit

Publikuar

-

Nga

Denoncimi i fortë/ Rama urdhëron AKEP të mbyllë portalet që po i çjerrin maskën procesit fake të vettingut

Në Qershor të vitit 2020, Komisioni i Pavarur Kualifikimit, shkalla e parë e Vetingut, ka përzgjedhur përmes shortit emrat e 118 gjyqtarëve dhe prokurorëve, të cilët do t’i nënshtrohen Vetingut për ligjshmërinë e pasurive, pastërtinë e figurës dhe aftësitë profesionale.

Nga magjistratët e përzgjedhur, 116 shërbejnë në shkallën e parë të gjyqësorit dhe në mesin e tyre është edhe prokurorja e Fierit, Eglantina Shehu. Kujtojmë se pas marrëveshjes ndërmjet Prokurorisë së Përgjithshme dhe Ministrisë së Brendshme firmosur më 2 shkurt 2018, nga titullarët Arta Marku dhe Fatmir Xhafaj, dhe me përfundimin e procesit të përzgjedhjes së hetuesve që do të ishin pjesë e strukturës Task Forcë, në listë ishte edhe prokurorja Eglantina Shehu.

Me një karrierë, vetëm prej pesë vitesh në atë kohë, Shehu u përzgjodh si pjesë e strukturës “Forca e Ligjit” pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.
Thënë ndryshe, pas kësaj përzgjedhje pritej luftimi i krimit të organizuar, korrupsionit dhe veprave të tjera të rënda penale në rrethin ne Fierit.

Në fakt, “Forca e Ligjit”, nuk është se ka lulëzuar në Tiranë, që të ndriçojë dhe në Fier dhe ata që nënshkruan këtë marrëveshje sot nuk janë më në të njëjtat pozicione për të dhënë llogari për dështimin.

Prokurorja Eglantina Shehu, ka kaluar nëpër duar çështje jo pak të bujshme.
Ajo ka hetuar akuzat ish oficerit të Policisë, Dritan Zagani kundrejt ish ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri.

Pas një hetimi të shpejtë dymujor, organi i akuzës në Fier, e deklaroi çështjen të pushuar, duke argumentuar se nga hetimi nuk është vërtetuar të ketë elementë të ndonjë vepre penale.

Sa i përket pasurisë, të ardhurat e prokurores Shehu, burojnë nga paga e saj si prokurore dhe si eksperte në Shkollën e Magjistratutës, por edhe nga katër punësimi i bashkëshortit të saj.
E vetmja patundshmëri që prokurorja deklaron është një apartament në Tiranë, 62.3 m3, i blerë në vitin 2015, për të cilin ka paguar 52 000 euro.
Prokurorja deklaron se këtë apartament e ka blerë me anë të një kredie 30 000 euro, me ndihmesë nga prindërit dhe bashkëjetuesi 20 000 euro si dhe kursime të bashkëjetuesit 2 000 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurorja e Eglantina Shehu.
Viti 2013 (Deklarata fillestare)
Nuk deklaron asgjë.

Viti 2013 (Deklarata vjetore)
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 111 678 lekë.

Viti 2014
Të ardhura në llogarinë rrjedhëse, kursime nga paga të subjektit deklarues, 67 229 94 lekë.
Gjendje kesh, kursime nga paga të subjektit deklarues, 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 1 166 648 lekë.

Viti 2015
Ap banimi 62.3 m2, në Tirannë me vlerë,52 000 euro. Blerë me kredi 30 000 euro, ndihmesë nga prindërit dhe bashkëjetuesi 20 000 euro si dhe kursime të bashkëjetuesit 2 000 euro.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 200 659 04 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 3 326 02 lekë.
Kartë krediti me vlerë 10 000 lekë. Shuma që disponon është 1 007 lekë.
Të ardhurat kesh të subjektit deklarues, pakësuar me 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 1 365 926 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 4 085 237 56 lekë.
Depozitë kursimi e bashkëjetuesit 200 000 lekë.
Depozitë page e bashkëjetuesit, 45 151 76 lekë.
Autoveturë Benz A Class e bashkëjetuesit me vlerë 6 500 euro.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga puna në një media, 930 000 lekë.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga honoraret në fakultetin Histori Filologji, 25 500 lekë.

LEXO EDHE:  Prokurori në Sarandë “zhduk” fenomenin natyror

LEXO EDHE:  Shpëtim Gjika thumbon Metën/ Edhe nja dy-tre dekorata dhe marr statusin veteran

Viti 2016
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 234 438 64 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues me vlerë 3312 81 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 841 279 lekë dhe nga sigurimet shoqërore,181 755 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 3 904 131 01 lekë.
Depozitë kursimi e bashkëjetuesit, shtuar me 201 700 lekë.
Depozitë page e bashkëjetuesit, pakësuar, 44 861 5 lekë.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga puna në një media, 1 040 000 lekë.
Të ardhura të bashkëjetuesit nga honoraret në TVSH, 10 200 lekë.

Viti 2017
Depozitë kursimi me afat e subjektit deklarues me vlerë 650 000 lekë.
LLogari page e subjektit deklarues, pakësuar me 502 327 98 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 1 244 29 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 572 059 83 lekë dhe nga sigurimet shoqërore, 313 729 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga puna në një media, 908 114 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në një kolegj privat në Kosovë, 1 821 20 euro.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në Universitetin e Durrësit, 48 547 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog i jashtëm në fakultetin Histori-Filologji, Tiranë, 129 693 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në një media në Fier,170 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga një aktivitet në Universitetin e Elbasanit, 8 500 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 3 710 987 01 lekë.
Depozita bankare e bashkëshortit, shtuar me 498 300 lekë.
Depozita e pagës së bashkëshortit, shtuar me 4 929 19 lekë.

Viti 2018
Llogari page e subjektit deklarues, 80 900 lekë.
Depozita bankare e subjektit deklarues, pakësuar me 432 23 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si prokurore në Fier, 1 167 849 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Shkolla e Magjistraturës, si eksperte në trajnim,16 125 lekë.
Kredi për blerje ap në vlerën 4 200 000 lekë. Pa shlyer 3 505 760 24 lekë.
Depozita bankare e bashkëshortit, shtuar me 105 737 50 lekë.
Llogari rrjedhëse e bashkëshortit, 114 061 03 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në një kolegj privat në Kosovë, 2 406 60 euro.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog në Universitetin e Durrësit, 940 971 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si pedagog i jashtëm në fakultetin Histori-Filologji, Tiranë, 104 016 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga mësimdhënia në një universitet në Rumani 155 788 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në dy media në Fier, 42 500 lekë dhe 42 500 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit si drejtor ekzekutiv i një OJF, 114 061 03 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit për referim në forumin “Decentralizimi dhe autonomia e pushtetit local”, në Tiranë, 12 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Spiropali deklaron pasuri prej 5.8 milionë lekësh/ Si i ka siguruar ministrja të ardhurat

Publikuar

-

Nga

Përgjimet e “Ndraghetas”/ Spiropali: Janë zero me xhufkë, Prokuroria nuk ka prova

Elisa Spiropali u zgjodh ministre Shteti për Marrëdhëniet me Parlamentin në dhjetor 2018, me ndryshimet që përfshinë kabinetin e kryeministrit Edi Rama pas protestës së studentëve. Spiropali ka mbajtur më parë postin e drejtoreshës së Përgjithshme të Doganave.

Elisa Spiropali ka përfunduar studimet në Lester B. Pearson College, Kanada. Rezultatet e larta i japin mundësinë të fitojë një bursë universitare në Mount Holyoke College, Massachusetts, SHBA, ku diplomohet në vitin 2005, me titull nderi në dy degë universitare; Politikë dhe Ekonomi, me specializim në Ekonomi Politike dhe Ekonomi Zhvillimi.

Znj. Spiropali është angazhuar në politikë në vitin 2009 dhe është aktualisht deputete dhe nënkryetare e Grupit Parlamentar Socialist, Sekretare për Aleancat dhe Bashkëqeverisjen si dhe zëdhënëse e Kryesisë së Partisë Socialiste.

Ky raport është prodhuar nga BIRN pas administrimit të deklaratave të pasurisë së ministres Elisa Spiropali nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesit, ILDKPKI. Ai ka për qëllim bërjen e transparencës mbi pasuritë e anëtarëve apo ish-anëtarëve të Këshillit të Ministrave gjatë viteve 2013-2020.

Skeda grafike e mëposhtme paraqet pasurinë e deklaruar nga ministrja e Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin, Elisa Spiropali nga viti 2013 deri në fund të vitit 2018.

Në deklaratën e parë të dorëzuar në ILDKPKI në vitin 2013, Elisa Spiropali deklaronte pasuri me vlerë 2.3 milionë lekë, ndërsanë fund të vitit 2018, pasuria e deklaruar kap vlerën e 5.8 milionë lekëve.

Pjesa kryesore e pasurisë përbëhet nga kursimet në cash në vlerën e 3.4 milionë lekëve, të ndjekura nga likujditetet bankare prej 1.5 milionë lekësh dhe automjete me vlerë 800 mijë lekë.

LEXO EDHE:  Foto/ Përfaqësuesi i ambasadës amerikane në seancën për pasuritë e Ylli Ndroqit

LEXO EDHE:  Habit Kryemadhi/ Rama shkoi në Turqi për të përgatitur azilin e tij politik

Të ardhurat familjare për periudhën deklaruese janë 9.7 milionë lekë, nga të cilat 67% burojnë nga paga e Znj. Spiropali dhe 23% nga paga e bashkëshortit. Një zë i rëndësishëm në burimin e të ardhurave është edhe një kontratë shitjeje e një automjeti nga bashkëshorti, që zë gati 10% të të ardhurave totale.

Përveç analizës për rritjen/uljen e pasurisë, strukturën e aseteve dhe të ardhurave, ky raport paraqet dhe kontrollin aritmetik/logjik të deklarimeve të subjektit si dhe “flamujt e kuq’ që identifikohen gjatë kontrollit. BIRN kreu kontrollin aritmetik/logjik për 5 vite të deklarimit, të cilat rezultuan pa probleme.

Nga analiza cilësore e deklaratave të pasurisë, BIRN identifikoi si “flamur të kuq” qëllimin e paqartë të një kredie bankare si dhe vlerën e lartë të kursimeve të mbajtura në gjendje cash në shtëpi.

Kredia bankare deklarohet në vitin 2017 nga Spiropali dhe bashkëshorti i saj, pa sqaruar qëllimin apo përdorimin e kësaj kredie.

Sa i përket kursimeve në cash, Spiropali dhe bashkëshorti i saj zotërojnë në fund të vitit 2018 shumat 22 mijë euro dhe 500 mijë lekë, duke tejkaluar kufirin ligjor të parave që mund të mbahen jashtë sistemit bankar prej 1.5 milionë lekësh.

Vlen gjithashtu për t’u theksuar se Znj. Spiropali dhe bashkëshorti i saj nuk deklarojnë asnjë shtëpi në pronësi apo në përdorim./BIRN

Deklarata Para  Fillimit të Detyrës

Deklarata e pasurisë  së vitit 2013

Deklarata e pasurisë  së vitit 2014

Deklarata e pasurisë  së vitit 2015

Deklarata e pasurisë  Para Fillimit 2017

Deklarata e pasurisë  së vitit 2017

Deklarata e pasurisë  së vitit 2018

LEXO TE PLOTE