Edukatoret infektohen me Covid/ Mbyllet kopshti në Gjirokastër

16 Nëntor 2020, 11:35, Aktualitet CNA
Edukatoret infektohen me Covid/ Mbyllet kopshti në Gjirokastër

Mbyllet kopshti “Sorros 1” në qytetin e Gjirokastër, kjo për shkak të situatës së koronavirusit si dhe punonjësve të prekur.

Lajmi bëhet i ditur nga Drejtoria e Arsimit në bashkinë Gjirokastër, Albana Hasani e cila tha se nuk dihet për sa kohë këto kopshte do të qëndrojnë të mbyllura.

“Sot me fillimin e javës kemi vendosur mosfillimin e mësimit për dy kopshte nr 2 dhe nr 4. Arsyeja ka qene protokolli i Ministriseë së Shëndetesise pasi pjesëtare të stafit paraqesin shenja të COVID-19. Se si ka ardhur kjo punë për të shpëtuar atë pjesë tjetër stafi të paprekur vendosëm të mbyllim kopshtet. Afati sa do qëndrojnë mbyllur do shihet nga gjendja shëndetësore e edukatorëve”, tha drejtoresha e Arsimit në Gjirokastër,  Albana Hasani.

 Përgjatë kësaj periudhe që do të qëndrojë e mbyllur, do të bëhet dezinfektimi i ambienteve si dhe do të pritet rikuperimi i gjysmës së stafit të edukatoreve dhe stafit mbështetës që dyshohet se janë prekur nga koronavirusi.

Do të monitorohet se si do të zhvillohet situata e koronavirusit e më pas do të vendoset për rifillimin e punës.

Ky është kopshti i tretë që mbyllet në Gjirokastër pas 2 kopshteve të mbyllur 2 javë më parë. CNA.al/ 

 

Lajmet e fundit nga