Connect with Us

I dha mandatin Kajmakut të PS/ Gjyqtarja, u blen apartamente dhe makina fëmijëve

Vetingu

I dha mandatin Kajmakut të PS/ Gjyqtarja, u blen apartamente dhe makina fëmijëve

Publikuar

-

I dha mandatin Kajmakut të PS/ Gjyqtarja, u blen apartamente dhe makina fëmijëve

Njerëzit e drejtësisë jo vetëm i kanë parë gjykatat dhe prokuroritë si miniera parash, por edhe si merimanga për të pushtuar institucionet shtetërore.

Në deklaratat e pasurisë së gjyqtares Fida Osmani, vërehet se blerja e patundshmërive dhe e tundshmërive është aq e lehtë si të blesh një çokollatë në supermaketin e lagjes.

Për më tepër bashhkëshorti i saj ka punuar në Kuvendin e Shqipërisë derisa ka dalë në pension dhe vajza menjëherë sapo ka mbaruar shkollën është punësuar në Kuvend si dhe pedagoge në Fakultetin e Drejtësisë.

Që do të thotë zyrat shtetërore trashëgohen e meriton apo jo personi që punësohet.

Djali dhe vajza e gjyqtares, blejnë apartamente dhe  makina me paratë e prindërve. Madje vajzës në vitin 2010 i është bërë dhuratë një Volsvagen me vlerë 4 800 euro me rastin e mbarimit të shkollës së mesme. Ndërsa djali, në të njëjtin vit, ka blerë një ambjent zyre, të cilës nuk ia deklaron çmimin. Por nga përllogaritjet në viti kjo pronë ka kushtuar 42 000 euro, shifër kjo është shlyer në vitin 2015.

Ndër të tjera, gjyqtarja deklaron dhe një kredi që në deklaratën fillestare.

Në vitin 2003 si patundshmëri  ajo deklaronte një apartament 3+1 me vlerë 6 milion lekë dhe në vitin 2004, dy banesa private në Peshkopi me vlerë secila 150 000 lekë.

Në vitin 2005 gjyqtarja i ka blerë djalit një Benz me vlerë 500 000 lekë,  ndërsa në vitin 2006, i ka blerë një apartament 1+1 në Durrës me vlerë 32 000 dollarë.

Në vitin 2008 sërish deklaron blerjen e një autoveturë Benz Mercedez, me vlerë 10 200 euro.

Ptunshmërinë gjyqtarja e ka shtuar në vitin 2017, kur ka blerë një apartament me sipërfaqe 95.60 m2, në Tiranë me vlerë 90 720 euro.

Para se të pasqyrojmë deklaratat e pasurisë së detajuara të gjyqtares Fida Osmani, sjellim në vëmendje një çështje që ajo ka pasur në duar në vitin 2009.

Ka qenë gjyqtarja Fida Osmani, që në korrik të vitit 2019 i dha mandatin kryebashkiakut të Vorës, Agim Kajmaku. Gjyqtarja  Osmani, pranoi kërkesën e Partisë Socialiste duke i dhënë zyrtarisht mandatin Agim Kajmakut.

Viti 2003

Ap, 3+1 me vlerë 6 milion lekë.

Cash, 3 milion lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 0,61 milion lekë.

Të ardhura nga puna e bashhkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1.2 milion lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë.

Viti 2004

Ap. 3+1 me vlerë, 6 400 000 lekë.

Banesë private në Peshkopi me vlerë 150 000 lekë.

Banesë private në Peshkopi me vlerë 150 000 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 900 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashhkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 494 000  lekë.

Viti 2005

Banesë private në Peshkopi me vlerë 150 000 lekë.

Autoveturë tip Benz, për djalin, 500 000 lekë.

Depozitë bankare 1 000 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 900 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashhkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 705 900  lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet. Pa shlyer 4 519 614 lekë.

Viti 2006

Ap 1+1 në Durrës në pronësi të djalit, me vlerë 32 000 dollarë.

Llogari bankare në emër të bashkëshortit, 546 309 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 972 560 lekë.

Të ardhura nga puna e bashhkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 532 934  lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet. Pa shlyer 4 368 417 lekë.

Viti 2007

Djali ka shitur automjetin 9 000 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 812 163 lekë.

Shpërblim 30 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashhkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 441 400 lekë.

Viti 2008

Blerë autoveturë Benz Mercedez, me vlerë 10 200 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 908 002 lekë.

Të ardhura nga puna e bashhkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 424 628 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, 30 000 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet. Pa shlyer 4 052 126 lekë.

Viti 2009

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 199  149 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 405 399 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, 430 000 lekë.

LEXO EDHE:  Shumëfishimi i pasurisë/ Lufta e gjyqtares me Komisionin e Vettingut

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet. Pa shlyer 3 886 711 66 lekë.

Viti 2010

Automjet Volsvagen dhuruar vajzës me ratsin e mbarimit të shkollës së mesme, me vlerë 4 800 euro.

Ambient zyre, paguar një këst 8 000 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 080 692 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 407 648 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në një kompani sigurimesh 880 000 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet. Pa shlyer 3 716 307 15 lekë.

Viti 2011

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 138 410 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 471 062 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, 910 000 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet. Pa shlyer 3 540 701 69 lekë.

Ambient zyre, paguar 10 000 euro. Pa paguar 32 000 euro.

Viti 2012

Ambient zyre, me vlerë 42 000 euro, paguar 17 575 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 124 364 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 447 032 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, 910 000 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet. Pa shlyer 3 359 731 08 lekë.

Viti 2013

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 188 208 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 441 286 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, 1 068 000 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet. Pa shlyer 3 173 249 lekë.

Viti 2014

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 412 930 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 401 083 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, 841 572 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat pëe 25 vjet. Pa shlyer 2 981 115 95 lekë.

Ambient zyre, me vlerë 42 000 euro. Pa shlyer  10 000 euro.

Viti 2015

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 411 475 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 385 045 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, 841 572 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës në Kuvendin e Shqipërisë, 402 961 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat për 25 vjet. Pa shlyer 2 783 124 94 lekë.

Ambient zyre, me vlerë 42 000 euro. Shlyer.

Viti 2016

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 391 775 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 375 584 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit 899 444 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës në Kuvendin e Shqipërisë,498 984 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës si pedagoge në Fakultetin e Drejtësisë, 62 843 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat për 25 vjet. Pa shlyer 2 561 833 29 lekë.

Viti 2017

Blerë ap me sip 95.60 m2, në Tiranë me vlerë 90 720 euro.

Marrë kredi nga djali 9 000 000 lekë.

Kursime, 1 300 000 lekë.

Hua nga vëllai 14 000 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 394 971 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Gjykatën Kushtetuese, 1 460 860  lekë.

Të ardhura nga paga e djalit 1 091 706 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat për 25 vjet. Pa shlyer 2 368 893 60 lekë.

Viti 2018

Kursime, 300 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna në Gjykatën e Tiranës, 1 344 555 lekë.

Të ardhura nga pensioni i bashkëshortit, 1 124 678 lekë.

Shpërblim për daljen në pension të bashkëshortit, 138 465 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit 1 034 144 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës në Kuvendin e Shqipërisë, 503 630 lekë.

Të ardhura me qira nga lokali, 100 000 lekë.

Kredi për blerje ap, me vlerë 5 000 000 lekë me afat për 25 vjet. Pa shlyer 2 152 281 29 lekë.

Marrë kredi nga djali 9 000 000 lekë. Pa shlyer 8 738 344 29 lekë.

Hua nga vëllai 14 000 euro. Pa shlyer 4 000 euro./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Prokurori, mijëra euro nga lojërat e fatit/ KLP denoncohet tek Yuri Kim për mbrojtje të korrupsionit

Publikuar

-

Nga

Prokurori, mijëra euro nga lojërat e fatit/ KLP denoncohet tek Yuri Kim për mbrojtje të korrupsionit

Denoncimet e qytetarëve për gjyqtarë dhe prokurorë të caktuar jo në pak raste kanë rënë në vesh të shurdhër.

I tillë është rasti i qytetarit Rrapo Danushi, cili para një viti ka denoncuar në Këshillin e Lartë të Prokurorisë, prokurorin Alfred Sali.

Por, KLP, as nuk ka denjuar ti përgjigjet qytetarit, i cili pretendon se prokurori Sali është i korruptuar, pasi ka pushuar një çështje në mënyrë të kundërligjshme.

Pasi edhe Gjykata e ka prishur vendimin e prokurorit, Sali.

Për heshtjen e KLP, qytetari Rrapo Danushi ka vënë në dijeni edhe  Ambasadoren Amerikane Yuri Kim, me anë të një letre, ku e ka informuar me detaje për rrjedhën e çështjes dhe veprimet që ai ka ndjekur.

Prokurori Alfred Sali sapo është përfshirë në procesin e rivlerësimit. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka njoftuar se për prokurorin Sali rivlerësimi ka nisur në Qershor të këtij viti.

Sa i përket pasurisë, prokurori Alfred Sali, i cili karrierën e ka të përqëndruar në Vlorë, deklaron patundshmëri vetëm një apartament 78 m2  në Sarandë. Të ardhurat i ka nga paga e tij dhe paga e bashkëshortessi infermiere në Gjirokastër, dhe që më vonë ëhstë katapultuar në Drejtorinë e Tatimeve në Vlorë. Nuk dihet se cili ka qenë roli i saj tek Tatimet e Vlorës, por pas shkëputjes së kontratës,  ka përfunduar infermiere në Gjermani.

Nga të ardhurat e pasurisë, vërejmë se prokurori Alfred  Sali është i apasionuar edhe  pas lojërave të fatit online.

Në vitin 2014 ai ka fituar  79 027 50 euro nga lojërat e fatit online, prej të cilave 58 000 euro i ka dhënë hua në vitin 2017.

Viti 2003

Ap 78 m2 në Sarandë

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 0,2838  lekë.

Viti 2004

Automjet Benz Mercedez, me vlerë 400 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 339 442 lekë.

Viti 2005

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 099 777 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si infermiere në spitalin e Gjirokastrës, 199 656 lekë.

Viti 2006

Gjendje kesh 150 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 094 290 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si infermiere në spitalin e Gjirokastrës, 212 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 925 756 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si infermiere në spitalin e Gjirokastrës, 238 200 lekë.

Viti 2008

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 267 896 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga Drejtoria e shëndetit publik, Gjirokastër, 260 000 lekë.

Kredi në shumën 400 000 lekë. Pa shlyer 369 555 lekë.

Viti 2009

Shitur autovetura 400 000 lekë.

Kursime 400 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 225 184 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga Drejtoria e shëndetit publik, Gjirokastër, 409 200 lekë.

Kredi në shumën 400 000 lekë. Pa shlyer 309 382 lekë.

Kontratë depozite me vlerë 100 000 lekë.

Viti 2010

Kursime 200 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 496 810 lekë.

Kredi në shumën 400 000 lekë. Pa shlyer 230 823 69 lekë.

Viti 2011

Kursime 300 000 lekë.

Depozitë bankare në emër të fëmijës, 60 000 lekë.

Depozitë kursimi e subjektit deklarues me bashkëshortem 1 200 000 lekë me shtesa 600 000 lekë.

LEXO EDHE:  “Duhet t’i përfundojmë krizat politike”/ Hajdari: Propozimi i PS për listat është hileqar

LEXO EDHE:  Nën hetim për fshehje pasurie/ Deputeti socialist përgjigjet për akuzat

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 624 065 lekë.

Kredi në shumën 400 000 lekë. Pa shlyer 172 675 29 lekë.

Viti 2012

Blerë Mercedez Benz, 400 000 lekë.

Depozitë kursimi, 90 000 lekë.

Shtesa në depozitën me afat, 72 200 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 259 917 lekë.

Kredi në shumën 400 000 lekë. Pa shlyer 50 786 85 lekë.

Viti 2013

Depozitë kursimi në emër të fëmijës me vlerë, 120 000 lekë.

Depozitë me afat në emër të bashkëshortes, me shtesa 566 12 90 lekë.

Dhënë hua motrës 1 000 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 039 022 lekë.

Kredi në shumën 400 000 lekë. Shlyer.

Kredi në shumën 728 000 lekë.

Detyrim krediti 800 euro.

Viti 2014

Depozitë kursimi në emër të fëmijës me shtesa 121 800 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 385 448 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Drejtorinë e Tatimeve në Vlorë, 57 700 lekë.

Të ardhura nga lojë fati online, 79 027 50 euro.

Kredi në shumën 728 000 lekë. Pa shlyer 663 687 74 lekë.

Kredi në shumën 54 900 lekë.

Detyrim i kartës së kreditit, 745 95 euro.

Viti 2015

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 388 982 lekë.

Kredi në shumën 728 000 lekë. Pa shlyer  496 554 26 lekë.

Kredi në shumën 54 900 lekë. Shlyer .

Detyrim i kartës së kreditit, 809 31 euro.

Viti 2016

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 159 776 lekë.

Të ardhura nga bashkëshortes pas një vendimi gjyqësor rrjedhur nga padia ndaj Drejtorisë së Tatim Taksave në Tiranë, për shkëputje të kontratës, 910 250 lekë.

Kredi bankare 1 200 000 lekë. Pa shlyer 1 108 989 58 lekë.

Detyrim i kartës së kreditit, 800 euro.

Overdraft 70 000 lekë. Pa shlyer 40 000 lekë.

Viti 2017

Dhënë hua 58 000 euro.

Qira për një ap në Vlorë 20 000 lekë në muaj.

Paguar detyrimi tatimor, 1 250 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 348 491 lekë.

Depozitë kursimi në emër të fëmijës, 5 599 09 lekë.

Kredi bankare 1 200 000 lekë. Pa shlyer 984 130 83 lekë.

Detyrim i kartës së kreditit, 474 94 euro.

Overdraft 70 000 lekë. Pa shlyer 29 469 33 lekë.

Të ardhura nga bashkëshortes pas një vendimi gjyqësor rrjedhur nga padia ndaj Drejtorisë së Tatim Taksave në Tiranë, për shkëputje të kontratës, 910 250 lekë.

Viti 2018

Depozitë kursimi në emër të fëmijës me shtesa 4 321 82 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 338 479 lekë.

Kredi bankare 1 200 000 lekë. Pa shlyer 842 903 06 lekë.

Kredi bankare 1 600 000 lekë.

Detyrim i kartës së kreditit, 570 euro.

Pagesë për qiranë e ap në Vlorë, 20 000 lekë në muaj.

Bashkëshortja ka mbyllur llogarinë bankare me vlerë, 787 130 96 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si infermiere nga një klinikë në Gjermani, 22 579 82 euro./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

U dhunua dhe u denoncua për korrupsion/ Pasuria e prokurorit të “ryshfetit”

Publikuar

-

Nga

U dhunua dhe u denoncua për korrupsion/ Pasuria e prokurorit të “ryshfetit”

Prokurori Kledian Llaho, është vënë në hetime-Vetting në muajin Qershor të këtij viti.

Llaho e ka nisur karrierën si oficer i Policisë Gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda dhe më pas në Prokurorinë e Durrësit.

Ndërsa si prokuror ka filluar në vitin 2014 në Prokurorinë e Vlorës.

Llaho është prokurori, që u dhunua në zyrën e tij, në Prokurorinë e Vlorës.

Ngjarja u raportua se kishte ndodhur për shkak të detyrës, pasi Llaho kishte pasur në shqyrtim një dosje të personit që e dhunoi.

Çështja kishte të bënte për një pronë e cila dyshohet se ishte përfituar me dokumenta fallso dhe një here shishte marrë kompesim financiar nga shteti.

Hetimet nga ana e prokurorit Llaho ishin ndjekur për akuzën e “Pastrimit të produkteve të veprës penale”, ku pas shumë verifikimeve të kryera kishte rezultuar se nuk kishte vepër penale, dhe për pasojë kishte vendosur të pushojë hetimet.

Emri i prokurorit Kledian Llaho, është lakuar, në vitin 2019 edhe nga emisioni investigativ “Fiks Fare”, ku u denoncuan dy avokatë, të cilët kishin marrë 4 000 euro në emër të dy prokurorëve.

Njëri prej këtyre prokurorëve ishte Kledian Llaho. Në investigimin e “Fiks Fare” rezultoi se vetëm dy javë pasi avokatët i morën qytetarit këstin e fundit prej 1000 eurosh me qëllim që tja jepnin prokurorëve të çështjes, prokuroria e Vlorës pezulloi hetimet.prokurori

Bëhej fjalë për dosjen me numër 1501, për veprën penale të vjedhjes. Pas këtij denoncimi nga Prokuroria e Përgjithshme u njoftuar se prokurorët e “ryshfetit” do të hetoheshin nga Krimet e Rënda.

Por, si gjithnjë hetimet në të tilla raste kur nuk hidhen në kosh mbesin enigmë.

Sa i përket pasurisë, prokurori Kledian Llaho deklaron se burimet e të ardhurave i ka nga paga e tij dhe e bashkëshortes.

Në vitin 2014 ai deklaron se ka blerë një apartament më sipërfaqe 105 m2, me vlerë 50 000 euro. Sipas tij këtë pronë e ka blerë me kursimet familjare, me kredi dhe me ndihmën e prindërve të bashkëshortes. Kredinë e deklaron  në vlerën 2 500 000 lekë, por kursimet dhe paratë e dhëna nga familja e bashkëshortes nuk i deklaron.

Të njëjtin apartament deklaron se e ka shitur në shumën 7 000 000 lekë. Po në vitin 2014 ka blerë një garazh me sipërfaqe 23 m2 në Durrës me vlerë 500 000 lekë, të cilin e ka shitur në vitin 2018, në shumën 7 500 euro.

Në vitin 2016 janë dhënë nga babai i bashkëshortes 7 000 euro dhe në vitin 2018, 2 000 euro dhe llogaria e bankare e bashkëshortes në vitin 2018 shkon në shifrën, 19 503 euro.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Kledian Llaho.

Viti 2003

Ap banimi me sip 75 m2 dhe me vlerë 50 milion lekë. Pjesa që zotëron 33 %.

Autoveturë Benz, 0,6 milion lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si opgj në Prokurorinë për Krime të Rënda 0,44 milion lekë.

Viti 2004

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si opgj në Prokurorinë për Krime të Rënda, 624 000 lekë.

LEXO EDHE:  Paralajmërimi i fortë i deputetit/ “Do të publikoj fakte si ka ndryshuar pasuria e Ilir Metës”

LEXO EDHE:  Nga Andi Bushati/ Nuk ka më Dit(të)mirë në PS

Të ardhura nga shitja e makinës, 700 000 lekë.

Viti 2014 (Deklarata fillestare)

Ap me sip 105 m2, i blerë në vitin 2014, me vlerë 50 000 euro. Blerë me kursimet familjare, me kredi dhe me ndihmën e prindërve të bashkëshortes.

Garazh me sip 23 m2 në Durrës me vlerë 500 000 lekë.

Automjet Volsvagen, prodhim 2001, blerë në vitin 2013 me kursimet familjare me vlerë 400 000 lekë.

Gjendje kesh në shtëpi, 600 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si opgj në Prokurorinë e Durrësit, 474 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste në Këshillin e Qarkut, Durrës 84 000 lekë.

Kredi për blerje ap me vlerë 2 500 000 lekë, për 15 vjet.

Viti 2014 (Deklarata vjetore)

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna nga Prokuroria e Vlorës, 514 137 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste në Këshillin e Qarkut, Durrës dhe nga leja e lindjes 395 000 lekë.

Kredi për blerje ap me vlerë 2 500 000 lekë, për 15 vjet.

Viti 2015

Shitur ap me sip 105.26 m2, me vlerë 7 000 000 lekë.

Shitur automjeti Volsvagen 500 000 lekë.

Blerë automjet Mercedez Benz, me vlerë 400 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna nga Prokuroria e Vlorës, 1 302 724 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste në Këshillin e Qarkut, Durrës 70 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste në Universitetin e Vlorës, 221 500 lekë.

Kredi për blerje ap me vlerë 2 500 000 lekë, për 15 vjet. Shlyer.

Viti 2016

Dhënë nga babai i bashkëshortes 7 000 euro.

Tërhequr interesi bankar nga bashkëshortja 150 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna nga Prokuroria e Vlorës, 1 474 953 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste në Universitetin e Vlorës, 356 804 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste në Spitalin e Vlorës, 109 486 lekë.

Viti 2017

Shtesë në interesat bankare, 148 500 lekë.

Konvertim i vlerës, prej 5 304 000 lekë në 40 000 euro.

Shitur Mercedez Benz, 400 000 lekë.

Blerë automjeti Mercedez Benz, 3 000 euro.

Ap me sip 123 m2 në Vlorë, në përdorim me vlerë 10 000  lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna nga Prokuroria e Vlorës, 1 086 545 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste në Spitalin e Vlorës, 504 000 lekë.

Të ardhura nga një trajnim i Giz, në Gjermani, 900 euro.

Gjendja në llogarinë e bashkëshortes, 10 010 euro.

Viti 2018

Shitur garazhi, 7 500 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna nga Prokuroria e Vlorës, 1 101 041 lekë.

Bashkëshortja, tërhequr nga llogaria 18 000 lekë.

Derdhur në llogarinë e bashkëshortes, para nga babai i saj, 2 000 euro.

Tërhequr nga bashkëshortja 2 000 euro.

Gjendje në llogarinë e bashkëshortes, 19 503 euro.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste në Spitalin e Vlorës, 84 466 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

“Heton” aftësitë profesionale të kolegëve/ Prokurorja me furrë buke dhe shtëpi dhuratë

Publikuar

-

Nga

Prokurorët të cilët presion të kalojnë nën hetime të Vettingut, më parë vlerësohen nga Këshilli i Lartë i Prokurorial.

Ky i  fundit ka marrë disa prokurorë nga sistemi për ta kryer këtë proces. Duket se KLP, kriter për të përzgjedhur një prokuror, bërë raporte vlerësimi për të tjerët, ka pasur vetëm çështjen që most ë të penfohet puna në prokurori.

Nëse një prokurori ka pasur prokuror mjaftueshëm dhe njëri prej tyre ka kërkuar që të kalojë në stafin e KLP, kjo e fundit e ka pranuar,

Ky duket se ka qenë rasti i prokurores së Vlorës, Vitjuna Mata, e cila me 5 vite karrierë, është komanduar këshilltare në KLP me bekimin e këtij të fundit.

Në këtë mënyrë, me urdhërin nr.208/7, datë 13.11.2018, të Prokurorit të Përgjithshëm, Zj.Vitjuna Mata, është caktuar në mbështetje të Grupit të Punës, për hartimin e raporteve të vlerësimit të aftësive profesionale të subjekteve të rivlerësimit.

Mata ende nuk ka kaluar në procesin e rivlerësimit, ndërkohë që merret me aftësitë profesionale të kolegëve.

CNA.al ka zbardhur pasurinë e prokurores Vitjona Mata, në kuadër të procesit të Vettingut.

Në kohën që ka nisur punë si prokurore në Vlorë, ajo deklaron se prindërit i kanë dhuruar një apartament në Durrës, por nuk jep të dhëna, sa është sipërfaqja dhe vlera.

Të ardhurat ajo dekklaron se i ka nga paga e saj si prokurore dhe biznesi i bashkëshortit që është një furrë buke.

Më poshtë po sjellim deklaratat e pasurisë së prokurores Vitjuna Mata, sipas të dhënave të ILDKPKI-së.

Viti 2015 (Deklarata fillestare)

Llogari bankare 90 000 lekë.

Depozitë bankare, 206 913 lekë. 100 000 dhuruar nga prindërit dhe pjesa tjetër, kursime nga bursa e Magjistraturës.

LEXO EDHE:  Reforma zgjedhore?/ Bushati: Lojë politike e Ramës dhe Bashës

LEXO EDHE:  Dekriminalizimi/ Ja keshilltaret e bashkive qe humbin mandatin

Gjendje kesh 300 000 lekë.

Makinë, Mercedez Benz, tipi 250 TD, me vlerë 200 000, shumë kjo e dhuruar nga bashkëshorti.

Bursë nga shkolla e Magjistraturës, 490 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga biznesi i furrës së bukës, 800 000 lekë.

Dyqan në pronësi të bashkëshortit, 70 000 euro.

Makinë, Mercedez Benz, tipi E 270 CDI, në emër të bashkëshortit, me vlerë 8500 euro.

Gjendje kesh e bashkëshortit, 1 500 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator në një aktivitet tregtar, 176 000 lekë.

Viti 2015 (Deklarata vjetore)

Dhuruar shtëpi banimi në Durrës.

Llogari bankare 30 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si prokurore në Vlorë, 214 747 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga biznesi i furrës së bukës, 200 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator në një aktivitet tregtar, 88 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura të subjektit deklarues si prokurore në Vlorë, 1 089 734 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga biznesi i furrës së bukës, 1 668 797 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator në një aktivitet tregtar, 264 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortit 500 000 lekë.

Viti 2017

Llogari e pagës me vlerë 190 095 lekë.

Gjendje kesh 600 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si prokurore në Vlorë, 1 074 236 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga biznesi i furrës së bukës, 1 650 000 lekë.

Viti 2018

Llogari bankare me vlerë 78 230 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si prokurore në Vlorë dhe nga raporti i lindjes 524 227 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga biznesi i furrës së bukës, 1 006 604 lekë.

Gjendje kesh te bashkëshortit 500 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE