Connect with Us

“Turne” nëpër prokurori/ Isa Jata me dy paga, dy apartamente

Vetingu

“Turne” nëpër prokurori/ Isa Jata me dy paga, dy apartamente

Publikuar

-

Prokuroria e Tiranes

Isa Jata, ishte prokurori që nxori nga ngërçi, Prokurorinë e Apelit për Krime të Rënda, pasi shpata e Vettingut e kishte boshatisur institucionin.

Në Korrik të vitit 2019, me shumicë votash, Këshilli i Lartë i Prokurorisë, vendosi që Isa Jata, prokuror nё Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranё, të vendoset nё pozicionin e prokurorit nё Prokurorinё pranё Gjykatёs sё Apelit tё Krimeve tё Rёnda. Në këtë pozicion ka qëndruar deri në shkrirjen e Krimeve të Rënda.

Më herët i njëjti ka punuar në Prokurorinë e Përgjithshme, por në vitin 2015 është transferuar në Prokurorinë e Shkallës së Parë në Tiranë, aty ku është edhe sot.

Hetimi nga Vettingu për prokurorin Isa Jata ka nisur që në Dhjetor të vitit 2019 por ende nuk dihet se kur do të jetë përballja me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.

Transferimet për këtë prokuror, duke se janë kthyer në një turne nëpër kryeqytet.

Në aspektin profesional, prokurori Jata ka pasur një karrierë të heshtur, pa u lakuar për raste specifike. Edhe në kriterin e pasurisë, të paktën sipas deklaratave në ILDKPKI, prokurori Jata nuk paraqet dyshime apo problematika me financat.

Në deklaratën fillestare, në vitin 2003, kohëë kur punonte në Prokurorinë e Përgjithshme, ai deklaron një apartament banimi 2+1 me vlerë 1.214 milion lekë. Këtë shifër ai thotë se e ka marrë kredi.

Në vitin 2006 ai e ka shtuar pasurinë me një autoveturë me vlerë 540 000 lekë.

Në vitin 2010 ai ka blerë një apartament të dytë  me sipërfaqe 53 m2 me vlerë 30 000 euro. Për të paaguar këtë pronë ai thotë se ka marrë 15 000 euro kredi.

Këto pasuri ai i ka vënë me të ardhurat e tij si prokuror dhe të ardhurat e bashkëshortes si avokate.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar prej tij.

Viti 2003

Ap banimi 2+1 me vlerë 1.214 milion lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Përgjithshme, 1 201 704 lekë.

Viti 2004

Kredi për strehim në shumën 1 214 milion lekë. Shlyer 0,0432 milion lekë. Pa shlyer 0.7228 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Përgjithshme, 1.53 milion lekë.

Viti 2005

Gjendje në banesë, 850 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Përgjithshme, 1 600 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 600 000 lekë.

Viti 2006

Autoveturë me vlerë 540 000 lekë.

Depozitë bankare, 300 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurori 1 574 230 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 650 000 lekë.

Viti 2007

Depozitë bankare e bashkëshortes Valbona Jaka, 600 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurori 1 642 375 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 650 000 lekë.

Viti 2008

Tërhequr nga depozita bankare, 321 700 lekë.

Depozitë bankare në emër të vajzës 100 000 lekë.

Gjendje në banesë, 1 150 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Përgjithshme, 1 807 320 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 830 000 lekë.

Viti 2009

Depozitë bankare në emër të bashkëshortes, 670 000 lekë.

Depozitë bankare në emër të vajzës 100 000 lekë.

Gjendje në banesë, 850 000 lekë.

Dhënë borxh kunatit, 1 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Përgjithshme, 1 858 363 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 970 000 lekë.

Viti 2010

Depozitë bankare në emër të bashkëshortëve Jata, 766 610 19 lekë.

Blerë ap me sip 53 m2 me vlerë 30 000 euro.

LEXO EDHE:  Pasuria marramendëse e “sheikut” të drejtësisë/ Artan Broci gjyqtar apo biznesmen?

Gjendje në banesë, 450 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Përgjithshme, 2 000 891 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 750 000 lekë.

Kredi 15 000 euro për blerje apartamenti. Pa shlyer 13 391 9 euro.

Viti 2011

Depozitë bankare në emër të bashkëshortëve Jata, 766 610 19 lekë.

Gjendje në banesë, 650 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Përgjithshme, 1 862 367 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 450 000 lekë.

Kredi 15 000 euro për blerje apartamenti. Pa shlyer 10 542 3 euro.

Viti 2012

Depozitë bankare në emër të subjektit deklarues, 863 203 07 lekë.

Gjendje në banesë, 450 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Përgjithshme, 1 832 834 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 372 041 lekë.

Kredi 15 000 euro për blerje apartamenti. Pa shlyer 8 160 28 euro.

Viti 2013

Depozitë bankare në emër të subjektit deklarues, 863 621 25 lekë.

Gjendje në banesë, 550 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurori, 1 701 263 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 430 000 lekë.

Kredi 15 000 euro për blerje apartamenti. Pa shlyer  4 990 10 euro.

Viti 2014

Depozitë bankare në emër të subjektit deklarues, 614 140 28 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurori, 1 616 928 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 245 942 lekë.

Tërhequr nga depozita bankare, 300 000 lekë.

Gjendje cash në banesë, përdorur për shpenzime, 550 000 lekë.

Kredi 15 000 euro për blerje apartamenti. Pa shlyer  1 532 euro.

Viti 2015

Depozitë bankare në emër të subjektit deklarues, 626 668 74 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurori, 1 628 372 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 320 000 lekë.

Gjendje cash në banesë, përdorur për shpenzime, 150 000 lekë.

Marrë borxh për studimet e vajzës nga vëllai, 500 000 lekë.

Kredi 15 000 euro për blerje apartamenti. Shlyer.

Viti 2016

Depozitë bankare në emër të subjektit deklarues, 640 166 44 lekë.

LLogari rrjedhëse 2.61 lekë.

Llogari rrjedhëse 5 euro.

Gjendje në banesë, 450 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurori , 1 608 408 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 400 165 lekë.

Bashkëshortja debitore për vitin 2012 në shumën 70 483 1 dhe në vitin 2013,  27 412 5 lekë.

Viti 2017

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Tiranës , 1 707 202 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 350 000 lekë.

Të ardhura nga puna e djalit Ermal Jata në FSH të volejbollit, 17 000 lekë.

Gjendje në banesë, 390 000 lekë.

Vajza, llogari rrjedhëse, 1 795 53 euro.

Transfertë nga babai, vajzës, 700 euro.

Transfertë nga babai, vajzës, 3 000 euro.

Vajza të ardhura nga puna, 2029.69 euro.

Vajza të ardhura si ndihmëse në përkthime, 1 145 euro.

Viti 2018

Të ardhura të subjektit deklaruar nga puna në Prokurorinë e Tiranës , 1 598 352 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si avokate, 150 000 lekë.

Depozitë bankare, 6 400 46 lekë.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse 150 002 68 lekë.

Llogari rrjedhëse, 618 329 68 lekë.

Llogari e djalit, 2 860 euro.

Të ardhura të djalit si vullnetar në një klinikë ortopedike, 932 68 euro.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse të djalit, 204 11 euro./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Dyqane, pastiçeri, kafene/ Pasuria e gjyqtares që la në burg Rezart Taçin

Publikuar

-

Nga

Skandali/ Etlida Gjonaj, bën avokaten e noteres së kapur në falsifikim

Gjyqtarja e Faktit në Tiranë, Fahrije Stringa, është vënë nën hetim nga Vettingu ne Qershor të këtij viti.

Stringa e cila karrierën e ka të përqëndruar në Tiranës, është gjyqtarja që la në burg në vitin 2009, biznesmenin Rezart Taçin, pas incidentit me gazetarin Mero Baze.

CNA.al, është ndakur kryesisht tek pasuria e saj, sipas të dhënave të depozituara në ILDKPKI.

Gjyqtarja Stringa pjesën më të madhe të pasurisë ia faturon bashkëshortit, por, pranon se ai e ka bërë pjesë të pronave të tij.

Rezart Taçi

Në deklaratën fillestare të vitit 2003, gjyqtarja Fahrije Stringa, thotë se posedon një apartament të blerë në vitin 1992, një apartament me sipërfaqe 63 m2, një sipërfaqe toke prej 50 m2, dy automjete, rreth 300 000 lekë dhuratë nga motra dhe të ardhura qiratë e disa dyqaneve.

Të  ardhura gjyqtarja i ka nga paga dhe qiratë e bizneseve, që i deklaron në emër të vjehrrës dhe më vonë në emër të bashkëshortit.

Bëhet fjalë, për dyqane, pastiçeri, apo kafene tek godina e ish Gjykatës së Tiranës.

Ndër vite të ardhurat janë të njëjta, nuk ka shtesa,  por ka pakësime. Në  vitin 2007 bashkëshorti ka shitur  një sipërfaqe toke, 500 m2 në Sauk, me vlerë 80 000 euro, ndërsa në vitin 2012, i njëjti ka shitur një automjet Ford me vlerë 5 000 euro.

Edhe në vitin 2013,  ajo deklaron se bashkëshorti ka shitur apartament me sip 101.4 m2 në Tiranë, 53 000 euro. Ky apartament nuk rezulton i deklaruar më herët, të paktën që nga viti 2004 e këtej.

Për më tepër detaje po sjellim deklaratat e pasurisë së gjyqtares Fahrije Stringa.

Viti 2003

Ap blerë në vitin 1992.

Ap me sip 63 m2, blerë nga shteti.

Tokë, arë me sip 50 m2, blerë në vitin 1992.

Autoveturë Ford.

Fiat Panda.

Depozitë bankare me vlerë 351 706 lekë, dhuratë nga motra.

Qira nga dyqanet rreth 180 dollarë.

Viti 2004

Llogari bankare e prindërve, 2 477 890 33 lekë.

Të ardhura nga puan e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës,  762 071 lekë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja ish godina e gjykatës së Tiranës, 40 000 lekë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 180 dollarë.

Të ardhura nga pensioni i Ganimet Stringës, 12 700 lekë.

Viti 2005

Të ardhura nga puan e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës,  765 552 lekë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja ish godina e gjykatës së Tiranës, 40 000 lekë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 180 dollarë.

Të ardhura nga pensioni i Ganimet Stringës, 12 700 lekë.

Viti 2006
Shitur vetura Fiat Panda nga bashkëshorti Robert Stringa, 350 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortit Robert Stringa dhe nënës së tij Ganimet Stringa, 2500 dollarë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës,  972 560 lekë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja ish godina e gjykatës së Tiranës, 500 dollarë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 180 dollarë.

Të ardhura nga pensioni i Ganimet Stringës, 12 700 lekë.

Viti 2007

Bashkëshorti Robert Stringa ka shitur  një sip tokë, 500 m2 në Sauk, me vlerë 80 000 euro.

Bashkëshorti Robert Stringa ka tërhequr 674 891, duke mbetur edhe 1 000 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortit Robert Stringa dhe nënës së tij Ganimet Stringa, 44 931 95 dollarë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 829 438 lekë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja ish godina e gjykatës së Tiranës, 750 dollarë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 180 dollarë.

Të ardhura nga pensioni i Ganimet Stringës, 14 330 lekë.

Viti 2008

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 849 718 lekë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja ish godina e gjykatës së Tiranës, 750 dollarë.

Të ardhura të Ganimet Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 180 dollarë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 375 dollarë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 90 dollarë.

Llogari bankare të bashkëshortit, 1 083 euro, 537 euro, 259 571 lekë, 6 000 000 lekë i ka kaluar ne bonon e thesarit dhe 30 000 euro.

Viti 2009

Mbyllur depozita bankare, 705 574 21 lekë.

Mbyllur depozita bankare, 2 926 125 lekë.

Depozitë bankare 30 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 982 087 lekë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 375 dollarë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 90 dollarë.

Depozitë bankare e bashkëshortit 46 000 dollarë.

Depozitë bankare e bashkëshortit  52 000 dollarë.

Të ardhura nga interesi i bonove thesari prej 20 000 00 lekë, me vlerë 165 974 lekë.

Të ardhura nga interesi I bonove thesari prej 40 000 00 lekë, tërhequr 339 952 lekë.

Viti 2010

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 976 078 lekë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 375 dollarë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 90 dollarë.

Bashkëshorti ka terhequr nga bonot e thesarit, 1 983 306 lekë.

Këtë shumë e ka këmbyer me euro, 14 546 euro, ndërsa ka shtuar edhe 5 454 euro. Gjithsej në depozitë 20 000 euro.

LEXO EDHE:  Apartamente dhe dhjetra biznese/ Ish-deputeti demokrat me pasuri prej sheiku

LEXO EDHE:  “Pagat e punonjësve po grabiten me urdhër”/ Berisha: Asnjë fond fillestar për përballimin e nevojave

Bashkëshorti ka terhequr nga interesat, 1 000 dollarë.

Bashkëshorti ka terhequr nga interesat, e bonos së thesarit, 246 741 lekë.

Viti 2011

Dëmshpërblim si ish i përndjekur politik për babain e subjektit deklarues, 415 332 lekë.

Depozitë bankare e babait të subjektit deklarues 1 026 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 1 002 261 lekë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 375 dollarë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 90 dollarë.

Depozitë e bankare e bashkëshortit, 2 000 dollarë.

Bashkëshorti ka blerë autoveturë 12 000 euro.

Bashkëshorti ka tërhequr nga llogaria, 18 630 euro, kanë mbetur  15 000 euro.

Tërhequr dhe mbyllur llogaria bankare, 1 254 879 15 lekë.

Bashkëshorti ka shtuar në bono thesari, 275 928 lekë.

Bashkëshorti ka shtuar në bono thesari, 1 600 000 lekë. (dy shumat e mësipërme).

Viti 2012

Depozitë bankare e babait të subjektit deklarues 1 200 000 lekë.

Dëmshpërblim si ish i përndjekur politik për babain e subjektit deklarues, 415 332 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 1 022 859 lekë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 375 dollarë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 90 dollarë.

Bashkëshorti ka shitur një automjet Ford me vlerë 5 000 euro.

Bashkëshorti ka shtuar në bono thesari, 219 051 lekë.

Bashkëshorti depozitë bankare, 13 000 euro.

Viti 2013

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 1 022 177 lekë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 375 dollarë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 90 dollarë.

Bashkëshorti ka shitur ap me sip 101.4 m2 në Tiranë, 53 000 euro.

Bashkëshorti ka shtuar në bono thesari,  4 000 000 lekë, ku ka përfituar interesa 119  444 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga interesat e bonos së thesarit, 98 757 lekë.

Bashkëshorti ka shtuar në bono thesari,1 790 000 lekë dhe ka përfituar interesa 119 444 lekë.

Viti 2014

Bashkëshorti ka shitur ap me sip 101.4 m2 në Tiranë, 53 000 euro. Nga kjo shumë ai ka depozituar 36 000 euro. Në këtë llogari ka shtuar edhe shumën 1 500 euro.

Në Janar 2014 subjekti deklarues dhe bashkëshorti i saj Robert Stringa, kanë dhënë hua 16 000 dollarë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës,337.5 dollarë dhe 1687.5 dollarë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës,  416 euro dhe 2 496 euro,

Të ardhura nga garancia për qiranë,  462.5 euro.

Të ardhura nga qiraja e pastiçerisë, 50 dollarë dhe  600 dollarë.

Të ardhura nga qiraja e kafeterisë, 83.3 dollarë dhe 41.6 dollarë.

Viti 2015

Depozitë bankare e bashkëshortit shtuar me 7 602 euro. Në total 45 102 euro.

Në Janar 2014 subjekti deklarues dhe bashkëshorti i saj Robert Stringa, kanë dhënë hua 16 000 dollarë.

Depozitë bankare e bashkëshortit shtuar me 13 000 euro. Në total 36 007 80 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 1 382 227 lekë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 393 euro dhe 2 358 euro.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës,  393 euro dhe 1 965 euro.

Të ardhura nga garancia për qiranë,  393euro.

Të ardhura nga qiraja e pastiçerisë, 50 dollarë  në muaj.

Të ardhura nga qiraja e pastiçerisë, 3 500  lekë në muaj.

Të ardhura nga qiraja e kafeterisë dhe aktitivitetit te prodhimit te brumrave, 7 000 lekë në muaj.

Viti 2016

Pakësuar depozita bankare e bashkëshortit, me 6 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 1 333 219 lekë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 393 euro dhe 5 109 euro.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës,  3 540 lekë dhe  42 500 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit për dy dyqane, 7 083 lekë dhe 77 800 lekë.

Viti 2017

Depozitë e babait të subjektit deklarues, 1 200 000 lekë.

Depozitë me afat e bashkëshortit Robert Stringa, 72 400 dollarë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 1 355 026 lekë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 393 euro dhe 4 716 euro.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës,  3 540 lekë dhe  42 500 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit për dy dyqane, 6 977 lekë dhe 41 862 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga interesat bankare, 46 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortit, 38 160 euro.

Pakësuar llogaria rrjedhëse e bashkëshortit me 3 200 euro.

Viti 2018

Babai i subjektit deklarues ka tërhequr 1 200 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Gjykatën e Tiranës, 1 172 773 lekë.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës, 393 euro dhe 4 716 euro.

Të ardhura të  Robert Stringës nga qiraja e dyqaneve të katit të parë tek  ish godina e gjykatës së Tiranës,  3 540 lekë dhe  42 500 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit për dy dyqane, 6 977 lekë dhe 41 862 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

SPAK arreston të vdekurit, dhe “TOLERON” Brunilda Bekteshin e cila ka falsifikuar ….

Publikuar

-

Nga

SPAK Arreston të vdekurit, dhe “TOLERON” Brunilda Bekteshin e cila ka falsifikuar ….

Ne 2017 parlamneti i Republikës së Shqipërisë votoj me votë unanime 12 antarët e Komisionit të Pavarur te Kualifikimit (KPK) veprim ky që edhe pse pati kotesti me u prit me padurim nga populli.
Kjo strukturë ishte konceptuar si e  ardhmja e kombit, cdo punonjës drejtësie do të kalonte në siten e 4 grupeve me nga 3 komisionerë të institucionit të Vettingut sic njihet nga shumica në popull.
Pozicioni për 12 komisionerët e Vettingut ishte përgjegjësi e madhe morale ,profesionale dhe ligjore për ta . Nje prej detyrimeve ligjore për cdo komisioner të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ishte plotësimi i formularit të vetdeklarimit të pasurisë etj…
Mos deklarimi apo deklarim i remë ngarkon me përgjergjësi penale cdo komisioner por jo vetëm dhe cdo nënpunës civil i cili e ka deryrim ligjor plotësimin pa gabime të formularit të vetdeklarimit të pasurisë pasi kjo strukturë do të ishte e pastër nga ana e imazhit të çdo punonjësi që punonte në këtë strukturë por njëkohësisht ju dha dhe status ii antarit të gjykatës së lartë.

Sipas të dhënave shkresore zyrtare www.infront.al  ka publikuar rezulton një mega skandal në kupolen e sistemit të drejtësisë ,  ku  Komisioneria e Pavarur e Kualifikimit Brunilda Bekteshi (Vata), ka fshehur të ardhurat në formularin e vetdeklarimit të pasurisë  duke u vënë para faktit penal  të falsifikimit i cili është kallzuar në SPAK , çështje e cila po hetohet nga Prokurori Dritan Prenci  që nga data 27.10.2020.

Dokumentat e paraqitura që provojnë faktin penal dhe vërtetojnë veprën penale të sipërcituar janë si më poshtë:

Vetdeklarimi i Brunilda Bekteshi (Vasha)

Kontrata e kredisë e lidhur me Banken për blerjen e apartamentit ne 2009.
Deklarata Bankes pas 5 vitesh shlyerjen e kredisë .

Fakti i denoncuar është për blerjen e një apartament në Tiranë.

Në vitin 2007 është lidhur një Kontratë  e shitblerje   pasurie , ku tregohet qartë se Komisionerja  Brunilda e ka blerë 31 milion lek të vjetra , dhe shuma është shlyer cash jashte zyres së noterit.

Dhe po për të njëjtën pasuri  është deklaruar se është blerë nga Brunilda në vlerën prej 54.000  euro në vitin 2009.

Ky eshte dokumenti qe verteton falsifikimin ,kjo kontratë shitblerje ,  tregon se apartamenti 75.5 m2 në Tiranë që Brunilda Bekteshi (Vasha),  ka deklaruar Pran ILDKPI  si të blere me kredi 54 mije euro me kredi bankare , dhe qe kredia u shlye për 5 vjet

Fakti se si kredia është shlyer për 5 vjet  është  e pakuptueshme se si arriti cifti Bekteshi të shlyeje 54 mijë euro kur të dy kanë deklaruar të ardhura minimale mesatare .

Kthehemi tek provat shkresore deklarata e porosise e 2007 tregon se Brunilda e ka blerë 31 milion lek të vjetra ,dhe shuma është shlyer cash jashte zyres së noterit.

Pra ky dokument nxjerr zbuluar  se kredia prej 54000 euro nuk është marë për blerjen e shtëpisë në vitin 2009 .

Nje tjetër dokument është dhe certifikata e pasurisë së apartamentit 75.5 m2 në Tiranë ku në 2007 ka pronesine e ciftit Bekteshi dhe vërtetohet që pasuria nuk është blerë në vitin 2009 por në 2007 dhe nuk është blerë me kredi sic kanë deklaruar cifti,  por me lek kesh ,  një tjeter provë që tregon që ky apartament nuk është blerë me kredi në 2009 sic deklaron Komisionerja e Vettingut 54 mije euro me kredi.

LEXO EDHE:  Nis Vettingu për gjyqtarët dhe prokurorët/Kontroll radikal pasurive

LEXO EDHE:  “Pagat e punonjësve po grabiten me urdhër”/ Berisha: Asnjë fond fillestar për përballimin e nevojave

Brunilda është e përpara falsifikimit të formularit të Vetdeklarimit  të pasurisë në ILDKPI dhe  duhet te jape shpjegime tani se për cfarë i ka përdorur 54 mijë euro të kredise pasi apartamentin ajo dhe bashkeshorti i saj e kane blere ne 2007 cash 31 milio lek te vjetra.

Sipas Kodit Penal deklarimi i reme ne formularin e vetdeklarimit te pasurise perben vepër penale dhe dënohet me burg .

Por siçjua shpjeguam më sipër Brunilda Bekteshi (Vasha) ,është kallzuar për këtë fakt në datën 27.10.2020,  dhe nga ajo ditë deri më sot ka kaluar një muaj ,dhe nga SPAK është një heshtje totale sikur ska ndodhur asgjë.

SPAK duhet të na kthej besimin e humbur te drejtësia në këto vite , pasi nga momenti  që drejtësia vepron vetëm me fukarenj, dhe njerëz që kan vdekur , dhe arrestohen nga SPAK, ndërsa Brunilda Bekteshi me një vepër penale në kurriz  nuk meret asnjë masë ,  nuk  na bën të mendojmë se jemi para shtetit të së drejtës.

SPAK duhet të na bëjnë të besojmë te sllogani se “Të gjithë janë të barabartë para drejtësisë”  dhe jo të tregohet selektiv në zbatimin e ligjit.

Lënia në heshtje e kësaj çështje , ka çuar komisioneren  Brunilda Bekteshi (Vasha) të kryej veprime të tjera kriminale ku vërtetohet se i kjo komisionere ka arritur të  falsifikoj me vetëdije të plotë jo vetëm formularin e  Vetdeklarimit  të pasurisë në ILDKPI , por ajo ka bërë falsifikime vendimesh, e provuar kjo me vendimin  me nr Akti 199 dhe nr vendimi 276 datë 21.07.2020 , që ka të bëj për Gjyqtaren Irena Brahimi për të cilën, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit  në datën 21.7.2020 vendosi të konfirmojë në detyrë gjyqtaren e Apelit të Gjirokastrës, Irena Brahimi, ndërsa një çështje gjyqësore u referua për inspektim në institucionin e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë.

Vendimi u shpall 21.7.2020 ditë e  martë nga trupa gjyqësore e drejtuar nga Brunilda Bekteshi dhe me anëtarë Lulzim Hamitaj dhe Olsi Komici.

Komisionerja  Brunilda Bekteshi,  ka falsifikuar vendimmarjen, ka manipuluar faktet në vendim, ndryshë nga sa janë paraqitur në shpalljen e vendimit , pra në shpalljen e vendimit është vendosur se një çështje gjyqësore u referua për inspektim në institucionin e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. Ndërsa në vendimin e publikuar kjo pjesë urdhëruese nuk ështëpor njëkohësisht as në arsyetim , ky fakt e bënë të pavërtet çështjen dhe të manipuluar çështjen  me Nr. 199 Akti dhe  Nr. 276 Vendimi datë , 21.7.2020  përëe subjektin e rivlersimit Irena Brahimi.

Këto skandale duhet të mos lejohen të ndodhin më në të ardhmen dhe si të , dhe ky fakt duhet të parandalohen nga SPAK./In front

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Dyqane, lokal dhe tre apartamente/ Financat e mjegullta të prokurorit Kasem Berberi

Publikuar

-

Nga

Dyqane, lokal dhe 3 apartamente

Prokuroria e Tiranës jo më kot quhet prokuroria e milionerëve. Kryqyteti ka pasuruar jo vetëm ata që kanë punuar që në kohën e komunizmit në Tiranë por edhe ata që janë transferuar vite më vonë.

Pronat e tyre dalin nga një cep i Shqipërisë në tjetrin, ndërsa llogaritë janë të pashterueshme.

Fëmijët e tyre studiojnë jashtë vendit, dhe punësohen në institucione shtetërore, falë “privilegjeve” që vjen nga prindërit.

Prokurori Kasem Berberi, për të cilin Vettingu ka nisur në vitin 2020, rezulton me një sërë patndshmërish në pronësi.

Në vitin 2003 ai deklaron një apartament  me sipërfaqe 105 m2, me vlerë 5.00  milion lekë dhe tre dyqane me sipërfaqe 110 m2  me vlerë, 0,25 milion lekë, me sipërfaqe 50 m2, me vlerë 6.00 milion lekë dhe me sipërfaqe  50 m2, me vlerë 6.00 milion lekë. Njërin nga këta dyqane e ka shitur më vonë, ndërkohë, në vite ka bërë edhe shtesa ndërtimore. Gjithashtu ai deklaron dhe një truall me sipërfaqe 00 m2, me vlerë 2 milion lekë.

Në vitin 2005 ai ka blerë një tjetër apartament me sipëtfaqe 65 m2,  me vlerë 20 000 euro.

Në vitin 2009 ao ka shpenzuar 300 000 lekë për të bërë një shtesë me sipërfaqe 37 m2, në  lokalin në Gjirokastër. Si dhe e ka shtuar pasurinë me një autoveturë tip Ford Focus, 850 000 lekë

Në vitin 2011, janë shtuar të ardhurat edhe nga puna e djalit në Ministrinë e Ekonomisë si nga ortakëria e djalit në një biznes.

Në vitin 2013 prokurori Berberi ka bërë disa lëvizje financiare por nuk thotë arsyen dhe si të tilla mbeten të mjegullta. Nga depozita bankare, prej 5 000 000 milion lekësh, subjekti deklarues ka tërhequr  1 700 000 lekë dhe  shumën prej 2 500 000 lekë i ka kaluar në llogari nipit.

Një vit më vonë, në 2014, ka kaluar në llogari të subjektit deklarues shuma 4 000 000 lekë nga nipi i tij. Nga kjo shume 2 500 000  prokurori ia kishte kaluar nipit në vitin 2013. Kurse shuma prej 1 500 000, sipas prokurorit buron nga të ardhurat e aktivitetit privat të djalit.

Ndërkohë ai ka deklaruar Subjekti se ka kaluar në llogarinë e djalit, 1 900 000 lekë.

Në vitin 2015, djali i subjektit deklarues,  Daver Berberi ka blerë një apartament me sipërfaqe 57 m2 e vlerë 40 000 euro. Kjo pasuri justifikohet se është blerë me kursimet e djalit, me para të babait dhe me një shumë hua, që prokurori ia ka marrë kunatës.

Por ai borxh nuk përmendet më në deklaratat në vijim.

Borxhi i vetëm që përmendet është një  kredi për strehim e marrë në vitin 2001  në shumën 5 000 000 lekë, që rezulton e pashlyer edhe në 2018.

Pas vitit 2016, prokurori deklaron se merr të ardhura nga qiraja e një lokali në Gjirokastër.

Por, për më tepër, po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Kasem Berberi në ILDKPKI.

Viti 2003

Ap. me sip 105 m2, me vlerë 5.00  milion lekë.

Dyqan me sip 110 m2  me vlerë, 0,25 milion lekë.

Dyqan me sip 50 m2, me vlerë 6.00 milion lekë.

Dyqan me sip 50 m2, me vlerë 6.00 milion lekë.

Truall me sip 100 m2, me vlerë 2 .00 milion  lekë.

Para cash, 2.5 milion lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1.54 milion lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Albtelekom, 0,65 milion lekë.

Viti 2004

Depozitë në emër të bashkëshortes Liljana Berberi, 1 000 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 1 050 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 600 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom, 810 000 lekë.

Viti 2005

Ap me sip 65 m2,  me vlerë 20 000 euro.

Shtesë në depozitën e bashkëshortes, 850 000 lekë.

Tërhequr nga depozita e bashkëshortes 1 700 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 650 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Albtelekom, 815 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 285 600 lekë.

Viti 2006

Shtesë në depozitën e bashkëshortes, 910 000 lekë.

Tërhequr nga depozita 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 630 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Telekom , 916 500 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 260 000 lekë. Pa shlyer 4 300 000 lekë.

Viti 2007

Shtesë në depozitën e bashkëshortes, 300 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 730 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Telekom , 910 500 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 280 000 lekë.

Viti 2008

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 750 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 860 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 285 000 lekë.

Viti 2009

Shtesë e sip 37 m2, në lokalin në Gjirokastër me vlerë 300 000 lekë.

Blerë autoveturë tip Ford Focus, 850 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 837 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 900 000 lekë.

LEXO EDHE:  Nis Vettingu për gjyqtarët dhe prokurorët/Kontroll radikal pasurive

LEXO EDHE:  Kërkoi të ulen pensionet dhe pagat/ Beqaj tenton të shfajësohet: E shtrembëroi një media

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 290 000 lekë.

Kredi për të b;erë kamer dixhitale dhe aparat fotografik, 60 000 lekë. Shlyer 24 000 lekë.

Viti 2010

Pagesë për legalizim për shtesën e dyqanit, 716 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 953 700 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 90 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 290 000 lekë.

Kredi për të blerë kamer dixhitale dhe aparat fotografik, 60 000 lekë. Shlyer  48 000 lekë.

Viti 2011

Të ardhura nga biznesi i djalit si ortak me një shoqëri, 400 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 780 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 90 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Ministrinë e Ekonomisë, 43 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 290 000 lekë.

Kredi 1 000 000 lekë, dhuruar djalit Daver Berberi si kapital në një shoqëri.

Viti 2012

Shitur dyqani në Gjirokastër me vlerë 8 880 000 lekë.

Hapje depozite bankare  5 000 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 774 346 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 1 065 549 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Ministrinë e Ekonomisë, 532 791 lekë.

Djali të ardhura nga aktiviteti privat, 1 240 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 285 175  lekë. Pa shlyer 2 983 281.

Viti 2013

Nga depozita bankare, prej 5 000 000 milion lekësh, subjekti deklarues ka tërhequr  1 700 000 lekë si dhe 2 500 000 lekë për t ja kaluar në llogari nipit.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 774 346 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 956 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 280 000 lekë.

Kredia  prej 1 000 000 lekë e marrë në vitin 2011. Vijon.

Të ardhura nga paga e djalit në Ministrinë e Ekonomisë, 532 791 lekë.

Djali të ardhura nga aktiviteti privat, 1 472 309 lekë.

Viti 2014

Kaluar në llogari të subjektit deklarues shuma 4 000 000 lkë nga nipi i tij. Nga kjo shume 2 500 000 i njëjti ia kishte kaluar nipit në vitin 2013. Kurse shuma prej 1 500 000 buron nga të ardhurat e aktivitetit privat të djalit.

Subjekti deklaruar ka kaluar në llogarinë e djalit, 1 900 000 lekë.

Llogari bankare e djalit 8 000 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 610 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 1 070 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga MD, për reformën në drejtësi, 270 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Ministrinë e Ekonomisë, 450 000 lekë.

Djali të ardhura nga aktiviteti privat, 906 350  lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer  288 000 lekë.

Kredia  prej 1 000 000 lekë e marrë në vitin 2011. Shlyer  290 000 lekë.

Viti 2015

Djali Daver Berberi ka blerë një ap me sip 57 m2 e vlerë 40 000 euro.

Tërhequr nga depozita bankare, 1  791 000 për blerjen e ap të djalit.

Tërhequr nga depozita e djalit, 1 900 000 për blerjen e ap.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 650 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 1 100 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga MD, për reformën në drejtësi, 250 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në Gjirokastër, 25 000 lekë.

Djali të ardhura nga aktiviteti privat, 1 190 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer  288 000 lekë.

Kredia  prej 1 000 000 lekë e marrë në vitin 2011. Shlyer  290 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga qira e lokalit në Gjirokastër, bashkëpronar me 50 %, 160 000 lekë.

Të ardhura nga kësti i parë, dëmshpërblim për babain, si ish i dënuar politik, 100 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror,, 1 644 708 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom 1 085 601 lekë.

Kredi për blerje apartament banimi, 5 000 000 lekë. Vijon.

Kredi banakare, 1 000 000 lekë. Vijon.

Viti 2017

Gjendje cash e bashkëshortes, 350 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në Gjirokastër, 160 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 755 979 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom 1 085 601 lekë.

Kredi për blerje apartament banimi, 5 000 000 lekë. Vijon.

Viti 2018

Gjendje llogarie, 143 591 lekë.

Gjendje llogarie e bashkëshortes, 387 345 lekë.

Depozitë bankare në emër të djalit, 1 200 000 lekë.

Blerë nga djali automjet Ford, 11 500 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 758 385 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom 1 782 508  lekë.

Të ardhura nga puna e djalit në AMF, 741 214 lekë.

Të ardhura nga kësti i dytë, dëmshpërblim për babain, si ish i dënuar politik, 100 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në Gjirokastër, 160 000 lekë.

Kredi për blerje apartament banimi, 5 000 000 lekë. Vijon./CNA.al

LEXO TE PLOTE