Connect with Us

Dyqane, lokal dhe tre apartamente/ Financat e mjegullta të prokurorit Kasem Berberi

Vetingu

Dyqane, lokal dhe tre apartamente/ Financat e mjegullta të prokurorit Kasem Berberi

Publikuar

-

Dyqane, lokal dhe 3 apartamente

Prokuroria e Tiranës jo më kot quhet prokuroria e milionerëve. Kryqyteti ka pasuruar jo vetëm ata që kanë punuar që në kohën e komunizmit në Tiranë por edhe ata që janë transferuar vite më vonë.

Pronat e tyre dalin nga një cep i Shqipërisë në tjetrin, ndërsa llogaritë janë të pashterueshme.

Fëmijët e tyre studiojnë jashtë vendit, dhe punësohen në institucione shtetërore, falë “privilegjeve” që vjen nga prindërit.

Prokurori Kasem Berberi, për të cilin Vettingu ka nisur në vitin 2020, rezulton me një sërë patndshmërish në pronësi.

Në vitin 2003 ai deklaron një apartament  me sipërfaqe 105 m2, me vlerë 5.00  milion lekë dhe tre dyqane me sipërfaqe 110 m2  me vlerë, 0,25 milion lekë, me sipërfaqe 50 m2, me vlerë 6.00 milion lekë dhe me sipërfaqe  50 m2, me vlerë 6.00 milion lekë. Njërin nga këta dyqane e ka shitur më vonë, ndërkohë, në vite ka bërë edhe shtesa ndërtimore. Gjithashtu ai deklaron dhe një truall me sipërfaqe 00 m2, me vlerë 2 milion lekë.

Në vitin 2005 ai ka blerë një tjetër apartament me sipëtfaqe 65 m2,  me vlerë 20 000 euro.

Në vitin 2009 ao ka shpenzuar 300 000 lekë për të bërë një shtesë me sipërfaqe 37 m2, në  lokalin në Gjirokastër. Si dhe e ka shtuar pasurinë me një autoveturë tip Ford Focus, 850 000 lekë

Në vitin 2011, janë shtuar të ardhurat edhe nga puna e djalit në Ministrinë e Ekonomisë si nga ortakëria e djalit në një biznes.

Në vitin 2013 prokurori Berberi ka bërë disa lëvizje financiare por nuk thotë arsyen dhe si të tilla mbeten të mjegullta. Nga depozita bankare, prej 5 000 000 milion lekësh, subjekti deklarues ka tërhequr  1 700 000 lekë dhe  shumën prej 2 500 000 lekë i ka kaluar në llogari nipit.

Një vit më vonë, në 2014, ka kaluar në llogari të subjektit deklarues shuma 4 000 000 lekë nga nipi i tij. Nga kjo shume 2 500 000  prokurori ia kishte kaluar nipit në vitin 2013. Kurse shuma prej 1 500 000, sipas prokurorit buron nga të ardhurat e aktivitetit privat të djalit.

Ndërkohë ai ka deklaruar Subjekti se ka kaluar në llogarinë e djalit, 1 900 000 lekë.

Në vitin 2015, djali i subjektit deklarues,  Daver Berberi ka blerë një apartament me sipërfaqe 57 m2 e vlerë 40 000 euro. Kjo pasuri justifikohet se është blerë me kursimet e djalit, me para të babait dhe me një shumë hua, që prokurori ia ka marrë kunatës.

Por ai borxh nuk përmendet më në deklaratat në vijim.

Borxhi i vetëm që përmendet është një  kredi për strehim e marrë në vitin 2001  në shumën 5 000 000 lekë, që rezulton e pashlyer edhe në 2018.

Pas vitit 2016, prokurori deklaron se merr të ardhura nga qiraja e një lokali në Gjirokastër.

Por, për më tepër, po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Kasem Berberi në ILDKPKI.

Viti 2003

Ap. me sip 105 m2, me vlerë 5.00  milion lekë.

Dyqan me sip 110 m2  me vlerë, 0,25 milion lekë.

Dyqan me sip 50 m2, me vlerë 6.00 milion lekë.

Dyqan me sip 50 m2, me vlerë 6.00 milion lekë.

Truall me sip 100 m2, me vlerë 2 .00 milion  lekë.

Para cash, 2.5 milion lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1.54 milion lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Albtelekom, 0,65 milion lekë.

Viti 2004

Depozitë në emër të bashkëshortes Liljana Berberi, 1 000 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 1 050 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 600 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom, 810 000 lekë.

Viti 2005

Ap me sip 65 m2,  me vlerë 20 000 euro.

Shtesë në depozitën e bashkëshortes, 850 000 lekë.

Tërhequr nga depozita e bashkëshortes 1 700 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 650 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Albtelekom, 815 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 285 600 lekë.

Viti 2006

Shtesë në depozitën e bashkëshortes, 910 000 lekë.

Tërhequr nga depozita 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 630 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Telekom , 916 500 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 260 000 lekë. Pa shlyer 4 300 000 lekë.

Viti 2007

Shtesë në depozitën e bashkëshortes, 300 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 730 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Telekom , 910 500 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 280 000 lekë.

Viti 2008

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 750 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 860 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 285 000 lekë.

Viti 2009

Shtesë e sip 37 m2, në lokalin në Gjirokastër me vlerë 300 000 lekë.

Blerë autoveturë tip Ford Focus, 850 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 837 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes mga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 900 000 lekë.

LEXO EDHE:  Lu "shuplakë" Adriatik Llallës: Ikja e të korruptuarve, fitore për drejtësinë

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 290 000 lekë.

Kredi për të b;erë kamer dixhitale dhe aparat fotografik, 60 000 lekë. Shlyer 24 000 lekë.

Viti 2010

Pagesë për legalizim për shtesën e dyqanit, 716 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 953 700 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 90 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 290 000 lekë.

Kredi për të blerë kamer dixhitale dhe aparat fotografik, 60 000 lekë. Shlyer  48 000 lekë.

Viti 2011

Të ardhura nga biznesi i djalit si ortak me një shoqëri, 400 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 780 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 90 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Ministrinë e Ekonomisë, 43 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 290 000 lekë.

Kredi 1 000 000 lekë, dhuruar djalit Daver Berberi si kapital në një shoqëri.

Viti 2012

Shitur dyqani në Gjirokastër me vlerë 8 880 000 lekë.

Hapje depozite bankare  5 000 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 774 346 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 1 065 549 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Ministrinë e Ekonomisë, 532 791 lekë.

Djali të ardhura nga aktiviteti privat, 1 240 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 285 175  lekë. Pa shlyer 2 983 281.

Viti 2013

Nga depozita bankare, prej 5 000 000 milion lekësh, subjekti deklarues ka tërhequr  1 700 000 lekë si dhe 2 500 000 lekë për t ja kaluar në llogari nipit.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 774 346 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 956 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer 280 000 lekë.

Kredia  prej 1 000 000 lekë e marrë në vitin 2011. Vijon.

Të ardhura nga paga e djalit në Ministrinë e Ekonomisë, 532 791 lekë.

Djali të ardhura nga aktiviteti privat, 1 472 309 lekë.

Viti 2014

Kaluar në llogari të subjektit deklarues shuma 4 000 000 lkë nga nipi i tij. Nga kjo shume 2 500 000 i njëjti ia kishte kaluar nipit në vitin 2013. Kurse shuma prej 1 500 000 buron nga të ardhurat e aktivitetit privat të djalit.

Subjekti deklaruar ka kaluar në llogarinë e djalit, 1 900 000 lekë.

Llogari bankare e djalit 8 000 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 610 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 1 070 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga MD, për reformën në drejtësi, 270 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Ministrinë e Ekonomisë, 450 000 lekë.

Djali të ardhura nga aktiviteti privat, 906 350  lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer  288 000 lekë.

Kredia  prej 1 000 000 lekë e marrë në vitin 2011. Shlyer  290 000 lekë.

Viti 2015

Djali Daver Berberi ka blerë një ap me sip 57 m2 e vlerë 40 000 euro.

Tërhequr nga depozita bankare, 1  791 000 për blerjen e ap të djalit.

Tërhequr nga depozita e djalit, 1 900 000 për blerjen e ap.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 650 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom , 1 100 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga MD, për reformën në drejtësi, 250 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në Gjirokastër, 25 000 lekë.

Djali të ardhura nga aktiviteti privat, 1 190 000 lekë.

Kredi për strehim marrë në vitin 2001,  5 000 000 lekë.  Shlyer  288 000 lekë.

Kredia  prej 1 000 000 lekë e marrë në vitin 2011. Shlyer  290 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga qira e lokalit në Gjirokastër, bashkëpronar me 50 %, 160 000 lekë.

Të ardhura nga kësti i parë, dëmshpërblim për babain, si ish i dënuar politik, 100 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror,, 1 644 708 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom 1 085 601 lekë.

Kredi për blerje apartament banimi, 5 000 000 lekë. Vijon.

Kredi banakare, 1 000 000 lekë. Vijon.

Viti 2017

Gjendje cash e bashkëshortes, 350 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në Gjirokastër, 160 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 755 979 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom 1 085 601 lekë.

Kredi për blerje apartament banimi, 5 000 000 lekë. Vijon.

Viti 2018

Gjendje llogarie, 143 591 lekë.

Gjendje llogarie e bashkëshortes, 387 345 lekë.

Depozitë bankare në emër të djalit, 1 200 000 lekë.

Blerë nga djali automjet Ford, 11 500 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 758 385 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna e Liljana Berberit në Albtelekom 1 782 508  lekë.

Të ardhura nga puna e djalit në AMF, 741 214 lekë.

Të ardhura nga kësti i dytë, dëmshpërblim për babain, si ish i dënuar politik, 100 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në Gjirokastër, 160 000 lekë.

Kredi për blerje apartament banimi, 5 000 000 lekë. Vijon./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

25 vjet me kredi për një shtëpi/ Vettingu i gjyqtares më të varfër në Tiranë

Publikuar

-

Nga

25 vjet me kredi për një shtëpi/ Vettingu i gjyqtares më të varfër në Tiranë

Gjyqtarja e Gjykatës së Shkallës së Parë në Tiranë, Blerina Muço, mund të thuhet se është e vetmja gjyqtare që posedon pasuri të patundshme, vetëm një shtëpi të cilën e ka marrë kredi në vitin 2000 dhe që mbaron në vitin 2025.

Bëhet fjalë për apartament 3+1 me vlerë 50 000 lekë.

Sipas deklaratave të pasurisë në ILDKPKI, gjyqtarja Muço nuk ka asnjë lloja pasurie tjetër të patundshme.

Ndërsa pasuri të luajtshme ajo deklaron një automjet të bashkëshortit të saj.

Gjyqtarja Muço e cila ka të përqëndruar karrierën në kryeqytet, të ardhurat i ka nga paga e saj dhe e bashkëshortit si jurist, i cili ka bërë dy apo tre punë njëherësh.

Por, pavarësisht pasurisë, që deklaron, gjyqtarja nuk i ka shpëtuar denoncimeve të publikut për ryshfet.

Kujtojmë se në  vitin 2017 emisioni investigative “Fiks Fare” ka publikuar një rast që lidhej me sekuestrimin e një shtëpie nga Përmbarimi.  Denoncuesi disponon një kontratë sipërmarrjeje, por  me qëllim që t’i jepej kohë dhe të mos ndërhynte Përmbarimi, qytetarit i janë kërkuar para herë pas here edhe nga avokati  me pretendimin se do ia jepte gjyqtarëve.

Ai lakoi emrin e gjyqtares Blerina Muço.

Por, kjo e fundit në reagimin e saj e ka distancuar veten nga deklaratat e avokatit, duke thënë se nuk ka fare lidhje më to.

‘Kjo çështje nuk është marrë fare në shqyrtim sepse është vendosur kthimi i kërkesë padisë si padi me të meta. Vendimi për mos shqyrtim është tërësisht në përputhje me ligjin dhe aktet përkatëse janë në dispozicion të të gjithë të interesuarve për të bërë transparencën e nevojshme », ka deklaruar gjyqtarja Muço.

Më poshtë po sjellim deklaratat e pasurisë së gjyqtares Blerina Muço.

Viti 2003

Ap. 3+1 me vlerë 50 000 milion lekë.

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare, 1 429 277 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Kuvendin e Shqipërisë, 0,61 million lekë.

Viti 2004

Automjet, Damler Benz, me vlerë 700 000 lekë.

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare, 762 071 lekë.

Viti 2005

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare, 765 552 lekë.

Shpërblime të bashkëshortit për konsulencë juridike, 10 000 lekë.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Shlyer 154 514 lekë. Pa shlyer, 4 249 226 lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  972 560 lekë.

Shpërblime të bashkëshortit për konsulencë juridike, 24 000 lekë.

Shpërblime të bashkëshortit për konsulencë juridike, 3 000 euro.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në Institutin e Sigurimeve Shoqërore, 900 000 lekë.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 4 090 131 21 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  817 408 lekë.

Shpërblim, 30 000 lekë.

Shpërblime të bashkëshortit për konsulencë juridike, 27 000 euro.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në Institutin e Sigurimeve Shoqërore, 900 000 lekë.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 3 926 069 lekë.

Viti 2008

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  828 662 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në Institutin e Sigurimeve Shoqërore, 732 850 lekë.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 3 757 028 15 lekë.

Viti 2009

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  1 004 242 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në një shoqëri, 12 000 euro.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 3 582 834 69 lekë.

Viti 2010

Kursime 13 973 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  1 025 789 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në një shoqëri, 7 000 euro.

Të ardhura të bashkëshortit si avokat, 8 293 euro.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 3 403 353 04 lekë.

Kredi konsumatore, 43 528 38.

Viti 2011

Shtesë në kursime, 618 500 lekë.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 3 187 301 26 lekë.

Shpenzime për shkollimin e fëmijës, 15 000 dollarë kanadez.

Viti 2012

Shtesë në kursime, 915 433 75 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  1 046 190 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si jurist në një shoqëri, 1 200 000 lekë.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 3 027 825 90  lekë.

Kredi konsumatore, 43 528 38. Pa shlyer 41 012 26 lekë.

LEXO EDHE:  Lu “shuplakë” Adriatik Llallës: Ikja e të korruptuarve, fitore për drejtësinë

LEXO EDHE:  Gjyqtari i dosjes "339" në filtër/ A do t'i rezistojë Fran Prendi, Rilindjes?

Viti 2013

Shtesë në kursime, 260 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  1 083 081 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si jurist në një shoqëri, 100 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si jurist në një shoqëri, 165 796 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator në një universitet privat, 15 100 euro.

Interesa bankare nga depozita e bashkëshortit, 656 10 euro.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 2 798 382 63 lekë.

Kredi konsumatore, 43 528 38. Pa shlyer 31 229 51 lekë.

Viti 2014

Shtesë në kursimet e bashkëshortit, 71 437 lekë.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit me 284 524 lekë.

Shtesë në depozitën e bashkëshortit, 7 570 lekë.

Shtesë në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 1 951 83 dollarë kanadez.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  1 266 762 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator në një universitet privat, 23 760 euro.

Interesa bankare nga depozita e bashkëshortit, 7 570 lekë.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 2 629 107 lekë.

Kredi konsumatore, 43 528 38. Pa shlyer 22 387 lekë.

Viti 2015

Pakësim në llogarinë e bashkëshortit, 70 euro.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 285 524 lekë.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 1 843 dollarë kanadez.

Shtesë në depozitën bankare të bashkëshortit, 26 185 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  1 281 927 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator në një universitet privat, 23 520 euro.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent ligjor në një shoqëri, 11 178 euro.

Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 285 euro.

Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 26 185 lekë.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 2 420 607 11 lekë.

Kredi konsumatore, 43 528 38. Pa shlyer 9 139 lekë.

Viti 2016

Pakësim në llogarinë e bashkëshortit, 502 euro.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 285 987  lekë.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 8 651 lekë.

Shtesë në depozitën bankare të bashkëshortit, 77 dollarë kanadez.

Shtesë në depozitën bankare të bashkëshortit, 1 228 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  1 247 110 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator në një universitet privat, 14 720 euro.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator i Focus Media, Group, 511 000 lekë dhe 9 410 euro.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent ligjor në një shoqëri, 3 478 euro.

Të ardhura të bashkëshortit nga interesat bankare 1 228 lekë.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 2 216 930 76 lekë.

Kredi konsumatore, 43 528 38. Shlyer.

Viti 2017

Shtesë në llogarinë rrjedhëse të bashkëshorti, 10 473 euro.

Shtesë në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 1 639 euro.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 286 040 lekë.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 378 dollarë kanadez.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  1 275 449 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator i Focus Media, Group, 400 000 lekë dhe  28 543 euro.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator i Focus Press, 680 500 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në call center në Kanada, 2 126 01 dollarë kanadez.

Të ardhura nga paga e djalit si asistent i klientëve në një bankë në Kanada, 8 952 4 dollarë kanadez.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë. Pa shlyer, 1 984 388 52 lekë.

Viti 2018

Shtesë në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 13 313 euro.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 286 010 lekë.

Shtesë në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit, 4 400 dollarë kanadez.

Bashkëshorti ka shitur makinën Benz Mercedez, 300 000 lekë.

Bashkëshorti ka blerë autoveturë BMV X3, me vlerë 1 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë,  1 339 076 lekë.

Të ardhura nga Shkolla e Magjistraturës, 64 330 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator i Focus Media, Group, 30 165 euro.

Të ardhura të bashkëshortit si administrator i Focus Press, 30 165 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit si asistent i klientëve në një bankë në Kanada, 38 883 dollarë kanadez.

Kredi për banesë 5 000 000 lekë për 25 vjet. Pa shlyer, 1  736 958 87 lekë.

Kredi konsumatore 1 000 000 lekë. Pa shlyer 870 005 lekë.

Kredi konsumatore 140 000 lekë. Pa shlyer 179 308 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Gati një vit nën hetim nga Vettingu/ Prokurori “ngec” në borxhin për apartamentin

Publikuar

-

Nga

Gati një vit nën hetim nga Vettingu/ Prokurori “ngec” në borxhin për apartamentin

Po bëhet gati një vit që kanë nisur hetimet për rivlerësimin e prokurorit të Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor, Tiranë, Hysni Mulaj nga Komisioni i Vettingut.

Në Dhjetor të vitit 2019, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, publikoi listën me 120 subjekte të rivlerësimit, ku në mes tyre ishte edhe prokurori Mulaj.

Ai e ka ushtruar detyrën e prokurorit nga Bulqiza, në Tiranë. Në vitin 2017,  kur Prokuroria e Tiranës,  krijoi 7 njësi hetimore, prokurori Hysni Mulaj u emërua në krye të seksionit të krimeve të kryera nga të miturit.

Në aspektin professional, Mulaj nuk është lakuar as negativisht dhe as pozitivisht.

Edhe në aspektin e pasurisë, të ardhurat e tij janë modeste dhe vijnë nga paga e tij dhe e bashkëshortes.

Fillimisht ai ka deklaruar se dispononte cash, 5 milion lekë. Ndërsa një vit më vonë ka blerë një shtëpi banimi me sipërfaqe 101.4 m2 me vlerë 39 546 euro. Këtë pronë ai deklaron se e ka blerë me hua, që nuk e ka paguar, të paktën deri në vitin 2018.

Nga 4 000 000 lekë që ka marrë borxh për blerjen e apartamentin, ende në vitin 2018 ka pashlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2003

Cash, 0,5 milion lekë.

Viti 2004

Shtëpi banimi me sip.101.4 m2 me vlerë 39 546 euro.

Gjendje cash 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Bulqizë, 1 139 383 lekë.

Viti 2005

Gjendje cash, 800 000 lekë.

Pakësuar paratë cash me 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 1 136  115 lekë.

Këst i papaguar për ap.10 550 euro.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë.

Viti 2006

Gjendje cash, 780 000 lekë.

Pakësuar paratë cash me 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 1 021 931 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 700 000 lekë. Pa shlyer 3 300 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 947 521 lekë.

Pakësuar paratë cash me 300 000 lekë.

Shpenzime për familjen, 39 7521 lekë.

Para, gjendje, 200 000 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 350 000 lekë. Pa shlyer 2 950  000 lekë.

Kursime të bashkëshortes, Rajmonda Mulaj, 810 000 lekë.

Bashkëshortja, Rajmonda Mulaj, cash, 555 000 lekë.

Bashkëshortja, Rajmonda Mulaj, depozitë bankare, 200 000 lekë.

Viti 2008

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 139 833 lekë.

Pakësuar financat me 400 000 lekë.

Shpenzime, 489 123 lekë.

Cash, 250 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 949 123  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 190 710 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 950 000 lekë. Pa shlyer 2 550 000 lekë.

Viti 2009

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 422 339 lekë.

Pakësuar financat me 350 000 lekë.

Shpenzime, 674 064 lekë.

Depozitë e kursimeve të bashkëshortes, 398 275 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 1 024 064 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 398 275 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 550 000 lekë. Pa shlyer 2 220 000 lekë.

Viti 2010

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 538 142 lekë.

Pakësuar financat me 300 000 lekë.

Shpenzime familjare, 902 880 lekë.

Depozitë e kursimeve të bashkëshortes, 335 262 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 1 117 126 lekë.

LEXO EDHE:  Lu “shuplakë” Adriatik Llallës: Ikja e të korruptuarve, fitore për drejtësinë

LEXO EDHE:  Lu "shuplakë" Adriatik Llallës: Ikja e të korruptuarve, fitore për drejtësinë

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 421 016 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 220 000 lekë. Pa shlyer 1 920 000 lekë.

Viti 2011

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 550 634 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 400 000 lekë.

Shpenzime familjare, 1 150 634 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 115 858  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 434 776 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 220 000 lekë. Pa shlyer 1 920 000 lekë.

Viti 2012

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 446 477 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 255 728 lekë.

Shpenzime familjare, 1 190 749 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 053 982  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 392 495 lekë.

Viti 2013

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 550 883 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 300 000 lekë.

Shpenzime familjare, 1 212 029 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 38 854 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 092 583 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 458 300 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 220 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2014

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 814 073 lekë.

Shpenzime familjare, 1 622 995 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 19 1078 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 285 270 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 528 803 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2015

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 815 032 lekë.

Shpenzime familjare, 1 515 357 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 310 129 lekë.

Llogari  rrjedhëse e bashkëshortes, 186 834 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 306 755 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 508 277 lekë.

Të ardhurat të bashkëshortes nga interesat e depozitës, 66 051 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 252 139  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 509 553 lekë.

Të ardhurat të bashkëshortes nga interesat e depozitës, 47 429 lekë.

Llogari  rrjedhëse e bashkëshortes, 131 137 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2017

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 904 948 lekë.

Shpenzime familjare, 1 712 990 lekë.

Llogari kursimi e bashkëshortes, 262 308 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 336 162 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 543 665 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Të ardhurat të bashkëshortes nga interesat e depozitës, 25 121 lekë.

Viti 2018

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 387 653 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 542 237 lekë.

Llogari kursimi e bashkëshortes, 900 000 lekë.

Depozitë kursimesh e bashkëshortes, 3 035 590 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 242 366 lekë.

Të ardhurat të bashkëshortes nga interesat e depozitës, 19 074 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nga X5, tek Range Roveri e Ford Fiesta/ Pasuria e prokurorit që garoi me Arta Markun

Publikuar

-

Nga

Nga X5, tek Range Roveri e Ford Fiesta/ Pasuria e prokurorit që garoi me Arta Markun

Prokurori Granit Shahu, me një përvojë pune prej 15 vitesh, u bë objekt në media në vitin 2017, kur konkuroi për postin e Prokurorit të Përgjithshëm.

Ishte koha e zëvendësimit të Adriatik Llallës. Shahi ishte njeri nga shtatë kandidatët që kaloi pragun e Komisionit të Ligjeve për seancën dëgjimore të komisionit.

Por, Komisioni i Ligjeve e skualifikoi me pretendimin se prokurori Shahu kishte pasur lidhje me sigurimin e shtetit. Shahu e hodhi poshtë këtë pretendim duke argumentuar se në kohën për të cilën flitej ai kishte qenë i mitur.

Pas rrëzimit të ktij pretendimi, Komisioni i Ligjeve, nxori një tjetër pretendim.

Në raportin përfundimtar për skualifikimin e prokurorit flitej për punën dhe pasurinë e prokurorit Shahu.

Megjithgëse Shahu këmbënguli se këto dy kritere do të vlerësohen nga Vettingu, skualifikimi mori formë përfundimtare.

Pas kësaj procedure, prokurori Shahu ngriti dyshimin se emri për Prokuror të Përgjithshëm të Përkohshëm ishte i paracaktuar.

“Definicionet në lidhje me emrin tim në këtë raport nuk janë mbështetësit në gjendjen faktike dhe në dokumentet që unë kam dorëzuar, madje mendoj se kjo garë ka një emër të parapërcaktuar se kush do jetë Prokuror i Përgjithshëm”, është shprehur Shahu në vitin 2017.

Shahu karrierën e tij e ka të zhvilluar nga Shkodra ne Tiranë dhe anasjelltas.

CNA.al ka hedhur dritë mbi pasurinë e tij, sipas të dhënave të depozituara në ILDKPKI.

Në deklaratën fillestare, prokurori Granit Shahu rezulron pronar i një banese me sipërfaqe 105 m2, me vlerë 3.6 milion lekë. Blerë me kursime familjare dhe kredi 26 600 dollarë.

Përveç të ardhurave nga puna e tij, ka të ardhura dhe nga puna e bashkëshortes në IOM.

Ndërsa si pasuri të luajtshme ai deklaron një automjet BMV X5, me vlerë 990 000 lekë, blerë në vitin 2012.

Në vitin 2016 ka blerë një  Range Rover, me vlerë 2 000 000 lekë, ndërsa ka shitur BMV X5 me vlerë 1 800 000 lekë.

Një vit më vonë ka shitur Range Rover me vlerë 27 000 euro dhe ka blerë një Ford Fiesta me vlerë 13 500 euro, për të cilën ka  paguar cash 5 784 euro. Ndërsa paguan në formë kredie 8 500 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurori Granit Shahu.

Viti 2003

Banesë me sip 105 m2, me vlerë 3.6 milion lekë. Blerë me kursime familjare dhe kredi 26 600 dollarë.

Gjendja cash 2 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 0,65 milion lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 8 448 dollarë.

Pensioni i babait dhe nënës, 8 000 lekë dhe 7 500 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 772 608 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 10 356 dollarë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Vijon.

Viti 2005

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Vijon.

Viti 2016

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 819 420 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 112 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer 3 288 dollarë.

Viti 2007

Depozitë bankare e bashkëshortes, 8 500 dollarë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 927 132  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 440 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga siguracioni i jetës dhe shëndetit, 7 000 dollarë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer 6 700  dollarë. Pa shlyer 10 000 dollarë.

Viti 2008

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagog në një universitet privat 40 000 lekë.

LEXO EDHE:  Binomi pushtet-drejtësi/ Pasuria e prokurorit që ka zaptuar zyrat e shtetit

LEXO EDHE:  Sheiku i Partisë Socialiste/ Deputeti me mbi 30 biznese dhe miliarda lekë

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer 6 155  dollarë. Pa shlyer 7 900 dollarë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 70 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 140 000 lekë.

Viti 2009

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagog në një universitet privat 30 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 70 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 140 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  959 dollarë. Pa shlyer  4 238 dollarë.

Viti 2010

Depozitë bankare në emër të bashkëshortes, 500 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 70 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 199 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  720  dollarë. Pa shlyer 3 572  dollarë.

Viti 2011

Tërhequr nga depozita bankare, 512 565 lekë.

Tërhequr nga depozita bankare, 797 000 lekë.

Gjendje cash, 2 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 858 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 1 440 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  960 dollarë. Pa shlyer 2 612 dollarë.

Viti 2012

Automjet BMV X5, me vlerë 990 000 lekë.

Shtuar gjendja cash, 500 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 934 405 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 689 840 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  764.16  dollarë. Pa shlyer 2 002 32 dollarë.

Viti 2013

Shtuar gjendja cash me 900 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 953 375 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 689 840 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  764.16 dollarë. Pa shlyer 1 238 dollarë.

Viti 2014

Shtuar gjendja cash me 900 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 953 375 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 689 840 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  960 dollarë. Pa shlyer 155 dollarë.

Viti 2015

Cash, 400 000 lekë.

Deklaron 1 900 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  764.16 dollarë. Shlyer.

Viti 2016

Cash, 400 000 lekë.

Automjet Range Rover, me vlerë 2 000 000 lekë, pas shitjes së BMV x5 me vlerë 1 800 000 lekë.

Gjendje cash 1 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 268 803 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 634 211 lekë.

Viti 2017

Cash, 590 000 lekë.

Shitur Range Roverin,

Subjekti deklarues i ka dhënë hua motrës 20 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 292 317 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 662 982 lekë.

Dieta të bashkëshortes, nga IOM, 22 922 lekë.

Kredi për blerje makine 8 500 euro. Paguar 170 euro. Pa paguar 8 330 euro.

Viti 2018

Cash, 600 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 211 380 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 719 920 lekë.

Dieta të bashkëshortes, nga IOM, 685 80 lekë.

Kredi për blerje makine 8 500 euro. Paguar 2 016 euro. Pa paguar 6 314 euro./CNA.al

LEXO TE PLOTE